Pentru zona
    Pandemia de Covid-19 ne-a învățat multe lucruri, dar una dintre cele mai importante lecții este desigur importanța unui mediu de lucru calitativ la domiciliu. Chiar și acum, când aproape toate măsurile de protecție au fost desființate, mulți încă lucrează de acasă, vreodată sau își termină de seara sarcinile pentru a doua zi. De aceea este important să aveți un birou de acasă aranjat și confortabil, unde munca reprezintă o plăcere.
    Articol de specialitate 154
    cum sa faceti birou acasa
    Avem 214 executanți pentru domeniul Mobilă living:

    1. Confortul este cheia succesului

    Pentru orice birou – fie el oficial sau acasă – confortul este cheia. Oamenii își petrec în birou până la 87% din viața lor! Șederea necorespunzătoare pe termen lung, sau mai degrabă, postura proasta, provoacă consecințe permanente, însoțite de dureri zilnice la nivelul gatului și coloanei vertebrale. Acest lucru poate fi evitat prin alegerea unui scaun și fotoliu de birou potrivite, concepute special, ergonomice, iar experții recomandă să vă schimbați frecvent poziția corpului în timpul lucrului.

    Dacă biroul dumneavoastră de acasă nu este confortabil, veți obosi foarte repede, veți pierde concentrarea și veți pierde voința de muncă, fiind ultimul lucru pe care-l doriți.

    Deși birourile din firme au multe și diferite șezuturi, angajatorii încearcă în general să se asigure că toate sunt proiectate și realizate în conformitate cu ultimele cunoștințe științifice - într-un cuvânt - ergonomice, ceea ce înseamnă că forma, dimensiunea și construcția lor sunt adaptate corpului uman în poziția de ședere sau, și mai bine - că sunt reglabile. Unele, pentru că sunt din lemn, arată stabil și monolitic, altele calde și primitoare, iar unele cu ajutorul culorilor sale dau viață spațiului. Există și cele care au perne așezate în locurile specifice care oferă suport pentru spate și gât, făcându-le și mai confortabile.

     Locul de lucru din casă trebuie să fie în primul rând confortabil și plăcut
    Locul de lucru din casă trebuie să fie în primul rând confortabil și plăcut

    2. Lumină bună

    Un alt factor cheie privind calitatea unui birou de acasă este lumina naturală. Deoarece veți petrece mult timp în acel loc, în realizarea sarcinilor solicitante din punct de vedere intelectual, este extrem de important ca suprafața de lucru să fie bine luminată. Lumina naturală reduce oboseala ochilor, în timp ce privirea în depărtare vă permite să vă relaxați pentru un moment și să uitați de muncă, astfel încât să puteți continua mai eficient.

    În anumite momente ale zilei în care nu există lumină naturală suficientă sau este absentă, o lampă de masă este cea mai importantă și ar trebui să fie reglabilă, astfel încât unghiul luminii să poată fi schimbat, adică, îndreptat exact spre ceea ce faceți. Cea mai bună iluminație de birou este așa-numita lampă de birou cu suport; sunt cel mai adesea lămpi „cu gât lung”, cu brațe și capete flexibile care pot fi rotite „în toate direcțiile”.

     Lumina naturală este un element de care are nevoie orice birou de acasă
    Lumina naturală este un element de care are nevoie orice birou de acasă

    3. Masa de birou - inima biroului

    Nu există muncă la domiciliu fără masa de birou, deși unora le place să lucreze în pat sau în fotoliu. Totuși, pentru o muncă eficientă și calitativă, cel mai important lucru este biroul, care, pe lângă funcționalitate, are și un rol estetic. Masa, pe lângă pat și dulap, este adesea cel mai mare element dintr-o cameră, așa că dictează și conturează stilul, care ar trebui să fie urmat de toate celelalte piese.

    Se observă că materialitatea și caracteristicile estetice generale ale meselor sunt adaptate altor piese de mobilier.

