Pentru zona

    10 curiozități despre lifturi despre lifturi (ascensoare) pe care nu le-ați știut

    Articolul a fost citit chiar de 1284+ utilizatori
    Se pare că astăzi este imposibil să ne imaginăm viața fără lifturi, mai ales dacă locuim sau lucrăm în clădiri cu un număr mare de etaje. Ascensoarele sunt peste tot: în clădirile rezidențiale, clădirile publice, iar ascensoarele din case devin tot mai populare, nu mai sunt un lux având numeroase beneficii: permit circulația nestingherită a persoanelor în vârstă sau a persoanelor cu anumite dificultăți de mobilitate, cresc mobilitatea proprietarilor, dar și valoarea proprietății imobiliare, în timp ce transferul la etaj a mobilierului greu va fi mult mai ușor. Ați mers cu liftul de nenumărate ori fără să știți toate aceste fapte interesante despre ele.
    Articol de specialitate 1284
    fapte interesante despre lifturi
    Avem 60 executanți pentru domeniul Lift, ascensor:

    1. Când ieșim din lift, aproape toți ne privim în oglinda interioară pentru a verifica dacă părul sau machiajul nostru este în regulă, și mulți oameni folosesc oglinda din lift pentru a face selfie-uri. Totuși, care a fost ideea inițială de plasare a oglinzii în lift? Înainte, mulți oameni evitau să urce în lift, atât din cauza fricii, cât și după părerea acestora, a mișcării lente. Ei credeau că liftul ar trebui să se miște mai repede, însă accelerarea lui ar costa mult, așa că producătorii au început să pună oglinzi în lifturi. Oamenii erau concentrați să-și urmărească reflexia și acordau tot mai puțină atenție vitezei. S-a realizat o iluzie a vitezei, deoarece mulți credeau că lifturile se mișcă mai repede, dar viteza lor a rămas neschimbată.

    2. Cu siguranță aveți în mediul vostru cel puțin o persoană căreia îi este frică de lifturi și evită să le folosească. Acești oameni suferă de claustrofobie - o tulburare anxioasă care implică teama de spații închise sau înguste, înghesuite. Știați că până la 10% din populația lumii suferă de claustrofobia? Amplasarea oglinzilor în lifturi are scopul să ajute persoanele cu această tulburare anxioasă: creează impresia unui spațiu mai mare, iar reflectarea în oglindă reduce frica.

    3. O altă curiozitate legată de funcția oglinzii din lift este aceea că potrivit psihologilor, prezența unei oglinzi are un efect pozitiv asupra pasagerilor și contribuie la respectarea normelor de comportament general acceptate. Mulți oameni se simt neliniștiți când se află într-un lift cu străini. Oglinda creează o impresie de siguranță pentru că ne permite să urmărim discret mișcările celor care folosesc odată cu noi același lift.

    4. Știți care țară deține recordul Guinness după numărul de lifturi? Italia este țara cu cele mai multe lifturi.

     O statistică interesantă - utilizatorul mediu al liftului merge cu el de 4 ori pe zi, iar un lift „cară” 20.000 de oameni pe an.

    O statistică interesantă - utilizatorul mediu al liftului merge cu el de 4 ori pe zi, iar un lift „transportă” 20.000 de oameni pe an.

    5. Când a fost construit primul lift? Potrivit unor date istorice, precursorul ascensorului de astăzi a apărut încă din secolul al III-lea î.Hr. Era o structură din lemn ridicată la un anumit nivel cu ajutorul unor frânghii care erau trase din cealaltă parte de animale sau de oameni. Liftul, care după aspect semăna cu cel de astăzi, a apărut abia la mijlocul secolului al XIX-lea. Crearea acestui lift a fost posibilă datorită invenției motorului cu abur. Eliza Otis, o inventatoare americană, a prezentat pentru prima dată la New York în 1853 un lift cu echipamentul complet de siguranță care se activează dacă se rupe frânghia de care este suspendată structura ascensorului. Opt ani mai târziu, Otis a brevetat primul lift care funcționa cu aburi.

    Sfaturi de specialitate de la ASCENSOARE DIADRIVE

    Ce trebuie să facem dacă ne blocăm în lift? 

