Pentru zona
    Toată lumea tinde spre siguranță și securitate, fie că este vorba de casă/apartament, casă de vacanță, garaj, birou sau orice alt spațiu. Scopul principal al supravegherii video este protecția tehnică a persoanelor și bunurilor împotriva evantualelor spargeri și furturi, dar se dovedește a fi foarte utilă și în alte scopuri. Pentru proprietarii unităților de vânzare, supravegherea video s-a dovedit a fi foarte eficientă, deoarece pe baza materialului obținut, aceștia pot monitoriza obiceiurile consumatorului și, în conformitate cu acestea, își pot redirecționa și îmbunătăți afacerea. În plus, camerele de luat vederi sunt folosite în spațiile de afaceri pentru a monitoriza angajații, dar și pentru a monitoriza anumite utilaje și procese de lucru.
    Articol de specialitate 257
    Montare cameră supraveghere
    Avem 1631 executanți pentru domeniul Sisteme de supraveghere:

    Conform zicalei  „mai bine să previi decât să vindeci”, existența supravegherii video poate descuraja infractorii să fure, iar dacă se va întâmpla, cu ajutorul supravegherii video, făptașii vor fi mai ușor de găsit și de identificat, iar proprietatea va fi recuperată.

    În funcție de scopul în care se va folosi supravegherea video și  unde va fi amplasată, este important să o alegeți pe cea potrivită. Înainte de toate  este necesar să fiți informat despre tipurile de supraveghere video, despre caracteristicile la care trebuie să acordați atenție  să știți din ce componente este alcătuită și să cunoașteți capacitățile lui tehnice.

    Supraveghere video analogică și IP

    Acesta se consider  punctul de plecare al supravegherii video. Există o diferență în caracteristici, capacități și, prin urmare, în prețul lor.

    Supraveghere video analogică

    Acest tip de supraveghere video este mai răspândit pe piața noastră tocmai datorită prețului mai mic și ușurinței în utilizare. Este împărțit în CCTV analog (Closed Circuit TV) și AHD (Analog High Definition).

    Prima dintre ele - supravegherea video CCTV analogică – subînțelege camere analogice care sunt conectate direct la reportofon cu ajutorul unui cablu coaxial RG59, în timp ce un cablu separat este folosit pentru alimentarea acestora. Rezoluția maximă a materialului oferit de supravegherea video CCTV analogică este 720p (HD). Dezavantajul acestui sistem este că un număr limitat de persoane pot accesa materialul obținut în același timp și dintr-un singur loc.

    Sistem video analog cctv
    Componente ale supravegherii video CCTV analogice

    Tehnologia AHD are caracteristici mai bune în comparație cu CCTV analogic. Pe lângă faptul că este o supraveghere video analogică de înaltă rezoluție - materialul video este incontestabil de o calitate mai bună, înregistratoarele acestui sistem sunt universale, adică pot primi semnalul atât al camerelor analogice, cât și al camerelor IP. Acest sistem oferă mai multe posibilități pentru modificări și upgrade ulterioare.

    Când vine vorba de recordere ale sistemelor analogice - DVR (Digital Video Recorder) - este important de subliniat că perioada de timp care poate fi înregistrată este determinată direct de capacitatea hard disk-ului lor încorporat. Cumpărătorii acestei componente în cele mai multe cazuri trebuie să instaleze ei înșiși hard disk-ul, deoarece DVR-ul este livrat din fabrică fără un hard disk încorporat. Acesta este de fapt un avantaj deoarece utilizatorii, în conformitate cu scopul viitor al supravegherii video și în funcție de nevoile lor, pot instala un hard disk de exact capacitatea de care au nevoie.

    Toi cei care folosesc  supravegherea video în scopul monitorizării comportamentului clienților, monitorizării sau muncii angajaților, următoarea caracteristică a DVR-ului este crucială: poate fi conectat la rețea și la Internet, ceea ce permite accesul la filmări chiar și de la distanțe mai mari prin intermediul unui telefon mobil sau computer.

    Tehnologia AHD prezintă caracteristici mai bune decât supravegherea video CCTV.

    Supraveghere video IP

    Este un sistem de supraveghere video mai modern decât CCTV, iar rezoluțiile oferite de camere sunt HD (High Definition) adică 720p și Full HD adică 1080p. Prin urmare, camerele IP oferă mult mai multe posibilități, deoarece oferă o perspectivă asupra detaliilor - fețele pot fi distinse clar, plăcuțele auto pot fi citite la o distanță mai mare, cu scanare progresivă.

    Pe lângă calitatea mai bună a materialului video, care este principalul avantaj al supravegherii video IP în comparație cu CCTV analogic, acesta include și alte avantaje în timpul înregistrării și stocării materialului video obținut.

    În acest tip de supraveghere video, camerele sunt conectate la un NVR (Network Video Recorder), sau mai exact, la un server din rețea. NVR-ul este responsabil pentru un alt avantaj al supravegherii video IP: teoretic este posibil să se conecteze la acesta un număr nelimitat de camere, iar limitarea apare doar în ceea ce privește viteza întregii rețele și capacitatea acestui recorder de a înregistra în mod real. timp de la toate camerele care sunt conectate.

    Transmiterea datelor cu acest sistem de supraveghere video se realizează cu ajutorul unui cablu UTP. Comoditatea camerelor IP constă și în faptul că acestea oferă posibilitatea transmiterii altor date prin cablul de rețea și, prin urmare, se pot folosi senzori de alarmă conectați la cameră sau se poate controla mișcarea camerelor IP PTZ. Cu sistemele analogice, anumite cabluri sunt necesare pentru senzori și control. Un alt avantaj care este important de subliniat este faptul că camerele pot fi alimentate folosind un cablu de rețea.

    Supravegherea video IP oferă material video de înaltă calitate și observarea micilor detalii asupra înregistrărilor obținute.

    Deci, în supravegherea video IP, camerele sunt conectate la NVR - cu toate acestea, puteți găsi și camere care sunt complet independente în funcționare și care înregistrează direct pe cardul de memorie SD intern, adică trimit date către stocarea datelor din rețeaua NAS și computere.

    Camera montata pe cladire
    Cameră montată pe o clădire

    Indiferent de sistemul de supraveghere video pentru care vă decideți, este un fapt incontestabil că vă va ajuta să protejați proprietatea personală, procesele de lucru și să îmbunătățiți afacerea și, dacă apare o anumită încălcare, va permite ca persoana responsabilă să fie identificată și găsită la fel de ușor și rapid. posibil.

     

     

    Articol de specialitate 257
    Autorul: Revista Daibau

    Cum v-au fost de folos aceste informații?


    Idei de amenajare a casei

    O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

    CăutațI executanțI buni pentru domeniul Sisteme de supraveghere?

    Avem 1631 executanți pentru domeniul Sisteme de supraveghere:

    Serviciu gratuit
    CĂUTĂM LOCAL
    Fără comisioane
    Avem 1631 executanți pentru domeniul Sisteme de supraveghere
    8.9
    0

    B.P.C. Executive


    8.9
    0

    MASTER ELECTROSERVICE SRL


    8.9
    0

    SHOWMINE LED INSTALL SRL


    8.9
    0

    AMETHALIM INTERNATIONAL S.R.L.