Pentru zona

    Renovarea casei în cinci pași

    Articolul a fost citit chiar de 544+ utilizatori
    O casă bine aranjată este ceea ce inspiră fiecare om și îl face să fie plin de energie de viață. În același timp, permite propria exprimare, ceea ce face ca spațiul să fie cu adevărat personal. Totuși, drumul de la un apartament ruinat până la locuința perfect amenajată pe care o doriți și la care visați poate fi destul de greu. Acordați atenție acestor 5 lucruri care sunt foarte importante cu ocazia reamenajării.
    Articol de specialitate 544
    renovare apartament
    Avem 1557 executanți pentru domeniul Renovare apartament:

    1. Renovarea apartamentului - estimarea situației

    Ați cumpărat un apartament, l-ați moștenit sau ați locuit în el de ceva timp și are nevoie de renovare? Mai întâi trebuie să aflați în ce stare se află și ce va trebui făcut în timpul renovării. Astfel, trebuie văzute ferestrele, instalațiile, podelele, pardoseala, pereții și mobilierul. La ceea ce ar trebui să acordați cea mai mare atenție este, de exemplu, posibila apariție a mucegaiului sau a umezelii în colțuri și cauzele acestora. De asemenea, apartamentul trebuie măsurat, dacă nu aveți un plan desenat, ar trebui să îl faceți și să marcați punctele problematice, precum și să descrieți starea unor anumite părți.  În plus, puteți găsi un profesionist, un constructor sau un arhitect care să vă ajute în acest sens, mai ales în pasul următor.

    2. Renovarea apartamentului începe cu o idee bună

    După evaluarea situației, are sens să faceți un plan cuprinzător - o viziune a ceea ce vreți cu apartamentul! Oamenii se hotărăsc adesea la renovări parțiale, adică să facă parte cu parte, atât din cauza banilor, cât și din cauza timpului. Așa ca odată se schimbă parchetul, apoi geamurile, apoi se reamenajează baia și așa mai departe. Desigur, este posibilă și o renovare completă. Fie că optați pentru lucrări parțiale sau complete, este indicat să știți exact ce vreți să obțineți până la urmă! Doar așa cu fiecare pas veți fi mai aproape de realizarea în întregime a ceea ce doriți.  

    3. Renovare apartament - planuri si vizualizari ale spațiului de locuit

    Pune-ți ideea pe hârtie, iar arhitectul vă  va ajuta cu realizarea finală. Alături de planuri, el/ea poate face și vizualizări ale aspectului final al tuturor încăperilor în parte,  vă poate sfătui cu privire la alegerea materialelor și a mobilierului. Mai presus de toate, experții sunt întotdeauna necesari dacă decideți să schimbați planul etajului  - de fapt, spargeți sau îndepărtați pereții. În clădiri este necesară o expertiză, deoarece trebuie stabilit dacă sunt sau nu pereți portanți.  Astfel, asupra acestora nu sunt permise intervenții, în timp ce impactul asupra rezistenței statice și stabilității obiectului trebuie evaluat pentru celelalte.

    renovare.jpg
    Puneți-vă  ideile pe hârtie, iar arhitectul vă va ajuta cu restul

     

    4. Renovare apartament - lista lucrărilor și materialelor

    Când ideea este finalizată, se realizează o listă cu lucrările și materialele necesare pentru renovare, așa-numitele măsurători. Lista este realizată de constructor, arhitect sau antreprenor. Este necesar să se determine tipul, cantitatea și calitatea materialului. Acestea sunt toate articolele care pot varia foarte mult. O estimare bună vă permite să obțineți oferte comparabile de la contractori individuali și ușurează estimarea costurilor. Prețul măsurării variază și poate costa aproximativ 300 RON în sus, ceea ce este într-adevăr o sumă neglijabilă față de beneficiul pe care vi-l poate aduce.

    Dacă vă asumați singur proiectul de renovare, acordați o atenție deosebită graficului lucrărilor care trebuie executate, adică fazei de construcție. Separați lucrările brute de construcție de meserii și lucrările de finisare. Pur și simplu împărțiți munca în „murdar” și „curat”. Astfel, să știți că parchetul se montează la capăt, după lucrările de vopsire. 

    O atenție deosebită trebuie acordată instalațiilor sanitare și electrice. Dacă vreți să aveți o casă  frumoasă, trebuie să vă gândiți  bine și să vedeți exact de câte întrerupătoare și prize aveți nevoie. Orice modificări ulterioare vor costa mai mult și puteți distruge pardoseala sau acoperirile pereților.

    5. Cât costă renovarea unui apartament?

    Până la urmă, totul se rezumă la bani. Costurile totale vor depinde de volumul lucrărilor, de tipul și calitatea materialelor utilizate și nu numai. Dacă doriți și ajutorul unui arhitect sau al unui designer de interior, dacă urmăriți costurile totale, suma pe care o veți plăti pentru ajutorul lor profesional este incomparabilă cu câștigul, din punct de vedere al rezultatului estetic și vizual și al timpului și nervilor pe care îi veți salva.

    6. Rezumat

    Reamenajarea unui spațiu de locuit este un lucru foarte solicitant. Abordați cu mare atenție proiectul de renovare parțială sau completă. Primul și cel mai important lucru este să evaluați bine și precis situația, apoi să vă gândiți cum și ce doriți să obțineți, adică cum vreți să arate apartamentul în cele din urmă. Obțineți un plan al etajelor, planurile, schițele detaliate sau vizualizările și, pe baza acestora, o listă de materiale și lucrări, conform cărora veți putea obține oferte mai favorabile de la furnizorii de servicii și executanți. Toate acestea vă pot economisi mult timp și bani și pot preveni diverse greșeli și probleme. În cele din urmă, vă mutați într-o casă adaptată nevoilor dumneavoastră în fiecare detaliu.

    Dacă sunteți interesați de prețurile de renovare a locuințelor, arhitecți sau executanți în renovare, contactați-ne prin intermediul site-ului daibau.ro și vă vom oferi ajutor și suport.

    Articol de specialitate 544
    Autorul: Revista Daibau

    Cum v-au fost de folos aceste informații?


    Idei de amenajare a casei

    O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

    CăutațI executanțI buni pentru domeniul Renovare apartament?

    Avem 1557 executanți pentru domeniul Renovare apartament:

    Serviciu gratuit
    CĂUTĂM LOCAL
    Fără comisioane
    Avem 1557 executanți pentru domeniul Renovare apartament
    8.9
    0

    BRUNO AUSBAU SRL


    8.9
    0

    RZV FAIR CONSTRUCT SRL


    8.9
    0

    TENCU BN SRL


    8.9
    0

    MAD GLOBAL GROWTH SRL