Pentru zona

    Renovarea băii și costul acesteia

    Articolul a fost citit chiar de 1852+ utilizatori
    Camera de baie este o încăpere, care trebuie să fie cât mai utilă și pe care ne-o dorim cât mai plăcută, ceea ce este greu de realizat având în vedere toate aparatele și instalațiile pe care aceasta le conține. Ne hotărâm să ne renovăm baia fie pentru că aceasta este constant expusă umidității și uzului intens, fie pentru că plăcile ceramice par învechite. Renovarea băii nu implică numai schimbarea echipamentului vizibil, ci și a instalațiilor aflate sub tencuială. O renovare completă a camerei de baie presupune schimbarea echipamentului tehnico-sanitar, a plăcilor ceramice de pe pereți și de pe podea, renovarea instalațiilor electrice și schimbarea corpurilor de iluminat, ca și reabilitarea instalațiilor de alimentare cu apă și de canalizare.
    Articol de specialitate 1852
    baie
    Avem 1860 executanți pentru domeniul Renovare baie:

    renovare-gresie.jpg

    1. Stabilirea amplorii renovării camerei de baie

    Înainte de reabilitarea camerei de baie, este important a stabili, ce este necesar a schimba, punând accentul în primul rând pe țevi și pe instalația electrică, ca și pe eventuala instalare de sisteme suplimentare, cum ar fi încălzirea în pardoseală.

    2. De ce fel de executanți avem nevoie pentru renovarea camerei de baie?

    Pentru renovarea fără probleme a camerei de baie este foarte importantă organizarea și armonizarea muncii tuturor executanților, care participă la aceasta. Este vorba de executanți ai instalațiilor mecanice, de alimentare cu apă și canalizare, de electricianul care execută instalația electrică și de montatorul plăcilor ceramice. Pentru a finaliza mai rapid renovarea - și uneori și pentru a face economii - se poate opta pentru varianta ”la cheie”, în cadrul căreia responsabilitatea executării tuturor lucrărilor este preluată de un singur executant, care renovează baia împreună cu partenerii săi.

    3. Designul și echipamentul camerei de baie

    Mai întâi, trebuie să alegem designul camerei de baie în ansamblu. Pentru a face această alegere, puteți cere sfatul unui arhitect sau al unui designer de interior. Vă puteți alege modelul plăcilor ceramice și al restului echipamentului și din cataloagele publicate pe internet. Apoi, după ce v-ați făcut deja o idee despre cum doriți să arate camera dvs. de baie, merită să vizitați un magazin specializat în vânzarea de plăci ceramice, pentru a verifica calitatea materialelor pe viu. Puteți realiza mai ușor planul băii dorite cu ajutorul unui software și al angajaților magazinului, care vă pot crea un design 3D cu echipamentul și plăcile ceramice alese. Echipamentul și mărimea plăcilor ceramice depind mai ales de mărimea băii: bineînțeles, că într-o cameră de baie mare se potrivesc un anumit tip de plăci, iar într-una mică un alt tip de plăci.

    4. Renovarea instalațiilor camerei de baie

    Instalațiile aflate sub tencuială determină poziția elementelor echipamentului tehnico-sanitar. Limita cea mai mare în ceea ce privește amplasarea acestora o constituie poziția conductei verticale de canalizare a casei, în care se varsă apa reziduală și materiile fecale. În acest sens, este bine ca vasul de WC să fie amplasat cât mai aproape de această conductă și ca țeava de racordare să fie cât mai scurtă. Dacă aceasta din urmă este lungă, conducta se poate înfunda, iar rezistența statică a plăcii etajului în care aceasta este incorporată poate scădea. Instalațiile sunt deseori ascunse într-un perete montat prin montare uscată, denumit ”peretele instalațiilor”. Mentenanța unei astfel de execuții este mai simplă și bineînțeles că nu este nevoie a se modifica construcția. În faza de montare a instalațiilor, este important să se verifice funcționarea fiabilă a acestora.

    La ora actuală, folosirea sistemelor de încălzire în pardoseală este foarte răspândită. Puteți alege fie un sistem de încălzire în pardoseală cu apă caldă provenită din centrala termică și fie unul electric. În cazul renovărilor, cel mai des se optează pentru sistemul electric de încălzire în pardoseală, pentru a nu se mări presiunea apei în conducte. Dacă se folosește în schimb apa de la sistemul de încălzire centrală, acesta este suplimentat.

