Pentru zona

    Duș exterior - de ce este un duș de grădină o alegere excelentă?

    În lunile fierbinți de vară, nimic nu este mai plăcut ca răcorirea cu apă. Un duș în aer liber este așadar o alegere excelentă, mai ales dacă aveți o piscină lângă casă. Dușurile din curte sau gradină devin din ce în ce mai populare, însă întrebarea este pe care să-l alegeți si unde sa-l așezați. În acest sens, iată ce vă putem recomanda.
    Articol de specialitate 400
    dus exterior
    Avem 173 executanți pentru domeniul Mobilier grădină:

    1. Când este un duș în aer liber pur și simplu necesar?

    1.1. Duș în curte/gradină - răcorire în timpul verii fierbinți

    Un duș în aer liber este o soluție pentru zilele fierbinți de vară, deoarece asigură o răcorire rapidă. De asemenea, este un element indispensabil lângă piscină sau în cazul în care casa este lângă mare. Un duș de grădină este, de asemenea, o alegere excelentă dacă locuiți într-o zonă cu o climă caldă (chiar dacă nu aveți piscină sau mare în apropiere), deoarece băile într-un astfel de mediu sunt deosebit de umede și sufocante, așa că dușul afară este mult mai plăcut.

    1.2. Duș de grădină și piscină

    Dușul se recomandă după fiecare înot în piscină, astfel încât clorul și alte substanțe chimice, care trebuie adăugate în apa piscinei, să fie îndepărtate de pe piele. Din moment ce sunteți uzi, de obicei nici nu doriți să intrați și să lăsați urme umede peste tot. Un duș exterior este, așadar, o soluție foarte convenabilă, deoarece vă puteți spăla și șterge imediat după înot, fără a murdări interiorul casei.

    1.3. Duș de grădină și marea

    Un duș în aer liber nu este, probabil, nicăieri mai potrivit decât lângă mare. Chiar dacă parcela dumneavoastră nu este situată direct pe malul mării, un duș în aer liber este binevenit când vă întoarceți de la înotul în apă sărată, mai ales dacă sunteți încă uzi. Cu toate acestea, chiar dacă v-ați uscat, nisipul și sarea ar putea rămâne după voi până ajungeți la baie. În plus, nu este recomandată spălarea nisipului și a altor particule de pe plajă, mai ales când vine vorba de copii, cărora le place să se joace pe mal, pentru că țevile se pot înfunda.

    Un alt motiv pentru un duș în grădină este cu siguranță vremea caldă, care pur și simplu vă ademenește să stați afară cât mai mult posibil. Băile mici pot fi foarte sufocante în căldura verii, în timp ce soarele fierbinte invită numai la răcorire. Un duș în aer liber este mult de dorit în astfel de cazuri.

     Un duș în aer liber este o alegere excelentă dacă aveți o piscină sau casa dvs. este aproape de mare
    Un duș în aer liber este o alegere excelentă dacă aveți o piscină sau casa dvs. este aproape de mare

    2. Când nu este nevoie de un duș exterior?

    Există cazuri când nu recomandăm să faceți duș în aer liber. Un duș în aer liber, de exemplu, nu este necesar dacă nu aveți propria piscină sau locuiți într-o zonă în care clima este mai rece și verile sunt scurte. De asemenea, nu este necesar atunci când în apropiere nu există cursuri naturale de apă în care să se facă baie în timpul sezonului. În acest caz, un duș în curte ar fi doar o investiție inutilă, fiindcă cel mai probabil ar fi folosit doar de câteva ori pe an. Nu numai că este o cheltuială inutilă, dar trebuie să țineți cont de faptul că dușul poate fi o distragere vizuală, deoarece este un element distinct vertical, care nu este atât de ușor de ascuns.

    3. Duș exterior: tipuri și forme

    Dușurile în aer liber pot fi de diferite forme. Au forme foarte simple sau de design și interesante.

    Cele mai simple dușuri de exterior sunt realizate în formă de țeavă care este îndoită astfel încât să puteți face un duș sub ea. Ele sunt adesea conectate la o țeavă de udare conectată la o fântână exterioară. Dușurile de exterior pot fi proiectate și pentru a servi ca element estetic în curte sau grădină. De asemenea, puteți opta pentru un duș care are cap sau duze de pulverizare, stropire, astfel încât dușul poate fi și mai plăcut.

    Un duș exterior este de obicei de sine stătător, deși poate face parte și din decorul exterior, atunci când, de exemplu, este montat pe un perete din piatră. În acest fel, puteți face ambianța exterioară mai interesantă.

     Cel mai frumos și mai puțin vizibil duș de grădină este cu siguranță cel încorporat în peretele existent
    Cel mai frumos și mai puțin vizibil duș de grădină este cu siguranță cel încorporat în peretele existent

    4. Duș solar: duș exterior cu multă apă caldă

    Dușul solar este un tip special de instalație exterioară care încălzește apa cu ajutorul energiei solare. Funcționează așezându-l în locul dorit și conectând la el un furtun de grădină din cauciuc, care este atașat de fântâna exterioară. Avantajul este că dușul solar nu necesită alimentare cu apă caldă, deoarece sistemul dispune de un rezervor special în care apa este încălzită prin radiația solară.

    Dușurile solare pot fi și de diferite forme, mărimi, aspect; cele mai simple sunt acelea având țevile cu diametru mai mare, de culoare închisă. Apa este încălzită la soare în construcția completă sau poate exista un rezervor separat.

    5. Cât costă un duș exterior?

    Dușurile exterioare simple, cele care nu au funcție de încălzire solară, sunt disponibile la prețul aproximativ de 85 RON. Acest lucru înseamnă desigur că un astfel de duș nu va avea întotdeauna apă caldă, ci doar atât cât este de obicei suficient pentru un duș rapid după înotul în piscină sau în mare, mai ales dacă afară este cald. Dacă optați pentru un duș portabil din metal, cu suport, îl puteți obține la aproximativ 140 RON. Prețul dușurilor clasice cu panou oțel inoxidabil poate crește până la 500 RON. Cel mai simplu duș solar cu o capacitate de 8 l (țevi întunecate de diametru mai mare) poate fi cumpărat cu aproximativ 400 RON, deși prețurile sunt de obicei între 900 și 2.600 RON.

    Articol de specialitate 400
    Autorul: Revista Daibau

    Cum v-au fost de folos aceste informații?


    Idei de amenajare a casei

    O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

    CăutațI executanțI buni pentru domeniul Mobilier grădină?

    Avem 173 executanți pentru domeniul Mobilier grădină:

    Serviciu gratuit
    CĂUTĂM LOCAL
    Fără comisioane
    Avem 173 executanți pentru domeniul Mobilier grădină
    8.9
    0

    IRONCOBYSTEEL SRL


    8.9
    0

    BBM PROLINE CONSTRUCT SRL


    8.9
    1

    GENERIC PRODIMPEX SRL


    8.9
    0

    IVCON MAX SRL