Pentru zona

    Ferestre din PVC, lemn sau aluminiu?

    Articolul a fost citit chiar de 2669+ utilizatori
    Nu este posibil să dați un răspuns simplu la întrebarea ce tip de fereastră să alegeți. Fiecare dintre aceste materiale sau combinațiile lor au anumite avantaje și dezavantaje. Alegerea materialului potrivit pentru ramele ferestrelor depinde de caracteristicile și proprietățile arhitecturale ale clădirii în sine, deoarece astăzi calitățile lemnului, aluminiului și plasticului de pe piață sunt în general excelente și uniforme. Rezultă că nici măcar nu poți face o alegere greșită. Cu toate acestea, pot apărea probleme mai târziu, din cauza montării neprofesionale a ferestrelor, care pot afecta materialele montate.
    Articol de specialitate 2669
    1
    Avem 134 executanți pentru domeniul Ferestre lemn stratificat:

    1. Ferestre PVC

    1.1. Caracteristicile ferestrelor din PVC

    Ferestrele din PVC sunt realizate din rame din plastic, din clorură de polivinil. PVC înseamnă izolare fonică și termică excelentă, durabilitate, protecție și întreținere destul de simplă. Puteți alege dintre multe modele de rame, metode de deschidere și culori. Cel mai des sunt luate pentru apartamente, deși din ce în ce mai des pentru case.

    Conductivitatea lor termică, pe de altă parte, este oarecum mai mică - 2,0-2,5 W / m2K și sunt un izolator mai slab decât lemnul.

    1.2. De ce să alegeți ferestre PVC

    Avantajele ramelor de ferestre din PVC includ durata lungă de viață, întreținere ușoară, izolare fonică și termică excelentă, precum și siguranță. În plus, aceste rame sunt solide și stabile, neinflamabile. PVC-ul este un material care poate fi în orice culoare sau design, adică cel care se potrivește cel mai bine la interiorul și exteriorul dumneavoastră. Ramele de ferestre din PVC sunt, de asemenea, considerate a fi cele mai ieftine de pe piață.

    1.3. Dezavantajele ferestrelor din PVC

    Ceea ce este considerat un dezavantaj este faptul că PVC este un material artificial și o materie primă neregenerabilă. Dacă nu există o protecție adecvată, PVC-ul, mai ales vara, se poate slăbi la temperaturi ridicate datorită extensibilității materialului. PVC-ul reacționează slab la radiațiile UV, ceea ce scurtează durata de viață a materialelor ferestrelor și au nevoie de protecția  jaluzelelor exterioare. S-ar spune că dezavantajul lor este că arată mai puțin elegant în spațiu decât ramele din lemn sau aluminiu, deoarece la prima vedere se observă că este plastic pur.

    2. Ferestre PVC - preț

    Ramele de ferestre din PVC sunt, de asemenea, considerate a fi cele mai ieftine de pe piețe, ceea ce poate fi din nou considerat un avantaj. Pot fi cu până la 40% mai ieftine decât lemnul, adică cu 100% mai ieftine decât cea mai scumpă combinație de ferestre lemn-aluminiu. Prețul final, ca și pentru altă tâmplărie, depinde de dimensiuni, tip de deschidere (fixă, aripă, glisantă) și mecanismul care poate ridica semnificativ costul produsului precum și culoarea sau eventualul design și altele.

    Sfaturi de specialitate de la FERAK GROUP SRL

    Care sunt avantajele tâmplăriei din PVC față de cea din lemn sau aluminiu?

    Tâmplăria din PVC are o serie de avantaje față de cea din lemn sau aluminiu și anume:
    - Izolează termic mai bine decât tâmplăria din lemn
    - Întreținerea și curățarea profilelor este mai ușoară și eficientă în timp, nu trebuie vopsite sau tratate periodic.
    - Nu putrezesc
    - Nu se umflă la umezeală
    - Au un aspect modern și se pot folosi și elemente de design care se potrivesc la clădiri clasice prin gamă variată de imitații de lemn
    - Au o plaja de reglaje superioară atât tâmplăriei din lemn cât și celor din aluminiu
    - La variantele cu izolare termică ridicată prețul este un avantaj major al tâmplăriei din PVC față de cele din lemn sau aluminiu.
    - Îmbinările tâmplăriei sunt făcute prin sudură ceea ce asigură o etanșare superioară celorlalte variante (îmbinarea tâmplăriei din aluminiu se face prin fixare mecanică cu colțare și șuruburi care pot ceda în timp)
    - Prezintă și cel mai mare grad de versatilitate în domeniul tâmplăriei și există varianta de placare la exterior cu profile din aluminiu, aspect care îmbină avantajele aspectului profilelor din aluminiu cu avantajele termoizolatoare și de reglaje ale tâmplăriei din PVC.

