Pentru zona

    Umezeala în apartament - cum să eliminați umezeala de pe ziduri?

    Umezeala din apartament, adică în camerele de zi sau auxiliare, este o mare problemă chiar și în clădirile noi, darămite în clădirile mai vechi. Abia atunci devine clar cât de mult a progresat procesul și cât de gravă este situația când petele lipicioase devin vizibile pe suprafețele interioare, iar aceasta reprezintă un semnal de alarmă și de luarea urgentă a măsurilor de remediere adecvate. Umezeala și mucegaiul din casă sunt foarte periculoase pentru sănătate și, prin urmare, trebuie să vă ocupați de ele urgent - nu numai din punct de vedere estetic, ci și eliminarea cauzei.
    Articol de specialitate 216
    indepartarea umezelii
    Avem 159 executanți pentru domeniul Asanare:

    1. Cum se formează mucegaiurile de perete și igrasia?

    Primul și cel mai important motiv pentru formarea mucegaiului și a igrasiei pe pereți este concentrația mărită de umiditate în spațiu, și asta pe o perioadă lungă de timp. Acea cantitate mărită de umiditate poate avea cauze multiple, dar toate pot fi clasificate în două categorii: hidroizolații și termoizolații prost executate (straturi subțiri sau deloc) și tâmplărie neetanșată.

    În ceea ce privește primul motiv, se întâlnește în clădirile noi doar ca excepție, deoarece sistemele de construcție noi și tipurile de materiale mult mai bune previn în general apariția umezelii sau garantează reducerea acesteia la minimum. Totuși, la clădirile mai vechi, situația este în mare parte inversată. Până acum câteva decenii, clădirile erau construite în mare parte fără izolație sau cu straturi minime, fie din neștiință, fie din cauza materialelor slabe și scumpe. Singurul lucru de care s-a ținut cont a fost prevenirea scurgerii instalațiilor, iar asta nu a însemnat automat o bună hidroizolație. Fundațiile nu sunt izolate, nici acoperișurile, iar fațadele sunt doar o excepție. Acest lucru a creat toate condițiile prealabile pentru ca umiditatea capilară de jos și scurgerea umezelii condensate de sus să apară foarte rapid.

    Tâmplăria neetanșată, adică ușile și ferestrele care nu se etanșează deloc sau foarte prost, în colțurile cărora se creează fisuri, care se numesc punți termice, reprezintă o problemă foarte frecventă la clădirile vechi, deși este prezentă și la clădirile noi. Prin aceste crăpături iese căldura, iar aerul rece intră, astfel că pe lângă condens, se obține un spațiu de locuit complet ineficient energetic.

    Când apar pete pe tavan sau pe perete, este o alarmă pentru reparații urgente
    Când apar pete pe tavan sau pe perete, este o alarmă pentru reparații urgente

    2. Cum să eliminați umezeala de pe pereți?

    Atunci când petele de umezeală, mucegai sau igrasie devin vizibile pe pereți, în special în colțuri și în jurul tocurilor, înseamnă că procesul a avansat mult și este doar întrebarea cât de mult este amenințată structura clădirii din cauza corodării armăturii.

    Modalitățile și metodele de îndepărtare a umezelii și mucegaiului din casă și apartament sunt diferite. Dar, au în comun faptul că se recomandă o inspecție prin termoviziune, adică înregistrarea cu o cameră termoviziune, deoarece este cea mai precisă modalitate de a determina daunele cauzate. Când se primesc imaginile, ele arată clar toate punctele problematice ale clădirii și cât de multă muncă este necesară.

    Întrucât într-un bloc de apartamente comun nu vă puteți ocupa de toate elementele structurii, este clar că vă puteți concentra doar pe ceea ce dețineți - pereții și, eventual, tavanul.

    Spălarea ca metodă de îndepărtare a umezelii, mucegaiului și igrasiei nu dă niciun rezultat în afară de unul de moment, estetică, la fel ca văruirea. Îndepărtarea umezelii de pe pereți trebuie să fie minuțioasă și sistematică, astfel încât să nu vă mai regăsiți în aceeași situație anul viitor. De aceea folosirea diferitelor mijloace chimice pentru îndepărtarea mucegaiului de pe pereți, oricât de bune ar fi acestea, este doar o soluție temporară și ineficientă.

    Prin urmare, pereții și/sau tavanul trebuie să fie complet exfoliați și răzuiți la o suprafață „sănătoasă”. Lamelele din jurul ferestrelor și a ușilor de la balcon, de asemenea. Trebuie evidențiat faptul că producătorii de materiale de construcție, mai exact, produse pentru etanșare, împotriva mucegaiului, umezelii și altele asemenea, au de fapt în ofertă sisteme întregi, o serie de produse complementare cu aceleași sau caracteristici similare, destinate în special acestor tipuri de probleme. De aceea vă sugerăm să vă consultați cu un expert în ceea ce privește achiziționarea produselor care se potrivesc cel mai bine cu starea pereților dumneavoastră.

