Pentru zona

    Hidroizolația fundației casei

    Articolul a fost citit chiar de 2035+ utilizatori
    Hidroizolația este o protecție obligatorie și fiabilă împotriva efectelor apei pluviale. Aceasta protejează atât împotriva umezelii, cât și a altor fenomene meteorologice. Infiltrarea apei poate cauza multe daune obiectului nostru și, de aceea, la acest capitol nu are rost să facem economii. Cele mai importante metode de protecție a casei sunt hidroizolarea fundației și a acoperișului.
    Articol de specialitate 2035
    hidroizolatie beton
    Avem 2420 executanți pentru domeniul Hidroizolație fundație:

     

    1. Unde avem nevoie de hidroizolație?

    Unde anume este necesar a executa hidroizolații la construcții? Balcoanele, terasele, acoperișurile plate, zona de contact a clădirii cu solul și placa fundației trebuie să se izoleze împotriva intrării apei, aceasta realizându-se cu un strat continuu de hidroizolație din poliuretan sau bitum. Execuția hidroizolației este importantă și pentru eliminarea efectelor negative ale înghețului, precipitațiilor cum ar fi grindina și zăpada, ca și ale încălzirii și răcirii puternice, care cauzează dilatarea și contractarea materialelor. 

    2. Materialele folosite pentru execuția hidroizolației

    Pentru execuția hidroizolației avem la dispoziție mai multe tipuri de materiale. Cele mai folosite sunt membranele poliuretanice sau bituminoase, care se aplică într-un strat continuu și se sigilează pe margini. Elementele de contact se sigilează cu o membrană suplimentară, pentru a le proteja. Membranele por fi și autocolante pentru a fi mai ușor incorporate în construcție. Avantajul oferit de membranele poliuretanice este că sunt impermeabile și rezistente la efectele negative ale fenomenelor meteorologice, cum ar fi: razele UV, diferențele mari de temperatură și furtunile, care cauzează defecțiuni mecanice. Aceste membrane asigură o protecție de 100 % împotriva intrării sau a infiltrării apei în construcție.
    Soluțiile bituminoase, cum ar fi produsele Fragmat și Ibitol sunt destinate execuției hidroizolației fundației prin procedeul la cald, incorporării membranelor bituminoase autocolante și lipirii plăcilor izolatoare. Acestea se aplică direct pe construcție înainte de incorporarea membranelor bituminoase.

    3. Hidroizolarea obiectelor fără subsol

    Până la ora actuală hidroizolația clasică se făcea în interiorul obiectului la placa fundației. Partea inferioară a zidurilor se protejează mai întâi cu styrodur, în conformitate cu SIST EN 13163 și directiva europeană privind produsele pentru lucrările de construcții. Acesta se folosește atât ca și hidroizolație, cât și ca și izolație termică. 

    (1) Înainte de montarea hidroizolației, pe fundație și pe partea exterioară a zidurilor se aplică Ibitol. (2) În zona plintei până la înălțimea de aproximativ 30 cm, deasupra fundației și deasupra plăcii fundației se folosesc membrane bituminoase cu sudare rapidă conform directivei europene. (3) Dacă obiectul este foarte expus apei, se aplică două sau trei membrane bituminoase cu sudare rapidă. Numărul de straturi ale hidroizolației depinde de adâncimea obiectului.  

    4. Montarea corectă a hidroizolației

    Tehnica cea mai avansată de execuție a hidroizolației este izolarea plăcii pe partea exterioară, adică chiar la zona de contact dintre obiect și pământ. (1) Din cauza pericolului intrării și adunării apei, care în caz de îngheț ar putea ridica fundația, sub placa fundației se montează mai întâi placa grosieră din polistiren cu grosimea între 5-8 cm. Aceasta se aplică pe baza întărită sau din beton. (2) Pe polistiren se lipește membrana bituminoasă autocolantă și se sudează elementele de contact.(3) Peste stratul hidroizolației se pune apoi polistiren cu grosimea 2 x 10 cm sau 20 cm. (4) Zidul se unge pe partea exterioară cu Ibitol, după care pe acesta se aplică în straturi membranele bituminoase care se sudează, (5) iar apoi se lipește izolația din polistiren. (6) În cazul în care apa exercită o presiune mare sau apare tensiunea hidrostatică, se montează o folie izolatoare.

