Pentru zona

    Fosa septica pret

    Care este prețul unei ministații de epurare? Dacă nu avem posibilitatea de racordare la rețeaua publică de canalizare, atunci o ministație de epurare este o soluție convenabilă. Costurile de funcționare ale ministației de epurare pentru uz casnic constau doar în consumul de energie electrică necesară pentru alimentare. Putem asemăna aceste costuri cu valoarea costurilor de utilizare a unui bec obișnuit. Dacă comparăm prețul și costurile de funcționare a unei ministații de epurare cu racordarea la canalizare, achiziționarea ministației de epurare este mult mai convenabilă, în special la țară. Utilizatorii au deja un avantaj dacă ne referim la cheltuielile curente, în timp ce cheltuielile cu canalizarea publică se situează în jur de 300 lei. Prețul unei ministații de epurare depinde de tip, de numărul de utilizatori din locuință și de producătorul ministațiilor de epurare. Prețul ministațiilor de epurare pentru uz casnic variază între 5000 și 30000lei pentru o gospodărie cu până la cinci membri.

    Cui să încredințați achiziționarea unei mini stații de epurare? Trimiteți o cerere către furnizorii de mini stații de epurare din apropierea dumneavoastră, care sunt corespunzători și evaluați - gratuit și fără obligații! Completați doar formularul de mai jos.
    232.

    Cereți ofertă:
    Trimiteți cerere

    Prețul unei ministații de epurare


    Prețul unei ministații de epurare. Prețul pentru achiziția și instalarea ministațiilor de epurare pentru uz casnic pentru o gospodărie cu 4 membri.

    3500 RON/buc

    PREȚ MINIM
    RON/buc

    PREȚ MEDIU
    4500 RON/buc

    PREȚ MAXIM
    DORESC OFERTE DE LA EXECUTANȚI

    Alte prețuri pentru Fose septice

    cantitatea dvs.

    unitate

    prețul orientativ

    prețul dumneavoastră

    Fosă septică ecologică

    Prețul unei fose septice ecologice


    buc

    RON/buc

    RON

    Prețul unei stații de epurare cu filtru de clor pe


    buc

    RON/buc

    RON
    TOTAL:
    RON
    Trimiteți o cerere >

    Cum v-au fost de folos aceste informații?

    Fosă septică – tot ce trebuie să știți

    1. Ce trebuie să știm despre stațiile de epurare mici?

    Cantitatea aproximativă de apă uzată produsă de o gospodărie este de 150 litri de persoană pe zi. Înainte de a elimina apa uzată în mediul înconjurător sau de a o refolosi, trebuie să o curățăm de substanțele dăunătoare acumulate în ea. Acest lucru este facilitat și accelerat de stațiile de epurare de mici dimensiuni, destinate folosirii pentru ferme, apartamente, case de vacanță, pensiuni etc. Dar, aceste tipuri de stații de epurare nu pot curăța apa uzată produsă de diferitele unități industriale. Dacă sunteți proprietarul unei case, care se află într-o zonă fără acces la rețeaua publică de canalizare, trebuie să vă ocupați singuri de evacuarea ecologică a apei uzate produsă de gospodăria dumneavoastră în mediul înconjurător. Trebuie, deci, să instalați lângă casă o stație de epurare. La ora actuală, atât pentru casele vechi, cât și pentru case nou-construite, se pot folosi doar stații de epurare ecologice și nu fose septice vechi.

    Înainte de a elimina apa uzată în mediul înconjurător sau de a o refolosi, trebuie să o curățăm de substanțele dăunătoare acumulate în ea
    Înainte de a elimina apa uzată în mediul înconjurător sau de a o refolosi, trebuie să o curățăm de substanțele dăunătoare acumulate în ea

    2. Alegerea furnizorului

    Alegerea stației de epurare optime ca și a celui mai bun furnizor și instalator constituie aspectele cele mai importante ale acestui proiectul. Înainte de a lua aceste hotărâri, analizați bine ofertele primite. Aveți grijă ca mărimea și capacitatea stației de epurare să fie adecvate necesităților dumneavoastră. Întrebați furnizorul, ce include prețul, adică dacă în preț este inclus doar costul stației de epurare sau și instalarea acesteia, cu toate lucrările aferente. De obicei, prețul include costul stației de epurare, livrarea, instalarea și pornirea acesteia. Lucrările de pământ și lucrările de construcții trebuie să fie organizate și achitate în regie proprie. Pentru că există un număr mare de ofertanți de stații de epurare, cel mai bine este să îl alegeți pe acela, care vă oferă un serviciu absolut complet. Asta înseamnă, că înainte de a instala stația de epurare, furnizorul va face toate măsurătorile necesare la locație și vă va da sfaturi de calitate privind alegerea tipului de stație de epurare, iar după instalare va asigura și ulterioarele lucrări de service. Furnizorii cei mai buni au propriile lor echipe de instalatori și, în acest fel, preiau în totalitate responsabilitatea pentru buna funcționare a stației de epurare vândute.

