Pentru zona
    Multe case private au streșini de lemn, deși se pot vedea deseori și cele din beton, care sunt mult mai ușor de întreținut. O streașină bine întreținută este extrem de utilă pentru întreaga clădire, deoarece protejează atât acoperișul, cât și clădirea, de fapt fațada de loviturile directe ale vântului și precipitații. Acoperișul cât și clădirea, de fapt fațada de impactul direct al vântului și precipitațiilor.
    Articol de specialitate 456
    streasina casa
    Avem 860 executanți pentru domeniul Vopsit lemn:

    1. De ce este importantă întreținerea și restaurarea streșinii?

    Streșinile de lemn trebuie vopsite sau acoperite cu straturi de protecție la intervale de timp regulate pentru a proteja lemnul în sine de influențele externe și pentru a preveni deteriorarea lui. Desigur, streșinile îngrijite și bine întreținute sunt și mai frumoase din punct de vedere vizual.

    2. Echipamente pentru vopsirea streșinii

    2.1. Vopsirea streșinii este lucru la înălțime

    Deși acest tip de muncă poate să pară ușor și inofensiv, trebuie amintit că este vorba de lucru la înălțime. Orice lucru la înălțime necesită abilități și experiență, deoarece orice pas greșit poate pune viața în pericol. Desigur, persoanele care sunt predispuse la vertij sau frică de înălțime nu ar trebui să încerce să lucreze la înălțime - pentru ei riscul este mult mai mare. De aceea dorim să vă recomandăm să lăsați vopsirea streșinii din lemn sau acoperirea acesteia cu agenți de protecție unui executant cu experiență.

    2.2. Echipament pentru vopsirea streșinii

    Deoarece vopsirea streșinii este lucru la înălțime, necesită și echipamente speciale. Elementele obligatorii includ o platformă de construcție sau o schelă, cu gard de protecție. Schelele sunt de obicei asamblate din elemente modulare la fața locului în funcție de forma obiectului, iar după utilizare pot fi demontate și depozitate undeva. Dacă este o fațadă mai mare sau mai complexă, schela va fi mai mare și mai complexă, deci va fi mai scumpă. Înălțimea obișnuită la care se poate ajunge cu o schelă standard de construcție este de aproximativ 5-6 m. Pentru orice altceva, va fi necesară o platformă de lucru la înălțime. Deși schelele sunt un echipament ceva mai scump, evitați absolut scările deoarece sunt instabile, nu protejează împotriva căderilor și sunt extrem de periculoase. Veți avea nevoie și de un șlefuitor pentru a șlefui suprafața înainte de vopsire.

    Pe lângă o schelă pentru vopsire și un șlefuitor, aveți nevoie de vopsea și perii și puteți folosi și role speciale de burete pentru aplicarea mai ușoară a stratului de vopsea.

    3. Procesul de vopsire a streșinii

    Înainte de efectuarea lucrărilor la clădirea în sine, este necesar să se protejeze toate suprafețele care pot fi deteriorate și, în cazuri extreme, distruse cu vopsea. Aceasta este urmată de șlefuirea cofrajului, ceea ce permite materialului să absoarbă mai ușor vopseaua nouă sau acoperirea. Vopseaua sau agentul de protecție se alege în funcție de tipul de lemn, adică de agentul cu care streașina a fost tratată inițial și se aplică în mai multe straturi. După ce vopseaua se usucă și lucrarea este terminată, protecția poate fi îndepărtată de pe suprafețe.

    Înainte de vopsirea streșinii, suprafața trebuie curățată și pregătită pentru aplicarea vopselei
    Înainte de vopsirea streșinii, suprafața trebuie curățată și pregătită pentru aplicarea vopselei

    4. Alegerea vopselei sau a agentului de protecție pentru streașină

    Atunci când alegeți o vopsea, ar trebui să acordați atenție compoziției chimice a produsului și recomandărilor producătorului; cele mai bune sunt acele culori sau agenți de protecție care nu împiedică schimbul rapid de umiditate, adică cele care nu permit încălzirea excesivă a suprafeței fațadei. Atenție la culori, deoarece nuanțele mai închise absorb mai multă căldură, ceea ce poate determina deteriorarea mai rapidă a materialului pe termen lung. La aplicarea vopselei sunt de asemenea importanți factori externi, cum ar fi temperatura exterioară în timpul lucrului și timpul de uscare a vopselei.

    5. Costul renovării streșinii

    Cât de mult vă va costa renovarea streșinii va depinde de tipul și compoziția suprafeței și de alegerea culorii. Nu toate vopselele nu au aceleași proprietăți tehnice și nici toate mijloacele nu sunt potrivite pentru toate condițiile meteorologice. În medie, veți cheltui în jur de 15 RON/m2 pentru vopsirea de streașină. Însă, acest preț nu include materialele pentru protecția fațadelor sau schelele de construcție. 

    Articol de specialitate 456
    Autorul: Revista Daibau

    Cum v-au fost de folos aceste informații?


    Idei de amenajare a casei

    O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

    CăutațI executanțI buni pentru domeniul Vopsit lemn?

    Avem 860 executanți pentru domeniul Vopsit lemn:

    Serviciu gratuit
    CĂUTĂM LOCAL
    Fără comisioane
    Avem 860 executanți pentru domeniul Vopsit lemn
    8.9
    0

    DECORRAD MULTIDESIGN S.R.L.


    9.6
    0

    RAAIS FRESH CONSTRUCT S.R.L.

    641 Comuna Vladimirescu
    8.9
    0

    ESTETIC GRAND CONSTRUCT S.R.L.


    8.9
    0

    MIHAI TOTAL CONSTRUCT S.R.L.