Pentru zona
    La construirea unui subsol, este extrem de important ca hidroizolația să se facă după toate regulile și standardele și, bineînțeles, cu materiale de calitate, la fel ca în cazul fundației. Etanșarea structurilor de chesoane este deosebit de solicitantă, așa că această problemă ar trebui abordată în timpul proiectării și apoi în timpul implementării. Există diferite moduri de hidroizolare a subsolului. Experții vă vor sfătui în privința celui mai potrivit pentru casa dumneavoastră.
    Articol de specialitate 480
    hidroizolatia subsolului
    Avem 1483 executanți pentru domeniul Hidroizolație acoperiș plat, bloc:

    1. De ce este importantă hidroizolația subsolului

    1.1. Hidroizolația subsolului previne pătrunderea apei

    Infiltrațiile de apă reprezintă un problemă serioasă pentru o clădire. Subsolul este zona cea mai expusă apei, așa că are nevoie de protecție specială. Hidroizolația subsolului, dar și a demisolului (sau ambele) executată corespunzător împiedică pătrunderea apei în structura materialului și structura clădirii. Apa poate fi extrem de dăunătoare structurii, deoarece provoacă deteriorarea treptată a materialelor, ceea ce poate duce la prăbușirea parțială a clădirii, punând astfel în pericol viața și proprietatea. În ceea ce privește pereții din beton armat, apa provoacă rugina armăturii din oțel în aceștia, ceea ce duce la reducerea capacității portante a întregii structuri. Dacă observați condens, umezeală, mucegai sau scurgeri în clădire, este necesar să verificați imediat dacă hidroizolația subsolului este deteriorată și dacă este necesară asanarea.

    1.2. Hidroizolația subsolului previne formarea mucegaiului

    Apa nu numai că dăunează structurii clădirii, dar provoacă și formarea umidității crescute, ceea ce duce la apariția și dezvoltarea condensului și mucegaiului atât pe exteriorul cât și pe interiorul pereților. Prin hidroizolația subsolului în combinație cu executarea corectă a termoizolației fundației și prevenirea formării așa-numitelor punți termice, acest lucru poate fi prevenit cu succes. Nu uitați că umezeala și mucegaiul din fiecare spațiu de locuit sunt foarte dăunătoare sănătății și trebuie îndepărtate cât mai curând posibil. Pot fi prevenite permanent doar prin înlăturarea cauzei, adică prin repararea hidroizolației și termoizolației subsolului. Dacă doar vopsiți peretele sau aplicați substanțe anti-umiditate sau anti-mucegai, nu înseamnă că ați rezolvat problema, pentru că totul va reveni foarte repede la starea precedentă.  

    2. Hidroizolații cu cheson și membrană

    Hidroizolația specială cu membrană este realizata din folie sintetică albă cu un strat special și este realizată pe bază de HDPE. Acest material reacționează în contact cu betonul proaspăt astfel încât se obține un strat elastic permanent. Hidroizolația specială poate fi folosită ca membrană sub gresie sau ca hidroizolație verticală a pereților. Hidroizolația cu membrană poate fi folosită și atunci când se face o săpătură largă, dar atunci se folosește un tip autoadeziv și suplimentar armat.

    3. Benzi bituminoase

    Hidroizolația subsolului se poate face și cu benzi bituminoase. Aceste benzi sunt de obicei așezate în două straturi, astfel încât să nu se suprapună în aceleași locuri, iar apoi aceste îmbinări sunt sudate între ele, astfel încât subsolul să devină cu adevărat complet impermeabil. Benzile bituminoase sunt în continuare cel mai des întâlnit mod de hidroizolație a subsolurilor la noi în țară, deoarece sunt destul de accesibile, și sunt ușor și rapid de montat. Ele permit, de asemenea, reparațiile ușoare și reparațiile parțiale în caz de deteriorare.

