Pentru zona

    Renovarea completă a apartamentului din clădire

    Articolul a fost citit chiar de 1260+ utilizatori
    Renovarea completă a apartamentului din clădire este atât la nivel organizatoric, cât și financiar, o mare provocare. Cel mai important lucru în ansamblu este armonizarea cu sens a fazelor lucrărilor, astfel încât lucrările să fie finalizate în continuitate, una după alta, dar și estimarea costurilor planificate și realizate cu succes, fără surprize ulterioare. Pentru a reuși acest lucru, am rezumat, în cele mai importante puncte, tot ce trebuie să știți.
    Articol de specialitate 1260
    117800521 m
    Avem 1535 executanți pentru domeniul Renovare apartament:

    1. Cum decurge renovarea apartamentului?

    Renovarea unui apartament într-o clădire sau casă, indiferent dacă este vorba de înlocuirea parchetului sau demolarea unui perete, necesită îndepărtarea mobilierului. Și, dacă abordați deja acest lucru, nu este rău să faceți un pas mai departe și să reînnoiți restul. Dacă organizați singur renovarea, ar trebui să fiți atenți la ordinea lucrărilor de construcții și ambarcațiuni, astfel încât posibilitatea unor lucrări și costuri suplimentare să fie eliminată sau cel puțin minimizată. Deci, care este ordinea corectă?

    (0) Apartamentul trebuie golit complet și apoi pot începe lucrările de demolare și construcție dură (1). Aceasta este urmată de lucrări de instalații sanitare brute, precum și de lucrări la instalațiile electrice (2) și ordonarea podelelor (șapă, șapă de ciment sau acoperiri de podea) (3). Dacă se realizează o nouă șapă sau șapă de ciment, toate lucrările de instalații sanitare, instalațiile electrice și eventual încălzirea prin pardoseală trebuie finalizate în prealabil (4). (5) Este ideal atunci când șapa este imediat urmată de tencuiala dură și fină a pereților și a tavanelor. (6) Următoarele sunt netezirea, nivelarea și vopsirea pereților. (7) În cazul în care pereții sunt doar albi, se va instala parchet sau alt tip de pardoseală. (8) Ultima din program este instalarea de iluminat, prize și alte echipamente electrice.

    Am făcut această diviziune în funcție de experiențele practice în renovarea apartamentelor, iar acum vom oferi o prezentare generală a valorilor medii ale lucrărilor enumerate.

    2. Instalații electrice noi

    Lucrările la instalațiile electrice din apartamentele vechi înseamnă de fapt înlocuirea tuturor liniilor, cablurilor și tablourilor existente. Electricianul va da oferta pentru mâini și material în funcție de locurile marcate pentru conexiuni, prize și întrerupătoare. Lucrările de instalare electrică includ în principal următoarele:

    - etanșarea pereților pentru țevi din PVC,
    - înlocuirea tabloului și a conexiunilor acestuia;
    - înlocuirea liniilor electrice în întregul apartament;
    - instalarea de cutii noi,
    - instalarea de prize și comutatoare noi;
    - instalație de iluminat;
    - pornirea și testarea întregului sistem.

    115745544_m.jpg
    Înlocuirea tuturor instalațiilor electrice este crucială în prevenirea incendiilor

    2.1. Instalații electrice - preț de înlocuire

    Prețul înlocuirii instalațiilor electrice de această dimensiune este de aproximativ 195 lei / m2, ceea ce ar fi de aproximativ 2.500 lei pentru un apartament de aproximativ 60 m2.

    Sfaturi de specialitate de la RAAIS FRESH CONSTRUCT S.R.L.

    Care sunt avantajele renovări complete a apartamentului, comparativ cu renovarea parțială?

    Renovarea parțială sau igienizarea apartamentului este necesară atunci când beneficiarul dorește aducerea unui plus de culoare sau anumite schimbări de aspect ale imobilului. Spre deosebire de renovarea parțială, renovarea completă este o etapă mai complexă iar durata de lucru este mai mare. Renovarea completă este recomandată atunci când un apartament/casă nu a avut imbunătățiri de mult timp, acest lucru aducând după caz (mărirea facturilor de întreținere, pierderea totală sau parțială a calităților, funcționalității a instalației termice, sanitare sau electrice, sănătatea pereților, tavanelor etc). Apelând la serviciile de renovare completă se pot face schimbări majore ale imobilului precum decopertarea integrală a apartamentului, schimbarea instalației electrice, sanitare, termice, aplicarea gresiei și faianței etc. Aceste lucrări duc la reducerea facturilor și la sănătatea casei pe termen îndelungat.

