Pentru zona

    Acoperiș verde preț mp

    Care este prețul unui acoperiș verde? Un acoperiș verde plat vă permite să faceți economii, deoarece în condiții speciale în timpul iernii și mai ales vara, oferă izolarea necesară. Economia se va cunoaște astfel la cheltuielile de exploatare, respectiv la cheltuileile de încălzire. Nevoia de a utiliza un aparat de aer condiționat în spațiile de sub acoperiș se va reduce în mod semnificativ. Plantele contribuie și la prelungirea duratei de viață a acoperișului, deoarece straturile de vegetație protejează celelalte straturi inferioare ale acoperișului. Hidroizolația este astfel protejată de condițiile meteorologice și alte eventuale deteriorări mecanice. Prețul de execuție a unui acoperiș verde (fără structura din beton armat și drenaj), care conține un strat protector, strat vegetal și vegetație, izolație termică, hidroizolație, se situează în jur de 250-350lei/m2. Hidroizolația și drenajul sunt cele mai importante elemente, prin urmare încredințați execuția acoperișului plat unui specialist, în caz contrar execuția incorectă putând duce la apariția multor cheltuieli nedorite.

    Cui să încredințați realizarea unui acoperiș verde? Trimiteți o cerere către executanții de acoperișuri verzi din apropierea dumneavoastră, care sunt corespunzători și evaluați - gratuit și fără obligații! Completați doar formularul de mai jos.

    Cereți ofertă:
    Trimiteți cerere

    Prețul unui acoperiș verde


    Prețul unui acoperiș verde. Prețul de execuție a unui acoperiș verde care conține un strat protector, strat vegetal și vegetație. Prețul fără termoizolație, hidroizolație si drenaj.

    250 RON/mp

    PREȚ MINIM
    RON/mp

    PREȚ MEDIU
    350 RON/mp

    PREȚ MAXIM
    DORESC OFERTE DE LA EXECUTANȚI

    Alte prețuri pentru Acoperiș verde

    Cum v-au fost de folos aceste informații?

    ACOPERȘURI VERZI - TOT CE TREBUIE SĂ ȘTIȚI

    1. Acoperișuri verzi - ce trebuie să știți?

    Acoperișurile verzi ajută la reducerea încălzirii clădirilor și a atmosferei
    Acoperișurile verzi ajută la reducerea încălzirii clădirilor și a atmosferei

    1.1. Istoria acoperișurilor verzi

    Dezvoltarea conceptului de acoperișuri verzi datează de la începutul secolului al XX-lea. Pe timpul acela, celebrul arhitect Le Corbusier a inventat „jardin au toit”, adică grădina de pe acoperiș, pentru că a considerat că arhitectul ar trebui să compenseze suprafața pe care o ocupa clădirea cu grădina de pe acoperișul acesteia. Cu toate acestea, când vine vorba de casele lui Corbusier, încă nu putem vorbi despre acoperișurile verzi așa cum le cunoaștem astăzi. Plantele sunt plantate în mare parte în ghivece sau paturi verticale. Cu toate acestea, viziunea lui Corbusier asupra arhitecturii în sine a provocat dezbateri ample despre conservarea zonelor verzi și modul de înlocuire a acelor zone naturale care sunt ocupate de construcții. În ultima sută de ani, tehnologia și filosofia acoperișurilor verzi au avansat enorm, făcând soluțiile de astăzi cu adevărat mai avansate și versatile din punct de vedere al mediului, tehnologic și structural.

    1.2. Acoperișuri verzi plate și înclinate

    Există atât acoperișuri verzi plate, cât și înclinate, în variante foarte diferite. Acoperișurile plate verzi pot fi circulabile sau necirculabile; Avantajul acoperișurilor plate circulabile este că pot funcționa ca spațiu suplimentar exterior al casei. Acoperișurile înclinate nu sunt de obicei circulabile, deoarece din cauza pantei nu pot fi folosite pentru plantare sau cultivare. Streșinile cu o pantă mai mare de 45 °, de obicei, nu pot fi înverzite, deoarece ploile abundente pot submina și spăla cu ușurință toate straturile instalate.