    3.1. Benzi bituminoase cu un singur strat

    Când nu există niciun pericol din partea apelor subterane, dar clădirea este amenințată de umiditate, se poate folosi doar un singur strat de benzi bituminoase. Aceasta nu este o practică stabilită pentru hidroizolația subsolurilor și a acoperișurilor, care sunt foarte des în contact cu apa, deși este folosită pentru hidroizolația și protecția părților superioare ale fațadei, care nu sunt direct expuse și sunt parțial protejate de acoperiș.

    3.2. Benzi bituminoase cu două straturi

    Când există pericolul de apă subterană, trebuie instalată o hidroizolație specială cu două straturi de bitum, care este întărită cu un strat de polietilenă. Se poate spune că acesta este cel mai comun mod de protecție în regiunea noastră.

    Benzile bituminoase pot fi așezate în unul sau două straturi
    Benzile bituminoase pot fi așezate în unul sau două straturi

    4. Hidroizolație cu beton impermeabil

    4.1. Ce este o hidroizolație cu beton impermeabil?

    Pentru o bună hidroizolație a subsolului se poate realiza o așa-zisa hidroizolație cu beton impermeabil. Această hidroizolație este o construcție tip cheson care poate rezista la sarcinile și presiunile cauzate de apele subterane fără un strat suplimentar de hidroizolație. Este o construcție de cel puțin 30 cm grosime din beton impermeabil de calitate mai bună. Pe lângă marca de beton, hidroizolația cu beton impermeabil necesită performanțe bune în condiții ideale de exterior, deși se poate întâmpla ca în beton să mai apară fisuri, ceea ce ar periclita etanșeitatea subsolului.

    4.2. Hidroizolație cu beton impermeabil, etanșare rosturi intermediare și rosturi de dilatație

    Hidroizolația cu beton impermeabil se realizează prin etanșarea punctelor slabe și a rosturilor de dilatație din structurile din beton armat. Rosturile sunt îmbinate chiar și atunci când hidroizolația este deja terminată. Folii speciale de etanșare, benzi speciale care se umflă pentru a face îmbinarea impermeabilă, benzi de etanșare din PVC, plase pentru fisuri sau tuburi pentru injectare pot fi folosite pentru a se obține etanșeitatea.

    5. Membrană cu crampoane

    5.1. Ce este membrana cu crampoane?

    Ca hidroizolație se folosește și membrana cu crampoane, care se utilizează atunci când apele subterane nu reprezintă o problemă, ci doar umezeala. Acest tip de protecție se așază la nivelul solului, sub plăcile de beton. Membrana cu crampoane este de obicei din polietilenă și are deja benzi autoadezive cu care este atașată de bază. Acest tip de folie este o membrană, și se numește „cramponată” deoarece are mici umflături și pe lângă protecția împotriva apei, oferă și protecție împotriva sistemelor de rădăcini ale plantelor de pe acoperișurile verzi, astfel că utilizarea sa pe acoperișuri este mai frecventă decât pentru subsoluri. Crampoanele membranei au o înălțime de 18 mm, ceea ce este suficient pentru a crea un strat care asigură o bună circulație a aerului și acționează ca protecție de drenaj a suprafețelor

    5.2. Membrana cu crampoane pentru protecția împotriva umezelii

    Dacă din anumite motive este necesară o flexibilitate specială, membrana cu crampoane poate fi folosită și ca protecție hidroizolatoare. Deoarece această membrană singură nu este suficientă pentru a preveni pătrunderea apei în subsol, este necesară și hidroizolația bituminoasă (benzi de bitum), care, altfel, protejează suplimentar întreaga structură de deteriorarea cauzată de sol și rădăcinile plantelor.

    6. Injectare

    6.1. Injecția protejează capacitatea portantă a structurii

    Toate aceste modalități de etanșare a îmbinărilor servesc la prevenirea apariției condensului, umezelii și mucegaiului, iar dacă în ciuda tuturor măsurilor acest lucru se întâmplă, există posibilitatea unei asanări ulterioare. Asanarea ulterioară a locului în care a apărut umezeala sau apa se poate face prin injecție. În timpul construcției pot fi instalate țevi cu un anumit diametru ca măsură de precauție, sau pot fi introduse ulterior în locul problematic, iar apoi se injectează prin ele un amestec pentru uscare și hidroizolație. Pe lângă protejarea structurii și construcției, injecția mărește și capacitatea portantă - de fapt - compensează capacitatea portantă care s-a pierdut din cauza umidității.

