Pentru zona

    Prețul serviciilor de dezumidificare

    Care este prețul serviciilor de dezumidificare? În funcție de tipul de deteriorări apărute, umezeala și mucegaiul pot fi asanate în diferite moduri. Remedierea cauzelor umezelii poate fi destul de costisitoare: injectarea zidurilor, drenajul sau reabilitarea structurii deteriorate pot fi foarte scumpe. Prețul unui sistem de uscare a umezelii, împreună cu execuția, livrarea și montajul dispozitivului pentru uscarea electrofizică a umezelii costă 1000-2000 lei/buc..

    Cui să încredințați serviciile de dezumidificare? Trimiteți o cerere către prestatorii de servicii de asanare din apropierea dumneavoastră, care sunt corespunzători și evaluați - gratuit și fără obligații! Completați doar formularul de mai jos.

    Cereți ofertă:
    Trimiteți cerere

    Prețul serviciilor de dezumidificare


    Prețul serviciilor de dezumidificare. Prețul unui sistem de uscare a umezelii, împreună cu execuția, livrarea și montajul dispozitivului pentru uscarea electrofizică a umezelii.

    2000 RON/buc

    PREȚ MINIM
    RON/buc

    PREȚ MEDIU
    4000 RON/buc

    PREȚ MAXIM
    DORESC OFERTE DE LA EXECUTANȚI

    Alte prețuri pentru Asanare

    Cum v-au fost de folos aceste informații?

    ASANAREA UMEZELII – TOT CE TREBUIE SĂ ȘTIȚI

    1. Asanarea umezelii - ce trebuie să știți?

     Trebuie avut în vedere că asanarea umezelii și mucegaiului din încăpere necesită un tratament cuprinzător, nu doar atenuare sau mascare
    Trebuie avut în vedere că asanarea umezelii și mucegaiului din încăpere necesită un tratament cuprinzător, nu doar atenuare sau mascare

    1.1. Mucegai și umezeală în cameră - condiții optime

    Aerul are întotdeauna o anumită cantitate de apă în el, care este determinată ca gradul sau nivelul de umiditate. În ceea ce privește oamenii, nivelul ideal de umiditate este intre 40 si 60%, deci se ia 50% pentru umiditatea relativa optima. Dacă umiditatea din cameră este prea mică, provoacă uscarea, iritația și chiar sângerarea mucoaselor și a pielii, în timp ce umiditatea prea mare duce la afecțiuni respiratorii.

    1.2. Generarea de umiditate

    Oamenii eliberează umiditate în mediu prin propriile procese metabolice, respirație și transpirație, care este deosebit de pronunțată în timpul activității fizice. Se creează multă umiditate în timpul dușului, scăldării și gătitului, mai ales dacă vasele cu mâncări fierte nu sunt acoperite, dar este eliberată și de plantele de apartament și de hainele umede care sunt la  uscare. Cu toate acestea, cea mai mare problemă în orice clădire poate fi creată de umiditatea din construcția în sine, care este reținută din cauza impermeabilizării slabe și apoi trece în spațiu. Umiditatea din interior este afectată și de nivelul de umiditate din aerul exterior, mai mare toamna, iarna și primăvara devreme, când sunt cele mai multe precipitații. Aerul uscat se simte vara și în zilele de iarnă foarte reci și însorite, când umiditatea relativă este foarte scăzută.

    1.3. Încăperi cu umiditate ridicată

    În funcție de utilizare și scop, încăperi diferite au niveluri diferite de umiditate. Cea mai mare umiditate va fi sigur în baie, mai ales dacă este mică, fără ferestre și cu ușa închisă. Sticla de duș și oglinzile deja aburite avertizează asupra umidității ridicate. O umiditate mai mare va fi și în bucătărie, unde apa și alte lichide se evaporă rapid din cauza încălzirii, dar și în gradina de iarna, unde sunt multe plante care sunt udate regulat. În aceste încăperi, o atenție deosebită trebuie acordată reglării corespunzătoare a umidității, despre care se va discuta mai târziu. În orice caz, toate încăperile trebuie să fie regulat și suficient de lung și bine ventilate după fiecare activitate care le crește umiditatea relativă.

