Pentru zona

    Ascensoare (lifturi) pentru case și prețurile acestora

    Articolul a fost citit chiar de 8788+ utilizatori
    De ceva vreme, ascensoarele nu sunt destinate exclusiv clădirilor publice și locuințelor, ci și caselor private. Similar scărilor, lifturile permit comunicarea între etaje, ceea ce înseamnă de fapt că, datorită lor, este posibilă deplasarea de la etajele inferioare la cele superioare și invers. Menirea liftului dintr-o casă familiară este de a conferi o mobilitate mai mare și mai ușoară, iar oamenii decid să-l instaleze în principal din motive de sănătate, deși o pot face pentru mai mult confort sau pur și simplu din dorință.
    Articol de specialitate 8788
    ascensaore casa pret
    Avem 61 executanți pentru domeniul Lift, ascensor:

    1. Avantajele unui lift pentru casă

    1.1. Accesibilitate pentru toate generațiile

    Lifturile pentru casă nu sunt doar pentru bătrâni. Familiile tinere, persoanele cu dizabilități și toți cei cărora le plac soluțiile confortabile și practice pot profita de lifturile pentru casă. Acestea oferă acces facil la etaje, ceea ce îmbunătățește calitatea vieții pentru toți locuitorii.

    1.2. Valoare mai mare a proprietății

    Instalarea unui lift într-o casă nu numai că îi crește funcționalitatea, ci și valoarea sa potențială pe piața imobiliară. Acest lucru este, fără îndoială, foarte important pentru proprietarii care se gândesc la investiția pe termen lung și doresc să sporească atractivitatea locuinței lor pentru potențialii cumpărători.

    1.3. Un lift pentru casă asigură circularea mai sigură

    Ascensoarele pentru casă permit circularea mai sigură în propria casă, în special pentru cei care se confruntă cu limitări în mișcare. Ascensoarele reduc riscul de accidente în măsura în care oferă confort și independență în viața de zi cu zi.

    2. Care sunt dimensiunile optime ale lifturilor pentru case?

    Dacă instalați un ascensor în casă doar pentru că l-ați dorit dintotdeauna, cel mai bine va fi să începeți cu el în faza de proiectare și planificare, pentru că atunci proiectantul va găsi locul cel mai bun și va decide tipul de ascensor. Când se realizează un proiect pentru ascensor, funcția la care se referă de obicei și devine de bază este transportul persoanelor în scaune cu rotile. Aceasta determină și standardele de bază care vor fi aplicate, privind cabina care trebuie să aibă cel puțin 100 cm lățime, 125 cm lungime, în timp ce înălțimea obișnuită este de 210 cm; ușa în acest caz este de 80x200 cm. Dimensiunile mai mici decât acestea nu sunt recomandate, deoarece ascensorul va fi inutilizabil pentru scopul său.

    Pentru un astfel de lift este necesar să existe și o fereastră corespunzătoare ale cărei dimensiuni trebuie să fie de 150x160 cm, în timp ce grosimea pereților depinde de tipul de construcție (poate fi de aproximativ 20 cm sau mai puțin, mai ales dacă este o structură din oțel). La proiectarea liftului, trebuie prevăzută o groapă care se află la 10 cm sub nivelul piciorului cel mai de jos de la etajul anumit, în timp ce înălțimea ultimului etaj este de 280 cm de la etajul respectiv al ultimei stații.

    Lifturile de acasă nu sunt doar pentru bătrâni, ci și pentru familiile cu copii și persoane cu dizabilități, sau pentru cei cărora le place în mod liber un confort mai mare.
    Lifturile de acasă nu sunt doar pentru bătrâni, ci și pentru familiile cu copii și persoane cu dizabilități, sau pentru cei cărora le place în mod liber un confort mai mare.

    3. Tipuri de lifturi pentru case

    Toate ascensoarele pot fi împărțite în trei tipuri: hidraulice, de tracțiune și pneumatice. Fiecare dintre aceste tipuri de ascensoare are avantajele și dezavantajele sale.

    Ascensorul hidraulic - ocupă mult spațiu, în principal datorită instalării echipamentelor mecanice care îl pornesc.

    Ascensorul de tracțiune - pentru funcționarea acestuia nu este necesară o cameră specială pentru mașini, deoarece acesta se deplasează pe principiul contragreutății, adică cu ajutorul unei susțineri cu greutate. Echipamentul de acționare este situat deasupra liftului, așa că va fi nevoie de spațiu suplimentar în acel loc.

    Ascensoare pneumatice - în principal prin intermediul presiunii aerului. Sunt compuse din două tuburi din policarbonat. Avantajul liftului pneumatic este că nu necesită spațiu suplimentar pentru instalarea sistemului de acționare și este cel mai potrivit pentru clădiri mai finisate. Liftul este alimentat de un mecanism pneumatic adăpostit într-o cutie a cărei înălțime este de numai 30 cm.

    4. Mini ascensoare pentru casă

    Mini ascensoarele pentru apartament sau o casă familială devin din ce în ce mai populare datorită designului lor compact și a instalării ușoare. Economisesc spațiu și aduc toate avantajele lifturilor standard de casă, în funcție de dimensiunea acestora. Prețul lor este adesea mai accesibil, ceea ce permite unui grup mai larg de oameni să se bucure de confortul unui lift în propria casă.

