Pentru zona

    Tipuri de lacuri și acoperiri pentru lemn

    Articolul a fost citit chiar de 969+ utilizatori
    Rolul lacurilor și al acoperirilor este în primul rând protecția și conservarea lemnului, dar și înfrumusețarea acestuia. Lacurile și acoperirile protejează lemnul de deteriorările mecanice, deoarece conțin un liant care creează un strat protector de suprafață. Pe lângă lianți, lacul conține diluanți, pigmenți și diverși aditivi. Rolul diluantului este de a face lacul mai fluid, pigmenții dau culoare, iar aditivii, de exemplu, mențin elasticitatea lemnului și așa mai departe.
    Articol de specialitate 969
    lac pentru lemn
    Avem 856 executanți pentru domeniul Vopsit lemn:

    1. Lăcuirea lemnului

    1.1. Este necesară lacuirea?

    Lemnul este un material natural, ecologic, cu bune proprietăți mecanice și izolatoare, plăcut la atingere, dar și sensibil. Degradarea lemnului expus influențelor externe este cauzată de mulți factori, cum ar fi apa, umezeala, radiațiile UV, căldura, lumina și dăunătorii. Umezeala și apa pătrund în porii lemnului și provoacă întindere, adică modificări de dimensiuni. Cu toate acestea, atunci când acest lemn se usucă în lunile mai calde, contracția duce la crăpături. Razele UV afectează descompunerea lignocelulozei și schimbă culoarea lemnului.

    1.2. Acoperirile din lemn prelungesc durabilitatea lemnului

    Lacuirea este o parte indispensabilă a întreținerii elementelor din lemn. Lacul pentru lemn este cu atât mai necesar când vine vorba de elemente externe precum garduri, bănci, streașină ... Lacul sau acoperirea vor proteja lemnul de influențele exterioare, umezeală și dăunători, asigurând astfel durabilitatea acestuia. Acoperirile conțin uneori pigmenți, astfel încât lemnul poate schimba culoarea după acoperire. Lacul prelungește durata de viață a elementelor din lemn deja deteriorate, de fapt, în cazul modificărilor inițiale ale lemnului și ale structurii acestuia.

    2. Lac pe bază de rășină

    Lacurile pe bază de rășină sunt împărțite în două tipuri: cele din acril și cele din rășini alchidice. Lacurile acrilice sunt de tip mai nou și sunt extrem de rezistente. Aceste acoperiri conțin până la 10% solvenți organici și, prin urmare, sunt mai puțin toxice. Lacul din lemn de rășină alchidică este realizat pe bază de ulei de in și este utilizat pe suprafețele interioare și exterioare.

    3. Lacuri cu ulei

    Lacurile din ulei pentru lemn conțin uleiuri din rășină naturală. Aceste lacuri sunt cele mai recomandate, deoarece aproape că nu conțin substanțe artificiale. Noi, mai presus de toate, le recomandăm pentru elementele din lemn cu care sunteți în contact direct și frecvent, cum ar fi, de exemplu, mobilierul de grădină pe care stați în fiecare zi.

     Lacul pentru lemn este un element necesar pentru menținerea construcției aflate în aer liber
    Lacul pentru lemn este un element necesar pentru menținerea construcției aflate în aer liber

    4. Acoperiri din lemn de rășină naturală

    Acoperirile cu rășină naturală se bazează pe rășini vegetale și ulei de in, deci sunt cele mai puțin dăunătoare sănătății. De asemenea, sunt ecologice, astfel încât utilizarea lor este recomandată și din aceste motive. Cu toate acestea, deoarece acoperirea în sine este foarte sensibilă, elementele ar trebui să fie acoperite cu ea mai des. Totuși, nu este potrivită pentru elementele din lemn care sunt expuse constant influențelor externe.

    5. Lac pe bază de nitroceluloză

    Lacul pentru lemn pe bază de nitroceluloză conține atât rășini, cât și nitroceluloză, iar proporția compusului variază de la produs la produs. Acoperirile din nitroceluloză sunt impermeabile și sunt utilizate în principal pentru vopsirea mobilierului. Problema acestor lacuri este că mai conțin și substanțe toxice, deci trebuie utilizate cu precauție extremă și echipament de protecție. Vă sugerăm ca, atunci când utilizați lac pentru lemn dăunător sănătății, să lăsați întotdeauna lăcuirea elementelor în aer liber, deoarece substanțele toxice rămân în interior mai mult timp.

    6. Acoperiri din lemn realizate din rășini polimerice

    Toate acoperirile polimerice pentru lemn se bazează pe rășini sintetice, dar pot fi poliuretanice, epoxidice sau poliesterice. De asemenea, conțin parțial substanțe artificiale, deci trebuie utilizate cu precauție. În general vorbind, lacul pentru lemn din rășini polimerice este foarte rezistent, deci poate fi folosit și pentru exterior.

    7. Lac pentru lemn – preț

    Prețurile lacurilor și acoperirilor pentru lemn variază, deoarece acestea depind de tip. Prețul lacurilor poliuretanice este de aproximativ 102 lei pentru un litru, lacul cu ulei pentru lemn costă aproximativ 243 lei pentru un litru, în timp ce acoperirile acrilice sunt în jur de 36 lei pentru 0,75 l.

    Dacă decideți să lacuiți lemnul, ne puteți contacta și la DaiBau.ro. Pe portalul nostru veți găsi mai multe sfaturi legate de acest subiect, dar și executanții și producătorii cu care lucrăm și care vor răspunde cererii dvs. cu o ofertă adecvată.

    Puteți vedea informații despre preț în calculatorul nostru.

    Articol de specialitate 969
    Autorul: Revista Daibau

    Cum v-au fost de folos aceste informații?


    Idei de amenajare a casei

    O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

    CăutațI executanțI buni pentru domeniul Vopsit lemn?

    Avem 856 executanți pentru domeniul Vopsit lemn:

    Serviciu gratuit
    CĂUTĂM LOCAL
    Fără comisioane
    Avem 856 executanți pentru domeniul Vopsit lemn
    8.9
    0

    BBM PROLINE CONSTRUCT SRL


    8.9
    0

    DMT IMPACT PRO MEDIA SRL


    8.9
    0

    LUXURY HOME PROJECT


    8.9
    1

    TRACUS GLY-GE SRL