    1.4. Caracteristicile biologice ale mucegaiului de perete

    Mucegaiul de perete aparține categoriei mucegaiurilor, care sunt acele tipuri de ciuperci care cresc sub formă de fire (fibrilare), adică hife (spre deosebire de ciupercile globulare (globulare) care cresc ca drojdie și ciuperci macroscopice pe care le numim ciuperci. ). O colonie de mucegaiuri compusă din hife care sunt interconectate într-o rețea, este tratată ca un singur organism, numit profesional miceliu sau miceliu. Formele mucegaiului de perete sunt împărțite în capilare și de condensare. Mucegaiurile din alimente sunt comparate ca număr cu bacteriile, multe specii secretând antibiotice pe care medicina modernă le exploatează cu succes, în timp ce altele secretă toxine dăunătoare sănătății. Toate mucegaiurile, pentru creștere și dezvoltare, au nevoie de multă umiditate și de un spațiu închis, cu cât este mai întunecat, cu atât mai bine. Se estimează că în lume există 250.000 de specii de mucegai, dintre care aproximativ 100.000 au fost identificate, iar aproximativ 100 se găsesc în mediul nostru de viață cotidian.

    1.5. Consecințele umidității și mucegaiului asupra structurii

    Cel mai rău lucru care se poate întâmpla oricărei construcții este pătrunderea umezelii sau a apei. Umiditatea sau apa care pătrunde în structură din cauza lipsei de hidroizolație (prost instalată, de proasta calitate sau subțire) și prin fisuri de diverse origini, se condensează în interior și corodează materialul, așa că totul începe să se destrame. Structura devine mai puțin portantă, mai puțin stabilă și impermeabilă, armătura din oțel din beton armat începe să ruginească, piesele din lemn putrezesc, coroana cărămizilor și oțelul, în ciuda protecției împotriva coroziunii, se degradează încet - în cele din urmă structura se prăbușește și, odată cu aceasta, clădirea. Toate acestea reduc foarte mult securitatea și calitatea vieții, și cu siguranță valoarea proprietății.

    1.6. Mucegaiul este dăunător sănătății

    Prima și cea mai evidentă consecință a umidității din apartament este mucegaiul, care apare cel mai adesea iarna. Mucegaiul este dăunător și periculos pentru sănătate și afectează calitatea vieții gospodăriei și, desigur, siguranța acestora. S-a dovedit că și un număr foarte mic de spori poate provoca o reacție alergică, iar bebelușii și copiii mici sunt deosebit de sensibili la mucegai. Potrivit estimărilor experților, până la 5% dintre oameni sunt alergici la mucegaiul de perete.

    1.7. Costuri mai mari de încălzire

    Nu în ultimul rând, consecințele umidității sunt costuri mai mari de încălzire și răcire, deoarece construcțiile umede se încălzesc mult mai lung, ceea ce este deosebit de enervant în lunile de iarnă.

    2. Cauze ale umezelii și mucegaiului

    2.1. Cauze generale

    Mucegaiul se formează în acele încăperi în care umiditatea crește și rămâne peste 80% pentru o perioadă lungă de timp. Dacă luați ca exemplu că casa are în mod constant 80% umiditate relativă, condensul se va forma pe pereți deja la o temperatură a peretelui de 15,5 ° C. Există două motive principale pentru apariția condensului, adică crearea de umiditate și apoi dezvoltarea mucegaiului pe perete: umiditatea excesivă prelungită în spațiu și pereții reci din interiorul clădirii.

    2.2. Casa nu respiră

    Marele dezavantaj al caselor moderne, aproape complet împachetate și acoperite cu izolare fonică, termică și hidroizolatoare, este că „nu respiră” suficient, mai exact, pentru că umiditatea din camerele lor este greu de reglat. În plus, ferestrele din PVC sunt problematice, care, spre deosebire de cele din lemn, sunt literalmente închise ermetic și nu permit schimbul natural de aer sau reglarea umidității în încăperi. Pentru a permite trecerea și reglarea umidității, este necesară aerisirea regulată a încăperilor, în special a celor cu umiditate mai mare, imediat după activitățile care cresc nivelul de umiditate.