    5. Hidroizolarea acoperișului plat

    Din cauza efectului negativ direct al apei pluviale, hidroizolarea acoperișului plat este extrem de importantă pentru asigurarea durabilității acestuia. Avem la dispoziție mai multe feluri de acoperișuri plate, care se montează pe construcții din beton sau de alt fel. Acestea trebuie să aibă un grad de înclinare de minim 2%, altfel există pericolul stagnării apei pe acoperiș. Dacă apa se adună pe acoperiș, produce efecte negative, care nu pot fi înlăturare cu nici un fel de hidroizolație.
    Pentru toate tipurile de acoperișuri plate sunt valabile următoarele indicații: (1) mai întâi, construcția trebuie să fie unsă cu Ibitol, (2) apoi se aplică membrana bituminoasă destinată execuției barierei de abur, dacă aceasta nu a fost executată în interiorul obiectului. În funcție de cerințe, pe acoperiș se montează o izolație din polistiren cu grosimea între 10-25 cm, (3) căptușită cu material adeziv. (4) Stratul final al acoperișului se execută cu două membrane bituminoase, primul strat fiind sudat în puncte pe izolație, în timp membrana superioară se sudează complet.

    Hidroizolarea acoperișului plat
    Hidroizolarea acoperișului plat

    6. Membrană cramponată, folie drenaj

    6.1. Pentru ce se folosește membrana cramponată?

    Membrana cramponată, adică membrana de suprafață este realizată din polietilenă de înaltă densitate. Este rezistent la presiune și impermeabil. Crampoanele, de fapt acele umflături pe suprafața foliei, creează o anumită și uniformă distanță care fiind un „strat intermediar”, protejează o anumită suprafață. Această membrană este utilizată pentru hidroizolarea fundațiilor și a zidurilor de sprijin, a îmbinărilor de fațadă și podea precum și pentru grinzi la înălțime.

    6.2. Membrana cramponată, folie drenaj - preț

    Cât costă folia? Prețul foliei drenaj, membrană cramponată depinde dacă o cumperi ca persoana fizică sau juridică, dar și de cantitate. În general, această folie, la 1.5x20, 30mp, FDR1.5 costă în jur de 150 lei.

    7. Membrane bituminoase

    7.1 Ce sunt membranele bituminoase?

    Membranele bituminoase pot fi cu armătura din fibră de sticlă împreună cu o membrană armată cu poliester. Ele sunt utilizate în principal pentru izolarea clădirilor rezidențiale, în unul sau două straturi. Instalarea membranelor bituminoase este aceeași cu montarea bitumului, cu diferența că membranele bituminoase sunt sudate și acoperite prin suprapunerea marginilor.

    7.2. Membrane bituminoase – preț

    Membrana bituminoasă, cu armătura din fibra de sticlă, 4 kg/mp, 10 mp/rolă costă aproximativ 12 lei/m2.

    Dacă decideți să instalați hidroizolație la casă, ne puteți contacta și la DaiBau.ro. Pe portalul nostru veți găsi mai multe sfaturi legate de acest subiect, dar și executanții și producătorii cu care lucrăm și care vor răspunde cererii dumneavoastră cu o ofertă adecvată.

    Puteți vedea informații despre preț în calculatorul nostru.

    Articol de specialitate 2035
    Autorul: Daibau.ro

    Cum v-au fost de folos aceste informații?


    Idei de amenajare a casei

    O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

    CăutațI executanțI buni pentru domeniul Hidroizolație fundație?

    Avem 2420 executanți pentru domeniul Hidroizolație fundație:

    Serviciu gratuit
    CĂUTĂM LOCAL
    Fără comisioane
    Avem 2420 executanți pentru domeniul Hidroizolație fundație
    8.9
    0

    TRIGA SRL


    8.9
    0

    CONSTRUIM CASA TA DE LA A LA Z SRL


    8.9
    0

    SEBOVI SRL


    8.9
    0

    CONSTRUCT ASU SRL