Pentru zona

    Țevi pentru apă: montarea sau înlocuirea instalațiilor de alimentare cu apă

    În trecut, țevile pentru instalațiile de alimentare cu apă erau realizate în principal din fier galvanizat, aliajele acestuia sau alte metale, iar astăzi țevile de apă din PVC sunt cele mai des folosite. Aceste țevi au devenit populare datorită prețului mic, durabilității, ușurinței de instalare și rezistenței la coroziune.
    Articol de specialitate 361
    tevi pentru instalatii de alimentare cu apa
    Avem 2806 executanți pentru domeniul Reparații instalații sanitare:

    1. Țevi pentru instalațiile de alimentare cu apă: fontă, cupru sau metal

    Țevile din fier galvanizat, precum și cele din fontă, care odată erau folosite în mod constant și care se găsesc încă în clădirile vechi, au o mulțime de proprietăți negative. Cuprul este o alegere mai bună deoarece este rezistent la coroziune, rezistă la presiune și temperatură ridicată, nu emană miros și nu schimbă gustul apei. Acesta este motivul pentru care cuprul este încă folosit mai ales pentru țevile de încălzire centrală. Fierul galvanizat este o opțiune mai ieftină, dar este mai puțin rezistent la rugină și are o durată de viață limitată. Țevile metalice sunt durabile, dar sunt susceptibile la rupere și crăpare; pe de altă parte, sunt mai greu de instalat decât țevile din PVC, deoarece nu pot fi îndoite.

    2. Țevi pentru instalațiile de alimentare cu apă din plastic

    Țevile metalice sunt adesea înlocuite cu cele din plastic, care au proprietăți mai pozitive. Țevile din plastic suferă sarcini de temperatură mari precum și diferențele de temperatură. De asemenea, țevile din plastic au o durata de viață mai mare, au costuri reduse de întreținere, sunt mai ușor de instalat, pot fi îndoite, înfășurate pe role și nu pun rezistență apei. Nu în ultimul rând, este eliminată posibilitatea de coroziune și sunt rezistente atât la acizi, cât și la alcalii.

    În prezent, rețeaua de alimentare cu apă este formată în principal din țevile de plastic. De obicei, sunt fabricate din policlorură de vinil dură, atunci când prin ele curge apă cu o temperatură de până la 20ºC, dar când sunt folosite pentru apă caldă, cel mai des se folosesc țevile de policlorură de vinil.

    Țevile din polietilenă reticulată (denumirea tehnică este țevi PEX, cross-linked-polyethylene) pot fi utilizate și pentru instalațiile de alimentare cu apă din casele private, deoarece o astfel de polietilenă special întărită împiedică pătrunderea oxigenului în apă. Instalațiile de alimentare cu apă pentru rețelele publice de apă sunt realizate în mare parte din polietilenă. Țevile din plastic pot fi, de asemenea, realizate din straturi de materiale diferite, deoarece așa se combină caracteristicile lor dorite.

    2.1. Dezavantajele țevilor pentru instalațiile de alimentare cu apă din PVC

    • Sensibilitate la lumina soarelui - Țevile pentru alimentare cu apă din PVC sunt sensibile la lumina soarelui, deoarece pot cauza crăparea materialului. De aceea trebuie protejate.
    • Rezistență limitată - țevile pentru alimentare cu apă din PVC sunt mai slabe decât cele metalice, așa că ar trebui să fie așezate cu grijă și să nu fie supuse sarcinilor grele. La instalarea țevilor din PVC, trebuie avut în vedere că din cauza îndoirii pot apărea mici fisuri sau ruperi, care se descoperă greu.
    • Impact asupra mediului - Țevile de apă din PVC sunt realizate din materii prime care se descompun foarte lent în natură. Datorită acestei caracteristici non-ecologice, PVC-ul - la expirarea duratei sale de viață sau la înlocuirea acestuia - trebuie eliminat în modul prescris sau reciclat.
    Țevile pentru alimentare cu apă din PVC sunt o alegere populară datorită prețului scăzut, durabilității, ușurinței de instalare și rezistenței la coroziune
    Țevile pentru alimentare cu apă din PVC sunt o alegere populară datorită prețului scăzut, durabilității, ușurinței de instalare și rezistenței la coroziune

    2.2. Instalarea țevilor pentru instalațiile de alimentare cu apă din PVC

    1. Pregătirea suprafețelor - Înainte de instalare este necesară pregătirea suprafețelor pe care se vor monta țevile PVC. Suprafața trebuie să fie curată, plană și uscată.

    2. Tăierea țevilor din PVC - Țevile din PVC pot fi tăiate cu ajutorul unei pânze de ferăstrău sau a unui tăietor PVC. Înainte de tăiere, trebuie marcat locul exact al tăierii.

    3. Instalarea conectorilor - Pentru conectarea țevilor din PVC, se folosesc conectori speciali, așa-numitele inele, care se montează la capetele țevilor. Înainte de montarea conectorilor, este necesar să se verifice dacă țevile sunt corect plasate și măsurate.

    4. Etanșare - Când țevile din PVC sunt instalate corect, acestea se închid cu soluții de etanșare sau bandă izolatoare. Acest lucru previne scurgerile de la alimentarea cu apă.

    5. Testare - Înainte utilizarea instalațiilor de alimentare cu apă, acestea trebuie verificate ca să nu fie scurgeri. Verificarea se efectuează cu ajutorul unor dispozitive speciale de testare.

    3. Țevi pentru instalațiile de alimentare cu apă - izolație

    Indiferent de materialul din care sunt realizate țevile, acestea trebuie izolate corespunzător. Când izolația este de tipul și grosimea corespunzătoare, se împiedică încălzirea apei reci, adică răcirea apei calde.

    Puteți vizualiza informații despre preț în calculatorul nostru.

    Articol de specialitate 361
    Autorul: Revista Daibau

    Cum v-au fost de folos aceste informații?


    Idei de amenajare a casei

    O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

    CăutațI executanțI buni pentru domeniul Reparații instalații sanitare?

    Avem 2806 executanți pentru domeniul Reparații instalații sanitare:

    Serviciu gratuit
    CĂUTĂM LOCAL
    Fără comisioane
    Avem 2806 executanți pentru domeniul Reparații instalații sanitare
    8.9
    0

    BOTOND INSTAL EXPERT SRL


    8.9
    0

    LARA INSTAL PROVIDER SRL


    8.9
    0

    UNGUREANU IMPERIAL S.R.L.


    8.9
    0

    GERKON SRL