    2.3. Punți termice

    Următoarea cauză a umidității crescute și, în consecință, a mucegaiului, sunt suprafețele reci. Cele mai problematice sunt diferențele de temperatură în anumite puncte slabe, cauzate de punțile termice. Prin definiție, o punte termică este un loc în care izolația este deteriorată sau insuficientă, astfel încât pierderea de căldură este cea mai mare. Motivele formării punților termice sunt numeroase și sunt caracteristice mai ales pe îmbinările diferitelor materiale, pe ieșirile de fațadă precum balcoane și terase (unde placa se extinde din interior spre exterior), unde sunt materiale și lucrări speciale necesare reparării punții termice, contactul pereților verticali cu acoperișul dar apar și din cauza izolației insuficiente sau incorect instalate și la rosturile dintre ferestre și uși. Punțile termice pot fi, de asemenea, produsul unui design sau  a construcției proaste, deși construcția proastă este cauza mai des întâlnită. Casa nu ar trebui să aibă poduri termice, ceea ce este cel mai bine evitat prin planificarea atentă a detaliilor.

    2.4. Fundații neizolate

    În clădirile mai vechi, problema este de obicei o fundație neizolată, care, în combinație cu punțile termice de pe fațadă, creează umiditate care urcă treptat de-a lungul pereților la etajele superioare (așa-numita umiditate capilară), iar mai devreme sau mai târziu va începe să se formeze mucegai; singurul remediu pentru aceasta este remedierea completă. Astăzi, toate fundațiile, atât pe radier ​​punct cât și punctuale, trebuie să fie izolate corespunzător, astfel încât apariția umidității capilare să poată apărea doar atunci când izolarea fundației nu este realizată corect.

    2.5. Crăpături

    Fisurile din structura și pe straturile finale ale casei (fațada, acoperișul) sunt extrem de problematice, deoarece apa pătrunde prin ele, care apoi se condensează și se răspândește mai adânc în structură și provoacă degradarea treptată a acesteia. Construcția își pierde proprietățile mecanice până când, în final, casa este în pericol să se prăbușească. Lemnul putrezește, armătura de oțel din beton începe să ruginească, cărămizile încep să se destrame... Când apare condens de apă în construcție, mucegaiul este de fapt cel mai mic lucru de care trebuie să vă faceți griji - în acea situație, stabilitatea statică a casei este într-adevăr la minim - așa că dacă problema nu este eliminată cât mai curând posibil, siguranța tuturor membrilor gospodăriei va fi în pericol.

    2.6. Înmuierea structurii

    Dacă bariera de vapori nu este instalată corect sau deloc, dacă hidroizolația nu este instalată corect, nu este instalată deloc sau este însă în locul greșit, vă puteți aștepta la mari probleme cu condens, stagnarea apei și chiar pătrunderea apei (mai ales de pe acoperiș). Construcția acoperișurilor plate necesită o atenție deosebită, pricepere și cunoștințe, deoarece pătrunderea apei în încăpere, pe lângă deteriorarea structurii și mucegaiului, implică posibile deteriorări ale articolelor de uz casnic, mobilierului, aparatelor și bunurilor personale. Proiectul trebuie să definească cu precizie cantitățile și calitatea materialelor, dar și modul și programul de instalare a acestora; văzute din interior spre exterior, straturile unui acoperiș plat trebuie să fie: strat final, barieră de vapori, izolație termică, folie permeabilă la vapori, construcție, hidroizolație (poate în două straturi) și straturi finale sau o combinație determinată de proiectant conform anumitor parametri specifici.