    La ce trebuie să fim atenți când alegem profilul de tâmplărie?

    - Cel mai important aspect care trebuie urmărit când analizăm o ofertă de tâmplărie este coeficientul de transfer termic, acesta ne arată cât de eficientă este tâmplăria respectivă.
    - Un alt aspect important este să cunoaștem destinația tâmplăriei și a spațiului închis cu acestea și să alegem nivelul de echipare a tâmplăriei în concordanță cu nevoile de izolare ale spațiului.
    - Recomand alegerea unui producator de profile premium printre care se numără Gealan, Salamander, Veka, Rehau, Komerling, Trokal.
    - La fel de importantă este și feroneria care este "motorul unei ferestre", degeaba ai caroseria bună, dacă motorul este neperformant. Recomand  Winkhaus, Rotto, Mako sau GU.
    - Grosimea armăturii interioare care trebuie să fie din oțel galvanizat între minim 1.5mm și 3mm grosime* acesta este "Șasiul" ferestrei care îi conferă rigiditate și rezistență în timp.
    - Pe lângă toate componentele interioare ale ferestrei este extrem de important procesul de producție al tâmplăriei, cu siguranță o fereastră produsă într-o fabrică cu utilaje performante va fi superioară calitativ uneia produse într-un atelier mic sau garaj unde măsurarea profilelor se face la ruletă, pe când în fabrică toate proflele sunt debitate de utilaje CNC cu precizie milimetrică, sudura la 4 capete garantează geometria tâmplăriei și consecvență în calitatea tâmplăriei.
    - Tipul sticlei și caracteristicile acesteia. Sticla ocupa între 80 și 90% din suprafața unei ferestre și eficiența acesteia este în concordanță cu aceasta. O sticlă termopan cu doua foi de sticlă de 24mm cu coeficientul de transfer termic 1.1N/mpK izolează cât 3 cm de vată bazaltică, iar un pachet tripan cu trei foi de sticlă de 44mm cu coeficientul de transfer termic de 0.5  N/mpK izolează cât 7cm de vată bazaltică.
    - Și la urmă poate factorul determinant în calitatea unei tâmplării este montajul acesteia. O fereastră slabă calitativ dar montată bine poate funcționa mai bine decât cea mai bună fereastră montata incorect. 

    *Recomand solicitarea unei oferte scrise în care să fie specificate tipul profilului, feroneria, armătura, culoarea, tipul de sticlă.
    *Calitatea produselor și a montajului pot fi dovedite prin recenzii și vizite la clienții firmei de la care solicitați oferta.

    Florin Chertes, Ferak Group SRL

    3. Ferestre din lemn

    3.1. Caracteristicile ferestrelor din lemn

    Ferestrele din lemn sunt singurele realizate din material complet natural. Pentru producerea lor se folosește lemn mai dur, care trebuie impregnat, de fapt, ferit de toate influențele externe la care este expus constant. Atunci vă decideți pentru ferestrele din lemn, ar trebui să acordați cea mai mare atenție calității lemnului în sine și producției sale. Cea mai optimă alegere este lemnul lipit cu protecție adecvată care păstrează aspectul natural și caracteristicile materialului.

    Lemnul are cel mai scăzut factor de conductivitate termică - 1,5-1,8 W/m2K, ceea ce înseamnă că este cel mai bun izolator dintre toate materialele pentru ferestre.

    3.2. Avantajele ferestrelor din lemn

    Faptul că lemnul este un material natural este primul și cel mai important avantaj al său, deoarece în sine păstrează toate privilegiile petrecerii într-un mediu natural la fel de mult ca și impresia de căldură a unei locuințe tradiționale. În plus, deține și culoare, structură și textură naturale; ramele din lemn „respiră” și astfel ajută la echilibrarea umidității din încăperi. Pe lângă altele, lemnul este un excelent izolator fonic și termic - mai mult decât atât - cel mai bun dintre toate materialele.

    3.3. Dezavantajele ferestrelor din lemn

    Dezavantajul ferestrelor din lemn este considerat a fi întreținerea foarte solicitantă regulată și reînnoirea straturilor de protecție, deoarece lemnul nu tolerează influențele atmosferice și expunerea la dăunători. Dacă nu sunt întreținute, ramele ferestrelor din lemn se sfărâmă și vara se deformează și pot apărea fisuri și scurgeri de apă. Datorită rezistenței slabe, comparativ cu PVC-ul, etanșarea mai slabă are loc în lunile de vară. Nu trebuie uitat că lemnul este un material inflamabil.

