Pentru zona

    Saune

    Articolul a fost citit chiar de 720+ utilizatori
    Cuvântul saună este de origine finlandeză și înseamnă baie sau a face baie. Finlandezii cred că sauna curăță o persoană atât fizic, cât și mental și spiritual, așa că au promovat-o în întreaga lume, se poate spune ca un fel de idee filozofică de a trăi. Desigur, știm acum că nu au fost singurii care au folosit beneficiile acestui tip de purificare, că alături de ei, în diferite moduri și sub diferite forme, sauna a fost folosită din vremuri străvechi și de popoarele din Orientul Apropiat și Îndepărtat. Totuși, cel mai important lucru acum este că vă puteți permite o astfel de distracție și relaxare în propria casă.
    Articol de specialitate 720
    saune
    Avem 71 executanți pentru domeniul Saune:

    1. Sauna la domiciliu

    Tot mai mulți utilizatori optează pentru o saună acasă, pentru că doar așa au suficient timp pentru a o folosi. Se montează de obicei în camerele de la parter, băi sau chiar mansarde. Dacă decideți să instalați o sobă electrică trebuie să verificați dacă instalația electrică este corespunzătoare, dacă tensiunea este între 220 și 380V. Sauna poate fi realizată la comandă sau cumpărată gata făcută, prefabricată.

    2. Saună de sine stătătoare sau încorporată?

    Saunele fac de obicei parte din casă, deși pot fi instalate separat. Sunt în mare parte din lemn, dar sunt și din cărămidă. Sunt cunoscute mai multe tipuri, care diferă după eficacitate și modul de lucru. Există acelea la curent electric sau, ca și cele tradiționale, cu sobe pe lemne. Saunele finlandeze și turcești sunt printre cele mai vechi, pe când cele moderne sunt saunele cu infraroșu.

    Dacă decideți să instalați o saună, pe site-ul nostru veți găsi firmele și meșterii cu care cooperăm și care vor răspunde rapid la cererea dumneavoastră cu ofertele lor.

    Pentru a se menține nivelul de umiditate a aerului într-o saună finlandeză uscată, se folosește o grămadă de pietre, peste care se toarnă periodic apă rece care creează abur.
    Pentru a se menține nivelul de umiditate a aerului într-o saună finlandeză uscată, se folosește o grămadă de pietre, peste care se toarnă periodic apă rece care creează abur.

    3. Cumpărarea unei saune: la ce să fiți atent?

    3.1. Alegerea locului potrivit

    În primul rând, trebuie să alegeți un loc potrivit pentru saună. Cel mai adesea sunt instalate în băi, dar dacă nu există suficient spațiu pentru asta, pot fi instalate și separat. Este important doar să existe un sistem bun de ventilație.

    3.2. Alegerea tipului de saună

    Există două tipuri principale de saune: sauna tradițională finlandeză și sauna cu infraroșu. În principiu, acestea sunt grupele în care sunt clasificate toate celelalte variante și modele, așa că, de fapt, alegeți între una sau alta. Există și o saună turcească, adică o așa-numită baie turcească, dar nu este potrivită pentru casele particulare din cauza umidității extrem de ridicate. Sauna finlandeză încălzește de fapt camera doar cu aer cald, în timp ce infraroșul folosește razele infraroșii pentru a încălzi corpul. Alegerea depinde de ceea ce vi se potrivește mai bine.

    3.3. Alegerea materialelor

    Când construiți o saună, este foarte important să folosiți materiale potrivite, de înaltă calitate, care să asigure o bună izolare termică. Lemnul precum cedru sau bradul sunt adesea folosite din cauza rezistenței sale naturale la umiditate.

    3.4. Echipamente și detalii pentru saună

    Sauna poate fi echipată cu bănci, încălzitoare, lămpi, termostate și alte accesorii care vor spori confortul și funcționalitatea încăperii. De multe ori detaliile gândite și rafinate transformă saunele în oaze magice de relaxare și plăcere.

