Pentru zona

    Conducte de apă și apometru

    Articolul a fost citit chiar de 834+ utilizatori
    Apa pe care o folosim zilnic în casele noastre provine din rezervoare subterane. De la ele conduc conductele principale, iar apoi rețeaua de linii de distribuție la conductele de alimentare - toate acestea le numim, într-un cuvânt, apeduct. Conductele de alimentare cu apă duc la conexiuni individuale, cum ar fi instalații de apă în jurul casei sau clădirii și apometre.
    Articol de specialitate 834
    conducte de apă
    Avem 2804 executanți pentru domeniul Reparații instalații sanitare:

    1. Conducte de apă

    1.1. Conducte de apă în casă

    Conductele de apă sunt toate conductele care fac parte din rețeaua de alimentare cu apă și care alimentează gospodăriile individuale cu apă. Conductele de apă fac parte din infrastructura de utilități publice și fac parte din instalațiile pentru apartamente, case și blocuri. Aceste conducte nu intră în sistemul de încălzire prin pardoseală sau în răcirea tavanului, deși prin ele  curge apa.

    1.2. Cine deține conductele de apă?

    Toate conductele de apă așezate sub drumuri și alte structuri de inginerie civilă, precum și cele ale clădirilor înalte, împreună cu racordurile individuale la rețeaua publică, sunt deținute de companiile publice de alimentare cu apă. Apometrul este instalat pe clădiri individuale sau unități rezidențiale din fața racordului, iar toate instalațiile care duc de la apometru la casa dumneavoastră sunt proprietatea dumneavoastră. În locuințe, preocuparea dumneavoastră sunt instalațiile din apartamentul vostru, iar apometrul se afla de obicei în căminul de vizitare din fața blocului.

    2. Apometru și alte dispozitive

    2.1. Supapa principală

    La locul unde se termină legătura cu apeductul de infrastructură publică și încep instalațiile pentru casă este montat un robinet principal pentru deschiderea sau închiderea apei în întreaga clădire. Această supapă este de siguranță și este folosită foarte rar, cel mai adesea în cazul unei defecțiuni la conducta a cărei reparație necesită oprirea apei la branșamentul central.

    2.2. Apometru

    Lângă supapa principală se află un apometru, un aparat care vă măsoară consumul în metri cubi. Cantitatea de apă consumată, măsurată cu un apometru, stă la baza calculării tarifului lunar de apă. Proprietarii pot folosi un contor pentru a verifica și înregistra cantitatea de apă utilizată efectiv și etanșeitatea conductelor de apă interioare. Este recomandat să verificați din când în când apometrul și starea acestuia; se poate strica și duce la scurgeri necontrolate de apă. Datorita consumului mai mare, adică debitului de apa mai mare, și nu consumului efectiv al acestuia, sumele de pe factură vor fi semnificativ mai mari.

    Apometru
    Apometru

    2.3. Supapa reductoare

    Pe conductele de alimentare cu apă, lângă apometru, este amplasată o supapă reductoare. Asigură nivelul adecvat de presiune a apei în conducte. Presiunea necorespunzătoare poate deteriora conductele sau distruge dispozitivele instalate. Pe lângă reductorul de pe instalația locuinței se poate instala și un dispozitiv prin care se controlează și se reglează duritatea apei cu ajutorul anumitor substanțe chimice.

    3. Apeductul la domiciliu

    Partea principală a instalației de acasă sunt conductele de apă care sunt instalate ca linii verticale sau orizontale. Țevile orizontale sunt așezate în podea sau tavan și este important ca acestea să fie la o pantă adecvată. Dacă panta nu poate fi proiectată din cauza distanței excesive sau a altor obstacole arhitecturale, se instalează pompe care încurajează curgerea apei. Conductele verticale de apă sunt amplasate în pereți, în construcția propriu-zisă sau în izolație.

    4. Instalarea conductelor de apă

    Conductele de apă sunt instalate în pereți și podele, adică tavane sau răspândite peste acestea. Conductele amplasate peste, adică în fața pereților sau sub tavane ca structuri deschise (plafoane armstrong) sunt mai ușor de întreținut și reparat, deoarece părțile solide ale structurii nu trebuie să fie forate sau demolate. Cu toate acestea, sistemul de linii ascunse este și pe mai departe folosit mult mai des pentru casele private, în timp ce construcțiile deschise sunt mai mult folosite în clădirile publice și cele în care tavanele sunt înalte sau deschise, așa că sunt instalate construcțiile plafoanelor suspendate. Conductele de apă pot fi din metal, dar din ce in ce mai des se folosesc și cele din plastic, care sunt mai rezistente și nu ruginesc. În plus, conductele de apă din plastic sunt oarecum mai ușor de înlocuit și, de asemenea, crapă mai puțin și apa se scurge mai rar.

    Dacă decideți să instalați sau să înlocuiți apeductul, ne puteți contacta și la DaiBau.ro. Pe portalul nostru veți găsi mai multe sfaturi legate de acest subiect, dar și executanții și producătorii cu care lucrăm și care vor răspunde cererii dumneavoastră cu o ofertă adecvată.

    Puteți vedea informații despre preț în calculatorul nostru.

    Articol de specialitate 834
    Autorul: Revista Daibau

    Cum v-au fost de folos aceste informații?


    Idei de amenajare a casei

    O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

    CăutațI executanțI buni pentru domeniul Reparații instalații sanitare?

    Avem 2804 executanți pentru domeniul Reparații instalații sanitare:

    SERVICIU GRATUIT
    CĂUTĂM LOCAL
    FĂRĂ COMISIOANE
    Avem 2804 executanți pentru domeniul Reparații instalații sanitare
    9.3
    0

    RADICAL INSTAL SRL


    10
    1

    BESTALMI PROEXEC MB SRL


    9.4
    0

    BROMA BUILDING SRL


    9.2
    0

    ALEX GAMA TRADING SRL