articles_articles

  Renovarea completă a apartamentului din clădire

  Renovarea completă a apartamentului din clădire este atât la nivel organizatoric, cât și financiar, o mare provocare. Cel mai important lucru în ansamblu este armonizarea cu sens a fazelor lucrărilor, astfel încât lucrările să fie finalizate în continuitate, una după alta, dar și estimarea costurilor planificate și realizate cu succes, fără surprize ulterioare. Pentru a reuși acest lucru, am rezumat, în cele mai importante puncte, tot ce trebuie să știți.
  Articol de specialitate 255
  renovare-apartament.jpg
  Avem 724 executanți pentru domeniul Renovare apartament:

  1. Cum decurge renovarea apartamentului?

  Renovarea unui apartament într-o clădire sau casă, indiferent dacă este vorba de înlocuirea parchetului sau demolarea unui perete, necesită îndepărtarea mobilierului. Și, dacă abordați deja acest lucru, nu este rău să faceți un pas mai departe și să reînnoiți restul. Dacă organizați singur renovarea, ar trebui să fiți atenți la ordinea lucrărilor de construcții și ambarcațiuni, astfel încât posibilitatea unor lucrări și costuri suplimentare să fie eliminată sau cel puțin minimizată. Deci, care este ordinea corectă?

  (0) Apartamentul trebuie golit complet și apoi pot începe lucrările de demolare și construcție dură (1). Aceasta este urmată de lucrări de instalații sanitare brute, precum și de lucrări la instalațiile electrice (2) și ordonarea podelelor (șapă, șapă de ciment sau acoperiri de podea) (3). Dacă se realizează o nouă șapă sau șapă de ciment, toate lucrările de instalații sanitare, instalațiile electrice și eventual încălzirea prin pardoseală trebuie finalizate în prealabil (4). (5) Este ideal atunci când șapa este imediat urmată de tencuiala dură și fină a pereților și a tavanelor. (6) Următoarele sunt netezirea, nivelarea și vopsirea pereților. (7) În cazul în care pereții sunt doar albi, se va instala parchet sau alt tip de pardoseală. (8) Ultima din program este instalarea de iluminat, prize și alte echipamente electrice.

  Am făcut această diviziune în funcție de experiențele practice în renovarea apartamentelor, iar acum vom oferi o prezentare generală a valorilor medii ale lucrărilor enumerate.

  2. Instalații electrice noi

  Lucrările la instalațiile electrice din apartamentele vechi înseamnă de fapt înlocuirea tuturor liniilor, cablurilor și tablourilor existente. Electricianul va da oferta pentru mâini și material în funcție de locurile marcate pentru conexiuni, prize și întrerupătoare. Lucrările de instalare electrică includ în principal următoarele:

  - etanșarea pereților pentru țevi din PVC,
  - înlocuirea tabloului și a conexiunilor acestuia;
  - înlocuirea liniilor electrice în întregul apartament;
  - instalarea de cutii noi,
  - instalarea de prize și comutatoare noi;
  - instalație de iluminat;
  - pornirea și testarea întregului sistem.

   Înlocuirea tuturor instalațiilor electrice este crucială în prevenirea incendiilor
  Înlocuirea tuturor instalațiilor electrice este crucială în prevenirea incendiilor

  2.1. Instalații electrice - preț de înlocuire

  Prețul înlocuirii instalațiilor electrice de această dimensiune este de aproximativ 195 lei / m2, ceea ce ar fi de aproximativ 2.500 lei pentru un apartament de aproximativ 60 m2.

  3. Înlocuirea completă a alimentării cu apă și a canalizării

  Instalatorul sanitar, adică meșterul pentru instalații mecanice, va îndepărta mai întâi toate conductele și îmbinările vechi ca parte a lucrărilor de demolare și construcții brute și apoi, dacă este necesar, va face loc pentru altele noi și le va instala; ulterior, când lucrările ceramice vor fi finalizate, toaletele vor fi instalate. Oferta pentru renovarea instalațiilor sanitare din apartament include de obicei următoarele:

  - demontarea și îndepărtarea conductelor și conexiunilor vechi,
  - posibilă ruperea pardoselii pentru noi intrări și scurgeri,
  - instalarea de conducte noi de alimentare cu apă;
  - instalarea de conducte noi de drenaj;
  - montarea instalațiilor sanitare noi în baie.

