Pentru zona

    Mobilierul de grădină - cum să-l alegeți pe cel mai bun?

    Venirea anotimpului cald ne îndeamnă să petrecem din ce în ce mai mult timper în aer liber, fie că este vorba de terase și balcoane sau de curțile casei. Alegerea mobilierului de grădină poate fi o adevărată provocare și o sarcină mai dificilă decât alegerea mobilierului de interior. Motivul constă în faptul că mobilierul de grădină este expus la condiții meteorologice nefavorabile, cum sunt ploaia, soarele, variațiile de temperatură, precum și insectele. Prin urmare, în continuare ne-am gândir să vă oferim un răspuns la întrebarea - cum să alegem cel mai bun mobilier de grădină.
    Articol de specialitate 214
    mobilier gradina
    Avem 175 executanți pentru domeniul Mobilier grădină:

    Vă propunem să vă ghidați după trei principii atunci când alegeți mobilierul de grădină: confort, funcționalitate și întreținere ușoară. Înainte de achiziția propriu-zisă, țineți  cont de anumiți parametri: dimensiunile spațiului disponibil, condițiile meteo din zona dvs, dar și scopul spațiului exterior, de fapt modul în care intenționați să vă petreceți  timpul pe terasă sau în curte. Și în sfârșit, dar nu cel mai puțin important, cum veți combina funcționalitatea și estetica în cel mai bun mod.

    Mobilierul  de grădină - alegerea materialelor

    Când este vorba de alegerea materialelor pentru mobilierul de grădină, predomină lemnul, metalul - oțelul și aluminiul, ratanul și plasticul. Ce veți alege depinde de aspectul și stilul care vă place, de modul de întreținere și de rezistența la condițiile meteorologice nefavorabile.

    Dacă doriți să cumpărați mobilier de grădină din lemn, dar există condiții climatice nefavorabile în zona dvs., cel mai bine este să alegeți tecul. Conține  un procent mare de ulei, prezintă o bună rezistență la umiditate și este o specie foarte stabilă. Prin urmare, nu este necesar să-l acoperiți cu straturi protectoare de lac sau ulei de in la sfârșitul sezonului estival, ca și alte tipuri de lemn. După câțiva ani de utilizare, mobilierul din lemn de tec va căpăta o culoare cenușie, care adaugă și mai mult farmecului său. În continuare va arăta frumos și natural.

    Se estimează că mobilierul de grădină din lemn de tec, dacă este îngrijit, poate rezista până la 50 de ani!
    Mobilier lemn
    Dacă doriți ca spațiul dvs. să emane căldură și confort, optați  pentru lemn

    Pe de altă parte, mobilierul din ratan, bambus sau trestie este recomandat pentru terasele închise și zonele cu baldachin, unde nu vor fi expuse direct ploii și umezelii. Acestea sunt materiale sensibile, iar astfel de mobilier trebuie pus deoparte atunci când plouă sau soarele este puternic.

    Când vine vorba de mobilierul metalic, este important să țineți cont de faptul că mobilierul de grădină din fier și aluminiu se încălzește rapid în timpul verii, în zilele însorite și cu siguranță ar trebui să  aveți perne confortabile. Mobilierul de grădină din fier forjat este vopsit  cu lacuri speciale care îl protejează de coroziune și influențe climatice nefavorabile.

    Pentru ca acest mobilier să fie cât mai durabil, o dată pe an poate fi acoperit cu un strat de ceară specială pe care o găsiți în magazinele de lacuri și vopsele.

    Mobilierul din fier forjat conferă curții un aspect vintage, romantic. Înainte de a amplasa mobilierul de grădină din fier forjat în curte, gândiți-vă bine la poziționarea acestuia - fierul forjat este foarte greu și nu îl veți putea muta așa de ușor. Calitățile sale incontestabile sunt că este stabil datorită greutății sale și nu se va răsturna atunci când bate tare vântul.

