Pentru zona

    Tendințe pentru camera de zi

    Articolul a fost citit chiar de 814+ utilizatori
    Cât de mult vă poate costa o renovare a camerei de zi depinde de cantitatea și tipul de mobilier pe care îl doriți; poate ajunge cu ușurință și depăși cifra de o mie de euro. De aceea, vă recomandăm ca, atunci când deja v-ați decis să înlocuiți mobilierul, să vă gândiți cu atenție la ce aveți nevoie într-adevăr. Am făcut puțină cercetare și am realizat că mărimea costului total va diferenția semnificativ în raport cu ceea ce căutați, ce calitate, ce materiale, ce cantități și, bineînțeles, care producător.
    Articol de specialitate 814
    camera de zi
    Avem 214 executanți pentru domeniul Mobilă living:

    1. Camere de zi moderne

    În ultimul deceniu, camerele de zi au devenit din ce în ce mai populare, care pot fi recunoscute cu ușurință după estetica lor foarte clară și curată. Cea mai importantă trăsătură a noilor tendințe de decorare, în general, este regula „mai puțin înseamnă mai mult”, ceea ce înseamnă sublinierea ambianței și atmosferei, și nu acumularea de mobilier.

    Așadar, astăzi, camerele de zi moderne, au linii și forme clare, reduse, dreptunghiulare combinate cu o schemă minimalistă de tonuri și nuanțe neutre, pământești, care sunt doar ici și colo sunt „sparte” de o piesă mai vie și mai izbitoare. Materialele sunt naturale, dominate de lemn, apoi sticlă, iar combinațiile lor sunt cele mai populare. În camerele de zi moderne, există de obicei un covor mare, gros și moale în fața sofalei sau canapelei, adică unui set de șezut.

     Pentru camerele de zi moderne, liniile și formele curate sunt folosite cu utilizarea minimalistă a culorilor
    Pentru camerele de zi moderne, liniile și formele curate sunt folosite cu utilizarea minimalistă a culorilor

    2. Mobilier pentru camera de zi

    2.1. Canapea - elementul central al camerei

    Mobilierul din camerele astfel concepute gravitează de obicei în jurul elementului central, cel mai mare - canapeaua. O canapea, o sofa sau un set de șezut astăzi este ceea ce cândva a fost un șemineu. Nu este doar centrul și cel mai important punct al spațiului, ci inima întregii case, unde toată familia se adună seara și unde găzduiești prietenii.

    2.2. Altă mobilă

    Odată ce ați selectat și instalat piesa principală de mobilier, la rând vin și alte componente. Ultimele tendințe în amenajarea camerei de zi cer ca toate piesele să fie cât mai compacte, adică ca dimensiunile să fie suficiente în sine, astfel încât să nu aveți nevoie de nimic altceva. Aplicarea acestei soluții de design asigură că spațiul nu este supraaglomerat, că există loc pentru piese mai mici precum scaune flexibile și practice, taburete și mese pe care le puteți muta oricând, pe de o parte și, pe de altă parte, că este luminos și aerisit, plin de verdeață care aduce mereu prospețime și seninătate. Dacă nevoile sufrageriei nu pot fi satisfăcute de un astfel de element, puteți alege mai multe, dar cu siguranță ar trebui să fie aranjate cu grijă. Mai presus de toate, acestea nu trebuie să fie prea apropiate unele de altele pentru ca întreaga compoziție să fie echilibrată stilistic și estetic. Oricum, toate elementele unei camere de zi moderne trebuie să se potrivească cu canapeaua și invers.

     Elementele dintr-o cameră de zi modernă sunt aranjate astfel încât să pară compacte
    Elementele dintr-o cameră de zi modernă sunt aranjate astfel încât să pară compacte

    3. Prețul mobilierului pentru camera de zi

    3.1. Rafturi, elemente TV

    În medie, sunt necesari aproximativ 750 lei pentru un raft sau elemente pentru un televizor și alte dispozitive tehnice. Am luat în calcul produse de calitate și gama de preț mediu, cu mai multe sau mai puține  piese și un design mai modern. Pentru cele din grupul celor mai scumpe și mai scumpe, va trebui să goliți mai mult buzunarul - sunt și cele de 4.000 lei și mai mult.