  Cea mai scumpă și mai solicitantă parte a renovării este întotdeauna bucătăria și baia
  Cea mai scumpă și mai solicitantă parte a renovării este întotdeauna bucătăria și baia

  3.1. Înlocuirea instalațiilor sanitare - preț

  Prețul renovării sistemului de alimentare cu apă cu toate lucrările de construcție și ambarcațiuni enumerate este de aproximativ 50 – 120 lei pe metru pătrat de apartament, astfel încât lucrările complete costă între 3000 - 7.300 lei.

  4. Lucrări de construcții, demolare și pardoseli

  Fiecare adaptare completă necesită în mod inevitabil executarea lucrărilor de construcție într-o oarecare măsură. Lucrările de construcție reprezintă o parte mai mică din costurile totale, cu excepția cazului de demolare a pereților portanți. Lucrările de construcție implică, de obicei, unele demolări, astfel încât oferta pe care o primiți poate include următoarele:

  - scoaterea mobilierului, golirea apartamentului,
  - îndepărtarea podelelor, parchetului, ceramicii,
  - îndepărtarea ramelor ușilor camerei, ferestrelor,
  - îndepărtarea molozului la depozitul de deșeuri,
  - prelucrarea tuturor deschiderilor,
  - nivelarea de pardoseli sau șapă nouă,
  - căptușeala liniilor,
  - tencuiala brută și fină a părților ștanțate ale pereților și tavanelor.

  După tencuială, instalare uscată și văruire, spațiul pare complet proaspăt și nou
  După tencuială, instalare uscată și văruire, spațiul pare complet proaspăt și nou

  4.1. Lucrări de construcții - preț

  Prețul lucrărilor de construcție de bază în timpul renovării unui apartament mediu este de aproximativ 73 lei pe metru pătrat de spațiu de locuit, care poate fi de aproximativ 4.375 lei în total.

  5. Renovarea băii

  O baie nouă într-un apartament poate fi o cheltuială relativ mare, ceea ce este de înțeles. Renovarea și modernizarea băii vechi necesită o muncă extinsă și bine planificată a diverșilor maeștri și meșteri, iar în final vine și montarea obiectelor sanitare. Pentru astfel de lucrări, pe lângă instalațiile electrice și sanitare, trebuie completate următoarele:

  - achiziționarea de gresie de clasă medie,
  - îndepărtarea gresiei vechi,
  - lipirea și chituirea gresiei,
  - achiziționarea și instalarea vaselor de toaletă și a rezervorului;
  - achiziționarea și instalarea unei cabine de duș sau cadă;
  - achiziționarea și instalarea chiuvetelor;
  - achiziționarea și instalarea robinetelor;
  - achiziționarea și instalarea materialelor și echipamentelor adiționale.

  5.1. Renovare baie - preț

  Baia medie vă poate costa între 4.000 și 5.000 lei, deoarece prețul pe metru pătrat este între 50 și 120 lei.

  6. Lucrări de zugrăvire

  Zugrăvirea unui apartament este una dintre ultimele faze de lucru, când apartamentul dvs. începe deja să arate așa cum va fi. Lucrările de zugrăvire, în afară de vopsire, adică înainte de vopsire, includ posibile tencuieli și șlefuirea / nivelarea obligatorie a pereților, precum și văruirea tavanului; dacă decideți acest lucru, restul apartamentului poate fi numai văruit și poate fi, de asemenea, colorat. Lucrările pe care le fac zugravii sunt următoarele:

  - șlefuirea sau nivelarea pereților;
  - acoperirea tuturor pereților și tavanelor cu emulsie,
  - vopsirea suprafețelor de tâmplărie și beton,
  - văruirea pereților și tavanelor;
  - prelucrarea trecerilor și colțurilor.

  6.1. Lucrări de zugrăvire - preț

  Prețul lucrărilor medii de zugrăvire variază între 5 -9 lei / m2, iar vopsirea completă poate costa aproximativ 730 lei, fără materiale și lucrări suplimentare.

