Pentru zona
    Alegerea unui pat nu este niciodată ușoară. Primul lucru cu care clienții se frământă este dacă și cum își vor alege un pat bun și confortabil și cum se va adapta acel pat la coloana vertebrală. În căutarea unui pat potrivit, întâlnim numeroși termeni comerciali, deși toți se referă la același lucru: paturi duble, paturi franțuzești, paturi matrimoniale, „queen/king size”, etc.
    Articol de specialitate 326
    pat matrimonial
    Avem 229 executanți pentru domeniul Mobilă dormitor:

    1. Pat matrimonial - dimensiuni

    Paturile matrimoniale sunt paturi în care două persoane pot dormi confortabil, ceea ce înseamnă că toate modelele mai mari decât cele pentru o persoană, adică paturile de o persoană, sunt incluse în această clasificare. Cea mai mică dimensiune a patului pentru două persoane este așa-numitul pat francez, cu dimensiunile 140x200 cm. Paturile matrimoniale includ acele modele care sunt mai mari decât paturile de o persoană.

    „În orice caz, un pat francez nu este considerat un pat de lux, dar cu siguranță este potrivit pentru a dormi periodic două persoane.”

    Următoarea dimensiune standard este un pat matrimonial de 160x200 cm. Pe lângă dimensiunea 180x200 cm, această dimensiune este cea mai populară, adică cea mai vândută în țara noastră. Există și așa-numitele modele „queen/king size” cu dimensiuni de 200x200 cm, care sunt la fel de solicitate, dar potrivite doar pentru cei care au suficient spațiu în dormitor. În ultimele decenii, se pare că oamenii devin mai înalți deoarece cele mai populare paturi sunt de 210 și 220x200 cm.

    Un pat mai confortabil în timpul dormitului asigură un somn mai calitativ
    Un pat mai confortabil în timpul dormitului asigură un somn mai calitativ

    2. De ce un pat matrimonial mai mare este o alegere mai bună?

    Din cercetările efectuate în cadrul noii discipline științifice care se ocupă de proiectarea mobilierului în funcție de parametrii de confort corespunzători anatomiei umane - ergonomie, este clar că dimensiunile opulente ale patului permit o odihnă mai bună. Ținând cont de faptul că persoanele de până la 50 de ani petrec în medie 16 ani în pat, este clar cât de important este confortul. O saltea confortabila de dimensiuni potrivite, pe care să dormiți bine, este una dintre cele mai bune investiții de viață. Întinderea în timpul somnului asigură un somn mai calitativ, în timp ce dormitul pe paturile mici îi face pe cei care dorm să se simtă înghesuit.

    3. Care este scopul tăbliei unui pat matrimonial?

    Tăbliile oferă un suport cald. Vă lăsați pe ele în timp ce citiți o carte, vă uitați la un film sau doar vă relaxați și vorbiți. De asemenea, tăbliile contribuie mult la estetica patului. Există tăblii cu spațiu de depozitare - pentru cei cărora le place să citească și au nevoie de un loc unde să-și depoziteze cărțile. De asemenea, tăbliile previn petele pe pereți.

     O tăblie modernă cu panouri tapițate verticale sau orizontale este cel mai adesea fixată pe peretele din spatele patului
    O tăblie modernă cu panouri tapițate verticale sau orizontale este cel mai adesea fixată pe peretele din spatele patului

    4. Diferite materiale pentru paturi matrimoniale

    Cadrul de pat este unul dintre cele mai mari elemente din dormitor și poate schimba întregul concept precum și estetica. Care materiale și finisaje sunt considerate clasice și cele mai des alese?

    4.1. Pat matrimonial cu polițe pentru cărți

    Făcut pentru toți cei cărora le place să citească! O tăblie din lemn cu una sau mai multe polițe vă permite să aveți mereu la îndemână o carte bună, un ziar sau o revistă.

    4.2. Pat matrimonial cu tăblie modernă

    Acestea sunt tăblii care sunt concepute simplu și elegant, adesea într-o singură culoare, cu o tapițerie moale din mătase, lână sau in. Dacă vă place un aspect curat, dar sofisticat, această tăblie este pentru dumneavoastră.

    4.3. Tăblie cu șipci pentru patul matrimonial

    Acest tip de tăblie poate fi din lemn sau metal. Lamele verticale mai subțiri sau mai groase acoperă întreaga suprafață a tăbliei și conferă patului un aspect contemporan, dinamic, dar incontestabil de elegant.

    4.4. Tăblie din panou pentru un pat matrimonial

    O tăblie modernă cu panouri tapițate verticale sau orizontale este fixată pe peretele din spatele patului. Astăzi, acest tip de tăblie este unul dintre cele mai populare modele.

    4.5. Pat matrimonial din lemn

    O tăblie din lemn este de obicei atașată de cadrul patului din lemn. Este realizată din panouri furniruite cu lemn prețios sau lemn masiv. Oferă patului matrimonial un aspect clasic autentic.

    Aspect autentic și modern al unui pat matrimonial din lemn masiv
    Aspect autentic și modern al unui pat matrimonial din lemn masiv

    4.6. Pat matrimonial din metal

    Aceste tipuri de paturi datează din urmă cu o sută de ani sau mai mult și sunt cunoscute ca fiind puternice, rezistente și durabile. Dacă nu doriți să vă schimbați patul des sau dacă doriți ceva ce va dura practic pentru totdeauna, atunci un pat din metal este o alegere excelentă pentru dumneavoastră.

    4.7 Pat matrimonial din fibre naturale (răchită, ratan)

    Dacă doriți ceva puțin mai diferit și nu ceva obișnuit și așteptat, atunci un cadru de pat cu tăblie din răchită se va potrivi cu siguranță. Astfel de paturi sunt în tendințe de câțiva ani. Se folosesc materiale organice precum iarba de mare, abaca, răchita sau ratanul, care dau un aspect unic, elegant și în același timp rustic.

    Un pat din materiale organice care dau un aspect unic, elegant, dar și natural
    Un pat din materiale organice care dau un aspect unic, elegant, dar și natural

    4.8. Pat matrimonial din piele

    Paturile matrimoniale din piele sau paturile cu tăblie din piele sunt destinate celor care simt nevoia să treacă dincolo de ceva obișnuit și doresc să aducă o notă de bogăție și lux în spațiul lor. Pentru tăbliile din piele naturală se folosesc pieile diferitelor animale. Totuși, pe măsură ce numărul de persoane conștiente de mediu și de etică crește, astăzi este disponibilă o mare varietate de paturi din piele artificială.

    Articol de specialitate 326
    Autorul: Revista Daibau

    Cum v-au fost de folos aceste informații?


    Idei de amenajare a casei

    O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

    CăutațI executanțI buni pentru domeniul Mobilă dormitor?

    Avem 229 executanți pentru domeniul Mobilă dormitor:

    Serviciu gratuit
    CĂUTĂM LOCAL
    Fără comisioane
    Avem 229 executanți pentru domeniul Mobilă dormitor
    8.9
    0

    EGREGOR DESIGN SRL-D


    8.9
    0

    PROMOBIL SRL


    8.9
    0

    STOLZ & BAUER PRODUCTION SRL


    8.9
    0

    OVIMOB FACTORY S.R.L.