    Sauna cu infraroșu se încălzește cu o căldură similară cu a soarelui și, prin urmare, nu este incomodă
    Sauna cu infraroșu se încălzește cu o căldură similară cu a soarelui și, prin urmare, nu este incomodă

    4. Saună finlandeză

    Sauna finlandeză mai este numită și sauna uscată. Interiorul ei este căptușit cu lemn fiind dotată cu bănci din lemn pe care să vă așezați sau să vă culcați. Sauna are o sobă și pietre care sunt încălzite pe ea. Principiul de funcționare este prin inducerea transpirației odată cu turnarea de apă rece peste pietrele fierbinți. Acest tip de saună este considerat foarte eficient, deoarece împrospătează organismul, înlătură oboseala și relaxează.

    Turnarea apei rece peste pietrele fierbinți creează abur care crește nivelul de umiditate. Această metodă este extrem de bună pentru curățarea pielii.

    5. Baie turcească

    Sauna turcească diferă de sauna finlandeză prin faptul că are mai multă umiditate, așa că este numită și baie de aburi. Este în mare parte o clădire din zidărie, iar temperatura în ea este de obicei în jur de 50°C. Țevile pentru apă rece sunt adesea instalate chiar în saună, cu ajutorul lor corpul este răcit în timpul saunei. În sauna turcească, se adaugă uleiuri esențiale, care au un efect foarte benefic asupra organismului și sistemului respirator. Experții susțin că sauna turcească curăță corpul mai bine decât sauna finlandeză, în special pielea și relaxează mușchii. Datorită umidității ridicate și transpirației din timpul saună, temperatura ridicată este mai ușor de suportat.

    O saună sau o baie turcească nu este cea mai bună soluție pentru uz casnic din cauza umidității ridicate, cu excepția cazului în care a fost planificată în timpul procesului de proiectare

    O saună sau o baie turcească nu este cea mai bună soluție pentru uz casnic din cauza umidității ridicate, cu excepția cazului în care a fost planificată în timpul procesului de proiectare

    6. Sauna cu infraroșu

    O saună cu infraroșu funcționează destul de diferit, în primul rând pentru că nu există abur. Într-o saună cu infraroșu, din lemn sau din alt material, sunt instalate încălzitoare speciale cu suprafețe mai mari pentru a face radiația mai puternică. Razele infraroșii, de fapt, căldura emisă de încălzitoare, pătrund adânc în organism și au un efect benefic asupra acestuia, relaxându-l și vindecând deteriorările țesuturilor și atenuând simptomele bolilor cronice. O saună cu infraroșu este de obicei mai mică, astfel încât căldura să ajungă în toate părțile încăperii.

    O saună cu infraroșu creează căldură foarte asemănătoare cu cea a soarelui. Datorită acestei călduri mai naturale, nu se creează senzația de sufocare și petrecerea în ea este mai plăcută.

    7. Aportul de lichide este important

    În timpul șederii în saună, din cauza transpirației se pierde mult lichid - chiar și până la doi litri. Din acest motiv, se recomandă să beți cât mai multă apă în timpul tratamentului, în primul rând pentru că rinichii au nevoie de mult lichid pentru a funcționa corect.

     

    Articol de specialitate 720
    Autorul: Revista Daibau

    Cum v-au fost de folos aceste informații?


    Idei de amenajare a casei

    O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

    CăutațI executanțI buni pentru domeniul Saune?

    Avem 71 executanți pentru domeniul Saune:

    Serviciu gratuit
    CĂUTĂM LOCAL
    Fără comisioane
    Avem 71 executanți pentru domeniul Saune
    8.9
    0

    MR FIX IMPEX S.R.L.


    8.9
    0

    BBM PROLINE CONSTRUCT SRL


    8.9
    0

    LEMN COMPOZIT WPC SRL


    8.9
    0

    HIDROSTYLE SRL

    1