    3. Tipuri de umiditate

    3.1. Umiditatea capilară

    Umiditatea capilară este absorbția umidității din mediul exterior în structură. Cele mai frecvente cauze sunt apa de ploaie, scurgerile și impermeabilizarea slăbită. Fluxul de creștere capilară a umidității de-a lungul construcției este similar cu înmuierea unei cârpe în apă și observarea modului în care părțile țesăturii, care nu au fost deloc în contact cu apa, se udă încet și se înmoaie până când întreaga cârpă devine umedă. Capilarele din structura materialului cu care apa de fapt urcă sunt de obicei atât de mici încât nu pot fi detectate deloc cu ochiul liber și pot ridica apa până la 6 m înălțime. Un metru cub de perete din beton poate absorbi până la 450 de litri de apă. Dacă umiditatea capilară nu este reparată, pereții vor începe să se mucegăiască și astfel vor pune în pericol suplimentar întreaga construcție.

    3.2. Umiditatea de condensare

    Umiditatea generată de condens este foarte comună în practică. Este cauzată de un nivel ridicat de umiditate care rămâne mult timp în spațiu și este rezultatul unei încărcări permanente. În aproape fiecare casă, acest tip de umiditate se vede cel mai bine în jurul căzilor, dușurilor sau chiuvetelor, precum și între rosturile plăcilor de baie, unde apa se reține cel mai mult. Umiditatea condensului după o anumită perioadă duce la formarea mucegaiului, care în cantități mici, așa cum găsim în baie, nu dăunează sănătății, dar este foarte stabil, greu de îndepărtat și deranjează mai ales oamenii. Regula este că mucegaiul de condens erupe mai întâi în locurile cele mai reci, ca urmare a punților termice.

    4. Eliminarea umezelii și mucegaiului

    4.1. Eliminați cauza, nu doar consecința

    Trebuie avut în vedere că eliminarea umezelii și mucegaiului necesită un tratament cuprinzător, și mai presus de toate remedierea CAUZEI problemei, și nu doar atenuarea, mascarea sau rezolvarea consecințelor. Chiar dacă ați reuși să îndepărtați cu succes mucegaiul de pe pereți, sezonul viitor totul ar reapărea și problema ar continua.

    4.2. Izolarea pereților și fundațiilor

    Cheia este să testați conductivitatea termică a clădirii și să identificați toate punțile termice. După ce sunt găsite toate punctele, izolarea acestora ar trebui să urmeze într-un mod adecvat, închizând toate fisurile și deschiderile prin care a trecut căldura. Cu toate acestea, dacă se stabilește că deteriorarea este de așa natură încât este imposibil să o reparăm, va fi mai bine să demolați aceste părți (de obicei o terasă sau un balcon) și să le reparați corespunzător.

    4.3. Injectarea peretelui

    Pătrunderea umidității în structură și formarea condensului în straturile sale duce la instabilitatea structurii în sine. Uneori umiditatea reușește să pătrundă din cauza fisurilor cauzate în timpul cutremurelor sau a structurii materialului în sine, dar cel mai adesea cauza este un terasament prost stabilit înainte de construcție, deformarea fundației din cauza tasării neuniforme sau a dimensiunilor necorespunzătoare, levigarea solului sub fundație, din cauza drenajului necorespunzător, deteriorării treptate din cauza vremii și ploii sau chiar a canalizărilor construite necorespunzător; până la urmă, cauzele sunt multe și diverse, însă cel mai important este că pot fi remediate dacă reacționați la timp.

    Injectarea este un proces prin care fisurile și găurile sunt umplute și astfel întăresc întreaga structură a clădirii și împiedică pătrunderea în continuare a umezelii în structură, obținându-se astfel etanșeitatea acesteia. Pentru chituire se folosesc diverse materiale, cum ar fi rășina epoxidică (în principal pentru repararea structurilor din beton), emulsie siliconică, poliuretani folosiți pentru rezolvarea deteriorărilor mari și chit de ciment, care repara pereții din piatră și piatră-cărămidă. Datorită proprietăților sale hidrofobe, injectarea rezolvă parțial problema umidității capilare a fundației.

