Pentru zona

    Saune de exterior, în aer liber - inspirație în stil scandinav

    Articolul a fost citit chiar de 931+ utilizatori
    Datorită beneficiilor lor și numeroaselor efecte pozitive asupra sănătății noastre, saunele devin din ce în ce mai populare și pot fi găsite tot mai mult ca parte integrantă a caselor. Un studiu publicat de Clinica Americană Mayo a arătat că sauna provoacă în organismul nostru aceleași reacții fiziologice ca și exercițiul fizic moderat și poate reduce riscul de hipertensiune, stres și alte boli cronice. Instalarea unei saune acasă este mai ușoară decât instalarea unui duș nou, deoarece nu necesită alimentare cu apă; este nevoie doar de un spațiu mic în apartament sau casă. Este deosebit de frumos dacă aveți o curte sau o grădină suficient de mare unde puteți amenaja o saună în aer liber. Am selectat 5 exemple excepționale pentru a vă impulsiona imaginația și a vă inspira!
    Articol de specialitate 931
    saune de exterior
    Avem 69 executanți pentru domeniul Saune:

    1. Sauna neagră pe stânci

    Arhitectul Matteo Foresti a proiectat o saună așezată pe stâncă pe o insulă din arhipelagul Stockholm, îmbrăcată cu stejar închis și piatră neagră. Sauna R este săpată într-o pantă mică la care se ajunge printr-o potecă îngustă care șerpuiește printr-un mediu stâncos. Sauna simplă în formă de cutie este orientată spre nord, iar prin ușile glisante din sticlă pe toată înălțimea, utilizatorii care stau pe o bancă de piatră monolitică în saună se pot bucura de vedere spre mare. Pentru placarea interioară a pardoselilor și pereților au fost folosite plăci de cuarțit lustruit Negresco, creând un spațiu monocromatic însuflețit de textura nervurilor albe ale pietrei. Un perete despărțitor subțire de sticlă și o ușă pot împărți spațiul în două părți, separând chicineta de sauna însăși cu aragazul și banca de piatră. Pe versantul dealului, din spatele saunei este o cameră laterală cu duș și toaletă. Ușile glisante din lemn de culoare închisă ascund intrarea și se integrează în interior atunci când nu sunt folosite. Baia îngustă, luminată dramatic de un luminator, este complet neagră, inclusiv echipamentele, chiuveta și toaleta. Pardoselile din piatră se extind din interior spre exterior și creează o mică terasă în fața clădirii unde există spațiu pentru a vă așeza și a vă bucura de priveliște, la aer curat. Pe acoperișul saunei se află o altă terasă, un loc suplimentar pentru a privi peisajul. Fereastra mare aduce lumină în timpul zilei și se transformă într-un far noaptea. Interiorul saunei este iluminat de o bandă luminoasă ascunsă pe peretele din spate.

    Sauna R_Matteo Foresti (www.matteoforesti.com); foto: Joäo Morgado

    sauna-imprejurimi.jpg

    sauna-interior.jpg

    Baie abur 2.20 x 2.20 cm+Bucuresti_2019 (2).jpeg
    Foto: HIDROSTYLE SRL, baie de aburi

    Sfaturi de specialitate de la HIDROSTYLE SRL

    Ce tipuri de saune oferă HIDROSTYLE SRL?

    Portofoliul Hidrostyle este foarte diversificat când vine vorba de saune. De-alungul timpului ne-am dezvoltat puternic pe acest segment, ajungând ca în prezent să putem oferii clienților noștri atât saune uscate cât și umede. Funcție de specificul acestora putem avea: sauna tradițională finlandeză, biosauna, saline, herbal sauna, baie abur/hammam sau criosaune.

    Care este locul ideal în casă/apartament pentru sauna?

    Saunele se pot amplasa atât la interior cât și la exterior, depinzând foarte mult de preferințe și de spațiul disponibil. Sunt persoane ce preferă un spațiu la interior, dar sunt și altele ce doresc să se bucure de peisajul naturii alocând un spațiu dedicat la exterior.

    Dacă îți dorești să ai o sauna în interiorul casei, aceasta poate fi amplasată în diferite locuri: în baie, mansardă, în locul unui dressing sau hol, etc. În general, la interior poate fi de ajutor un spațiu dedicat, iar în acest sens poate fi mai potrivită construcția unei saune pe dimensiunile disponibile (custom). În cazul apartamentelor ce nu beneficiază de o putere electrică suficientă, saunele cu infraroșu pot fi o soluție mai bună. Sunt mai mici ca și dimensiuni, ușor de montat și instalat, și cel mai important aspect, nu necesită o putere electrică atât de mare. Este suficientă o priză de perete care să reziste la un consum maxim de aproximativ 3 kW.

