Pentru zona

    Vopsea pentru lemn, vopsirea lemnului

    Articolul a fost citit chiar de 733+ utilizatori
    Cea mai frumoasă culoare a lemnului este cu siguranță cea naturală, dar sincer vorbind, poate deveni plictisitoare după un timp. Poate de aceea nu va fi deplasat să vă gândiți la alta - nu neapărat un fel de schimbare drastică - uneori nuanțele sunt suficiente pentru a obține o cu totul altă impresie asupra mediului.
    Articol de specialitate 733
    vopsea lemn
    Avem 859 executanți pentru domeniul Vopsit lemn:

    1. Cele mai bune vopsele pentru lemn

    1.1. Care este cea mai bună vopsea pentru lemn?

    Nu există o singură vopsea care să poată fi considerată drept cea mai bună, cu atât mai puțin ideală. Fiecare vopsea are dezavantajele și avantajele sale, dar este important să o alegeți pe cea care se potrivește cel mai bine situației și așteptărilor dumneavoastră specifice. Alegerea vopselii trebuie, de asemenea, adaptată proprietăților lemnului, utilizării și condițiilor meteorologice.

    1.2. Vopsele pentru lemn pe bază de apă

    Vopselele pentru lemn pe bază de apă sunt folosite din ce în ce mai mult, pentru că sunt mai bune pentru oameni și sunt mai ecologice. Evaporările așa-numitelor vopsele pe bază de apă nu  dăunează și nici nu irită membrana mucoasă. Tocmai de aceea, mai ales atunci când vopsiți lucruri din lemn în interiorul clădirii, utilizarea vopselei pentru lemn pe bază de apă este aproape de neînlocuit.

    1.3. Vopsele de acoperire pentru lemn

    Straturile de finisare pentru lemn sunt foarte groase și, prin urmare, opace, deoarece sunt menite să acopere complet textura naturală a lemnului. Prin urmare, sunt considerate cele mai „bogate” vopsele care acoperă complet suprafața lemnului cu o culoare uniformă. Majoritatea straturilor de finisare de acest tip de pe piață sunt rezistente la radiațiile UV, așa că nu se vor estompa la soare ani de zile. Ca și alte tipuri de vopsele pentru lemn, acoperirile necesită, de asemenea, întreținere și reînnoire tot la câțiva ani.

    1.4. Vopsea pe bază de ulei pentru lemn

    Ultima grupă de vopsele pentru lemn sunt vopselele pe bază de ulei, care sunt cele mai acceptabile din punct de vedere ecologic cât și din punct de vedere calitativ pentru lemnul în sine. Acest tip de vopsea este produsă folosind pigmenți naturali, de pământ și minerali, rezistenți la radiațiile UV. Numai uleiul din acest amestec este în mare parte din semințe de in. De asemenea, se pot folosi și pentru vopsirea gardurilor și jucăriilor pentru copii. Aspectul lemnului vopsit cu ulei este elegant și natural, dar trebuie menționat că vopselele pe bază de ulei sunt mai puțin rezistente la condițiile meteorologice decât altele, așa că au nevoie de mai multă întreținere și de reînnoire mai frecventă.

    Vopsele pentru lemn
    Vopselele pe bază de apă sunt mai bune pentru oameni și mai ecologice

    2. Lac pentru lemn: protecție pentru vopsea

    După terminarea vopsirii, suprafața poate fi protejată suplimentar cu lac transparent pentru lemn. Lacul pentru lemn oferă cea mai durabilă protecție, motiv pentru care este adesea folosit pentru acoperirea suprafețelor exterioare din lemn. Este extrem de rezistent la schimbările meteorologice și la radiațiile UV, așa că nu se va îngălbeni în timp. Lacul pentru lemn poate fi pe bază de apă sau compuși artificiali, dar cel mai adesea este transparent, adică neacoperitor, ceea ce înseamnă că suprafața lemnului păstrează aspectul natural al texturii și structurii. Este permeabil la vapori și în același timp rezistent la decojire. Astăzi pe piață există din ce în ce mai multe tipuri de lacuri ecologice pentru lemn, așa că alegeți unul dintre acele produse.

    3. Vopsele pentru lemn: procesul de vopsire a lemnului

    Trebuie să știți că vopsirea se realizează pe un substrat care este curățat, degresat și uscat. Prin urmare, înainte de începerea vopsirii, dacă este nevoie de aceasta, resturile de vopsea veche trebuie îndepărtate, dacă este necesar, zonele deteriorate trebuie șlefuite și suprafața din nou lustruită. Abia când s-a terminat aceasta, treceți  la o altă parte a lucrării. Vopsirea trebuie începută întotdeauna cu un agent biocid, mai ales dacă este vorba de lemn în exterior sau în încăperi expuse la umezeală. Această acoperire protejează în primul rând de atacurile insectelor și ciupercilor. Atunci când lemnul nu este expus la umiditate, această vopsire nu este necesară.

    Când agentul biocid este complet uscat, în funcție de recomandările producătorului, lemnul este acoperit cu un grund, adică un strat de bază. Acest strat este baza pentru vopseaua finală. Este foarte important ca lemnul să fie vopsit exclusiv cu un strat de bază potrivit pentru acesta, și nu cu orice material pentru mai multe meniri sau alte materiale.

    După ce primul strat al stratului de bază se usucă, se aplică al doilea. Dacă este necesar, în funcție de starea lemnului, acesta poate fi ușor prelucrat sau șlefuit și după prima și a doua vopsire.

    În cele din urmă, peste grundul pentru lemn vine primul strat de vopsea. Dacă este necesar, când este uscat, aplicați următorul strat de vopsea de finisare. Rețineți că atât stratul de bază, cât și stratul superior trebuie să aibă aceeași compoziție chimică, adică fie pe bază de apă, fie pe bază de ulei, niciodată ambele. Este cel mai bun și mai sigur atunci când ambele produse sunt de la același producător.

    4. Vopsirea lemnului – preț

    Prețul vopsirii lemnului depinde de dimensiunea suprafeței, de nevoia de șlefuire și chituire și de tipul de lac sau de vopsea. Pentru vopsirea unui gard din lemn sau a unei structuri din lemn ar trebui plătiți între 6 și 8 RON/m2. Lăcuirea lemnului cu rășini polimerice costă între 15 și 20 RON/litru.

     

    Articol de specialitate 733
    Autorul: Revista Daibau

    Cum v-au fost de folos aceste informații?


    Idei de amenajare a casei

    O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

    CăutațI executanțI buni pentru domeniul Vopsit lemn?

    Avem 859 executanți pentru domeniul Vopsit lemn:

    Serviciu gratuit
    CĂUTĂM LOCAL
    Fără comisioane
    Avem 859 executanți pentru domeniul Vopsit lemn
    8.9
    0

    MALDOM BUSSINES SRL


    8.9
    0

    MONOLIT HOUSE INVEST SRL


    8.9
    0

    VIADY ROM S.R.L.


    8.9
    0

    H & SIA LUX CONSTRUCT SRL