Pentru zona

    Ferestre din lemn sau ferestre din lemn placate cu aluminiu

    Articolul a fost citit chiar de 1134+ utilizatori
    Când alegeți tâmplărie pentru prima dată, pentru noua voastră casă, la un moment dat va apărea cu siguranță și întrebarea ce ferestre să alegeți. Am decis să cercetăm și să prezentăm în detaliu ferestrele din lemn și lemn-aluminiu, care sunt considerate cele mai bune. Deoarece lemnul este un material natural și ecologic care are un efect pozitiv asupra oamenilor și asupra microclimatului, merită cu siguranță să ne gândim dacă ferestrele din lemn ar fi alegerea potrivită pentru dvs.
    Articol de specialitate 1134
    ferestre din lemn
    Avem 135 executanți pentru domeniul Ferestre lemn stratificat:

    1. Ferestre din lemn

    Ferestrele din lemn au avantaje mari. Cel mai mare avantaj al lor, desigur, este materialul din care sunt fabricate, adică lemnul natural și organic și o cantitatea foarte mică de energie care este utilizată pentru prelucrarea acestuia. Ferestrele din lemn sunt, prin urmare, ecologice și ecologic acceptate, iar aspectul lor aduce căldură și confort casei. În ciuda faptului că sunt o opțiune mai scumpă, ferestrele din lemn au multe proprietăți pozitive, motiv pentru care vi le recomandăm cu plăcere.

    2. Care sunt caracteristicile ferestrelor din lemn?

    2.1. Ferestrele din lemn – avantaje

    Ferestrele din lemn au multe efecte pozitive asupra sănătății și bunăstării oamenilor, pe lângă căldura și atmosfera familiară pe care o creează odată cu aspectul lor. Lemnul este un izolator excelent, astfel încât aceste ferestre au o izolație termică bună, adică coeficientul lor de conductivitate termică este cel mai mic dintre toate materialele pentru ferestre. Lemnul reglează bine și umiditatea din cameră. Ferestrele din lemn trebuie impregnate, deoarece aceasta este singura modalitate de a rezista condițiilor meteorologice. Dacă aceste ferestre sunt protejate la suprafață, sunt rezistente și durabile, dar trebuie întreținute, lăcuite și vopsite în mod regulat.

    2.2. Ferestre din lemn - dezavantaje

    Principala slăbiciune a ferestrelor din lemn este prețul lor, care este cu până la 50% mai mare decât prețul ferestrelor din PVC. Ferestrele din lemn, în plus, trebuie curățate și întreținute în mod regulat, vopsite și reînnoite, astfel încât să nu înceapă să se descompună, deoarece lemnul este mai susceptibil la influențele mediului în comparație cu alte materiale. Ferestrele care nu se întrețin în cele din urmă se sfărâmă și se deformează, iar fisurile și găurile pot apărea pe ramele ferestrelor, ducând la scurgeri, etanșare slabă și deteriorarea izolației. Datorită acestor lucruri, ferestrele din lemn au o durată de viață mai scurtă decât ferestrele din PVC sau aluminiu, dar sunt de neînlocuit ca element natural, ecologic și în toate sensurile un bun element dintr-o casă.

    Sfaturi de specialitate de la SC MT EXCLUSIV WOOD SRL

    Care este lemnul cel mai potrivit pentru ferestre?

    Cele mai potrivite esențe de lemn stratificat pentru exterior sunt pinul nordic și meranti, atât din punct de vedere funcțional cât și al rezistenței la razele UV și intemperii. Diferența între cele doua esențe o face factorul estetic, și anume fibra și culoarea lemnului în starea lui naturală.

    Care sunt recomandările dvs de întreținere a ferestrelor din lemn?

    Întreținerea ferestrelor din lemn stratificat se face anual, înainte de venirea sezonului rece, aplicând o soluție pe bază de ceară. De asemena recomandăm ca o dată la 5 ani să se dea cu lac de exterior, special fabricat pentru lemn, zonele afectate de razele UV și intemperii.