    Dacă rămânem blocați în lift, în primul rând nu trebuie să intrăm în panică deoarce la orice sistem de ridicare mai pot apărea erori, de cele mai multe ori ascensorul se blochează din cauza penelor de curent, dar dacă ne găsim într-un ascensor public, pe panoul de comandă vom avea un buton cu un clopoțel inscripționat, vom menține degetul apăsat pe el iar acesta din urmă va suna la administratorul clădirii (care acesta la rândul lui a fost instruit de echipa de mentenanță) și va ști să aducă ascensorul la prima stație (parter) manual, iar ușile se vor deschide automat sau cu o cheie specială pe care o deține, iar administratorul  va suna echipa de mentenanță unde va fi luat în evidență ascensorul.

    În cazul ascensoarelor vechi unde nu avem acel buton cu clopoțel vom găsi în cabină o tăbliță cu numere de telefon de la echipa de intervenție (cei care au ascensorul la întreținere) iar noi vom fi nevoiți să sunăm să vină să ne deblocheze (recomandăm să avem telefonul cu noi atunci când folosim ascensorul) bineînțeles acest lucru este valabil doar la ascensoarele vechi (Conform prescripțiilor ISCIR PTR1-2010 echipa va trebui să ajungă în maxim 30 min va trebui să răspundă și să intervină la orice oră, zi sau noapte, în orice zi).

    Ascensoarele noi conform prescriptiilor ISCIR PTR1-2010 vor veni din fabrică automat cu UPS care din lipsa curentului sau a penelor de curent va face ca ascensorul să coboare automat la prima stație (parter) iar ușa se va deschide automat și așa va rămâne până când vine echipa de mentenanță să reseteze ascensorul.

    ASCENSOARE DIADRIVE oferă clienților o gamă largă de produse. Care sunt cele mai solicitate?

    Societatea noastră comercializează ascensoare hidraulice, ascensoare electrice, platforme de ridicare, platforme pentru persoane cu dizabilități (lift de scări) platforme verticale pentru persoane cu dizabilități etc. FABRICATE ÎN EUROPA iar acestea sunt echipate standard conform ultimelor standarde europene în vigoare, EN 81-20 și EN 81- 50 pentru ascensoare și sunt conform ultimelor standarde europene în vigoare, directiva de maşini 2006/42/EEC, Directiva europeana 2004/108/EEC, 2006/95/EEC, UNI 9801,UNI 9801 pentru platforme.

    Cele mai solicitate produse sunt ascensoarele hidraulice (din cauza costului mai mic de achiziție și consumul de energie mai mic față de cele electrice) și Platformele pentru persoane cu dizabilități (lift de scări).

     Daniel Ciuchi, ASCENSOARE DIADRIVE

    6. Primul lift electric a început să funcționeze în Baltimore în anul 1887.

    7. Toți cei cărora le este frică de lifturi folosesc scările rulante acolo unde nu există scări clasice. Dar știați că lifturile sunt de 20 de ori mai sigure decât scările rulante?

    Știați că lifturile sunt de 20 de ori mai sigure decât scările rulante?
    Știați că lifturile sunt de 20 de ori mai sigure decât scările rulante?

    8. O altă tactică folosită pentru a calma pasagerii cărora le era frică de lift a fost muzica. Muzica în lift a apărut pentru prima dată în anii 1920.

    9. Iată câteva statistici interesante: Utilizatorul mediu de lift îl folosește de 4 ori pe zi. Un lift transportă 20.000 de oameni pe an. În 3 zile consecutive, ascensoarele transportă împreună echivalentul populației Pământului.

    10. În cea mai înaltă clădire din lume - Burj Khalifa din Dubai, liftul urcă până la etajul 163 și acoperă o distanță de 504 metri. Este cea mai mare înălțime la care vreun lift poate transporta o persoană.

    Articol de specialitate 1284
    Autorul: Revista Daibau

    Cum v-au fost de folos aceste informații?


    Idei de amenajare a casei

    O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

    CăutațI executanțI buni pentru domeniul Lift, ascensor?

    Avem 60 executanți pentru domeniul Lift, ascensor:

    Serviciu gratuit
    CĂUTĂM LOCAL
    Fără comisioane
    Avem 60 executanți pentru domeniul Lift, ascensor
    8.9
    0

    DIADRIVE SRL


    8.9
    1

    VERTICAL JOBS SRL


    8.9
    0

    BLACK BAT GRUP S.R.L.


    8.9
    0

    NOVA LIFT SRL