    Fier forjat

    Mobilierul din fier forjat conferă curții un aspect vintage, romantic

    Mobilierul de grădină din metal este cu siguranță cel mai durabil în comparație cu celelalte. Aluminiul are o rezistență bună  la condițiile meteorologice nefavorabile, nu ruginește și nu se estompează la soare, iar pentru că este ușor, poate fi mutat cu ușurință  prin curte sau pe  terasă.

    Aluminiul este adesea combinat cu alte materiale precum lemnul, nu este neatrăgător vizual,  iar mobilierul în sine este confortabil și practic.

    Unul dintre principalele motive din cauza căruia  oamenii optează pentru mobilierul de grădină din plastic este prețul acestuia. Cu toate acestea, trebuie avut în vedere că mobilierul din plastic se estompează rapid la soare și se deteriorează ușor și nu va avea o viață lungă. Durabilitatea mobilierului de grădină din plastic nu poate fi comparată cu cea a mobilierului din lemn sau metal.

    Mobilierul de grădină conferă o amprentă stilată întregului exterior, iar atunci când îl alegeți, lăsați-vă ghidat de preferințele personale și optați  pentru stilul pe care doriți să-l obțineți. Dacă doriți  ca spațiul dvs. să emane căldură și confort, optați pentru tec, iar dacă doriți un aspect contemporan, optați pentru elemente elegante și simple și margini subtiri ale mobilierului din aluminiu. În final, dacă doriți ca spațiul dvs. să fie în stil boho, optați  pentru piese țesute din ratan, trestie sau bambus.

    Pentru că  plasticul nu este elegant ca lemnul sau metalul, mobilierul de grădină din plastic se va potrivi în aproape orice curte, fie că este vorba de modele clasice sau de design modern.

    Există diferențe semnificative în ceea ce privește tipul de întreținere de care necesită fiecare dintre materialele enumerate. Mobilierul din aluminiu este curățat  ușor cu apă și săpun. Cel din ratan natural se curăță cu o perie rigidă sau cu un aspirator. Plasticul este ușor de spălat, iar mobilierul realizat din acesta este pregătit  pentru depozitare și eliminare în condiții de vreme rece.

    Mobilier ratan
    Mobilierul din ratan natural este curățat cu o perie rigidă sau cu aspiratororul

    Trebuie să fiți  atent la un alt factor important - care este suprafața pe care doriți să puneți mobilierul de grădină. Dacă suprafața este din beton sau este pavată, nu aveți de ce să vă faceți griji  si puteți  lua mobilă din orice material; dacă este însă vorba despre o suprafață cu iarnă  sau presărată cu pietriș, denivelările vor necesita un mobilier cât mai stabil.

    Mobilier de gădină - alegere în funcție de scopul spațiului

    Întrebarea de bază  pe care ar trebui să o puneți  înainte de a cumpăra mobilier de grădină este - cum doresc să-mi petrec timpul în grădină? Sunteți  un fan al meselor în aer liber, vă place să organizați sărbători și  adunări în curtea dvs. sau preferați să vă relaxați în liniște și pace alături de cartea preferată?

    Dining de vară
    Dacă vă place să organizați cine în curte, faceți rost de o masă mare și scaune confortabile și faceți o bucătărie de vară.

    Dacă vă place să organizați mese în curte, faceți rost de o masă mare și scaune confortabile și faceți o bucătărie de vară. Dacă grădina dvs. va fi folosită pentru întâlniri relaxate cu prietenii, alegeți fotolii interesante și o măsuță. Puteți transforma acest loc în timpul lunilor de vară, plasând o canapea din răchită și balansoare cu perne mari în curtea dvs.

    De asemenea, gândiți-vă dacă curtea dvs. va fi plină de prieteni sau dacă cercul dvs. de vizitatori va fi redus. În primul caz, cel mai bine este să optați pentru un colțar de grădină sau o combinație de canapele și fotolii care pot găzdui cinci sau șase persoane. Dacă contați pe mai mulți oaspeți, puteți adăuga încă câteva scaune de grădină sau  șezlonguri. Dacă este un grup mic de trei sau patru persoane, optați pentru fotolii confortabile cu masă pentru ceai.