    4. Ferestre din lemn - preț

    Prețul ramelor de ferestre din lemn poate fi considerat un dezavantaj, deoarece acestea sunt în general cu aproximativ 40% mai scumpe decât ferestrele din PVC. Totuși, trebuie avut în vedere că își justifică prețul prin faptul că sunt complet naturale și că lemnul ca atare este incomparabil cu alte materiale.

    med 3 in 3.1.jpg

    5. Ferestre din aluminiu

    5.1. Caracteristicile ferestrelor ALU

    Deși, în principiu, toate materialele pentru ferestre sunt bune și potrivite în sine, ferestrele din aluminiu sunt încă considerate pe departe cea mai bună soluție din punct de vedere al izolației termice și al rezistenței la influențele externe. Aluminiul este un material extrem de rezistent și durabil care oferă protecție adecvată și de calitate. Astfel, ferestrele ALU sunt considerate a fi cele mai rezistente la influențele externe dintre toate ferestrele în general. În comparație cu lemnul, aluminiul are caracteristici termice slabe și este un izolator termic slab, deoarece conductivitatea sa termică variază între 3,0-6,0 W/m2K. Prin urmare, ferestrele ALU trebuie să aibă deosebit de bună izolație a ramelor pentru a evita pierderile inutile de căldură și punțile termice.

    Conductivitatea termică este mai bună dacă ramele sunt realizate dintr-o combinație de lemn și aluminiu, ceea ce înseamnă că miezul ferestrei este din lemn și apoi închis cu o mască de aluminiu. Totuși, această mască din aluminiu la exterior nu ajută prea mult deoarece conductivitatea termică rămâne aproximativ aceeași ca la ramele ferestrelor din lemn. Acesta variază între 2,0-2,3 W/m2K.

    5.2. Avantajele ferestrelor ALU

    Avantajele ferestrelor din aluminiu includ o protecție foarte bună împotriva radiațiilor UV și a altor condiții meteorologice datorită stratului de aluminiu. Foarte elegant și aduc un suflu de design industrial spațiului. Printre avantajele ferestrelor ALU se numără durata de viață lungă, etanșarea foarte bună și întreținerea nesolicitantă. Există o gamă largă de rame de ferestre, măști din aluminiu, diferite culori, pe când aluminiul este considerat un material care permite reciclarea 100%. Datorită stabilității, siguranței, ușurinței de întreținere și a utilizării excepționale, ramele de ferestre ALU sunt cele mai potrivite pentru clădirile cu suprafețe mari de sticlă. Se poate adăuga că avantajele acestor rame includ stabilitate, rezistență, longevitate, întreținere minimă, o alegere mai mare de culori și design și o bună izolare fonică.

    5.3. Dezavantajele ramelor de ferestre combinate

    Ramele ferestrelor combinate cu lemn și metal au numeroase avantaje, în timp ce prețul este considerat un dezavantaj, deoarece sunt cele mai scumpe. În plus, conductivitatea termică a unor astfel de ferestre poate fi considerată cu siguranță o slăbiciune, deoarece fără izolație suplimentară sunt aproape inutilizabile.

    po 3.1.jpg

    6. Ferestre ALU – preț

    Dacă optați pentru ferestre din aluminiu, va trebui să băgați mâna adânc în buzunar, deoarece unele dintre aceste modele pot fi 100% mai scumpe decât PVC-ul.

    Dacă decideți să montați o fereastră, ne puteți contacta la Daibau.ro. Pe site-ul nostru veți găsi mai multe sfaturi legate de acest subiect, dar și executanții și producătorii cu care lucrăm și care vor răspunde cererii dumneavoastră cu o ofertă adecvată.

    Puteți vedea informații despre preț în calculatorul nostru.

    Articol de specialitate 2669
    Autorul: Daibau.ro

    Cum v-au fost de folos aceste informații?


    Idei de amenajare a casei

    O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

    CăutațI executanțI buni pentru domeniul Ferestre lemn stratificat?

    Avem 134 executanți pentru domeniul Ferestre lemn stratificat:

    Serviciu gratuit
    CĂUTĂM LOCAL
    Fără comisioane
    Avem 134 executanți pentru domeniul Ferestre lemn stratificat
    8.9
    0

    MATHY QUARTIER S.R.L.


    8.9
    0

    GLASS & MIRROR CONCEPT


    8.9
    2

    MARAL STIL SRL


    8.9
    0

    BARNI PROJECT S.R.L.