Pentru zona

    Dispozitive de purificat pe bază de plante, purificatoare pentru apă pe bază de plante

    Articolul a fost citit chiar de 685+ utilizatori
    Dispozitivele de purificat pe bază de plante sunt una dintre modalitățile posibile de epurare a apelor uzate de la gospodării care, conform tehnologiei, aparțin tipului biologic de stație de epurare. Dispozitivele de purificat a parcelei casei familiale ocupă ceva mai puțin de 10 m2 de suprafață, care este mai mult decât suprafața necesară dispozitivelor biologice și lagunare. Cea mai importantă caracteristică a unui purificator din plante este că se bazează pe metode durabile și nu are acționare electrică. Acesta este unul dintre principalele motive pentru popularitatea și cererea crescândă a unor astfel de dispozitive publice.
    Articol de specialitate 685
    dispozitiv de purificare din plante
    Avem 180 executanți pentru domeniul Fose septice:

    1. Dispozitiv public pentru epurarea apei pe bază de plante

    Purificatoarele de apă pe bază de plante se caracterizează prin numeroase utilizări. Acestea sunt utilizate pentru tratarea apelor uzate din așezări, case familiale, ferme, diverse facilități turistice, parcuri sau ateliere mici și fabrici industriale. Munca lor este deosebit de importantă, deoarece efectuează și un tratament terțiar, care elimină bacteriile patogene și anumite nutrimente din apă.

    2. Importanța purificatorului de apă pe bază de plante

    Dispozitivele purificatoare pe bază de plante au multe caracteristici pozitive. Acestea reduc cu succes numărul de bacterii, elimină compușii de azot, fosfor, metale grele și alte substanțe toxice. Funcționarea și întreținerea dispozitivelor de purificare este simplă și nu este exigentă; pot fi ușor actualizate la nevoie, sunt funcționale, estetic practice și se încadrează în orice mediu.

    3.Cum funcționează plantele purificatoare

    3.1. Dispozitiv de purificare biologic sau pe bază de plante?

    Principala diferență între un purificator biologic și unul de plante este în fluxul de apă prin dispozitiv. Prin purificatorul de plante, apa se mișcă în funcție de forța de greutate, fără utilizarea unei pompe, astfel încât este nevoie de un teren înclinat pentru funcționarea sa cu succes. Funcționarea datorită legilor naturale este un mare avantaj nu numai pentru că nu consumă energie electrică, ci și datorită instalării, funcționării și întreținerii mai simple a sistemului; în acest sens și în orice altul, purificatorul de plante este mai economic decât alte tipuri.

    3.2. Părți ale dispozitivelor de purificare

    Purificatorul pe bază de plante constă din două bazine conectate la linie prin care apele uzate curg sub suprafață, ceea ce împiedică formarea mirosurilor și reproducerea diferitelor insecte. Apele uzate trec prin substratul pe care sunt plantate plantele. Baza constă dintr-un amestec de diferite fracțiuni de piatră zdrobită. Ambele piscine au impermeabilizare. Substratul de compost este plin de microorganisme care purifică apa, în timp ce plantele de la suprafață o filtrează suplimentar. Întregul proces este o combinație de curățare chimică, mecanică și biologică. Acesta este un proces excepțional, deoarece apa poate fi până la 99% mai curată la ieșire decât la intrarea în sistem. Puritatea medie a apei este de obicei de aproximativ 85%. La fel este iarna, deși vegetația este mult mai mică. Apa purificată din dispozitiv este utilizată pentru udarea peluzelor și a livezilor, dar nu este recomandată pentru udarea legumelor.

