Pentru zona

    Sistem de alarmă pentru casă - prin cablu, wireless sau supraveghere video?

    Articolul a fost citit chiar de 1212+ utilizatori
    Este sigur să spunem că sistemele de alarmă au devenit destul de comune în zilele noastre. Alarma, adică sistemele antiefracție pentru case se numără printre tipurile de protecție de bază și cele mai frecvente. Oamenii aleg sistemul de protecție în principal din cauza locului în care se află sau pentru a se simți în siguranță. Astfel de sisteme pot fi instalate pe toate tipurile de clădiri, fie că este vorba de o clădire cu mai multe etaje, o clădire de birouri sau o casă de familie.
    Articol de specialitate 1212
    sisteme de alarmă pentru casă
    Avem 1631 executanți pentru domeniul Sisteme de supraveghere:

    1. Sisteme de alarmă pentru casă

    În general, există două tipuri de protecție pentru casă - exterior și interior - și fiecare dintre ele are elemente speciale de sistem legate de centrul de control, adică unitatea principală.

    1.1 Protecția exterioară a casei

    Datorită expunerii la factorii externi și condiții meteorologice, protecția externă trebuie să fie compusă din componente de înaltă calitate a căror instalare este foarte solicitantă. Protecția externă este destinată instalațiilor mai complexe și este utilizată în principal în cazurile în care casa este îngrădită și accesul în curte este interzis.

    1.2 Protecția interioară a casei

    Spre deosebire de protecția externă, protecția internă este cel mai comun tip de securitate tehnică. După cum sugerează și numele, protecția internă este menită să asigure interiorul clădirii prin prevenirea mișcării spărgătorilor. În plus, protejează locatarii pe timpul nopții, când sunt în casă, de orice intrare nedorită.

    2. Dispozitive de alarmă wireless sau prin cablu?

    Sistemele de alarmă, de alarmă antiefracție sunt în general împărțite în funcție de faptul că sunt prin cablu sau wireless, deși toate funcționează aproape în același mod. Nu există practic nicio diferență în calitatea funcționării între aceste sisteme, doar în ceea ce privește modul de instalare. Cel mai important lucru este că sistemul de alarmă prin cablu trebuie să fie proiectat ca parte a instalației electrice înainte de construirea instalației, în timp ce pentru cel wireless puteți opta și ulterior.

    2.1. Alarme de casă – wireless

    Alarmele wireless de casă sunt din ce în ce mai moderne și mai solicitate. Dispozitivele de alarmă fără fir (wireless) pentru casă sunt elemente ale unui sistem cu o unitate principală numită centrală, care este conectată la alte părți printr-o anumită frecvență și nu prin cabluri. Prin urmare, sistemele wireless sunt mai rapide și mai ușor de instalat și nu este nevoie de nicio lucrare de construcție, cum ar fi forarea sau chituirea pereților. De aceea aspectul casei nu este afectat de nimic. Sistemele de alarmă wireless sunt o alegere excelentă pentru instalațiile existente care nu au instalate instalații de alarmă.

    2.2. Alarme de casă – prin cablu

    Într-un sistem de alarmă prin cablu, spre deosebire de unul wireless, componentele individuale sunt conectate la centrală prin cabluri. O alarmă prin cablu trebuie prevăzută înainte de construcție și încorporată în planurile de instalare electrică. Dacă nu decideți să setați alarma înainte de a construi casa, luați în considerare cel puțin instalarea unei țevi prin care instalațiile ar putea trece ulterior. Dacă nu faceți acest lucru, atunci vă rămâne doar o alarmă wireless pentru casă.

    Sfaturi de specialitate de la TVD VISUAL SYSTEM S.R.L.

    Ce tip de sisteme de alarmă recomandați pentru clădirile rezidențiale? Respectiv pentru casele private?

    În funcție de fiecare obiectiv dar și de obiectul de activitate este obligatorie și sirena. Sirena de exterior este obligatorie într-un sistem de alarmă fiind componenta esențială a subsistemului de securitate pe lângă centrală, senzori, tastatură, echipament de transmisie a datelor.

    Ca și sistem de alarmă recomand orice sistem certificat CE care să respecte normativul în vigoare. Sunt foarte multe firme bune, toate își fac treaba dacă sunt montate corespunzător de persoane autorizate și avizate.

    Este obligatorie mentenanța sistemele de alarmă?

    Da, mentenanța sistemelor de securitate este obligatorie pentru persoanele juridice lunar, trimestrial sau anual în funcție de obiectul de activitate. O mentenanță făcută regulat scade posibilitatea de nefuncționalitate în caz de efracție.