     Pereții afectați de umezeală și mucegai trebuie să fie complet exfoliați
    Pereții afectați de umezeală și mucegai trebuie să fie complet exfoliați

    Astfel de linii speciale de produse încep în general cu grundurile - acoperiri care sunt aplicate mai întâi pe un substrat bine curățat și pregătit și care conțin substanțe antimicotice și fungicide pentru dezinfecție. Ele sunt urmate de acoperiri hidrofobe, siliconice sau similare, care servesc la reglarea umezelii. Apoi vin materialele pentru hidroizolație și termoizolație. În final urmează tencuielile, netezirile și văruirea.

    3. Cum să eliminați umezeala din pereți?

    Vă este clar că în caz că urmele de umezeală și mucegai au apărut doar pe perete și/sau tavan, aceasta este o situație alarmantă, dar mai mult din cauza a ceea ce se ascunde sub suprafață. Când vedeți primele semne, pete gălbuie pal, nu este la fel de periculos ca atunci când capătă nuanțe complet închise sau negre. Acesta este un semn că mucegaiul a afectat cel mai probabil armătura structurii, iar acest lucru este deja foarte riscant pentru siguranța locuinței.

    Din fericire, iarăși datorită noilor tehnologii din industria chimică, precum și a tehnicilor de lucru îmbunătățite și a celor mai noi tipuri de dispozitive și echipamente, este posibil să eliminați umezeala și mucegaiul din pereți. Din păcate, dacă arătura se corodează atât de mult încât structura de susținere a clădirii este compromisă, nu există altă soluție decât demolarea.

    Umezeala este îndepărtată de pe pereți în două moduri - cu dezumidificatoare și electroosmoză.

    Dezumidificatoarele sunt dispozitive electrice speciale care „extrag” umezeala din aer. Există multe tipuri și modele pe piață care diferă prin rezistență și acoperire (metru pătrat pe care îl acoperă). Totuși, ele servesc mai mult pentru prevenire și în cazuri grave nu sunt de mare folos.

    Cele mai puternice mijloace care pot fi folosite pentru a extrage umiditatea avansată din pereți sunt așa-numitele dispozitive de electroosmoză. Electroosmoza este un proces de rezonanță a pulsului care se realizează cu un dispozitiv care determină frecvența de rezonanță a părții umede a peretelui și apoi inversează direcția de mișcare a umidității capilare cu un curent. Datorită acestui fapt, umiditatea capilară începe de fapt să se întoarcă în sol. Electroosmoza mărește foarte mult eficiența energetică a clădirii și elimină complet umezeala de pe pereți. Procesul în sine, este economic și cel mai important - permanent. Elimină umiditatea capilară fără substanțe chimice sau materiale toxice, iar întregul proces este ecologic și inofensiv pentru oameni.

     Una dintre cele mai frecvente cauze ale umezelii și mucegaiului sunt punțile termice din jurul tâmplăriei
    Una dintre cele mai frecvente cauze ale umezelii și mucegaiului sunt punțile termice din jurul tâmplăriei

    4. Îndepărtarea umezelii din apartament – preț

    Îndepărtarea umidității din apartament poate costa mai mult sau mai puțin, din cauza numeroșilor factori pe care se bazează prețul. Desigur, mai întâi se privește amploarea și profunzimea daunei rezultate, adică cauzele. Dacă procesul abia începe, vor fi mai puține lucrări necesare și, prin urmare, mai ieftine. Cu cât suprafețele afectate sunt mai mari și cu cât gradul de deteriorare este mai mare, cu atât va fi necesară mai multă muncă și mai multe materiale. Cu siguranță, demolarea și refacerea celor mai deteriorate elemente vor fi cele mai costisitoare. Pe lângă această „lucrare mecanică”, utilizarea echipamentelor mai complexe sau a mai multor dispozitive pentru o suprafață mai mare va avea, de asemenea, un impact asupra costului total.

    În tot cazul, prețul unui sistem de uscare a umezelii, împreună cu execuția, livrarea și montajul dispozitivului pentru uscarea electrofizică a umezelii este de la 2.000 la 4.000 RON/buc.

    Articol de specialitate 216
    Autorul: Revista Daibau

    Cum v-au fost de folos aceste informații?


    Idei de amenajare a casei

    O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

    CăutațI executanțI buni pentru domeniul Asanare?

    Avem 159 executanți pentru domeniul Asanare:

    Serviciu gratuit
    CĂUTĂM LOCAL
    Fără comisioane
    Avem 159 executanți pentru domeniul Asanare
    8.9
    0

    RUMEHDI TAX S.R.L.


    8.9
    0

    IZOPLUS BUILDING SRL


    8.6
    0

    LAZAR KEVIN SRL


    8.9
    0

    CONSAL SRL