    6.2. Soluțiile de injectare pentru pereți

    Pe piață există multe produse de injectare diferite pentru perete, dar ceea ce veți alege depinde de scopul utilizării. Există rășini epoxidice, precum și amestecuri de poliuretan și ciment care sunt potrivite pentru repararea fisurilor mai mici sau a emulsiilor de silicon care repară daune structurale majore. Cea mai bună alegere pentru hidroizolație în cele mai multe cazuri este rășina epoxidică, care pătrunde în fiecare, chiar și în cel mai mic por, dar, este foarte scumpă, de fapt, cel mai scump tip.

    7. Sistem avansat de cristalizare

    Pe lângă acoperișurile expuse precipitațiilor, apa este cea mai mare problemă în subsoluri și în spațiile subterane. În afară de faptul că poate pătrunde sub formă de ploaie sau umezeală, același lucru se poate întâmpla și cu apele subterane. De aceea subsolurile, pivnițele și acoperișurile trebuie să fie deosebit de bine protejate. Subsolurile sunt de obicei din beton armat, chiar dacă imobilul nu este din beton. Deși betonul este un material excelent, din toate punctele de vedere, deoarece are multe caracteristici bune, se poate deteriora mecanic și prin fisuri, chiar dacă acestea sunt microscopice, apa pătrunde treptat, le extinde și le adâncește continuu pentru ca în cele din urmă să devină găuri și o problemă adevărată. Dacă nu reacționați la timp, eroziunea va afecta și structura clădirii.

    Această problemă poate fi evitată cu succes prin aplicarea tehnologiei avansate de cristalizare. În timpul producției, betonului i se adaugă o substanță specială, care în contact cu apa determină formarea de cristale insolubile în apă. Prin urmare, dacă se formează fisuri minuscule, prin care apa încearcă să pătrundă în straturi mai adânci de material sau structură, se activează o reacție chimică, iar cristalele închid automat fisurile rezultate, împiedicând astfel apa să treacă mai departe. Tehnologia este revoluționară, deoarece oprește apa în primul centimetru din grosimea peretelui din beton și închide complet toate fisurile de până la 0,5 mm

    „Adăugarea unui sistem de cristalizare nu afectează în niciun caz proprietățile mecanice ale materialului în sine.”

    Procesul de cristalizare are însă un alt avantaj. Conform ipotezei teoretice, care este un scenariu aproape imposibil în practică datorită tuturor etapelor planificate ale reacțiilor chimice, dacă s-ar forma fisuri mai mari și apa ar reuși să treacă mai adânc în structura interiorului, ar fi imediat clar unde este punctul problematic. De ce? Spre deosebire de hidroizolație, care poate avea scurgeri într-un loc și apa merge apoi într-o direcție complet diferită, în tehnologia de cristalizare, apa curge prin material doar la fisură, și nu altundeva, deoarece alte fisuri din apropierea deteriorării sunt protejate automat prin o reacție chimică care le închide. Prin urmare, fisura poate fi reparată imediat fără a renova întregul perete sau podeaua subsolului.

    Articol de specialitate 480
    Autorul: Revista Daibau

    Cum v-au fost de folos aceste informații?


    Idei de amenajare a casei

    O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

    CăutațI executanțI buni pentru domeniul Hidroizolație acoperiș plat, bloc?

    Avem 1483 executanți pentru domeniul Hidroizolație acoperiș plat, bloc:

    Serviciu gratuit
    CĂUTĂM LOCAL
    Fără comisioane
    Avem 1483 executanți pentru domeniul Hidroizolație acoperiș plat, bloc
    8.9
    0

    A & C METAL INDUSTRY SRL


    8.9
    0

    AKTIV DESIGN BYG S.R.L.

    Nr 46
    8.9
    0

    KLAF SERV SRL


    8.9
    0

    AXG PLUVIAL SYSTEM S.R.L.