    Toate ar trebui să fie un bun exemplu a obiectelor de muncă elegante, dar foarte funcționale. În unele cazuri, masa este foarte tehnică și constă din două părți pe care este așezată suprafața de lucru; aceste piese pot fi picioare bifurcate, picioare cu bare transversale sau picioare cu mecanisme (uneori „de bobinare” sau chiar cu motor electric) pentru ridicarea si coborârea plăcii. În alte cazuri, masa este mai elegantă, iar suprafața de lucru din lemn este combinată cu un corp alb (sertare sau dulapuri) sau cu sertare integrate care permit sortarea, aranjarea, depozitarea și păstrarea tuturor lucrurilor și necesitaților mărunte.

     O masă de birou, din orice material și orice formă, este inima biroului dumneavoastră de acasă
    O masă de birou, din orice material și orice formă, este inima biroului dumneavoastră de acasă

    4. Crearea unui sentiment de confort și estetică

    Nu în ultimul rând, modul în care vă simțiți în propriul birou de acasă este foarte important. Confortul singur nu este suficient; este important să vă iubiți locul de muncă și să vă bucurați să petreceți timpul acolo, deoarece este proiectat și decorat cu materiale și culori calde care sunt asociate cu casa. În imaginile pe care le-am ales ca ilustrații, puteți observa că acest lucru se realizează prin utilizarea bogată a lemnului în toate sensurile, cu produse realizate din materiale complementare precum coșuri de răchită și ghivece de flori și covoare țesute.

    În acest fel, creează un spațiu complet și integrat cu materialitate diversă. De asemenea, toate au o bază neutră comună - toți pereții sunt albi, iar podelele sunt din lemn. Vă recomandăm să vă proiectați colțul într-un mod similar, deoarece baza neutră vă permite să adaptați și să reutilizați spațiul ușor și rapid, atunci când nu mai aveți nevoie de birou.

    5. Produse cu care puteți crea un birou confortabil

    5.1. Scaun de birou sau fotoliu

    În exemplele privind birourile de acasă pe care le-am ales pentru dumneavoastră cu această ocazie, confortul și estetica superioară sunt îmbinate cu pricepere. Fotoliile și scaunele nu sunt doar ergonomice, ci și exemple de calitate și design atemporal. Cu volumul lor, completează frumos masa și toate au un șezut pentru relaxare desemnat, fie cu alt material, fie cu o culoare sau tapițerie diferită. Astfel de scaune, însă, nu sunt noi; au fost proiectate de designerii renumiți ai secolului trecut, precum Hans Wegner (scaunul Wishbone) sau Charles & Ray Eames (scaunul DSV).

    5.2. Masa pentru desen tehnic din lemn

    O masă pentru desen tehnic din lemn este, se poate spune, un fel de unealtă profesională și ca atare este multifuncțională; suprafața de lucru poate fi înclinată, ceea ce este potrivit în special pentru lucrul la calculator sau pentru desen tehnic. Lemnul atenuează puțin caracterul tehnic al mesei și aduce încăperii o senzație de căldură. Găsiți exact astfel de modele în companiile Carousell și IKEA și le puteți asambla singuri din componente: o pereche de picioare furcate cu sau fără traverse (picioarele pentru masă sunt reglabile pe înălțime) și planșeta de lucru care le unește într-o suprafață de lucru.

     Masa pentru desen tehnic combină căldura lemnului cu setările structurale funcționale
    Masa pentru desen tehnic combină căldura lemnului cu setările structurale funcționale

    5.3. O masă elegantă

    Dacă voluminozitatea unui birou tehnic din lemn nu este o soluție foarte atractivă pentru dumneavoastră, un birou mai elegant este o alternativă bună. Acest model este deosebit de convenabil deoarece oferă mult spațiu de depozitare pentru documente și alte lucruri în numeroasele sertare, combinând în același timp cu pricepere albul neutru cu suprafețele din lemn. Puteți găsi o masă identică în magazinele universale IKEA.