    Reprezentarea schematică a purificării apei într-un purificator din plante
    Reprezentarea schematică a purificării apei într-un purificator din plante

    4. Tipuri de dispozitive purificatoare pe bază de plante

    4.1. Fluxuri de apă de suprafață și subterane

    Există două tipuri de dispozitive purificatoare: cele cu flux de apă de suprafață și cele cu flux de apă subterană. Un purificator de debit de suprafață ocupă o suprafață mai mare decât una subterană, pentru același efect de curățare. Dezavantajul lor este performanța redusă la temperaturi scăzute, când apa îngheață. Principalul avantaj al purificatoarelor de suprafață este estetica, deoarece arată ca un element decorativ de apă într-o grădină sau curte și nu ca un fel de dispozitiv. Plantele acoperă suprafața apei și de aceea totul pare natural și atractiv. Pentru acest tip de dispozitiv sunt potrivite speciile de plante, cum ar fi cele plutitoare, zambilele de apă și nuferii sau cele cu rădăcini, cum ar fi papura și rogozul.

    4.2. Un purificator din plante are nevoie de plante

    Un dispozitiv de purificare pe bază de plante, așa cum sugerează și numele, trebuie să aibă plante. Plantele sunt cele care creează microorganisme (microfite), oferindu-le o suprafață de care se vor lega și descompunând excesul de materie organică necesară creșterii microbilor. Plantele secretă aminoacizi, enzime și alte substanțe prin rădăcini care accelerează reproducerea microorganismelor benefice. Microorganismele sunt o parte importantă a dispozitivelor de purificare - aproape toată lumea are nevoie de ele. Ajută la purificarea apei prin descompunerea carbonului, azotului, fierului și sulfului.

    5. Instalați dispozitivul public în gospodărie

    Purificatoarele pe bază de plante vă permit să vă asigurați cu apă care este utilizată pentru udare, spălare și clătire în bucătărie și baie, înainte de a fi readusă în mediu. Dacă locuiți într-un loc care nu are o rețea publică de canalizare reglementată, un astfel de dispozitiv este cea mai bună și cea mai practică soluție. Astfel se economisește energia care altfel ar fi utilizată pentru purificarea apei. Dispozitivul de purificare constă din țevile de alimentare cu apă și aer, un bazin în care substratul este compus dintr-o fracțiune de piatră și compost, filtre, o deschidere de inspecție, un arbore de comandă și conductă de evacuare. Dacă îl așezați lângă casă, acesta va contribui la estetica și naturalețea spațiului. Cu toate acestea, rețineți că un astfel de dispozitiv necesită mult spațiu - aproximativ 10 m2.

    Purificatoarele pe bază de plante nu necesită multă întreținere. Nămolul trebuie îndepărtat în mod regulat, țevile și canalele inspectate, iar plantele ar trebui să fie cosite sau replantate o dată pe an. Aproape nu există alte obligații. Nu este necesară autorizația de construire pentru construcția unui dispozitiv de epurare.

    6. Dispozitiv de purificare pe bază de plante – preț

    Prețul inițial al unui purificator de plante este puțin mai mare decât dispozitivele biologice. Acestea costă aproximativ 5.000 lei și mai mult, în funcție de dimensiunea purificatorului și de alți factori.

    Dacă decideți să montați un dispozitiv de purificare pe baza plantelor, ne puteți contacta și la DaiBau.ro. Pe portalul nostru veți găsi mai multe sfaturi legate de acest subiect, dar și executanții și producătorii cu care lucrăm și care vor răspunde cererii dvs. cu o ofertă adecvată.

    Puteți vedea informații despre preț în calculatorul nostru.

    Articol de specialitate 685
    Autorul: Revista Daibau

    Cum v-au fost de folos aceste informații?


    Idei de amenajare a casei

    O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

    CăutațI executanțI buni pentru domeniul Fose septice?

    Avem 180 executanți pentru domeniul Fose septice:

    Serviciu gratuit
    CĂUTĂM LOCAL
    Fără comisioane
    Avem 180 executanți pentru domeniul Fose septice
    8.9
    0

    PANCO SA


    8.9
    0

    MATHY QUARTIER S.R.L.


    8.9
    0

    CONSTANTIN BAUWERKE S.R.L.


    8.9
    0

    SUZY & ROXY SRL