    1.3. Avantajele tehnologice ale unui acoperiș verde

    Acoperișurile verzi au multe beneficii. Astăzi, tehnologia a avansat atât de mult încât astfel de acoperișuri sunt realizate după cele mai înalte standarde de construcție, sunt foarte frumoase, dar și –  poate cel mai mare avantaj al lor – sunt extrem de prietenoase cu mediul. Cea mai mare valoare a unui acoperiș verde este efectul său benefic asupra mediului, deoarece previne supraîncălzirea mediului datorită reflectării luminii solare de pe acoperiș și absorbției căldurii, pe care materialul apoi o eliberează treptat în atmosferă. Acoperișurile verzi nu numai că previn supraîncălzirea aerului, ci și a caselor, adică a clădirilor pe care sunt amplasate. Plantele de pe astfel de acoperișuri creează o micro climă și bioclimatică favorabilă. Iarna, acoperișurile verzi acționează ca un strat suplimentar de izolație termică, ceea ce reduce costul încălzirii spațiului.

    Un alt avantaj este că absorb apa de ploaie, motiv pentru care se scurge mult mai puțină apă în canalizare. Prin urmare, în sezonul ploios nu se creează înfundarea sistemului de scurgere, astfel încât riscul de inundații este mult redus. Acoperișurile verzi protejează, de asemenea, clădirea și structura de grindină și radiațiile UV, prelungind astfel durata de viață a acesteia.

    Un avantaj suplimentar al acestui tip de acoperiș este reducerea emisiilor de gaze nocive. Plantele folosesc dioxid de carbon pentru procesele de fotosinteză și îl transformă în oxigen și elimină din aer până la 80% din alte particule.

    1.4. Utilizarea acoperișului verde

    Pe lângă numeroasele avantaje tehnologice, acoperișurile de acest tip oferă și diverse posibilități de utilizare. În primul rând, acoperișurile plate verzi pot fi folosite ca spațiu suplimentar exterior, care, fiind verde, creează o ambianță foarte plăcută. Pe acoperișul verde puteți organiza petreceri, amenaja mobilier pentru jocurile copiilor (leagăne, cățărători, tobogan), sau chiar puteți face o grădină pentru care vă lipsește spațiul pe sol. În plus, poate fi o soluție grozavă, deoarece o astfel de plantare nu are dăunători precum melcii, animalele sălbatice și rozătoarele.

    1.5. Estetica unui acoperiș verde

    Acoperișurile verzi oferă multe opțiuni de plantare. Ce tip de plante veți putea planta depinde de tipul de acoperiș verde și de adâncimea stratului de sol disponibil - acest lucru va fi discutat mai detaliat în continuare. Dacă acoperișul verde este acoperit cu un strat puțin mai gros de sol, pe el vor crește arbuști, iarbă, diverse plante perene și chiar plante cu flori parfumate. Unele acoperișuri verzi cu straturi mai groase de sol permit chiar și plantarea de arbori care vara oferă umbră plăcută. Acoperișul verde înflorit este deosebit de frumos și se potrivește fiecărei case. Clădirile cu acoperiș verde se potrivesc bine în orice mediu și nu reprezintă un deranj în niciun sens.

    2. Tipul de înverzire a acoperișului verde

    2.1. Plante perene și veșnic verzi

    Dacă doriți să creșteți și alte tipuri de verdeață pe acoperișul dvs. în afară de mușchi și iarbă, răsadurile pot fi planificate astfel încât să reziste pe tot parcursul anului. Acest lucru se realizează prin alegerea plantelor veșnic verzi. Pe lângă anotimpuri și ciclurile de înflorire, trebuie să știți ceva despre rezistența anumitor specii de plante la condițiile meteorologice, cum ar fi cele din zona dumneavoastră de locuire. Cele mai rezistente și potrivite sunt, desigur, speciile indigene care sunt obișnuite cu clima locală. Înainte de a alege plantele, vă sugerăm să consultați un expert.

    2.2. Acoperiș verde extensiv

    Putem spune că acoperișurile extensive sunt cele mai populare de acest gen. Aceste așa-numitele acoperișuri verzi extensive sunt cele mai puțin solicitante de întreținut, deoarece sunt plantate cu plante scunde care nu îngreunează structura. Grosimea stratului de sol în acest caz este de aproximativ 15 cm. Speciile de plante populare pentru acest tip de acoperiș sunt levănțica, arbuști mai mici veșnic verzi, ierburi ornamentale, iriși, cimișirul și altele asemenea, deși cu siguranță puteți planta ierburi precum busuioc, salvie sau rozmarin. Există într-adevăr multe posibilități. Un astfel de acoperiș ar trebui întreținut și îngrijit numai până când răsadul este prins și începe să progreseze, iar atunci natura se va ocupa de restul. Numai vara, în cazuri de secetă și temperaturi extreme, trebuie udate puțin mai des. Acest tip de înverzire este potrivit atât pentru acoperișuri plate, cât și în pantă, dar nu este recomandat pentru cele foarte abrupte, deoarece ploile mai abundente ar putea spăla o mare parte din pământul de care plantele au nevoie.

