Pentru zona

    Mobilier de grădină - 11 piese deosebite de design

    Vremea în emisfera nordică începe încet să devină mai frumoasă și mai caldă și toată lumea așteaptă deja cu nerăbdare să petreacă mai mult timp în aer liber. Având în vedere zilele mai lungi, acum este momentul perfect pentru a verifica cele mai recente piese de mobilier de grădină și a vă bucura de mărcile de exterior. Am ales 11 canapele de grădină și seturi de șezut într-un stil elegant, dar nenformal, pentru socializare sau contemplare solitară în contact strâns cu natura.
    Articol de specialitate 206
    Scaun grădină
    Avem 171 executanți pentru domeniul Mobilier grădină:

    Dispoziție, simțul spațiului, sunetele și aromele, percepția luminii și a temperaturii se schimbă cu anotimpurile și orele zilei. Natura este un spectacol nesfârșit de care ne bucurăm cel mai bine într-un confort total. Canapele confortabile, fotolii adânci, scaune cu siluete fluide și zvelte... Cele mai recente linii de mobilier de grădină provin din cercetarea materialelor și aduc noi perspective. Linia dintre interior și exterior este din ce în ce mai neclară – chiar și atunci când vine vorba de mobilier care poate fi folosit în ambele contexte.

    1. Kasbah – o canapea care oferă confort regal

    În timp ce crea o casă în Maroc, David Lopez Quincoces a proiectat canapeaua Kasbah, produsă de celebrul producător italian de mobilă LIVING DIVANI. Este realizat din module de 1x1 metru cu o bază solidă din tec birmanez care creează o lovitură vizuală orizontală puternică. Există diferite elemente (capăt, pouf, colț) care pot fi adunate diferit. Confortul superior este asigurat de pernele mari și bogate, somptuoase și de o pernă tip role „inserată” care poate fi o cotieră sau o tăblie de pat.

    Canapea
    Kasbah Canapea Living , design David Lopez Quincoceses, fotografie de Tommaso Sartori
    Canapea living
    Kasbah Canapea Living, design David Lopez Quincoceses, fotografie de Tommaso Sartori; detaliu

    2. Palco - un puzzle relaxant

    Sam Hecht și Kim Colin, fondatorii Industrial Facility din Londra, au proiectat un sistem de scaune în aer liber pentru KRISTALIO, bazat pe paleți din lemn. Palco are un „podium”, o structură de bază din lemn de tec care stă pe picioare metalice. Module tapițate generos sunt plasate peste acea structură în diferite configurații. Podiumul sau platforma, după cum preferați, pot fi acoperite complet cu elemente tapițate, deși pot rămâne goale și pot servi drept mese joase.

    Sistem deschis
    Palco - Kristalia, design Sam Hecht&Kim Colin
    Elemente sistem deschis
    Palco - Kristalia, design Sam Hecht&Kim Colin, detaliu

    3. Ema Cross - un scaun care vă răsfață ca pe un copil

    Punctul de plecare pentru seria de mobilier de grădină Emma Cross a fost ideea unei încrucișări între o canapea și un pat. A fost proiectat de Monica Armani pentru marca VARASCHIN. Seria se remarcă prin spatele și brațurile în formă de mânecă. Împletitura este realizată manual din benzi textile pe structura de aluminiu.

    Scaune grădină
    Emma Cross - Varaschin, design Monica Armani
    Detalii scaune grădină
    Emma Cross - Varaschin, design Monica Armani, detalii

    4. ADD - mai multe piese, mai multă plăcere

    Sistemul de scaune ADD, proiectat de Francesco Rota pentru LAPALMA, este acum adaptat și pentru utilizare în exterior. Mai multe elemente ale acestei piese elegante cu o bază din aluminiu pot fi pliate într-o canapea modulară care are mai multe huse. Sunt disponibile diferite configurații, de la simple bănci tapițate până la scaune pentru două, trei sau patru persoane.

    Sistem canapea
    ADD - Lapalma, design Francesco Rota
    Canapea exterior
    ADD - Lapalma, design Francesco Rota, detalii

    5. Pablo – odihnă cu eleganță

    Patul proiectat de Pablo Vincent Van Duysen pentru B&B ITALIA este acum disponibil și în varianta outdoor. Designul original este recunoscut în structura din lemn, care pentru Pablo Outdoor este din tec. Spătarul este abia atașat de bare și poate fi îndepărtat cu ușurință. Sezutul jos este format dintr-o singura perna, aproape o saltea, care ofera mult spatiu, perfect pentru socializare sau izolare.