    Când este momentul ideal pentru renovarea apartamenului (sezonul rece sau cald)? De ce?

    Renovarea apartamentelor pe timp de iarnă (în sezonul rece) nu ar fi tocmai indicată datorită temperaturilor scăzute şi a umidităţii ridicate, timpul de uscare al șapelor, adezivilor, betoanelor, gleturilor etc. se va face într-un timp mai indelungat (aproape dublu decât normal ) iar folosirea mijloacelor de încălzire aduce costuri suplimentare, acestea fiind doar unele dintre motive pentru care nu recomandăm renovarea în sezonul rece. Acestea fiind spuse renovarea în sezonul cald aduce nu numai reducerea costurilor și a timpului de lucru dar și creșterea calității lucrărilor.

    Mihai Ichim, RAAIS FRESH CONSTRUCT S.R.L.

    3. Înlocuirea completă a alimentării cu apă și a canalizării

    Instalatorul sanitar, adică meșterul pentru instalații mecanice, va îndepărta mai întâi toate conductele și îmbinările vechi ca parte a lucrărilor de demolare și construcții brute și apoi, dacă este necesar, va face loc pentru altele noi și le va instala; ulterior, când lucrările ceramice vor fi finalizate, toaletele vor fi instalate. Oferta pentru renovarea instalațiilor sanitare din apartament include de obicei următoarele:

    - demontarea și îndepărtarea conductelor și conexiunilor vechi,
    - posibilă ruperea pardoselii pentru noi intrări și scurgeri,
    - instalarea de conducte noi de alimentare cu apă;
    - instalarea de conducte noi de drenaj;
    - montarea instalațiilor sanitare noi în baie.

    117801456_m.jpg
    Cea mai scumpă și mai solicitantă parte a renovării este întotdeauna bucătăria și baia

    3.1. Înlocuirea instalațiilor sanitare - preț

    Prețul renovării sistemului de alimentare cu apă cu toate lucrările de construcție și ambarcațiuni enumerate este de aproximativ 50 – 120 lei pe metru pătrat de apartament, astfel încât lucrările complete costă între 3000 - 7.300 lei.

    4. Lucrări de construcții, demolare și pardoseli

    Fiecare adaptare completă necesită în mod inevitabil executarea lucrărilor de construcție într-o oarecare măsură. Lucrările de construcție reprezintă o parte mai mică din costurile totale, cu excepția cazului de demolare a pereților portanți. Lucrările de construcție implică, de obicei, unele demolări, astfel încât oferta pe care o primiți poate include următoarele:

    - scoaterea mobilierului, golirea apartamentului,
    - îndepărtarea podelelor, parchetului, ceramicii,
    - îndepărtarea ramelor ușilor camerei, ferestrelor,
    - îndepărtarea molozului la depozitul de deșeuri,
    - prelucrarea tuturor deschiderilor,
    - nivelarea de pardoseli sau șapă nouă,
    - căptușeala liniilor,
    - tencuiala brută și fină a părților ștanțate ale pereților și tavanelor.

    144072793_m.jpg
    După tencuială, instalare uscată și văruire, spațiul pare complet proaspăt și nou

    4.1. Lucrări de construcții - preț

    Prețul lucrărilor de construcție de bază în timpul renovării unui apartament mediu este de aproximativ 73 lei pe metru pătrat de spațiu de locuit, care poate fi de aproximativ 4.375 lei în total.

    5. Renovarea băii

    O baie nouă într-un apartament poate fi o cheltuială relativ mare, ceea ce este de înțeles. Renovarea și modernizarea băii vechi necesită o muncă extinsă și bine planificată a diverșilor maeștri și meșteri, iar în final vine și montarea obiectelor sanitare. Pentru astfel de lucrări, pe lângă instalațiile electrice și sanitare, trebuie completate următoarele:

    - achiziționarea de gresie de clasă medie,
    - îndepărtarea gresiei vechi,
    - lipirea și chituirea gresiei,
    - achiziționarea și instalarea vaselor de toaletă și a rezervorului;
    - achiziționarea și instalarea unei cabine de duș sau cadă;
    - achiziționarea și instalarea chiuvetelor;
    - achiziționarea și instalarea robinetelor;
    - achiziționarea și instalarea materialelor și echipamentelor adiționale.