    Sfaturi de specialitate de la PREMIUM LIFT DISTRIBUTION SRL

    Ce avantaje oferă un lift pentru casă?

    Considerăm că un lift de casă din păcate la noi în Romania este considerat mai mult un moft decât o necesitate. Anumite persoane au nevoie de lift din motive medicale. Acest tip de lift care se mai numește și home lift, și poate fi configurat în nenumărate feluri pornind de la design, automatizare, viteză etc., el se poate adapta aproape oricărei situații și spațiu ce pot fi: gol în scară, gol realizat în placă sau chiar exterior pe lângă clădire. 

    Cât durează montajul și care este procedura de întreținere a liftului?

    Proiectarea, fabricarea, livrarea și instalarea durează aproximativ 7-8 săptămâni din care montajul aproximativ 1 săptămână, urmând apoi să se realizeze autorizarea și întreținerea periodică a echipamentului cu dispecerat pentru intervenții operative. Întreținerea este necesară pentru a beneficia de garanția produsului, prețul acesteia fiind indicat de cel al pieței din zona respectivă.

    ENG. Daniel DUMITRESCU, PREMIUM LIFT DISTRIBUTION SRL

    5. Unde să plasați liftul de acasă?

    5.1. Instalarea unui lift în clădire

    Cert este că instalarea sau reconstruirea unui lift într-o clădire veche este o muncă mai solicitantă decât montarea într-o clădire nouă. Atunci când liftul este proiectat odată cu clădirea, este planificat în raport cu toate celelalte cerințe. În cazul în care liftul este instalat într-o clădire deja finalizată, trebuie aplicată regula nescrisă conform căreia se montează lifturi cât mai mici posibile. Apoi, când în interiorul clădirii nu este suficient spațiu liber, atunci este necesară spargerea plăcilor de beton dintre etaje. Acest tip presupune și autorizația de construire, sau mai bine zis, autorizația de folosință, datorită încărcării întregii structuri de către cadrul liftului.

    5.2. Ce se întâmplă dacă nu există loc pentru cadrul liftului în casă?

    Dacă spațiul din casă nu îndeplinește nici măcar cerințele tehnice minime, singura soluție posibilă este realizarea unui cadru în exteriorul clădirii, adică pe fațadă. Apoi, din exterior, pe fațadă se face o deschidere pentru ușa liftului pentru ca interiorul să rămână intact. Dezavantajul acestei realizări ale puțului pentru lift în exteriorul clădirii este în primul rând estetica, deoarece afectează aspectul întregii clădiri și al împrejurimilor sale, dar avantajul este ceva mai semnificativ - statica și arhitectura casei rămân intacte din toate punctele de vedere.

    Adevărat, montarea unui lift necesită lucrări specifice de zidărie, dar este rapidă. Cadrul pentru cabină este realizat în mare parte din construcție metalică, deși poate fi construit din zidărie la cererea clientului.

    6. Ascensoarele necesită service și întreținere regulată

    Costurile de întreținere pot fi comparate cu costurile anuale obișnuite de întreținere a unei mașini. Depinde de mai mulți factori, dar sunt decisive frecvența de utilizare, numărul de stații, tipul și dimensiunea ascensorului. În plus, inspecțiile tehnice periodice efectuate de un tehnician de service autorizat sunt impuse prin lege și costă aproximativ între 500 și 1.000 RON.

    Funcționarea lifturilor pentru casă nu este deosebit de complicată. Orice defecțiune este de obicei asociată cu o întrerupere a curentului în casă. În acest caz, liftul este alimentat de propriile baterii sau poate fi instalată suplimentar o baterie sau un generator UPS. În orice caz, liftul coboară întotdeauna automat la cea mai apropiată sau cea mai joasă stație, permițând persoanelor care ar putea fi închise în el să iasă în siguranță.

    7. Prețul lifturilor pentru casă

    Prețul în astfel de situații este oarecum discutabil - existența unui lift ridică prețul pieței imobiliarelor, dar, pe de altă parte, costul construcției este mai mare, din același motiv. Prețul liftului în sine depinde de numărul de etaje, tipul de construcție, materiale, dimensiuni și, bineînțeles, de executant.

    Prețul unui lift de casă, inclusiv construcția, ușile, dispozitivele de comunicare și motorul, variază între 60.000 și 100.000 RON, deși există și lifturi mai scumpe, iar prețul poate ajunge până la 140.000 RON.

    Prețul unui lift pentru casă cu construcție, uși, sistem de comunicație și motor depinde de mulți factori. Întrucât acesta este un tip specific de lift care se adaptează unei clădiri rezidențiale, pentru această parte a lucrării, cel mai bine este să contactați imediat firma care se ocupă de montaj, care vă va oferi cele mai precise informații ieșind pe teren.

     

    Articol de specialitate 8788
    Autorul: Revista Daibau

    Cum v-au fost de folos aceste informații?


    Idei de amenajare a casei

    O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

    CăutațI executanțI buni pentru domeniul Lift, ascensor?

    Avem 61 executanți pentru domeniul Lift, ascensor:

    Serviciu gratuit
    CĂUTĂM LOCAL
    Fără comisioane
    Avem 61 executanți pentru domeniul Lift, ascensor
    8.9
    0

    DIADRIVE SRL


    8.9
    0

    NOVA LIFT SRL


    8.9
    0

    ATLAS ELEVATORS SRL


    8.9
    0

    BINAPE ELEVATORS SRL