  7. Montarea parchetului nou

  Lucrările la parchet vor face ca renovarea apartamentului dvs. să fie completă. Dacă schimbați parchetul în timpul renovării, vă sfătuim să optați pentru parchet finisat cu trei straturi, deoarece este cel mai rapid și mai ușor de instalat. Montarea parchetului trebuie făcută după zugrăvire. Parchetarul trebuie să rezolve următoarele:

  - achiziționarea de parchet,
  - montarea,
  - rindeluirea și lacuirea parchetului.

  7.1. Prețul montării parchetului

  Prețul montării parchetului cu rindeluire și lăcuire variază între 120 și 170 lei / m2. Pentru un apartament mediu de 60 m2, ar fi între 7.300 și 9.720 lei.

  8. Înlocuirea tâmplăriei

  Este dificil de estimat cât ar costa înlocuirea tâmplăriei într-un apartament mediu, deoarece depinde în mare parte de numărul de uși și ferestre ale camerei, dar și de dimensiunea, grosimea și materialul din care sunt fabricate. Instalarea ferestrelor variază în general între 243 și 632 lei. Cu toate acestea, este sigur că achiziționarea și instalarea ușilor standard de cameră cu aripi și furnir costă aproximativ 729 lei. Ușile de intrare, pe de altă parte, în funcție de cum sunt, adică ce tip de sistem de securitate au și din ce material sunt fabricate, variază între 2.190 și 3.500 lei.

  9. Renovare – preț

  Deci, cât ar costa în total o renovare a apartamentului? Prețul unei renovări complete a unui apartament mediu de 60 m2, conform calculelor noastre, ar fi cuprins între 1.215 – 2.040 lei / m2 (privind prețul și suprafața pătrată minimă și maximă). Rețineți că am făcut calculul pe baza prețurilor medii ale materialelor și serviciilor meșteșugărești. În orice caz, așa cum am spus deja, renovarea completă a apartamentului este logistic și valoric destul de exigentă.

  Dacă decideți să renovați apartamentul, ne puteți contacta la Daibau.ro. Pe portalul nostru, veți găsi mai multe sfaturi legate de acest subiect, dar și executanții și producătorii cu care colaborăm și care vor răspunde cererii dvs. cu o ofertă adecvată.

  Puteți vedea informații despre preț în calculatorul nostru.

  Articol de specialitate 255
  Autorul: Revista DaiBau
  Avem 724 executanți pentru domeniul Renovare apartament:

  Cum v-au fost de folos aceste informații?


  Idei de amenajare a casei

  O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

  EXECUTANȚII RECOMANDAȚI PENTRU DOMENIUL RENOVARE APARTAMENT
  9.4
  0

  ALL SAV SOLUTIONS

  Prelungirea Ghencea 320 M, 060269 București
  10
  1

  BACIU CONSTRUCT DESIGN SRL-D

  Str. Mihail Sturza 10 , 700267 Iaşi
  8.7
  0

  REZIDENŢIAL ROMCONS FCI S.R.L.

  Str. TURTURICII 8 - Arad , 310211 Arad
  9.3
  0

  RODNAS CONSTRUCTII SRL

  STR. STEFAN CICIO POP 5, 310086 Arad
  9.5
  0

  TOTAL CONSTRUCT SRL

  STR. MARTIR JANOS PARIS 10A, 300659 Timişoara
  10
  1

  CREATIVE HOME CONSTRUCT SRL

  ALEEA VALEA PRAHOVEI 1A, 61611 Bucureşti
  Avem 724 executanți pentru domeniul Renovare apartament:

  SERVICIU GRATUIT
  CĂUTĂM LOCAL
  FĂRĂ COMISIOANE
  CĂUTAȚI EXECUTANȚI BUNI PENTRU DOMENIUL RENOVARE APARTAMENT?

