Pentru zona

    Renovare baie - prețuri, idei și viteza de lucru

    Articolul a fost citit chiar de 1691+ utilizatori
    Baia este un spațiu care în primul rând trebuie să aibă o valoare de utilizare, dar cu siguranță este de dorit să arate bine, lucru care devine din ce în ce mai dificil de realizat, deoarece numărul de elemente și dispozitive sanitare, precum și instalarea este în creștere. Procedând astfel, trebuie avut în vedere faptul că nu este vorba doar de înlocuirea părților vizibile; este mult mai important să schimbați toate instalațiile invizibile. Renovarea rapidă completă a băii include lucrări precum înlocuirea articolelor sanitare, a pardoselilor și a pereților, a instalațiilor electrice și a iluminatului, precum și a orificiilor de alimentare cu apă și canalizare și a canalelor de scurgere. Renovând baia, veți avea grijă de liniile dărăpănate, precum și de aspectul modern al băii.
    Articol de specialitate 1691
    renovare baie

    1. Evaluarea renovării băii

    Renovarea unei băi este, de regulă, un efort solicitant, complex și deloc ieftin. Înainte de a începe lucrările, trebuie să se determine ce trebuie înlocuit. Aceasta înseamnă practic o perspectivă asupra stării tuturor liniilor, conductelor, conexiunilor, precum și o evaluare a posibilității de instalare a unor elemente și sisteme noi, cum ar fi, de exemplu, încălzirea prin pardoseală. O renovare a băii bine planificată profesional vă poate economisi la fel de mulți bani cât și nervi.

    2. Care maeștri sunt necesari pentru astfel de lucrări?

    Renovarea rapidă a băii necesită respectarea, continuitatea și organizarea perfectă a muncii, și astfel toți antreprenorii și meșterii. Sunt de obicei executanți de instalații mecanice, sanitare și electrice și ceramist. Pentru o muncă mai rapidă și economisiri posibile, poate una dintre cele mai bune soluții este să efectuați lucrări „la cheie”, fiindcă în acest caz toată responsabilitatea revine unui singur executant care lucrează cu parteneri.

    Când colectați ofertele executanțiilor, acordați atenție dacă acestea conțin toate următoarele puncte: demontarea echipamentelor și îndepărtarea gresiei, îndepărtarea molozului, lucrări de instalare aspră, lucrări de zidărie, pregătirea bazelor de podea și de perete pentru gresie și instalarea acestora, chituire și lucrări fine de instalare. Dacă decideți să și achiziționați prin executant, materialul se va dovedi a fi puțin mai ieftin, deoarece în general cumpără în vrac la un preț mai mic. În acest caz, materialul include plăci ceramice, materiale de construcții și instalații sanitare (țevi, drenuri, coate, conexiuni, lipici, nisip, beton, chituri etc.), obiecte sanitare, duș și / sau cadă, chiuvetă (e) și altele.

    Sfaturi de specialitate de la FDI CONCEPT INSTAL SRL

    Care sunt cele mai mari greșeli care trebuie evitate atunci când renovăm baia?

    Ca să evităm greșelile când se execută instalațiile la o baie clientul trebuie să aibă un proiect sau un plan, schița cu cote distante, să stabilească cu constructorul cota de șapă sau finalul la gresie. Clienților aduc la cunoștiință care sunt avantajele materialelor de calitate pentru că lucrez doar astfel de materiale, și ofer seriozitate, calitate și promtitudine. 

    Care este cel mai popular sistem de încălzire în baie? De ce?

    Cel mai bun sistem de încălzire în baie este cel pe care clientul își permite!
    Efectuez încălzire în pardoseală, controlată individual de la un termostat aplicat pe peretele din baie. Caloriferul normal radiază foarte bine dar nu este prevăzut pentru baie din cauză că rugineste din cauza aburilor. Scărița de baie este foarte bună pentru a usca hainele dar nu are putere să dea căldura necesară de care avem nevoie!

    Doru Cîrdei, FDI CONCEPT INSTAL SRL

    Pentru a vă simți confortabili cu picioarele goale, puteți instala încălzire prin pardoseală electrică sau cu agent termic lichid
    Pentru a vă simți confortabili cu picioarele goale, puteți instala încălzire prin pardoseală electrică sau cu agent termic lichid

    3. Băi moderne - idei și echipamente

    Mai întâi trebuie să decideți cum va arăta baia în ansamblu. Nu vă puteți imagina cum arată o baie modernă? Un arhitect sau designer de interior, un expert în design interior, vă pot ajuta cu idei. Puteți alege elemente de baie prin portaluri specializate, site-uri web și cataloage, dar și vizitând salonul de ceramică pentru a vă asigura că ceea ce ați văzut este cu adevărat ceea ce doriți. Planificarea unei băi poate fi, de asemenea, mai ușoară de către un consultant din saloane, deoarece acestea au, în general, un program pentru desenarea și calcularea planurilor tehnice care arată exact cum va arăta o baie completă când va fi terminată. Ar trebui să alegeți echipamentul și dimensiunile plăcilor ceramice în funcție de dimensiunea spațiului. Formatele mari sunt pentru băi mari și invers, deoarece lasă o impresie complet diferită.

    4. Înlocuirea instalațiilor

    Poziția și direcția conductelor de instalare determină în mare măsură poziționarea obiectelor sanitare. În general, se dovedește că cel mai mare obstacol este locul unde trece linia verticală de canalizare, în care curg toate deșeurile. Vasul de toaletă trebuie să fie cât mai aproape de această deschidere, astfel încât conexiunea să fie cât mai scurtă și astfel încât șansele de înfundare să fie cât mai mici. O conexiune lungă poate perturba puterea și statica plăcii în care este instalată. Instalațiile sunt adesea ascunse de gips-carton, numite și pereți de instalare. În acest caz, atât intervențiile, cât și întreținerea sunt mult mai ușoare, deoarece nu necesită intervenție în construcția instalației. La instalare, cel mai important lucru este executarea corectă a căderii și drenajului.