    Necesită saunele mentenanță? Dacă da, ce presupune aceasta?

    Saunele necesită un minim de mentenanță în uzul privat. În general este necesar să fie igienizată podeaua saunei sau spațiul amplasat sub grătarul de pardoseală, dacă acesta există. Pentru lemn există soluții care să ajute la îndepărtarea prafului, a grăsimilor sau a petelor apărute de la umezeală. În general este suficient să se șteargă mobilarea saunei cu o cârpa moale și cu puțină apă. De asemenea, o dată la câteva luni este recomandat să se verifice stadiul și nivelul rocilor din încălzitorul electric. Acestea se degradează în timp, drept pentru care este nevoie să se completeze până când rezistențele sunt acoperite în totalitate de roci, iar după un timp chiar să fie înlocuite. Pentru acest lucru se poate apela fie la o firmă de specialitate, fie la tehnicianul care a instalat sauna.

    Pentru a beneficia la maxim de efectele unei saune, utilizează și aromele speciale ce te pot ajuta la o relaxare deplină.

     Aniela Samuel, HIDROSTYLE SRL

    Sauna infrarosu model IWK163 STYLE, 163 x 105 cm.jpg
    Foto: HIDROSTYLE SRL, Saună cu infraroșu
    Sauna uscata Sabri Groove Fitness & Spa.jpg
    Foto: HIDROSTYLE SRL, Saună uscată, Sabri Groove Fitness&SPA
    Salina Hotel Rina Sinaia 2021.jpg
    Foto: HIDROSTYLE SRL, Salina Hotela Rina, Sinaia

    2. Sauna din lemn brut

    Această construcție este formată din trei unități pătrate interconectate. Spațiile sunt dispuse în unități individuale pe bază de funcții; în partea principală există zone de living, de dormit și de luat masa, iar în două mai mici, o saună, o zonă de servicii și un garaj. Se poate spune că peisajul este cel mai important element al interiorului, deoarece impresia este creată ca și cum ar pătrunde prin suprafețele mari de sticlă din toate părțile. În felul acesta spațiul interior este în continuă schimbare în funcție de ora din zi și de schimbările anotimpurilor. Sauna și băile, căptușite cu lemn brut, contrastează cu suprafețele întunecate ale părții principale, de fapt, cu lemnul de tisă uleiat de culoare închisă, de pe toate suprafețele. Dușul este acoperit cu plăci ceramice care se potrivesc cu lemnul. Atmosfera specială a încăperilor se datorează în mare măsură luminii naturale și nivelului diferit de luciu al suprafețelor din lemn tratat. Toate camerele au multă lumină naturală, dar există și colțuri unde vă puteți retrage la umbră. Se poate afla ceva pentru toată lumea, în funcție de situație și dispoziție.

    Sauna 3 Skuare House_Studio Puisto (www.studiopuisto.fi); foto: Marc Goodwin

    sauna-din-lemn.jpg

    sauna-din-lemn-exterior.jpg

    sauna-din-lemn-interior.jpg

    sauna-din-lemn-chiuveta.jpg

    3. Sauna plutitoare, o combinație de tradiții scandinave și japoneze

    Sauna, construită în întregime de echipa sa de proiectare, este prima dintr-o serie de intervenții care vizează creșterea ofertei turistice ale unei mici pensiuni din Åmot, Suedia. Decizia de a construi o saună pe o platformă plutitoare a fost influențată de locația de pe malul lacului, cu panta abruptă și pădurea densă de mesteacăn. Construirea lângă apă ar fi fost imposibilă fără o invadare a naturii. Această soluție a proiectului exprimă nu doar respectul pentru natură, ci sauna a devenit astfel un fel de punte între uscat și apă. Pe lângă faptul că este un loc de odihnă și contemplare, platforma plutitoare este acum un mic port pentru caiace, canoe și bărci mai mici, înlocuind efectiv vechiul debarcader din lemn care stătea cândva pe amplasament. Sauna poate găzdui până la opt persoane și este separată de spațiul exterior printr-un hol de intrare care servește drept dulap și depozit pentru lemnele de foc. Peretele dinspre lac este complet din sticlă și vă permite să observați în ​​orice moment apa și peisajul. Interiorul este realizat din lemn de arin, care este folosit în mod tradițional în țările scandinave pentru acoperirea saunelor, iar exteriorul este inspirat din tradiția japoneză. Scândurile din molid aliniate pe verticală sunt tratate cu tehnica antică Yakisugi - arderea suprafeței lemnului pentru a crea protecție împotriva dăunătorilor și a intemperiilor. Pe lângă evitarea utilizării substanțelor chimice care poluează mediul înconjurător, acest finisaj face posibilă accentuarea structurii lemnului, în timp ce nuanța închisă rezultată înmoaie impactul vizual al obiectului asupra mediului. Amplasamentul nou construit se îmbină astfel cu împrejurimile și devine o tranziție între apele întunecate ale lacului și pădure.