    Pentru oricare piese ale mobilierului de grădină vă decideți, cerința de bază pe care trebuie să o îndeplinească este confortul. Pentru ca un scaun de grădină, o canapea sau un șezlong să fie confortabil, trebuie să aibă suport pentru picioare și spate, deoarece de multe ori stați și vă odihniți  în ele câteva ore. În plus, înălțimea mobilierului de grădină nu trebuie neglijată - trebuie luată în considerare pentru a asigura cel mai bun sprijin corpului dvs. și relaxare totală.

    Veți asigura confortul mobilierului de grădină cu perne și tapițerie.  Pentru perne alegeți  materiale care nu vor fi afectate de umezeala din aer, nu se vor deforma sub razele soarelui si sunt ușor de spălat. Pernele cu huse sunt cele mai bune, deoarece pot fi spălate dacă este necesar. De asemenea, atentie ca pernele   să nu fie ușoare pentru a nu zbura în celălalt capăt al curții când începe să bată vântul.  

    Mobilierul de grădină  - alegere în funcție  de dimensiunea spațiului

    Unul dintre cele mai importante criterii după care ar trebui să  vă ghidați atunci când alegeți  mobilierul de grădină este dimensiunea spațiului exterior de care dispuneți.  Dacă grădina este mai mică, mobilierul în sine ar trebui, desigur, să fie mai mic. Alegeți mobilier funcțional ale cărui dimensiuni lasă suficient spațiu pentru a vă deplasa liber.

    Un alt lucru la care trebuie să fiți atent este locul unde veți depozita mobilierul de grădină în lunile în care nu veți avea nevoie de el  și când condițiile  meteo devin nefavorabile. Se recomandă ca și cea mai rezistentă mobilă să nu rămână în ploaie, ger și zăpadă și să fie depozitată într-un loc uscat și mai cald pentru a I se prelungi durata de viață.  Așadar, alegeți dimensiunile în funcție de dimensiunea spațiului disponibil pentru depozitarea acestuia sau optați pentru mobilierul  care poate fi dezasamblat cu ușurință. Astfel veți economisi spațiu.

    Mobilierul de grădină – alegerea culorii

    Culoarea mobilierului de grădină va depinde de preferințele și stilul dumneavoastră personal. Dacă nu aveți o idee clară ce culoare de mobilier de grădină vreți să alegeți, albul poate fi o alegere excelentă, deoarece îl puteți completa oricând cu detalii colorate sau poate rămâne așa. Va reîmprospăta spațiul și îi va da o notă elegantă și de prospețime.

    Griul este, de asemenea, o opțiune excelentă. Deși se spune că griul este monoton, este tocmai  ceea ce îi face să iasă în evidență. Puteți Trebuie  menționat că culoarea albă împrospătează griul, iar lemnul va oferi o căldură suplimentară acestei combinații.

    Mobila terasa
    Culoarea albă împrospătează griul, iar lemnul va oferi acestei combinații o căldură suplimentară

    Dacă sunteți în căutarea unui mobilier de grădină unic, îl puteți realiza și la comandă  pentru care veți avea nevoie de un dulgher cu experiență și pricepere. Îl puteți găsi pe daibau.ro. Trebuie doar să completați cererea de pe site-ul nostru și în curând executanții vă vor contacta cu o ofertă potrivită.

     

     

     

    Articol de specialitate 214
    Autorul: Revista Daibau

    Cum v-au fost de folos aceste informații?


    Idei de amenajare a casei

    O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

    CăutațI executanțI buni pentru domeniul Mobilier grădină?

    Avem 175 executanți pentru domeniul Mobilier grădină:

    Serviciu gratuit
    CĂUTĂM LOCAL
    Fără comisioane
    Avem 175 executanți pentru domeniul Mobilier grădină
    8.9
    0

    METALPUNKT SRL


    8.9
    0

    FRAGETICO GROUP SRL

    33
    8.9
    0

    VIAX PETRINI SRL


    8.9
    0

    VMZ FIER FORJAT SRL