    5.4. Lampă de birou

    Odată ce ați ales un scaun și o masă pentru locul de muncă de acasă, este timpul pentru corpuri de iluminat. Numai astfel veți putea ilumina exact partea de masă pe care o doriți. Amintiți-vă că achiziționarea unei lămpi tehnice bune poate economisi mulți bani, deoarece nu veți mai avea nevoie de plafoniere sau lămpi de podea. Oferta este cu adevărat mare și diversă.

     O lampă de birou bună este un element indispensabil al biroului
    O lampă de birou bună este un element indispensabil al biroului

    5.5. Covor „Nucă de cocos”

    În ultimii ani, în locul covoarelor clasice, au devenit tot mai populare covoarele din materii prime „exotice” din diverse părți ale lumii, precum cele din nucă de cocos, iută, iarbă sau scoarța diferitelor plante. Acestea sunt covoare tip traversă și covorașe țesute, tricotate sau împletite din fibre de materii prime naturale și, pe lângă faptul că arată foarte frumos, sunt durabile și ușor de întreținut. Pot fi necolorate sau colorate, monocrome sau tărcate, dar în orice caz se potrivesc bine cu alte materiale naturale. Majoritatea acestor covoare sunt produse și vândute de IKEA. Alături de acestea, puteți cumpăra și folie antiderapantă, care țin covorul pe loc și colectează praful, protejând în același timp și acoperirea podelei de roțile scaunului de birou.

     Un detaliu comun al biroului de acasă este covorul
    Un detaliu comun al biroului de acasă este covorul

    5.6. Coșuri decorative împletite

    Coșurile decorative împletite nu se demodează, pentru că sunt versatile, cu mai multe scopuri și mai presus de toate, înfrumusețează spațiul. Le puteți combina chiar și cu ghivece de flori împletite, iar atât stilul, materialul, cât și culoarea completează perfect covorul din fibrele naturale ale nucii de cocos.

    Coșul împletit este un detaliu drăguț și servește și pentru depozitare
    Coșul împletit este un detaliu drăguț și servește și pentru depozitare

    5.7. Rafturi pentru cărți sub formă de scări

    Fiecare birou de acasă are nevoie de rafturi pentru cărți, deoarece există întotdeauna teancuri de materiale tipărite și dosare care trebuie arhivate și puse la îndemână. O alegere excelentă este așa-numita scară-raft, care dă un impuls biroului cu geometria sa. Veți găsi mai multe dintre aceste tipuri și modele în saloanele companiei Kohls.

     Rafturile sunt un element indispensabil al biroului de acasă
    Rafturile sunt un element indispensabil al biroului de acasă

    5.8. Accesorii necesare pentru birou

    Nu în ultimul rând, să nu uităm de accesoriile mai mici sau mai mari, dar foarte importante, de care niciun birou nu se poate lipsi, nici măcar o locuință, întrucât sunt necesare pentru menținerea ordinii și a curățeniei. Veți avea nevoie de un coș de hârtie, o ceașcă sau un suport pentru stilouri, poate o cutie mică pentru cartele și cărți de vizită ș.a.m.d. Rutar are în oferta sa o gamă largă de produse de acest gen.

     Un birou de acasă, la fel ca oricare altul, nu poate fi fără accesorii diverse
    Un birou de acasă, la fel ca oricare altul, nu poate fi fără accesorii diverse

     

    Articol de specialitate 154
    Autorul: Revista Daibau

    Cum v-au fost de folos aceste informații?


    Idei de amenajare a casei

    O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

    CăutațI executanțI buni pentru domeniul Mobilă living?

    Avem 214 executanți pentru domeniul Mobilă living:

    Serviciu gratuit
    CĂUTĂM LOCAL
    Fără comisioane
    Avem 214 executanți pentru domeniul Mobilă living
    8.9
    0

    TIRA CONS BUILDING SRL

    F1
    8.9
    0

    SOCIETATEA COMERCIALA DE PRODUCTIE CONSTRUCTII COMERT SERVICII SI IMPORT EXPORT LIVISTY S.R.L.


    8.9
    0

    ANDREEA TAPITERIE S.R.L.


    8.9
    1

    O.M.LUFERINGO S.R.L.