    4.4. Încălzirea camerei

    Încălzirea necorespunzătoare a încăperilor, precum încălzirea rapidă doar în timp ce vă aflați în casă și răcirea completă atunci când nu sunteți, sau încălzirea doar a unor încăperi, duce la crearea condițiilor de umiditate crescută, și astfel la crearea mucegaiului. Umiditatea și mucegaiul necesită camere reci pentru dezvoltare și se răspândesc din cele calde, încălzite. Chiar dacă nu doriți să încălziți toate camerele din casă iarna, încercați să mențineți temperatura în ele să nu cadă sub 5-7 ° C.

    4.5. Aerisirea camerei

    Ventilația, adică aerisirea tuturor încăperilor din casă este un pas cheie către controlul umidității. Cele mai critice sunt încăperile cu umiditate ridicată, precum bucătăria și baia, iar problema sunt și anumite perioade ale anului, când sunt precipitații multe și când temperaturile sunt scăzute. Cel mai eficient mod natural de ventilație este curentul, adică deschiderea ferestrelor pe părțile opuse ale casei pentru a simți un flux de aer mai puternic în toate încăperile. Această metodă aerisește întreaga casă foarte rapid și eficient, trebuie doar să fiți atenți la deschiderea tuturor ferestrelor și ușilor pentru ca să nu se spargă. Fiecare spațiu de locuit trebuie ventilat în fiecare zi, cel puțin o dată pe zi timp de câteva minute, iar încăperile cu umiditate relativă crescută și de mai multe ori, dacă este necesar. În cazul în care ați instalat un sistem de ventilație cu recuperare, atunci nu trebuie să faceți curent, deoarece dispozitivele în sine mențin umiditatea optimă.

    4.6. Plăci de silicat de calciu

    Plăcile OSB obișnuite se umflă și se despoaie în contact cu apa sau umezeala. Datorită alcalinității lor ridicate, plăcile de silicat de calciu împiedică dezvoltarea mucegaiului și în același timp acționează ca material izolator. Sunt higroscopice, ceea ce înseamnă că leagă excesul de umiditate și, prin urmare, sunt o soluție bună pentru reducerea și reglarea umidității relative din cameră.

    4.7. Procedura de electroosmoză pentru umiditatea capilară

    Este un proces care are loc fără utilizarea de substanțe chimice și scopul său este de a inversa fluxul capilar de apă, care la rândul său ar face ca apa să înceapă să se miște înapoi spre pământ. Electroosmoza se bazează pe tehnica electroosmozei rezonante pulsate, care se realizează cu un dispozitiv care determină frecvența de rezonanță a părții umede a peretelui și apoi inversează fluxul capilar de umiditate cu electricitate. Datorită acestui proces, umiditatea capilară începe de fapt să revină la sol. Electroosmoza îmbunătățește semnificativ eficiența energetică a clădirii și reduce cantitatea de umiditate din pereți. Prin urmare, procesul în sine este foarte economic și durabil. Implică îndepărtarea umidității capilare fără substanțe chimice sau alte materiale toxice, este ecologic și sigur pentru oameni. Când aparatul ajunge la putere maximă acționează într-un diametru de 32 de metri, ceea ce înseamnă că este suficient pentru mai multe încăperi, adică întreaga clădire dacă este mai mica. În cazul în care clădirea este mai mare, mai multe dispozitive sunt instalate în punctele cheie în același timp. Acest sistem este util mai ales acolo unde nu sunt permise intervenții majore în clădire, ca în cazul protejării monumentelor culturale.

    5. Atenuarea consecințelor

    5.1. Eliminarea consecințelor

    Am menționat deja că singura modalitate reală de a elimina umezeala și mucegaiul este îndepărtarea efectivă a cauzei. Îndepărtarea doar o singură dată a mucegaiului nu va fi de niciun folos, deoarece va reapărea în curând. Totuși, este bine să știți ce puteți face în privința asta, mai ales în timp ce așteptați renovarea completă a locuinței, care este singura soluție corectă.

    5.2. Dezumidificatoare

    Dezumidificatoarele sau uscătoarele de aer sunt dispozitive electrice mai mari care leagă excesul de umiditate dintr-o cameră. Pe piață există mai multe tipuri disponibile și funcționează prin măsurarea umidității relative a încăperii în sine și "aspirarea" excesului pentru a restabili nivelul optim.