    Giulio Dario Marchesi, Andrea Masperi, Valerio Panella (www.areedistudio.it); foto: Giulio Dario Marchesi, Valerio Panella

    sauna-plutitoare.jpg

    sauna-plutitoare-imprejurime.jpg

    sauna-plutitoare-interior.jpg

    sauna-plutitoare-priveliste.jpg

    saune-de-exterior.jpg

    4. O saună care permite intimitatea unei grădini mici

    Orice design bine gândit, mai ales când vine vorba de completări la o unitate ambientală deja creată, trebuie să se bazeze pe avantajele existente și să încerce să atenueze eventualele dezavantaje. În acest caz, proprietarii și-au dorit o saună în casă, dar le lipsea spațiu acolo. Atriumul era însă gol și neterminat, iar împreună cu casa se deschidea spre stradă și era astfel expus privirii trecătorilor. Arhitecții Studio.a+v au găsit o modalitate eficientă de a rezolva ambele probleme într-un mod unic și complet. Sauna a fost concepută ca un obiect separat, amplasat la capătul atriumului unde ascunde accesul dinspre stradă și asigură astfel adăpostul necesar grădinii mici. O saună din lemn frumos proiectată, cu spațiu pentru uneltele de grădină și depozitarea lemnului de foc, adaugă întregii scene un sentiment scandinav de aranjare spațială și simplitate a liniilor. Pe de altă parte, un strat de pietre de râu care înconjoară grădina a creat un colț zen contemplativ în jurul saunei. O grădină îngrijită și adăpostită cu saună și bucătărie de vară completează ideea conceptuală. Devine, s-ar putea spune, o sufragerie în aer liber – un mediu plin de viață pentru a juca badminton, pentru picnic cu prietenii, petrecerea cu animalul de companie și, în același timp, un spațiu de retragere, creat pentru a sta, citi, gândi, relaxa și visa cu ochii deschiși.

    Studio.a+v (www.studioav.si); foto: Žiga Intihar

    sauna-gradina.jpg

    sauna-depozitare.jpg

    sauna-lemn-interior.jpg

    sauna-gradina-exterior.jpg

    sauna-interior-lemn.jpg

    sauna-exterior-peisaj.jpg

    5. O saună care se contopește cu împrejurimile

    Sauna de pe insula Furuholmen este proiectată în funcție de topografia terenului. Este situată de-a lungul potecilor modelate de natură, parțial înclinate spre mici pâlcuri de jnepeni și pini, de unde, în același timp, se creează adăpost și se deschide priveliștea spre peisaje superbe. Sauna este formată din mai multe încăperi legate printr-un acoperiș comun, într-o locație perfectă, pe o mică stâncă lângă apă. Terenul înclinat creează diferențe de înălțime între camerele pentru duș, saună, vestiar și dormit și, în același timp, le separă într-un mod natural. Clădirea în sine pare că abia atinge pământul cu coloane de oțel lucrate cu grijă, datorită cărora pare că plutește. Treptele de beton vor îmbătrâni în timp și vor deveni acoperite cu licheni, la fel ca stâncile și pietrele din jur. Cărările tratate care încadrează pinii bătrâni vor căpăta și ele o patină, iar fațada întunecată cu o textură pronunțată va îmbina natural această casă de lemn cu împrejurimile ei.

    Ra Arkitektur (www.ra-ark.com); foto: Thurston Empson

    sauna-cu-imprejurime.jpg

    sauna-in-natura.jpg

    sauna-priveliste.jpg

    sauna-in-interior.jpg

     

    sauna-din-exterior.jpg

    Dacă decideți să construiți o saună, ne puteți contacta la DaiBau.ro. Pe site-ul nostru veți găsi mai multe sfaturi legate de acest subiect, precum și executanții și producătorii cu care cooperăm și care vor răspunde la cererea dumneavoastră cu o ofertă adecvată. Puteți vizualiza informații despre preț în calculatorul nostru.

    Articol de specialitate 931
    Autorul: Revista Daibau

    Cum v-au fost de folos aceste informații?


    Idei de amenajare a casei

    O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

    CăutațI executanțI buni pentru domeniul Saune?

    Avem 69 executanți pentru domeniul Saune:

    Serviciu gratuit
    CĂUTĂM LOCAL
    Fără comisioane
    Avem 69 executanți pentru domeniul Saune
    8.9
    0

    SAGE FOREST SRL


    8.9
    0

    T&C MYNU WOOD SHOP S.R.L.


    8.9
    0

    AMETHALIM INTERNATIONAL S.R.L.


    8.9
    0

    POIANA CONSTRUCT HOUSE SRL