    Vlad Toma, TVD VISUAL SYSTEM S.R.L.

    3. Elemente ale sistemului de alarmă

    Sistem de alarmă pentru casă
    Sistem de alarmă pentru casă

    3.1. Unitatea principală - sediul central

    Centrala este unitatea principală de control care controlează întregul sistem de alarmă. Funcția sa de bază este de a procesa toate semnalele primite, cele provenite de la senzori sau comutatoare și de a activa semnalele de alarmă luminoase și sonore, după necesitate. Cea mai importantă caracteristică a lor este că sunt complet independente de sursa de alimentare. Astfel, în caz de pană de curent, alarma nu va înceta să funcționeze deoarece are propria baterie.

    Centrala alarmei are, de asemenea, un comunicator încorporat care asigură o conexiune la linia telefonică. Cine va primi și va răspunde la alarmă depinde de setarea sistemului. Acesta poate fi un centru de control sau un anumit număr de telefon. Odată cu apariția sistemelor și a instalațiilor inteligente, au apărut și centrale ale alarmelor care au și un semnal video pentru tableta sau telefonul utilizatorului.

    3.2. Codificare (tastatură)

    Codificarea este utilizată pentru a porni și opri întregul sistem de securitate la domiciliu, pentru a revizui evenimentele și pentru a programa unitatea centrală a sistemului. LED-urile, LCD-urile sau ecranul tactil sunt utilizate în principal pentru codificare. Întregul sistem, modul de securitate nocturnă, alarma de panică și altele asemenea sunt activate și dezactivate prin intermediul tastaturii.

    3.3. Module de voce și GSM

    Modulul vocal poate fi încorporat în unitatea centrală pentru a face sistemul de alarmă mai ușor de operat și pentru a identifica alarmele mai ușor. Modulul vocal raportează locația exactă a alarmei la cerere și poate fi pornit sau oprit de la distanță în același mod. În cazul în care nu există o linie telefonică analogică în casă, pentru comunicare se folosește un model GSM care, pe lângă comunicare, permite și trimiterea de SMS-uri.

    3.4. Sirena interioară și exterioară

    Sirena servește pentru a avertiza mediul cu sunetul și pentru a speria spărgătorul. Sirena externă are o sursă de alimentare internă, astfel încât poate funcționa chiar și atunci când nu există electricitate. Sirena are, de obicei, și un întrerupător de siguranță care împiedică deschiderea unității.

    3.5. Elemente suplimentare ale sistemului de alarmă

    Elementele sistemului de alarmă includ anumite soluții wireless, deoarece centrala poate fi întotdeauna actualizată cu un modul special pentru recepția semnalului wireless. Acestea sunt detectoare de monoxid de carbon și alte gaze, detectoare anestezice, senzori de mișcare în infraroșu, senzori de mișcare interioară și exterioară, senzori de temperatură ridicată, foc, senzori de spargere a sticlei și camere de supraveghere video.

    4. Pachet de sistem de alarmă pentru casă

    Prețul aproximativ al sistemului de alarmă, inclusiv achiziționarea și instalarea unităților principale și secundare, a senzorilor, a camerelor începe de la aproximativ 360 lei. Desigur, totul depinde de sistemul de alarmă în sine, de tipul, dimensiunea casei și numărul de unități, detectoare, senzori și alte componente, precum și de furnizor. Cu toate acestea, există și sisteme mai scumpe de 1.200 lei/buc.

    Dacă decideți să configurați un sistem de alarmă, ne puteți contacta și la DaiBau.ro. Pe portalul nostru veți găsi mai multe sfaturi legate de acest subiect, dar și executanții și producătorii cu care lucrăm și care vor răspunde cererii dvs. cu o ofertă adecvată.

    Puteți vedea informații despre preț în calculatorul nostru.

    Articol de specialitate 1212
    Autorul: Revista Daibau

    Cum v-au fost de folos aceste informații?


    Idei de amenajare a casei

    O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

    CăutațI executanțI buni pentru domeniul Sisteme de supraveghere?

    Avem 1631 executanți pentru domeniul Sisteme de supraveghere:

    Serviciu gratuit
    CĂUTĂM LOCAL
    Fără comisioane
    Avem 1631 executanți pentru domeniul Sisteme de supraveghere
    8.9
    0

    HITOMI SRL


    8.9
    0

    BSG SECURITY SISTEMS SRL


    8.9
    0

    LVL VICAPI CUMANDA CONCEPT S.R.L.

    77
    8.9
    0

    BLACK BAT GRUP S.R.L.