    Relaxare în natură
    Pablo - B&B Italia, design Vincent Van Duysen
    Detalii.
    Pablo - B&B Italia, design Vincent Van Duysen, detalii

    6. Concrete Garden  - Grădina mea de beton

    O linie specială de mobilier de grădină din fibrociment este reprezentată de colecția designerului și arhitectului sloven, Tina Rugelj - Concrete Garden/Moj betonski vrt, destinată oricui iubește materialele naturale și tot ce este legat de acestea. Cea mai proeminentă piesă din această serie este cu siguranță monolocul, produs de compania Eternit. Este considerat un scaun durabil și puternic, rezistent la intemperii, și în același timp suficient de ușor pentru a fi transportat și mutat cu ușurință. Scaunul, care poate fi un scaun sau un fotoliu, este conceput astfel încât  cotiera stângă sau dreaptă să  poată fi scoasă, astfel încât să poata fi asamblată cu doua sau trei locuri cu adăugarea unui element central. Această piesă de mobilier a câștigat numeroase premii atât în ​​țară, cât și în străinătate.

    Sistem din beton
    Concrete Garden - Enosed, Eternit, design Tina Rugelj, sursa: Eternit

    7. Carlotta - lenevind cu stil

    În 1967, Afra&Tobia Scarpa a proiectat fotoliul Carlotta pentru seria Young Play. Astăzi, CASSINA, în colaborare cu Tobio Scarpa, reînvie farmecul acestui fotoliu, conceput după design-urile originale, sub forma unui fotoliu de grădină. Substructura din lemn de tec este realizată cu un sistem inovator de conectori și elemente de fixare a modelului original.

    Mobilier de grădină
    Carlotta - Cassina, design Afra&Tobia Scarpa, fotografie de Valentina Sommariva
    Mobilier detalii
    Carlotta - Cassina, design Afra&Tobia Scarpa, fotografie de Valentina Sommariva, detalii
    Mobilier de grădină detalii
    Carlotta - Cassina, design Afra&Tobia Scarpa, fotografie de Valentina Sommariva, detalii

    8. Lodge - un cuib primitor

    Tecul a fost folosit și pentru Lodge, un fotoliu proiectat de echipa Creative Lab a brandului ATMOSPHERA. Cadrul său din lemn este legat printr-o frânghie, de fapt o plasă din funii textile, care creează un suport moale și ferm. Cabana este un cuib primitor care oferă condiții perfecte pentru o conversație relaxată și lectură.

    Mobilier
    Lodge - Atmosphera, design  Atmosphera Creative Lab
    Detalii mobilier
    Lodge - Atmosphera, design Atmosphera Creative Lab, detalii

    9. Tibes - confort în lesă

    Țesătura este motivul dominant al scaunului Tibes, proiectat de Gregorio Facco pentru POTOCCO. Este alcătuit dintr-un cadru metalic vopsit cu pulbere și un șezut și spătar din funii lucrate manual. Forma frontală ușor îngustată permite plierea, adică plierea, astfel încât scaunul să poată fi lăsat undeva fără să ocupe mult spațiu.

    Scaune metal textil
    Tibes - Potocco, design Gregorio Facco, fotografie Francesca Ferrari
    Scaune detalii
    Tibes - Potocco, design Gregorio Facco, fotografie Francesca Ferrari, detalii

    10. Plato – tehnologie care face diferența

    Jasper Morrison a proiectat scaunul din aluminiu Plato pentru MAGIS. Este realizat cu ajutorul unei tehnologii speciale, care permite producerea de scaune mai subțiri și mai rezistente în comparație cu cele din plastic și pot fi complet reciclate. Scaunul pliabil este disponibil in diferite culori, cu sau fara cotiere.

    Scaune și masă
    Plato -  Magis, design Jasper Morrison

    11. Koki wire - confort pe sârmă

    O siluetă lejeră și zveltă este caracteristică scaunelor din colecția Koki Wire, concepute de duo-ul Pocci+Dondoli pentru DESALTO. Au fost create cu ideea de a fi folosite pentru recreere în aer liber, dar vor funcționa la fel de bine și în interior. Sârma subțire de oțel creează un cadru de formă solidă și efecte grafice puternice și sinuoase.

