Pentru zona
    Din ce în ce mai des, plăcile de fundație sunt alese ca metodă de fundare. Deoarece clădirea pierde multă energie prin fundație, experiența a arătat că placa de fundație trebuie izolată suplimentar. Această izolație poate fi realizată în două moduri - sub sau deasupra plăcii de bază. Am decis să luăm în considerare mai întâi detaliile instalării izolației suplimentare sub placa de fundație.
    Articol de specialitate 422
    izolatie fundatie placa
    Avem 2421 executanți pentru domeniul Hidroizolație fundație:

    1. Membrana de fundație

    Avantajele plasării izolației dedesubt în comparație cu plasarea acesteia deasupra plăcii de bază constă în primul rând în protecție - clădirea este astfel cel mai bine protejată de umiditate și apă. În plus, se creează așa-numita membrană de fundație care servește drept protecție pentru instalații, adică rețeaua de linii din jurul fundației.

    Desigur, această membrană este și seismică, deoarece protejează clădirea de cutremure. Mai exact, comportamentul fundației și chiar al clădirii în sine este mai bine controlat.

    Memebrana de fundație permite, de asemenea, eficiența energetică permanentă a fundației. Nu în ultimul rând, instalarea izolației sub fundație este mai puțin solicitantă.

    2. Izolație XPS pentru fundații

    La construirea fundației, este foarte important să folosiți o izolație adecvată, care va preveni pierderile de căldură și va contribui la durabilitatea clădirii. Unul dintre materialele eficiente de izolare este XPS. XPS (spumă de polistiren extrudat) este un material izolator format din celule închise umplute cu gaz. Acest gaz reduce conductivitatea termică a materialului și astfel previne pierderea de căldură în clădire. Izolația XPS este o alegere populară pentru izolarea fundației și a plăcii de fundație datorită capacității sale de a reține căldura și de a preveni pierderea de energie și condensul.

    3. Izolație XPS de rezistență corespunzătoare

    Dimensiunile și metoda de amplasare a izolației sub fundație sunt adaptate la dimensiunea clădirii: greutatea acesteia, construcția, proiectarea structurală, tipul și capacitatea portantă a podelei și eficiența energetică dorită. Izolația specială, care suferă de obicei până la 400 kPa rezistență nominală, ar trebui utilizată pentru izolarea sub placa de bază, sau dacă este un obiect mai mare sau mai greu, ar trebui să aibă o capacitate portantă și mai mare - de la 500 la 700 kPa

    4. Executarea membranei de fundație

    În primul rând, fundul gropii de fundație trebuie pregătit corespunzător, compactat și consolidat, pentru a pune peste el un tampon de pietriș și nisip. Când tamponul este bine compactat și stabilit, vine primul strat din așa-numitul beton de bază, apoi primul strat de izolație dură, cum ar fi XPS. O atenție deosebită trebuie acordată așezării instalațiilor înainte de așezarea primului strat de izolație termică. De asemenea, atunci când clădirea este construită pe suprafața solului, adică atunci când fundațiile nu se extind sub zona de îngheț, stratul inferior de izolație dincolo de nivelul podelei ar trebui extins cu 70 până la 120 cm. Așa se creează „dintele” înghețului.

    Înaintea celui de-al doilea strat de termoizolație se pune un strat suplimentar de hidroizolație pentru a proteja clădirea. Acel strat de hidroizolație între două straturi de termoizolație formează un „sandwich” care împiedică mișcarea acestora și crește stabilitatea lor generală. Grosimea izolației termice depinde de mulți factori, dar pentru clădirile cu consum redus de energie este de obicei de aproximativ 24 cm (2x12 cm). Deasupra izolației se află placa de bază AB, deasupra acesteia folia umplută și în final șapa cu stratul final.​

    Schema izolatie fundatie

    Detaliu - Pernă de fundație seismică AG ≥ 0,1 g (subsol)

    Vedere schematică a secțiunii transversale a plăcii de bază:

    1. Plăci ceramice
    2. Șapă ciment
    3. Folie de polietilenă spumă – izolare fonică
    4. Placă AB de bază
    5. Materiale izolante din polistiren extrudat
    6. Materiale termice și hidroizolatoare pentru plăcile de fundație (dedesubt și de sus)
    7. Materiale izolante din polistiren extrudat
    8. Placă beton
    9. Tampon
    10. Strat compactat
    11. Tencuială interioară
    12. Perete exterior
    13. Materiale izolante din polistiren extrudat

    5. Izolația plăcii de bază - preț

    Executarea  și betonarea plăcii de bază cu sudură de hidroizolație și montarea izolației de 20 cm grosime v-ar costa între 425 și 600 RON/m2. Prețul unei plăci de bază bine izolate pentru o cărămidă nou construită sau o casă din  prefabricate de 100 m2 poate varia astfel, dar, în medie, 2-3% din valoarea totală a investiției.

    Puteți vizualiza informații despre preț în calculatorul nostru.

    Trimite-ne o cerere sau puneți o întrebare.

    Articol de specialitate 422
    Autorul: Revista Daibau

    Cum v-au fost de folos aceste informații?


    Idei de amenajare a casei

    O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

    CăutațI executanțI buni pentru domeniul Hidroizolație fundație?

    Avem 2421 executanți pentru domeniul Hidroizolație fundație:

    Serviciu gratuit
    CĂUTĂM LOCAL
    Fără comisioane
    Avem 2421 executanți pentru domeniul Hidroizolație fundație
    8.9
    0

    CONS ALPIN BEST SRL


    8.9
    0

    EDIL TECHNO EXPERT CONSTRUCT SRL


    10
    1

    ASMANT CONSTRUCT SRL


    8.9
    0

    FEROCOM SRL