    2.3. Amenajare intensivă a acoperișului

    Acoperișurile cu verdeață intensivă sunt probabil cele mai frumoase și mai atractive, dar de aceea necesită multă grijă și efort și sunt doar pentru adevărații iubitori de horticultură și grădinărit. De fapt, sunt la fel de multe de făcut cu ele, precum sunt cu grădina. Toate tipurile de plante pot fi cultivate pe acoperișuri construite în acest fel, de la arbuști scunzi la copaci mai mici, plante și arbuști cu flori și tot ce vă place. Din acest motiv, vegetația trebuie să fie periodic tăiată, fertilizată, transplantată și, bineînțeles, udată, iar iarna, în cazul temperaturilor extreme, trebuie protejată corespunzător. Pe astfel de acoperișuri găsim adesea arțari pitici, pini, trandafiri, bujori și multe altele. Acoperișurile verzi intensive sunt potrivite în special pentru clădirile ale căror terase de pe acoperiș reprezintă spațiul central de locuit în aer liber și în care se petrece mult timp liber. O astfel de utilizare constantă justifică investiția în construcția și amenajarea cât și în întreținerea ulterioară a grădinii. Amenajarea intensivă a vegetației este potrivită numai pentru acoperișuri plate, înclinate, deoarece este necesar accesul constant și neobstrucționat la plante. Grosimea stratului de sol în acest caz este de cel puțin 20 cm, iar dacă intenționați să plantați specii mai mari, cum ar fi copacii pitici, atunci solul ar trebui să fie de până la 100 cm. Acest lucru crește semnificativ greutatea proprie a acoperișului, ceea ce afectează întreaga structură și cantitatea de material.

    2.4. Acoperișuri verzi din biotop

    Al treilea tip de acoperișuri verzi sunt așa-numitul biotop, acoperișuri verzi care sunt cel mai ușor de întreținut. Acoperișurile verzi din biotop au doar vegetație joasă, indigenă, formată din mușchi și iarbă joasă. O astfel de vegetație nu necesită îngrijire și este foarte rezistentă la toate condițiile meteorologice. Acest tip de amenajare se pretează pentru toate tipurile de acoperișuri, și este cel mai des folosit pe cele cu panta mai mare. Un strat de sol între 5 și 10 cm este suficient pentru înverzirea biotopului de pe acoperiș.

    3. Întreținerea acoperișului verde

    3.1. Tipul de înverzire a acoperișului

    Complexitatea menținerii unui acoperiș verde este în mare parte influențată de tipul de verdeață. Pe departe, cea mai solicitantă este, desigur, amenajarea intensivă a vegetației, care necesită săpare, transplantare, greblare, fertilizare, tăiere și udare regulată. Cu un astfel de acoperiș, munca este aproximativ aceeași ca la orice grădină de dimensiuni medii. Acoperișurile  verzi extensiv necesită mai puțin efort și mai puțin timp în jurul lucrărilor de întreținere, deoarece iarba și arbuștii scunzi sunt hrăniți doar în stadiile inițiale de creștere, apoi din ce în ce mai puțin. Cu toate acestea, verdeața biotopului nu necesită deloc întreținere, deoarece este formată din mușchi și ierburi.

    3.2. Udarea acoperișului verde

    Frecvența și cantitatea de udare a acoperișului verde depinde numai de tipul și dimensiunea plantărilor pe care le-ați ales. Dacă este vorba de verdeață intensivă, iar speciile de plante mai pretențioase sunt foarte sensibile la secetă, va trebui să le udați în mod regulat - în lunile de primăvară și vară, din două în două zile. Vegetația biotopului nu trebuie udată, deși se recomandă un control mai strict al creșterii în lunile de vară, deoarece iarba și mușchiul se pot usca și trebuie înlocuite. În cel mai rău caz, un astfel de acoperiș trebuie udat de 1-2 ori în lunile de vară.

    3.3. Acoperișuri verzi înclinate

    Dacă acoperișurile verzi plate și circulabile sunt ușor de întreținut deoarece fiecare parte poate fi ușor accesată, acoperișurile înclinate sunt cu totul altceva. Acoperișurile cu pante abrupte pot fi foarte periculoase, așa că vă sfătuim să lăsați întreținerea unei astfel de vegetații în seama profesioniștilor cu echipamente de siguranță. Dacă este un biotop de verdeață care nu necesită aproape nicio întreținere, de ajutorul lor va fi nevoie doar ocazional.