    5. Demontarea plăcilor ceramice vechi

    Demontarea plăcilor ceramice vechi se face prin spargerea acestora, astfel rezultând materiale reziduale și murdărie. Dacă plăcile vechi sunt lipite prost, dacă atunci când batem în ele în anumite locuri sună a gol sau deja se dezlipesc, atunci înlăturarea lor constituie soluția cea mai bună. După îndepărtarea plăcilor vechi, se nivelează peretele cu un material de nivelare și se pregătește pentru montarea plăcilor noi.
    Plăcile ceramice ale pardoselii, aflate deasupra țevilor sistemului de încălzire în pardoseală trebuie să fie îndepărtate cu atenție, pentru a nu deteriora aceste țevi.
    Cel mai bine este să angajați un meseriaș care să vă îndepărteze plăcile ceramice vechi și să vi le transporte la un depozit de deșeuri. Cu siguranță, că mai ales în primele faze ale lucrărilor, atunci când este necesară demolarea anumitor elemente al obiectului sau transportarea materialului rezidual la depozitul de deșeuri, veți putea economisi bani, dacă veți face aceste munci singuri.

    6. Plăcile ceramice pentru camera de baie și modelul mozaical

    În camerele de baie se montează plăci ceramice de diferite mărimi. Dacă plăcile ceramice ale pereților sau ale pardoselii au un design mozaical, acestea dau un aspect foarte atractiv camerei de baie. Trebuie să fiți atenți, ca să nu alegeți mozaicuri minuscule sau ca acestea să nu fie montate pe toate suprafețele, pentru a nu crea un aspect prea intens și nearmonios. Mozaicurile sunt adecvate pentru băile cu dimensiuni mai mici și se montează pe suprafețe reduse. Acestea se pot folosi în băile mari pentru a aporta diversitate ambientului format în principal de plăci clasice.

    7. Piatra și lemnul în camera de baie

    Pe lângă plăcile ceramice cu sau fără mozaicuri, la ora actuală în camerele de baie se folosesc și alte materiale de placare. Plăcile din piatră pentru pereți și podea sunt foarte folositoare. Piatra dă camerei de baie un aspect clasic, puțin rece, dar și elegant. Acest material este de obicei ales pentru aspectul primar și clasic pe care îl creează. Plăcile din piatră nu sunt la fel de rezistente și solide ca cele ceramice și necesită o mentenanță mai deasă.

    Folosirea lemnului în camera de baie este o variantă mai deosebită și mai interesantă. Aici nu ne referim doar la mobilierul băii, ci și la placarea pereților și a podelei cu lemn. Pardoseala din lemn dă o senzație foarte plăcută picioarelor desculțe.

    Este necesar a alege un tip de lemn foarte rezistent la diferențele de temperatură, la apă și la umezeală. Foarte adecvat pentru băi este lemnul tropical, cum ar fi tecul, folosit și în industria nautică. Dar, acesta trebuie să fie lăcuit. Lemnul are nevoie de o mentenanță mai atentă. Se recomandă ca pardoseala din lemn să se afle la un nivel superior podelei și să se faciliteze astfel aerisirea zonei de sub ea.

    8. Cât costă renovarea camerei de baie?

    Costul renovării camerei de baie depinde de amploarea acesteia, de calitatea materialelor folosite, ca și de mărimea băii. Prețul începe de la suma de 2.000,00 EUR și poate ajunge până la 6.000,00 EUR. Prețul renovării nu crește direct proporțional cu dimensiunea băii. De fapt, renovarea unei băi mici costă mai mult pe m2 decât renovarea unei băi mari. Atunci când veți colecta oferte de la executanți, fiți atenți ca acestea să conțină cel puțin următoarele puncte: demontarea echipamentului și a plăcilor ceramice vechi, transportarea materialului rezidual la un depozit de deșeuri, lucrări grosiere la instalațiile de alimentare cu apă și de canalizare, lucrări de zidărie, pregătirea suprafețelor pereților și a podelei pentru montarea plăcilor ceramice noi, montarea plăcilor ceramice noi, execuția rosturilor între plăci și lucrările de montare fină. Dacă veți achiziționa materialele prin intermediul executantului,veți plăti mai puțin TVA. Materialele sunt următoarele: plăcile ceramice, materialele de construcție și cele pentru instalațiile de apă și de canalizare (adezivi, materialul pentru execuția rosturilor, beton, țevi pentru instalațiile de alimentare cu apă și de canalizare), echipamentul tehnico-sanitar, cabina de duș, cada, chiuvetele și altele.

    Articol de specialitate 1852
    Autorul: Daibau.ro

    Cum v-au fost de folos aceste informații?


    Idei de amenajare a casei

    O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

    CăutațI executanțI buni pentru domeniul Renovare baie?

    Avem 1860 executanți pentru domeniul Renovare baie:

    Serviciu gratuit
    CĂUTĂM LOCAL
    Fără comisioane
    Avem 1860 executanți pentru domeniul Renovare baie
    8.9
    0

    MASTERWORKS CONSTRUCTII S.R.L.

    8 K
    8.9
    0

    ROMTOPINSTAL SRL


    8.9
    0

    ADIROM ALL FOR HOME SRL


    9.6
    0

    SCOR TOTAL CONSTRUCT S.R.L.

    2