    5.1. Renovare baie - preț

    Baia medie vă poate costa între 4.000 și 5.000 lei, deoarece prețul pe metru pătrat este între 50 și 120 lei.

    6. Lucrări de zugrăvire

    Zugrăvirea unui apartament este una dintre ultimele faze de lucru, când apartamentul dvs. începe deja să arate așa cum va fi. Lucrările de zugrăvire, în afară de vopsire, adică înainte de vopsire, includ posibile tencuieli și șlefuirea / nivelarea obligatorie a pereților, precum și văruirea tavanului; dacă decideți acest lucru, restul apartamentului poate fi numai văruit și poate fi, de asemenea, colorat. Lucrările pe care le fac zugravii sunt următoarele:

    - șlefuirea sau nivelarea pereților;
    - acoperirea tuturor pereților și tavanelor cu emulsie,
    - vopsirea suprafețelor de tâmplărie și beton,
    - văruirea pereților și tavanelor;
    - prelucrarea trecerilor și colțurilor.

    6.1. Lucrări de zugrăvire - preț

    Prețul lucrărilor medii de zugrăvire variază între 5 -9 lei / m2, iar vopsirea completă poate costa aproximativ 730 lei, fără materiale și lucrări suplimentare.

    7. Montarea parchetului nou

    Lucrările la parchet vor face ca renovarea apartamentului dvs. să fie completă. Dacă schimbați parchetul în timpul renovării, vă sfătuim să optați pentru parchet finisat cu trei straturi, deoarece este cel mai rapid și mai ușor de instalat. Montarea parchetului trebuie făcută după zugrăvire. Parchetarul trebuie să rezolve următoarele:

    - achiziționarea de parchet,
    - montarea,
    - rindeluirea și lacuirea parchetului.

    7.1. Prețul montării parchetului

    Prețul montării parchetului cu rindeluire și lăcuire variază între 120 și 170 lei / m2. Pentru un apartament mediu de 60 m2, ar fi între 7.300 și 9.720 lei.

    8. Înlocuirea tâmplăriei

    Este dificil de estimat cât ar costa înlocuirea tâmplăriei într-un apartament mediu, deoarece depinde în mare parte de numărul de uși și ferestre ale camerei, dar și de dimensiunea, grosimea și materialul din care sunt fabricate. Instalarea ferestrelor variază în general între 243 și 632 lei. Cu toate acestea, este sigur că achiziționarea și instalarea ușilor standard de cameră cu aripi și furnir costă aproximativ 729 lei. Ușile de intrare, pe de altă parte, în funcție de cum sunt, adică ce tip de sistem de securitate au și din ce material sunt fabricate, variază între 2.190 și 3.500 lei.

    9. Renovare – preț

    Deci, cât ar costa în total o renovare a apartamentului? Prețul unei renovări complete a unui apartament mediu de 60 m2, conform calculelor noastre, ar fi cuprins între 1.215 – 2.040 lei / m2 (privind prețul și suprafața pătrată minimă și maximă). Rețineți că am făcut calculul pe baza prețurilor medii ale materialelor și serviciilor meșteșugărești. În orice caz, așa cum am spus deja, renovarea completă a apartamentului este logistic și valoric destul de exigentă.

    Dacă decideți să renovați apartamentul, ne puteți contacta la Daibau.ro. Pe portalul nostru, veți găsi mai multe sfaturi legate de acest subiect, dar și executanții și producătorii cu care colaborăm și care vor răspunde cererii dvs. cu o ofertă adecvată.

    Puteți vedea informații despre preț în calculatorul nostru.

    Articol de specialitate 1260
    Autorul: Revista Daibau

    Cum v-au fost de folos aceste informații?


    Idei de amenajare a casei

    O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

    CăutațI executanțI buni pentru domeniul Renovare apartament?

    Avem 1535 executanți pentru domeniul Renovare apartament:

    SERVICIU GRATUIT
    CĂUTĂM LOCAL
    FĂRĂ COMISIOANE
    Avem 1535 executanți pentru domeniul Renovare apartament
    9.3
    0

    RODNAS CONSTRUCTII SRL


    9.3
    0

    IOANA ANTONIA CONSTRUCT S.R.L.


    9.7
    0

    AMBIVAL GLOBAL CONSTRUCT S.R.L.


    10
    0

    VOIGEVAL LUCRĂRI CONSTRUCTII S.R.L.