    3.4. Buruieni

    Indiferent de tipul de acoperiș verde, buruienile trebuie îndepărtate în mod regulat, așa cum s-ar face într-o grădină jos pe pământ. Vântul răspândește peste tot semințe și polen, astfel încât ajunge la suprafețele acoperișului. Dacă buruienile din grădina de la parter sunt neglijate, rezultatul va fi doar o curte discretă; cu toate acestea, buruienile crescute sunt foarte rezistente și persistente și distrug ușor plantațiile îmblânzite, iar dacă rădăcinile lor ajung la structura acoperișului, pot provoca daune și pătrunderea apei. Acest lucru va reduce cu siguranță eficiența și scopul acoperișului verde în sine și va avea un impact asupra întregii clădiri. Desigur, reabilitarea va fi atunci mult mai extinsă și mai costisitoare.

    4. Construcția acoperișului verde

    4.1. Calcul static

    Înainte de a începe construcția oricăruia dintre acoperișurile verzi, inginerul structurist trebuie să facă un calcul precis al acoperișului în sine (precum și al tuturor celorlalte elemente ale casei). Din cauza stratului de sol și a greutății plantelor, amenajarea peisagistică este o povară suplimentară, care nu este deloc neglijabilă - se vorbește de 100-150 kg/m2 de greutate suplimentară. Ar trebui să se acorde o atenție deosebită calculării punctelor în care vor fi amplasați copacii sau arbuștii mai mari și mai grei. Inginerul structurist va ști câtă greutate în plus trebuie luată în considerare în funcție de tipul de plantări. De asemenea, trebuie să aibă în vedere că pe astfel de acoperiș se va circula, deoarece este necesar să se mențină răsadurile intensive și extensive (doar verdeața biotopului nu necesită întreținere). Aceasta înseamnă că va trebui să țină cont de sarcina suplimentară cu posibilitatea de a ține mai mulți oameni pe acoperiș în același timp. Sarcina suplimentară pe acoperiș afectează în consecință cantitatea de material utilizată și dimensiunile zidurilor sau a altor elemente portante verticale, ceea ce va crește costul întregii construcții a clădirii.

    4.2. Instalații pentru acoperișul verde

    Dacă vă hotărâți pentru unul dintre tipuri de acoperiș verde care necesită atenție constantă, trebuie să vă asigurați toate instalațiile necesare care să permită întreținerea. Verdeața extensivă necesită alimentare cu apă, astfel încât udarea să fie posibilă, măcar și ocazional, în timp ce întreținerea pentru cea intensivă necesită o conexiune electrică la îndemână, deoarece lucrările obișnuite la o astfel de vegetație sunt tunderea ierbii și tăierea arbuștilor. Aceste conexiuni pot fi prevăzute pe acoperiș sau în apropierea intrării pe acoperiș în interiorul clădirii.

    4.3. Tip de construcție

    Tipul și sistemul de construcție al clădirii în principiu nu afectează acoperișul verde. Acest tip de acoperiș este posibil atât pe plăci de beton armat, cât și pe table trapezoidale sau din lemn, dar este adevărat că plăcile AB sunt cel mai des folosite pentru acoperișuri plate, în timp ce pentru acoperișurile înclinate există mai multe variante.

    4.4. Hidroizolație bună

    Hidroizolarea bună este esențială pentru orice clădire și același lucru este valabil și pentru acoperișurile verzi. Cu toate acestea, acoperișurile verzi au un mare avantaj și acesta este absorbția apei, care de obicei nu pătrunde în straturile inferioare ale structurii, ascunse sub pământ. Casele cu acoperișuri verzi au astfel șanse mai mici ca acoperișul să se prăbușească, iar stratul de pământ acționează și ca un izolator termic suplimentar.