    3.2. Sertare și comode

    Prețurile sertarelor și comodelor sunt și ele foarte diferite, în funcție de dimensiuni, materiale, forme și altele asemenea. Pentru o comodă cu sertare de calitate medie, ar trebui să puneți deoparte la fel de mult ca pentru un dulap. Totuși, există pe 500 lei, dar și pentru 5.000 lei.

    3.3. Vitrine

    În medie, sunt în jur de 1.250 lei, deoarece aceste piese de mobilier sunt mai valoroase în comparație cu rafturile și comodele cu sertare. Cele mai valoroase, lucrate manual, stilate, pot costa în jur de 10.000 lei.

    3.4. Biblioteci, rafturi conectate

    Bibliotecile și rafturile conectate sunt printre cele mai ieftine piese pentru camera de zi; prețurile variază între 250 și 1.000 lei, deși trebuie subliniat că nu toată lumea le consideră o parte obligatorie a camerei de zi.

    3.5. Măsuțe de cafea

    Deși sunt piese mai mici pentru mobilarea camerelor de zi, pot fi foarte scumpe. Cele de calitate și prețuri medii sunt 250-500 lei. Mesele de club moderne sau elegante sau piesele unicat au o gamă mai mare de preț de până la 2.500 lei.

    3.6. Rafturi de perete

    Se poate spune că ele aparțin pieselor de mobilier mai mici pentru camera de zi, deși mulți designeri nu le consideră nici ca elemente inevitabile. Prețul lor este în jur de 175 lei, dar există și pe 500 lei.

    3.7. Mobilă de șezut

    Cert este că setul împreuna cu măsuța de cafea fac o garnitură care cel mai mult influențează aspectul camerei de zi. Prețul mediu al unui set de șezut din gama de prețuri medii este între 2.000-5.000 lei, deși acesta, printre altele, depinde de numărul de locuri. Dacă, pe de altă parte, banii nu sunt o problemă pentru dumneavoastră, seturile de șezut din materiale și manoperă de cea mai bună calitate ajung la 15.000 lei.

    Dacă adunăm toate aceste piese de mobilier, ajungem mai mult sau mai puțin la cifra de 10.000-15.000 lei.

    Puteți lua o canapea cu două locuri sau un set complet cu fotolii mai mici pentru a face spațiul să pară mai mare
    Puteți lua o canapea cu două locuri sau un set complet cu fotolii mai mici pentru a face spațiul să pară mai mare

    4. Camera de zi cu mobilier la comandă

    Cu siguranță trebuie să țineți cont de faptul că mobilierul la comandă costă întotdeauna mai mult decât cel standard oferit de saloane. Cel pe care l-ați putea comanda de la un dulgher, exact după dorințele, cerințele și dimensiunile propuse de dumneavoastră poate costa și până la 30% mai mult decât mobilierul din saloane.

    Dacă ați hotărât să aranjați camera de zi, ne puteți contacta și la DaiBau.ro. Pe portalul nostru veți găsi mai multe sfaturi legate de acest subiect, dar și executanții și producătorii cu care lucrăm și care vor răspunde cererii dumneavoastră cu o ofertă adecvată.

    Puteți vedea informații despre preț în calculatorul nostru.

    Articol de specialitate 814
    Autorul: Revista Daibau

    Cum v-au fost de folos aceste informații?


    Idei de amenajare a casei

    O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

    CăutațI executanțI buni pentru domeniul Mobilă living?

    Avem 214 executanți pentru domeniul Mobilă living:

    Serviciu gratuit
    CĂUTĂM LOCAL
    Fără comisioane
    Avem 214 executanți pentru domeniul Mobilă living
    8.9
    0

    MAD GLOBAL GROWTH SRL


    8.9
    0

    CASA BUTYKA PROD COM S.R.L.


    8.9
    0

    AMETHALIM INTERNATIONAL S.R.L.


    8.9
    0

    EGREGOR DESIGN SRL-D