 • Renovare apartament Abrud
 • Renovare apartament Adjud
 • Renovare apartament Agnita
 • Renovare apartament Aiud
 • Renovare apartament Alba Iulia
 • Renovare apartament Aleşd
 • Renovare apartament Alexandria
 • Renovare apartament Amara
 • Renovare apartament Anina
 • Renovare apartament Aninoasa
 • Renovare apartament Arad
 • Renovare apartament Ardud
 • Renovare apartament Avrig
 • Renovare apartament Azuga
 • Renovare apartament Babadag
 • Renovare apartament Bacău
 • Renovare apartament Baia de Aramă
 • Renovare apartament Baia de Arieş
 • Renovare apartament Baia Mare
 • Renovare apartament Baia Sprie
 • Renovare apartament Băile Govora
 • Renovare apartament Băile Herculane
 • Renovare apartament Băile Olăneşti
 • Renovare apartament Băile Tuşnad
 • Renovare apartament Băileşti
 • Renovare apartament Bălan
 • Renovare apartament Bălceşti
 • Renovare apartament Balş
 • Renovare apartament Băneasa
 • Renovare apartament Baraolt
 • Renovare apartament Bârlad
 • Renovare apartament Bechet
 • Renovare apartament Beclean
 • Renovare apartament Beiuş
 • Renovare apartament Berbeşti
 • Renovare apartament Bereşti
 • Renovare apartament Bicaz
 • Renovare apartament Bistriţa
 • Renovare apartament Blaj
 • Renovare apartament Bocşa
 • Renovare apartament Boldeşti-Scăeni
 • Renovare apartament Bolintin-Vale
 • Renovare apartament Borşa
 • Renovare apartament Borsec
 • Renovare apartament Botoşani
 • Renovare apartament Brad
 • Renovare apartament Brăila
 • Renovare apartament Bran
 • Renovare apartament Braşov
 • Renovare apartament Breaza
 • Renovare apartament Brezoi
 • Renovare apartament Broşteni
 • Renovare apartament Bucecea
 • Renovare apartament Bucureşti
 • Renovare apartament Budeşti
 • Renovare apartament Buhuşi
 • Renovare apartament Bumbeşti-Jiu
 • Renovare apartament Buşteni
 • Renovare apartament Buzău
 • Renovare apartament Buziaş
 • Renovare apartament Cajvana
 • Renovare apartament Calafat
 • Renovare apartament Călan
 • Renovare apartament Călăraşi
 • Renovare apartament Călimăneşti
 • Renovare apartament Câmpeni
 • Renovare apartament Câmpia Turzii
 • Renovare apartament Câmpina
 • Renovare apartament Câmpulung
 • Renovare apartament Câmpulung Moldovenesc
 • Renovare apartament Caracal
 • Renovare apartament Caransebeş
 • Renovare apartament Carei
 • Renovare apartament Cavnic
 • Renovare apartament Căzăneşti
 • Renovare apartament Cehu Silvaniei
 • Renovare apartament Cernavodă
 • Renovare apartament Chişineu-Criş
 • Renovare apartament Ciacova
 • Renovare apartament Cisnădie
 • Renovare apartament Cluj-Napoca
 • Renovare apartament Codlea
 • Renovare apartament Comăneşti
 • Renovare apartament Comarnic
 • Renovare apartament Constanţa
 • Renovare apartament Copşa Mică
 • Renovare apartament Corabia
 • Renovare apartament Costeşti
 • Renovare apartament Covasna
 • Renovare apartament Craiova
 • Renovare apartament Cristuru Secuiesc
 • Renovare apartament Cugir
 • Renovare apartament Curtea de Argeş
 • Renovare apartament Curtici
 • Renovare apartament Dăbuleni
 • Renovare apartament Darabani
 • Renovare apartament Dărmăneşti
 • Renovare apartament Dej
 • Renovare apartament Deta
 • Renovare apartament Deva
 • Renovare apartament Dolhasca
 • Renovare apartament Dorohoi
 • Renovare apartament Drăgăneşti
 • Renovare apartament Drăgăneşti-Olt
 • Renovare apartament Drăgăşani
 • Renovare apartament Dragomireşti
 • Renovare apartament Drobeta-Turnu Severin
