Pentru zona

    Un pat franțuzesc este un pat matrimonial pentru dumneavoastră?

    Articolul a fost citit chiar de 2025+ utilizatori
    Adjectivul franțuzesc este adesea asociat cu glamour, prestigiu, lux și confort, de care erau mândri în special regii medievali ai Casei de Bourbon. De aici și toate derivatele au o semnificație preponderent simbolică, dublă și, prin urmare, expresia pat franțuzesc. Prima se referă cu siguranță la dimensiunea patului în sine, mult mai mare decât cele standard, în timp ce a doua semnificație este un cadru luxos cu tăblie și baldachin bogat decorate. Astăzi, paturile franțuzești sunt oferite de mulți producători de mobilă, adaptate, însă, tendințelor moderne. Cu toate acestea, dacă doriți un pat adevărat, „Louis”, cu siguranță îl puteți comanda de la un meșter.
    Articol de specialitate 2025
    pat franțuzesc
    Avem 229 executanți pentru domeniul Mobilă dormitor:

     

    1. Pat franțuzesc clasic

    Un exemplu clasic de pat franțuzesc are un cadru și stâlpi pentru baldachin din lemn masiv sau fier forjat. Acest cadru este ornamentat, bogat decorat, sculptat, pictat și, adesea, aurit. Toate elementele decorative, țesăturile prețioase, ornamentele și motivele sculptate de pe cadru și stâlpi reprezintă un lux pe care doar cei mai bogați și-l puteau permite în trecut. Sună incredibil, dar astfel de paturi au fost subiectul moștenirii și chiar dispută pentru testament. Un pat tipic franțuzesc este mare și moale, poate fi utilizat cu ușurință de doi adulți. Versiunile actuale ale patului franțuzesc sunt adaptate condițiilor moderne de trăit și spațiului de locuit, dar cu siguranță sunt pentru două persoane și de aceea sunt numite cel mai adesea paturi matrimoniale.

    2. Pentru cine este destinat patul franțuzesc?

    Acest tip de pat este de fapt destinat tuturor, dar este deosebit de popular ca pat matrimonial. Datorită dimensiunilor și volumului său, este întotdeauna elementul dominant într-o încăpere în care trebuie să existe suficient spațiu, fără a fi înghesuită și aglomerată. Acest tip de pat se folosește adesea pentru camerele adolescenților, mai ales în case. În apartamente paturile franțuzești sunt destinate în principal cuplurilor și în funcție de spațiul disponibil pot să aibă toate elementele suplimentare sau doar câteva.

    2.1. Dimensiunile unui pat franțuzesc

    În trecut, lățimea patului clasic franțuzesc era de 140 cm, iar lungimea lui era de 190 sau 200 cm, deoarece oamenii erau mai mici de înălțime. În trecut, patul  franțuzesc era montat pe un piedestal în budoare de câteva zeci de metri pătrați. Astăzi, acesta este standardul pentru paturile duble, deoarece o astfel de dimensiune se potrivește majorității dormitoarelor. Paturile cu lungimea de 190 cm sau mai puțin, sau peste 200 (160x200 cm, 180x200 cm, 200x200 cm, 200x220 cm) nu se regăsesc în ofertele standard ale saloanelor de mobilă, ci pot fi făcute pe comandă.  Puteți comanda astfel de dimensiuni numai de la un meșter. 

     Patul franțuzesc este sinonim pentru confort și comoditate
    Patul franțuzesc este sinonim pentru confort și comoditate

    3. Detalii despre patul franțuzesc

    Cadrul original al patului franțuzesc cu stâlpi era din lemn masiv, patul din cele mai fine pene și puf, iar țesăturile erau cele mai scumpe tipuri de brocart, țesute și decorate manual. În versiunile moderne, originalitatea, unicitatea și valoarea manoperei și materialelor folosite la acea vreme au fost înlocuite de diversitate în - stil, textură, culori și țesături (metal, dantelă, mătase, damasc...). Din moment ce astăzi nu există aproape nici un așa-zis apartament de salon așa cum au fost construite până în al Doilea Război Mondial, ale cărui tavane aveau aproximativ 3,5 m, nu există loc pentru baldachin pe stâlpi, așa că acest element a fost înlocuit cu picioare și tăblii special concepute. Estetica și stilul picioarelor și tăbliilor de pat determină cum va arăta întregul pat și ce impresie va lăsa. Din toate acestea, patul franțuzesc nu este în niciun caz pentru dormitoare mici și înghesuite.

    4. Pat franțuzesc ca pat matrimonial

    Dacă vă decideți să vă transformați patul franțuzesc într-un pat matrimonial, nu veți regreta. Dacă îl cumpărați pe cel cu versiuni moderne de baldachin (agățat pe tavan sau pe perete, fără stâlpi) veți crea o atmosferă intimă pe care niciun alt tip de pat nu o poate oferi. Patul matrimonial este un segment important al fiecărei case, deci nu există niciun motiv pentru a nu-l face atractiv, plin de farmec și extravagant în funcție de propriile dorințe. Un dormitor cu un pat atât de special necesită o ambianță și o atmosferă special concepute, așa că puteți completa cu detalii similare cu cele originale - colțuri și pliuri luxuriante, culori expresive sau perne decorative. 

     Patul franțuzesc mai mare servește în principal drept pat matrimonial
    Patul franțuzesc mai mare servește în principal drept pat matrimonial

    Dacă vă hotărâți pentru un pat franțuzesc, ne puteți contacta și la DaiBau.ro. Pe portalul nostru veți găsi mai multe sfaturi legate de acest subiect, dar și executanții și producătorii cu care lucrăm și care vor răspunde cererii dumneavoastră cu o ofertă adecvată.

    Puteți vedea informații despre preț în calculatorul nostru.

    Articol de specialitate 2025
    Autorul: Revista Daibau

    Cum v-au fost de folos aceste informații?


    Idei de amenajare a casei

    O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

    CăutațI executanțI buni pentru domeniul Mobilă dormitor?

    Avem 229 executanți pentru domeniul Mobilă dormitor:

    Serviciu gratuit
    CĂUTĂM LOCAL
    Fără comisioane
    Avem 229 executanți pentru domeniul Mobilă dormitor
    8.9
    0

    MOBILA BOCSIG SRL


    10
    2

    DOMUS CARPATICA SRL


    8.9
    0

    ADRIA LUX SRL


    8.9
    0

    HOTEL FURNITURE S.R.L.