Pentru zona

    Patul cu dimensiunea de 140x200 cm pentru un somn odihnitor

    Atunci când tinerii își creează prima locuință transformând mansardele, garajele sau alte spații secundare ale clădirilor în apartamente mai mici, cu un pat de 140x200 cm, se pot scuti de multe greutăți și, în același timp, să dobândească un spațiu suplimentar. Doi adulți se vor acomoda cu ușurință pe un pat atât de mare. Patul de 140x200 cm este o alegere excelentă și pentru camerele pentru copii și adolescenți.
    Articol de specialitate 309
    pat 140 200
    Avem 217 executanți pentru domeniul Mobilă dormitor:

    1. Vreți să dormiți confortabil? Soluția este un pat de 140x200 cm!

    Paturile noastre standard pentru o persoană sunt majoritatea cele cu dimensiunile de 80/90/100x200 cm. Pe piață se găsesc chiar și paturi de 80x190 cm, dar pe termen lung nu oferă adulților așezarea suficient de confortabilă pentru un somn odihnitor. Cel mai confortabil pat pentru o persoană, care nu aparține grupului de paturi duble ca dimensiuni, este cel cu dimensiunile de 140x200 cm. O lățime suplimentară de 40 cm poate că nu pare prea mult, dar în realitate reprezintă un confort mai mare, care va contribui nemăsurabil la calitatea somnului dumneavoastră.

    2. Paturile de 140x200 cm sunt potrivite pentru camerele mai mici

    Primul motiv pentru a alege dimensiunea de 140x200 cm este faptul că aceste paturi sunt potrivite și pentru încăperile ceva mai mici. Dimensiunile standard ale patului dublu sunt de 160, 180 și 200 cm cu 200 cm, un pat cu o lățime de 180 cm este deja foarte lat și, prin urmare, este alegerea cea mai frecventă. Pentru camerele în care nu poate fi amplasat un pat atât de mare, modelele cu dimensiunile de 140x200 cm sunt o soluție excelentă. Este important ca între perete și pat să existe un spațiu de cel puțin 90 cm, astfel încât să vă puteți plasa în jurul lui în mod normal.

    Patul de 140x200 cm este ideal pentru dormitoarele mici
    Patul de 140x200 cm este ideal pentru dormitoarele mici

    3. Pat standard 140x200 cm

    Patul de 140x200 cm este un pat de dimensiuni standard, ceea ce înseamnă că este compatibil cu dimensiunile standard ale saltelelor produse în serie. Desigur, este întotdeauna recomandat  să optați pentru cadrele de pat cu dimensiuni standard, deoarece acest lucru va ușura cu mult munca de a găsi o saltea. Dacă patul nu este standard, va trebui să cumpărați o saltea la comandă, care este mult mai scumpă și este mai complicat decât să o cumpărați pur și simplu dintr-un magazin. Ce înseamnă asta de fapt? Chiar dacă v-ați gândit că un pat de 150x200 cm ar fi cel mai ideal în funcție de nevoile și situația dumneavoastră – atunci când 160x200 cm este prea mare și 140x200 cm prea mic - vă recomandăm cu căldură să optați totuși pentru dimensiunea standard. În exemplul dat, asta înseamnă că luați un pat care măsoară 140x200 cm, care este puțin mai îngust decât dimensiunea ideală, dar permite ca două persoane totuși să doarmă confortabil.

    4. Dimensiunea 140x200 cm poate funcționa ca pat matrimonial?

    În principiu, se aplică regula că lățimea minimă a unui pat matrimonial confortabil ar trebui să fie de 160 cm, în timp ce dimensiunea de 180 cm este ideală. Un pat de 140x200 cm este foarte confortabil pentru o persoană, dar mai puțin convenabil pentru două în comparație cu paturile franțuzești. Totuși, este o alternativă bună la paturile matrimoniale dacă mai mult dormiți singuri și doar ocazional împărțiți acel pat cu partenerul sau copiii. În acest caz, cumpărarea celui mai mare pat este inutilă, deoarece va ocupa aproape întreg dormitorul și va cuprinde aproape tot spațiul disponibil.

    Patul de 140x200 cm este un pat standard, așa că veți găsi cu ușurință o saltea potrivită pentru acesta
    Patul de 140x200 cm este un pat standard, așa că veți găsi cu ușurință o saltea potrivită pentru acesta

    5. Pat pentru copii cu dimensiunea de 140x200 cm

    Paturile pentru copii au de obicei lățimea de 90 sau 100 cm, deși puteți alege oricând unul de 120 sau 140 cm lățime. Paturile ceva mai late aduc multe avantaje. Primul este că puteți dormi cu copilul vostru dacă este stresat sau bolnav și vrea să fie aproape de dumneavoastră. Un pat cu lățimea de 100 cm nu permite ca două persoane să steie confortabil. Pe de alta parte, patul ceva mai mare, de 140x200 cm este o alegere excelentă pentru perioada viitoare, adică faza de adolescență a camerei.

    „Dacă adolescenții își invită prietenul/prietena să doarmă, nu va trebui să faceți rost de un alt pat sau să așezați oaspetele în un fotoliu - patul de 140x200 cm va fi suficient de confortabil pentru un dormit plăcut.”

    6. Când aveți îndoieli, patul de 140x200 cm este alegerea potrivită

    Atunci când planificați, proiectați și mobilați un apartament, casă sau cabană, cu siguranță veți avea îndoieli. Adesea, nu se poate prezice exact cât și cum va fi folosită o anumită cameră și câte persoane vor sta peste noapte la un moment dat. Cine va dormi în camera de oaspeți? Câți oameni vor veni în weekend și cât de des? Din păcate, răspunsurile la aceste întrebări, care sunt utile pentru a vă preciza nevoile, în general nu sunt cunoscute dinainte. În astfel de cazuri, un pat de 140x200 cm este o alegere ideală, deoarece permite ca una sau două persoane să fie bine adăpostite, totodată nu este prea mare și nu va reduce spațiul prețios al dormitorului sau al oricărei alte camere.

    Articol de specialitate 309
    Autorul: Revista Daibau

    Cum v-au fost de folos aceste informații?


    Idei de amenajare a casei

    O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

    CăutațI executanțI buni pentru domeniul Mobilă dormitor?

    Avem 217 executanți pentru domeniul Mobilă dormitor:

    SERVICIU GRATUIT
    CĂUTĂM LOCAL
    FĂRĂ COMISIOANE
    Avem 217 executanți pentru domeniul Mobilă dormitor
    10
    0

    METALICA S.R.L.


    9.2
    0

    MOBILA BOCSIG SRL


    8.7
    0

    TREWOO PRODUCTION S.R.L.


    10
    2

    ORIZONT CONSTRUCT BUILDING S.R.L.

    Lotul nr.2 camera 1