 • Renovare apartament Eforie
 • Renovare apartament Făgăraş
 • Renovare apartament Făget
 • Renovare apartament Fălticeni
 • Renovare apartament Făurei
 • Renovare apartament Feteşti
 • Renovare apartament Fieni
 • Renovare apartament Fierbinţi-Târg
 • Renovare apartament Filiaşi
 • Renovare apartament Flămânzi
 • Renovare apartament Focşani
 • Renovare apartament Frasin
 • Renovare apartament Fundulea
 • Renovare apartament Găeşti
 • Renovare apartament Galaţi
 • Renovare apartament Gătaia
 • Renovare apartament Geoagiu
 • Renovare apartament Gheorgheni
 • Renovare apartament Gherla
 • Renovare apartament Ghimbav
 • Renovare apartament Giurgiu
 • Renovare apartament Gura Humorului
 • Renovare apartament Hârlău
 • Renovare apartament Hârşova
 • Renovare apartament Haţeg
 • Renovare apartament Horezu
 • Renovare apartament Huedin
 • Renovare apartament Hunedoara
 • Renovare apartament Huşi
 • Renovare apartament Ianca
 • Renovare apartament Iaşi
 • Renovare apartament Iernut
 • Renovare apartament Ineu
 • Renovare apartament Însurăţei
 • Renovare apartament Întorsura Buzăului
 • Renovare apartament Isaccea
 • Renovare apartament Jibou
 • Renovare apartament Lehliu-Gară
 • Renovare apartament Lipova
 • Renovare apartament Liteni
 • Renovare apartament Livada
 • Renovare apartament Luduş
 • Renovare apartament Lugoj
 • Renovare apartament Lupeni
 • Renovare apartament Mangalia
 • Renovare apartament Mărăşeşti
 • Renovare apartament Marghita
 • Renovare apartament Medgidia
 • Renovare apartament Mediaş
 • Renovare apartament Miercurea Nirajului
 • Renovare apartament Miercurea Sibiului
 • Renovare apartament Miercurea-Ciuc
 • Renovare apartament Mihăileşti
 • Renovare apartament Milişăuţi
 • Renovare apartament Mioveni
 • Renovare apartament Mizil
 • Renovare apartament Moineşti
 • Renovare apartament Moldova Nouă
 • Renovare apartament Moreni
 • Renovare apartament Motru
 • Renovare apartament Murfatlar
 • Renovare apartament Murgeni
 • Renovare apartament Nădlac
 • Renovare apartament Năsăud
 • Renovare apartament Năvodari
 • Renovare apartament Negreşti
 • Renovare apartament Negreşti-Oaş
 • Renovare apartament Negru Vodă
 • Renovare apartament Nehoiu
 • Renovare apartament Novaci
 • Renovare apartament Nucet
 • Renovare apartament Ocna Mureş
 • Renovare apartament Ocna Sibiului
 • Renovare apartament Ocnele Mari
 • Renovare apartament Odobeşti
 • Renovare apartament Odorheiu Secuiesc
 • Renovare apartament Olteniţa
 • Renovare apartament Oneşti
 • Renovare apartament Oradea
 • Renovare apartament Orăştie
 • Renovare apartament Oraviţa
 • Renovare apartament Orşova
 • Renovare apartament Oţelu Roşu
 • Renovare apartament Ovidiu
 • Renovare apartament Panciu
 • Renovare apartament Pâncota
 • Renovare apartament Paşcani
 • Renovare apartament Pătârlagele
 • Renovare apartament Pecica
 • Renovare apartament Petrila
 • Renovare apartament Petroşani
 • Renovare apartament Piatra-Neamţ
 • Renovare apartament Piatra-Olt
 • Renovare apartament Piteşti
 • Renovare apartament Ploieşti
 • Renovare apartament Plopeni
 • Renovare apartament Podu Iloaiei
 • Renovare apartament Pogoanele
 • Renovare apartament Potcoava
 • Renovare apartament Predeal
 • Renovare apartament Pucioasa
 • Renovare apartament Răcari
 • Renovare apartament Rădăuţi
 • Renovare apartament Râmnicu Sărat
 • Renovare apartament Râmnicu Vâlcea
 • Renovare apartament Râşnov