    5.3. Umidificatoare

    Funcția umidificatoarelor este exact opusă funcției dezumidificatoarelor – acestea servesc la ridicarea umidității când este scăzută. Acest lucru poate fi deranjant mai ales în zilele de iarnă foarte reci, dar uscate și însorite, când umiditatea din casă scade sub 35%, provocând iritații ale mucoaselor căilor respiratorii, nasului, ochilor și pielii, ceea ce de altfel este foarte incomod. Umidificatoarele vor detecta valorile și din când în când vor elibera cantitatea necesară de umiditate în aer.

    5.4. Agent anti-mucegai

    Pe piață există într-adevăr nenumărate preparate și substanțe chimice pentru îndepărtarea mucegaiului și, în principiu, toate au la bază acizi agresivi. Pulverizați produsul pe suprafață și lăsați-l să stea atâta timp cât recomandă producătorul (de obicei aproximativ 10 minute), apoi ștergeți-l. Cele mai agresive sunt mijloacele de curățare a mucegaiului de pe podele și rosturilor dintre plăcile din baie, iar cele mai puțin agresive sunt cele de îndepărtare a mucegaiului de pe suprafețele pereților. Spălarea cu apă obișnuită și detergent nu este o opțiune, deoarece nu are nici un efect. Vă rugăm să rețineți că aceste produse nu trebuie folosite în apropierea plantelor de apartament sau pe suprafețe metalice!

    5.5. Tencuială

    Tencuiala nu elimină cauza, dar poate servi la o rezolvare rapidă și ușoară a consecințelor, care îmbunătățește temporar condițiile de mediu. După îndepărtarea depunerilor, pereții mucegăiți pot fi vopsiți cu var, care are efect antiseptic sau dezinfectant. Astăzi, de pe piață pot fi achiziționate chiar și vopselele care conțin agenți anti-umiditate și anti-mucegai.

    La Daibau.ro vă ajutăm să vă evaluați investiția și să vă alegeți executantul pentru locuința dumneavoastră



    DORESC OFERTE DE LA EXECUTANȚI
    Ultimele cereri publicate

    Eliminarea mucegaiului aflat pe peretele unei camere

    Bună ziua,

    Am nevoie de eliminarea mucegaiului alb pe suprafata mentionata anterior.

    Mulțumesc 217.35 RON la 362.25 RON

    ........

    Eliminarea umiditate din pereti la subsol

    Bună ziua,

    eliminare umiditate si mucegai rezultata din infiltratiile prin capilaritate la subsol si garaj.

    Multumesc 1304.1 RON la 2173.5 RON

    ........

    Egrasie pronuntata la nivelul demisolului uni bloc unde sunt apartament

    Bună ziua,

    Este vorba de un bloc cu 2 scari care la demisol are apartamente si sunt probleme cu infiltratile .am aflat ca erau proiectate initial garaje si banuim ca nu a fost facuta izolație. Ma intereseza daca injectarea cu rasini poliuretanice ar fibo solutie viabilă.

    Mulțumesc 1304.1 RON la 2173.5 RON

    ........

    DORESC OFERTE DE LA EXECUTANȚI





    Prețul, asanare beci, 35 mp
    Asanare, Târgu Jiu

    652.05 RON la 1086.75 RON

    Prețul, Întărirea fundației unui perete de garaj , 1 cpl
    Asanare, Satu Mare

    652.05 RON la 1086.75 RON

    Prețul, Dezumidificare in 2 incaperi, 2 buc
    Asanare, Valea Lungă

    1304.1 RON la 2173.5 RON



    CăutațI executanțI buni pentru domeniul Asanare?
    Idei de amenajare a casei

    O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

    Asanare lista de prețuri

    Solicitați o ofertă neobligatorie de la firmă

    159+ Firme pentru Asanare
    Serviciu gratuit
    Fără comisioane
    Obține o ofertă