Pentru zona

    Lifturi pentru marfă - pentru ce sunt folosite și care sunt avantajele lor?

    Știați că renumitul matematician și fizician grec Arhimede încă din 236 î.e.n.  a inventat primul lift? Acest lift acționat manual, care folosea o roată de apă ca mecanism de bază, era ridicat de animale cu frânghie și putea transporta oameni și mărfuri. Trei secole mai târziu, Colosseumul Roman avea până la 24 de lifturi pentru transportul animalelor, gladiatorilor către arene sau anexele acestora. și la ce servesc?
    Articol de specialitate 297
    lifturi de marfa
    Avem 61 executanți pentru domeniul Lift, ascensor:

    Lifturile de marfă sunt lifturi care sunt folosite pentru transportul nestingherit al mărfurilor și al persoanelor, sau numai a mărfurilor, în funcție de scop, pe mai multe niveluri. Ele facilitează gestionarea  și își găsesc aplicația în fabricile de producție, depozite, piețe mari, centre de afaceri și comerciale, hoteluri, restaurante, laboratoare etc., în funcție de capacitatea și dimensiunea transportatorului. Încărcăturile care sunt manipulate, indiferent dacă sunt însoțite de o persoană sau nu, pot avea dimensiuni și greutăți diferite, cu toate acestea, ele sunt cel mai adesea folosite pentru a transporta încărcături grele și cantități mai mari de mărfuri. Este important să se țină cont de caracteristicile încărcăturii transportate atunci când alegeți liftul în sine. Sistemul de administrare poate fi electric sau hidraulic.

    Lifturile pentru marfă sunt mai practice decât atractive

    Lifturile de marfă transportă în general materiale și mărfuri mai lent decât ascensoarele de persoane din cauza încărcăturilor grele și a condițiilor dificile de lucru. Cu toate acestea, deși se deplasează cu o viteză mai mică în comparație cu ascensoarele de pasageri, acest lucru nu le diminuează scopul - transportul eficient al mărfurilor.

    Având în vedere că lifturile de marfă transportă în cele mai multe cazuri încărcături mai grele și mai mari, accentul se pune pe caracter practic și funcționalitate, nu pe atractivitate ca în cazul lifturilor pentru pasageri. Pentru a crește siguranța și caracterul practic, lifturile de marfă pot fi susținute de un perete de oțel, uși armate și o podea de oțel.

    La lifturile de marfă, capacitatea de încărcare și funcționalitatea sunt mai importante decât confortul și viteza.

    Lifturi ușoare – economisesc  spațiu și transportă greutăți mici

    Lifturile ușoare efectuează transferul în siguranță a materialelor și mărfurilor de greutate relativ mică - de obicei de la 10 la 100 de kilograme, de la un nivel la altul, în interiorul clădirii. Sunt economice, economisesc spațiu. Se caracterizează printr-o cabină mai mică și uși glisante, de obicei automate. Ele ridică sarcina cu ajutorul unui actuator electric (motor electric cu reductor). Sunt frecvente în restaurante unde transportă mâncare preparată, veselă și tacâmuri, hoteluri, unde livrează lenjerie de pat și prosoape de la un nivel la altul, dar și în instituțiile medicale unde transportă alimente, mostre medicale, cărucioare, lenjerie de pat, oferind siguranță. și un mediu steril.

    Atât în ​​cazul lifturilor care transportă greutăți și dimensiuni mai mari, cât și în cazul lifturilor ușoare, trebuie acordată atenție greutății, dimensiunii și tipului încărcăturii, modului de încărcare, distanței verticale dintre punctul de încărcare și cel de descărcare. punct.

    Lifturile  de marfă se caracterizează astăzi prin operare ușoară, funcționare sigură și generare mai puțin de zgomot.

    Lifturi pentru marfă  și platforme - diferențe

    Platformele de marfă sunt mașini de lucru pentru transportul mărfurilor cu sau fără însoțitor. Ele nu sunt supuse standardelor în domeniul ascensoarelor, ci sunt mașini care, mai presus de toate, trebuie armonizate cu standardele interne din domeniul ingineriei mecanice.

    Platforma de marfa
    Platformele de marfă nu sunt supuse standardelor pentru lift

    Principala diferență dintre lifturile de marfă și platforme este viteza de ridicare. Toate mașinile care depășesc o viteză de ridicare de 0,15 m/s (conform reglementărilor de siguranță a liftului) sunt considerate ascensoare. în timp ce o mașină care are o viteză de ridicare de 0,15 m/s sau mai puțin este considerată o platformă de marfă.

    Lift pentru mașini - o modalitate simplă și sigură de a transporta vehicule

    Când vorbim despre lifturile de marfă, nu este o idee rea să menționăm și lifturile pentru autoturisme. Creșterea continuă a numărului de mașini în zonele urbane în detrimentul locului de parcare a făcut ca liftul auto să câștige din ce în ce mai multă popularitate. Ascensoarele auto se caracterizează printr-o tehnologie specială care permite vehiculului să intre și să părăsească liftul în siguranță, foarte ușor.

    Este vorba despre ascensoare ale căror cabine sunt adaptate pentru transportul autoturismelor, din punct de vedere al capacității totale de încărcare și al dimensiunilor acestora. Sunt echipate cu sisteme de poziționare în interiorul cabinei pentru a preveni deteriorarea vehiculului la intrarea și ieșirea din cabina liftului. În conformitate cu dorințele clienților, sistemul este anunțat cu semnale luminoase și sonore.

    Lift pentru automobile
    Lifturile pentru mașini  sunt caracterizate de o tehnologie specială care permite vehiculului să intre și să părăsească liftul în siguranță

    Lifturile pentru mașini  sunt de obicei proiectate ca sisteme de ridicare hidraulice, deoarece diferențele de înălțime pe care trebuie să le depășească cabina ascensorului sunt mult mai mici.

    Dacă sunteți în căutarea unui meșter de încredere și cu experiență pentru proiectarea și instalarea unui lift, puteți solicita ajutor la daibau.ro și este complet gratuit, rapid și simplu. Trebuie doar să completați cererea de pe site-ul nostru și în curând meșterii vă vor contacta cu o ofertă potrivită.

    Puteți găsi informații despre prețurile lifturilor în calculatorul nostru.

     

    Articol de specialitate 297
    Autorul: Revista Daibau

    Cum v-au fost de folos aceste informații?


    Idei de amenajare a casei

    O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

    CăutațI executanțI buni pentru domeniul Lift, ascensor?

    Avem 61 executanți pentru domeniul Lift, ascensor:

    Serviciu gratuit
    CĂUTĂM LOCAL
    Fără comisioane
    Avem 61 executanți pentru domeniul Lift, ascensor
    8.9
    0

    ATLAS ELEVATORS SRL


    8.9
    0

    TK ELEVATOR EASTERN EUROPE GMBH VIENA SUC. BUCURESTI


    8.9
    1

    VERTICAL JOBS SRL


    8.9
    0

    ASCENSOARE CONCEPT SRL