 • Renovare apartament Recaş
 • Renovare apartament Reghin
 • Renovare apartament Reşiţa
 • Renovare apartament Roman
 • Renovare apartament Roşiori de Vede
 • Renovare apartament Rovinari
 • Renovare apartament Roznov
 • Renovare apartament Rupea
 • Renovare apartament Săcele
 • Renovare apartament Săcueni
 • Renovare apartament Salcea
 • Renovare apartament Sălişte
 • Renovare apartament Săliştea de Sus
 • Renovare apartament Salonta
 • Renovare apartament Sângeorgiu de Pădure
 • Renovare apartament Sângeorz-Băi
 • Renovare apartament Sânnicolau Mare
 • Renovare apartament Sântana
 • Renovare apartament Sărmaşu
 • Renovare apartament Satu Mare
 • Renovare apartament Săveni
 • Renovare apartament Scorniceşti
 • Renovare apartament Sebeş
 • Renovare apartament Sebiş
 • Renovare apartament Segarcea
 • Renovare apartament Seini
 • Renovare apartament Sfântu Gheorghe
 • Renovare apartament Sibiu
 • Renovare apartament Sighetu Marmaţiei
 • Renovare apartament Sighişoara
 • Renovare apartament Simeria
 • Renovare apartament Şimleu Silvaniei
 • Renovare apartament Sinaia
 • Renovare apartament Siret
 • Renovare apartament Slănic
 • Renovare apartament Slănic-Moldova
 • Renovare apartament Slatina
 • Renovare apartament Slobozia
 • Renovare apartament Solca
 • Renovare apartament Şomcuta Mare
 • Renovare apartament Sovata
 • Renovare apartament Ştefăneşti
 • Renovare apartament Ştefăneşti
 • Renovare apartament Ştei
 • Renovare apartament Strehaia
 • Renovare apartament Suceava
 • Renovare apartament Sulina
 • Renovare apartament Tălmaciu
 • Renovare apartament Ţăndărei
 • Renovare apartament Târgovişte
 • Renovare apartament Târgu Bujor
 • Renovare apartament Târgu Cărbuneşti
 • Renovare apartament Târgu Frumos
 • Renovare apartament Târgu Jiu
 • Renovare apartament Târgu Lăpuş
 • Renovare apartament Târgu Mureş
 • Renovare apartament Târgu Neamţ
 • Renovare apartament Târgu Ocna
 • Renovare apartament Târgu Secuiesc
 • Renovare apartament Târnăveni
 • Renovare apartament Tăşnad
 • Renovare apartament Tăuţii-Măgherăuş
 • Renovare apartament Techirghiol
 • Renovare apartament Tecuci
 • Renovare apartament Teiuş
 • Renovare apartament Ţicleni
 • Renovare apartament Timişoara
 • Renovare apartament Tismana
 • Renovare apartament Titu
 • Renovare apartament Topliţa
 • Renovare apartament Topoloveni
 • Renovare apartament Tulcea
 • Renovare apartament Turceni
 • Renovare apartament Turda
 • Renovare apartament Turnu Măgurele
 • Renovare apartament Ulmeni
 • Renovare apartament Ungheni
 • Renovare apartament Uricani
 • Renovare apartament Urlaţi
 • Renovare apartament Urziceni
 • Renovare apartament Valea lui Mihai
 • Renovare apartament Vălenii de Munte
 • Renovare apartament Vânju Mare
 • Renovare apartament Vaşcău
 • Renovare apartament Vaslui
 • Renovare apartament Vatra Dornei
 • Renovare apartament Vicovu de Sus
 • Renovare apartament Victoria
 • Renovare apartament Videle
 • Renovare apartament Vişeu de Sus
 • Renovare apartament Vlăhiţa
 • Renovare apartament Vulcan
 • Renovare apartament Zalău
 • Renovare apartament Zărneşti
 • Renovare apartament Zimnicea
 • Renovare apartament Zlatna
 • Romania
  DAIBAU.RO

  +40 31 630 4330

  CONTACTE

  Cereri: +40 31 630 4330
  Firme: +40 31 630 4330

  PAGINI REGIONALE

  www.daibau.com
  www.daibau.at
  www.mojmojster.net
  www.emajstor.hr
  www.daibau.rs
  www.daibau.sk
  www.daibau.ro
  © 2021 DaiBau.ro, toate drepturile rezervate