    Mobilă metal
    Koki Wire - Desalto, design Pocci+Dondoli
    Scaune canapea metal
    Koki Wire - Desalto, design Pocci+Dondoli; detalii

    Recomandarea noastră

    Cel mai frumos mobilier de grădină din fibrociment

    Grădinile moderne sunt spații în care natura se împletește într-un mod sofisticat cu diverse elemente de design care fac grădina mai utilă, mai diversă și mai interesantă.

    Atunci când planificați grădini și terase și atunci când alegeți mobilier de grădină, este bine să țineți cont de aspectele de durabilitate, durabilitate și practicitate. Mobilierul de gradină din fibrociment îmbină toate avantajele de mai sus, așa că nu este de mirare că este o alegere foarte populară în rândul designerilor de interior-amatori care aleg aceste piese pentru propria gradină, precum și printre cei mai pretențioși profesioniști.

    Mobilier de grădină din material special

    Fibrocimentul este un material unic care a fost folosit de secole pentru acoperirea acoperișurilor și fațadelor. În producția de mobilier de grădină din fibrociment, cimentului se adaugă alcool polivinilic și fibre de celuloză prelucrate pentru a-l întări. Înainte ca fibrocimentul să se întărească, acesta poate fi modelat cu ușurință, făcându-l extrem de popular în rândul designerilor. După ce procesul de întărire este terminat, este foarte stabil și rezistent la diferite condiții meteorologice; de la zăpadă, ger, ploi abundente, până la căldura verii.

    Grosimea materialului din piesele de mobilier este de doar 10 până la 16 mm, dar poate rezista la sarcini mari, chiar și până la 200 de kilograme. Se îndoaie ușor când este supus unei sarcini mari, dar nu crapă din cauza fibrelor. Produsele realizate din acest tip de ciment fără întreținere specială rămân la fel de frumoase după mulți ani ca în prima zi.

    Colecția Concrete garden/Grădina mea de beton

    Durabilitatea, neinflamabilitatea și rezistența nu sunt singurele proprietăți cu care se poate lăuda fibrocimentul. Având în vedere că este foarte ușor de modelat, designerii îl aleg cu preponderență, așa că acum există din ce în ce mai multe produse, cum sunt jardinierele, ghiveciurile și alte accesorii de exterior în diferite culori, forme și dimensiuni și toate sunt unice.

    O linie specială de mobilier de grădină realizată din acest tip de ciment este colecția designerului și arhitectului sloven Tina Rugelj – Concrete garden/ Moj betonski vrt, destinată tuturor celor cărora le place aspectul natural al materialului.

    Gradina de beton
    Sofă Concrete garden / Grădina mea de beton de designerul Tina Rugelj, câștigătoare a numeroase premii importante, atât în ​​țară, cât și în străinătate; sursa: Eternit

    Enosed, un produs premiat

    Un produs remarcabil al colecției Concrete garden este cu siguranță Enosed, care în prezent este singurul produs găsit cu regularitate la compania Anhov. Este un scaun de grădină puternic și durabil, care în același timp este suficient de ușor pentru a fi mutat și transportat cu ușurință. Poate fi pliat in diverse moduri, este rezistent la toate conditțile meteo și este interesant din toate punctele de vedere.

    Sofa de la care poate fi dată jos  cotiera stângă sau dreaptă, poate fi asamblat într-o canapea cu două sau trei locuri cu adăugarea unui element central. Această piesă de mobilier a câștigat numeroase premii atât în ​​țară, cât și în străinătate.

    Sofa gradina
    Sofă din care se poate scoate cotiera stângă sau dreaptă, astfel încât poate fi asamblată într-o canapea  din două elemente sau colțar  cu adăugarea unui element central; sursa: Eternit

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    Articol de specialitate 206
    Autorul: Revista Daibau

    Cum v-au fost de folos aceste informații?


    Idei de amenajare a casei

    O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

    CăutațI executanțI buni pentru domeniul Mobilier grădină?

    Avem 171 executanți pentru domeniul Mobilier grădină:

    Serviciu gratuit
    CĂUTĂM LOCAL
    Fără comisioane
    Avem 171 executanți pentru domeniul Mobilier grădină
    9.7
    0

    RAMI METAL DESIGN SRL


    8.9
    0

    IRONCOBYSTEEL SRL


    8.9
    1

    O.M.LUFERINGO S.R.L.


    8.9
    0

    FOIȘOARE ART DESIGN SRL