    Larisa Dauceanu, SC MT EXCLUSIV WOOD SRL

    3. Cât costă ferestrele din lemn?

    Prețul ferestrelor din lemn cu geam dublu, cu pervaz și montaj este între 600 și 900 lei/buc.

     Lemnul se caracterizează printr-o conductivitate termică slabă, motiv pentru care ferestrele din lemn sunt cei mai buni izolatori
    Lemnul se caracterizează printr-o conductivitate termică slabă, motiv pentru care ferestrele din lemn sunt cei mai buni izolatori

    4. Ferestre din lemn placate cu aluminiu

    O alternativă foarte bună la ferestrele din lemn sunt ferestrele dintr-o combinație de aluminiu și lemn. Sunt mai bine cunoscute ca ferestre din lemn placate cu aluminiu, deoarece miezul lor este o construcție din lemn care este apoi acoperită cu o mască din aluminiu. După aparență, ferestrele din lemn placate cu aluminiu sunt similare cu cele din aluminiu, deoarece lemnul nu se vede nicăieri când ferestrele sunt închise.

    5. De ce să alegi ferestrele din lemn placate cu aluminiu?

    5.1. Ferestre din lemn placate cu aluminiu - avantaje

    Ferestrele din lemn placate cu aluminiu au multe avantaje față de cele din lemn. Deoarece miezul cadrului ferestrei este din lemn, aceste ferestre au aceeași conductivitate termică ca și cele din lemn, adică sunt excelent izolate. Pe de altă parte, deoarece lemnul este acoperit cu aluminiu, aceste ferestre sunt mult mai ușor de întreținut decât cele din lemn. În plus, acestea sunt mult mai rezistente la influențele externe, ceea ce, prin urmare, le prelungește durata de viață. În comparație cu ferestrele din aluminiu, acestea sunt mai ieftine și, mai presus de toate, mai bine izolate, iar aspectul este practic același.

    5.2. Ferestre din lemn placate cu aluminiu - dezavantaje

    Singurul dezavantaj real al ferestrelor din lemn placate cu aluminiu este că acestea sunt cele mai scumpe, deoarece aluminiul de această calitate este foarte scump. Cu toate acestea, ferestrele din lemn placate cu aluminiu sunt și acum mai ieftine decât cele din aluminiu.

    6. Cât costă ferestrele din lemn placate cu aluminiu?

    Prețul ferestrei din lemn placată cu aluminiu cu o deschidere, cu geam dublu de dimensiuni 120x100 este între 900-1100 lei/buc.

     Ferestrele din aluminiu-lemn sunt o alternativă excelentă la ferestrele din lemn datorită măștii din aluminiu care protejează miezul din lemn.
    Ferestrele din aluminiu-lemn sunt o alternativă excelentă la ferestrele din lemn datorită măștii din aluminiu care protejează miezul din lemn.

    Dacă decideți să montați o fereastră, ne puteți contacta și la DaiBau.ro. Pe portalul nostru veți găsi mai multe sfaturi legate de acest subiect, dar și executanții și producătorii cu care lucrăm și care vor răspunde cererii dvs. cu o ofertă adecvată.

    Puteți vedea informații despre preț în calculatorul nostru.

    Articol de specialitate 1134
    Autorul: Revista Daibau

    Cum v-au fost de folos aceste informații?


    Idei de amenajare a casei

    O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

    CăutațI executanțI buni pentru domeniul Ferestre lemn stratificat?

    Avem 135 executanți pentru domeniul Ferestre lemn stratificat:

    Serviciu gratuit
    CĂUTĂM LOCAL
    Fără comisioane
    Avem 135 executanți pentru domeniul Ferestre lemn stratificat
    8.9
    2

    Fenetre West srl


    8.9
    0

    MATHY QUARTIER S.R.L.


    8.9
    0

    STOLZ & BAUER PRODUCTION SRL


    8.9
    0

    SC MT EXCLUSIV WOOD SRL