    Încălzirea prin pardoseală în baie astăzi este aproape standard. Puteți alege încălzirea prin pardoseală electrică sau cu apă, cu toate că instalarea încălzirii prin pardoseală electrică este recomandată pentru renovări. În caz contrar, la instalarea încălzirii prin pardoseală cu apă caldă, nivelul podelei trebuie ridicat și nu există întotdeauna condiții pentru asta.

    5. Îndepărtarea gresiei

    Îndepărtarea plăcilor ceramice din baie înseamnă, de fapt, spargerea lor și îndepărtarea resturilor de pe pereți. Apoi, atunci când există plăci pe jumătate desprinse sau libere, îndepărtarea lor este cea mai bună soluție. Când totul este îndepărtat, suprafața trebuie nivelată cu un compus de nivelare pentru a pregăti substratul pentru altele noi. La îndepărtarea gresiei plasate peste încălzirea prin pardoseală, acest lucru trebuie făcut cu mare atenție pentru a nu deteriora conductele de încălzire.

    Cel mai bine este să lăsați îndepărtarea gresiei și îndepărtarea molozului profesioniștilor, deși în aceste prime etape ale muncii aspre, puteți economisi niște bani dacă o faceți singuri.

    6. Gresie și mozaicuri pentru baie

    Se poate spune că plăcile ceramice au fost întotdeauna utilizate în cea mai mare parte pentru băi și, prin urmare, sunt disponibile în numeroase formate și modele. În ceea ce privește calitatea, suprafețele cu gresie sunt foarte asemănătoare cu mozaicurile, care, prin designul lor mai mic, pot face baia mai dinamică și mai colorată. Cu toate acestea, trebuie avut grijă ca în băile mari, multe mozaicuri pot provoca efectul opus și arata intruziv și inconsistent. Mozaicul se face în băi mici sau în cele mari, dar numai pentru a accentua plăcile clasice.

    7. Piatra și lemnul în baie

    Pe lângă plăcile și mozaicurile, care sunt considerate clasice, pentru băi sunt din ce în ce mai utilizate alte materiale. Gresia și plăcile de piatră devin din ce în ce mai populare. Piatra în baie arată clasic și elegant, deși cam rece. Cei care doresc originalitate și clasică optează pentru piatră. Cu toate acestea, plăcile din piatră nu sunt la fel de durabile și rezistente ca plăcile ceramice, iar întreținerea lor este mai solicitantă.

    Băi moderne cu căzi de modă veche
    Băi moderne cu căzi de modă veche

    O soluție ușor diferită, dar cu siguranță mai interesantă în baie, este lemnul. Lemnul din baie nu mai este folosit exclusiv pentru piese de mobilier și diverse accesorii, ci și pentru acoperirea podelelor și a pereților. Pardoselile din lemn arată foarte confortabil sub picioarele goale. Desigur, trebuie să alegeți un tip de lemn foarte rezistent, care să reziste la schimbări de temperatură, apă și umiditate. Pentru aceasta, unele specii de pomi tropicali sunt cele mai bune, cum ar fi tecul, cu tipuri speciale de acoperiri de protecție, care este utilizat și în construcția navală. În plus, lemnul are nevoie de îngrijiri speciale. De asemenea, se recomandă ca plăcile din lemn să fie așezate astfel încât să fie ridicate de la podea și ca partea exterioară să aibă aerisire.

    8. Băi fără gresie

    Nu aveți prea mult timp să renovați baia? Vă întrebați cum ar trebui să arate o baie modernă? Vă putem spune că o baie fără gresie are multe avantaje față de cea cu ele. Pe lângă aspectul neobișnuit și la modă, renovarea băii este mult mai rapidă, deoarece după îndepărtarea celor vechi nu se pierde timp la pregătirea substratului, lipirea și uscarea plăcilor noi și la lucrarea cu rosturile. Puteți vopsi gresia veche cu un strat neted care nu are chit, astfel încât impuritățile să nu fie reținute și întreaga baie să fie mult mai ușor de întreținut și curățat. Reparațiile în viitor vor fi, de asemenea, mai ușoare, deoarece gresia nu va trebui curățată și reinstalată și nu va trebui să păstrați rezervele.

     Băile moderne au podea din lemn
    Băile moderne au podea din lemn

    9. Cât costă renovarea unei băi?

    Cât ar costa o renovare completă a băii? Prețul băii depinde de volumul de lucru, de calitatea materialelor de instalare și de dimensiunea băii. Prețul poate fi de la 1.000 lei/mp până la 3.000 lei/mp. În același timp, rețineți că aici costurile nu cresc odată cu suprafața pătrată, adică o baie mai mică se poate dovedi mai scumpă decât una mare.

    Dacă decideți să vă renovați baia, ne puteți contacta și la DaiBau.ro. Pe portalul nostru veți găsi mai multe sfaturi legate de acest subiect, dar și executanții și producătorii cu care lucrăm și care vor răspunde cererii dvs. cu o ofertă adecvată.

    Puteți vedea informații despre preț în calculatorul nostru.

    Articol de specialitate 1691
    Autorul: Revista Daibau

    Cum v-au fost de folos aceste informații?


    Idei de amenajare a casei

    O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

    CăutațI executanțI buni pentru domeniul Renovare baie?