    5. Straturi de acoperiș verde

    În structura clasică a unui acoperiș verde (plat), straturile individuale se succed în următoarea ordine:

    - placa de beton armat cu pantă și grosime conform calculelor statice,
    - acoperire bituminoasă,
    - bariera de vapori, sudată prin puncte,
    - izolație termica în două straturi (grosime totală min. 30 cm); XPS este cel mai adesea montat pe acoperiș, deoarece este rezistent la apă și umiditate, iar EPS poate fi văzut mai rar,
    - se pune hidroizolație standard în primul strat peste care merge al doilea strat de protecție împotriva pătrunderii rădăcinilor; acest lucru este foarte important, deoarece rădăcinile plantelor pot pătrunde până la elementele structurale și pot provoca daune mari,
    - drenaj pentru a asigura scurgerea adecvată,
    - stratul final este pământ fertil, care se așază peste fibre minerale și în care se plantează plante; pentru acest strat se recomandă folosirea profilelor în L care aliniază suprafețele plantate, deoarece previn eroziunea sedimentului,
    - pentru acoperișurile verzi cu o pantă de 10° sau mai mult, este necesar un strat anti-alunecare, care este plasat sub pământ și împiedică alunecarea pământului în caz de ploi abundente.

    6. Subvenție pentru acoperișuri verzi

    Acoperișurile verzi se regăsesc din ce în ce mai mult în construcția clădirilor publice mai mari, în special în zonele urbane, care se confruntă și cu problema supraîncălzirii. Reglementările în acest domeniu de construcții nu sunt încă strict definite de lege. Cu toate acestea, multe țări europene au deja acoperișuri verzi legale în toate zonele pentru toate construcțiile noi. Ponderea acoperișurilor verzi din Germania este deja de aproximativ 15% și se apropie rapid de 20%. În Slovenia, subvențiile pentru clădirile cu acoperișuri verzi sunt oferite de Eco Fund. Sunt împrumuturi cu dobândă subvenționată, prin care fondul EKO dorește să atragă cât mai mulți investitori.

    7. Cât poate costa un acoperiș verde?

    Investiția în construirea unui acoperiș verde este de 2-3 ori mai mare decât pentru un acoperiș obișnuit. Așadar, diferența nu este de neglijat, dar dacă ținem cont de faptul că acoperișul verde este aproape de două ori mai rezistent decât cel standard și are o durată de viață mult mai mare, este clar că resursele financiare nu vor fi irosite. Întreținerea vegetației este, de asemenea, mai ieftină decât înlocuirea întregului acoperiș. Economisirile se vor observa și în costurile de încălzire și răcire, deoarece acoperișurile verzi creează un mediu microclimatic favorabil. Nu în ultimul rând, un acoperiș plat, circulabil, bogat înverzit, este un element foarte important având caracteristici excelente, care pentru clădirile cu puțină sau nicio verdeață în mediu, poate fi de neprețuit și un mare avantaj.

    La Daibau.ro vă ajutăm să vă evaluați investiția și să vă alegeți executantul pentru locuința dumneavoastră



    DORESC OFERTE DE LA EXECUTANȚI
    Ultimele cereri publicate

    Executie acoperis verde

    Bună ziua,

    Doresc execuție acoperiș verde, hidroizolarea asteriale si pus pamantul pe acoperis.

    Mulțumesc 17388 RON la 28980 RON

    ........

    Acoperiș verde cu pantă inegală

    Bună ziua,

    Doresc construirea unui acoperiș verde cu pantă inegală.

    Mulțumesc 7824.6 RON la 13041 RON

    ........

    Acoperiș verde

    Bună ziua,

    Mă interesează execuția unui acoperiș verde pentru o constructie tip beci din piatra.

    Mulțumesc 3042.9 RON la 5071.5 RON

    ........

    DORESC OFERTE DE LA EXECUTANȚI





    Prețul, Montare strat verde peste hidroizolatie, cca 130 mp
    Acoperiș verde, Covaci

    4347 RON la 7245 RON

    Prețul, Hidroizolatia si acoperisul cu vegetatie, 320 m2
    Acoperiș verde, Lunca

    13041 RON la 21735 RON

    Prețul, constructie mansarda din lemn plus acoperis, 80mp
    Acoperiș verde, Hunedoara

    86940 RON la 144900 RON

    Prețul, Acoperis plat, as dori acoperis verde sau doar izolat , 90 mp
    Acoperiș verde, Valea Muscelului

    10867.5 RON la 18112.5 RON

    Prețul, Doresc acoperis verde, 150 mp
    Acoperiș verde, Corbeanca

    8694 RON la 14490 RON



    CăutațI executanțI buni pentru domeniul Acoperiș verde?
    Idei de amenajare a casei

    O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

    Acoperiș verde lista de prețuri

    Solicitați o ofertă neobligatorie de la firmă

    253+ Firme pentru Acoperiș verde
    Serviciu gratuit
    Fără comisioane
    Obține o ofertă