    3. Tipuri de stații de epurare mici și modul lor de funcționare

    Stațiile de epurare mici sunt de mai multe tipuri. Acestea au și moduri diferite de funcționare. Există stații de epurare cu revărsare și fără revărsare, sisteme naturale de epurare a apei uzate, cum sunt stațiile de epurare cu vegetație mlăștinoasă, lagune și câmpuri de irigare, sisteme cu biomasă fixă și sisteme cu tehnologie MBR.

    3.1. Stații de epurare cu revărsare

    Avantajele pe care aceste stații de epurare le prezintă sunt următoarele: sunt foarte mici, se folosesc ușor și dau rezultate excelente în curățarea apei uzate. Într-o astfel de stație de epurare, reziduurile solide se depun pe fundul primului compartiment, separându-se de apa uzată. Apoi, în compartimentul de aerare al stației de epurare se introduce aer în apa murdară printr-un difuzor. Acest lucru stimulează activitatea microorganismelor, care descompun reziduurile. Apoi, apa trece în ultimul compartiment, în care nămolul activ cu microorganismele se separă de apă curățată, care este eliberată prin țevi în mediul înconjurător.

    3.2. Stații de epurare cu vegetație

    Stația de epurare cu vegetație este, de fapt, o fosă septică pe care este plantată vegetație de mlaștină. Fundul stației de epurare este fabricat dintr-o folie impermeabilă, care împiedică infiltrare apei poluate în apa freatică. Folia are funcție de albie și direcționează apa poluată printre rădăcinile plantelor. La acest nivel, are loc oxigenarea și funcționarea microorganismelor. Deci, această stație de epurare folosește plantele în funcționarea sa. Dezavantajele pe care le prezintă stațiile de epurare cu vegetație mlăștinoasă sunt: o eficiență ceva mai redusă pe timp de iarnă, când plantele se odihnesc; și faptul că necesită o suprafață mai mare pentru funcționare în comparație cu restul tipurilor de stații de epurare.

    3.3. Stații de epurare SBR

    Stația de epurare SBR (sequencial batch reactor, adică reactor biologic cu alimentare secvențială) asigură o calitate a apei epurate, ce permite evacuarea acesteia în orice mediu natural. Este capabilă să preia și să epureze apa uzată de la un număr de 3 până la 400 locuitori. Este destinată pentru imobile, cum ar fi: locuințe particulare, case de vacanță, pensiuni, hoteluri, sedii de societății, unități de producție, care nu sunt conectate la un sistem centralizat de canalizare - chiar și dacă sunt locuite doar temporar. Dacă sistemul este corect dimensionat și sunt respectate normativele în vigoare, stația de epurare SBR asigură un grad de epurare a apei uzate de până la 98%.

    Modul de funcționare este următorul: apa uzată intră în primul compartiment, unde are loc decantarea și separarea grăsimilor, care se ridică în partea superioară a compartimentului. Prin aerare se produc procese de descompunere și mineralizare a materiei organice în prezența azotului și a fosforului. În faza de limpezire, materia solidă aflată în suspensie se depune pe fundul compartimentului de aerare, iar apa limpezită rămâne în partea superioară, de unde este evacuată către receptori naturali, în areal, într-un puț absorbant sau într-un recipient de uz ulterior. După evacuarea apei limpezite are loc separarea nămolului activ de soluția apoasă și reîntoarcerea unei părți din nămolul activ în compartimentul de aerare. Nămolul activ cu microorganisme este transferat înapoi în compartimentul de tratare primară, de unde se reia procesul.

    3.4. Stații de epurare MBR

    Stația de epurare MBR combină epurarea biologică cu filtrarea prin membrane. Procesul de epurare a apei are loc, în principal, în interiorul membranei, care este astfel concepută, încât împiedică ieșirea virusurilor și a bacteriilor din stația de epurare. Apa epurată în acest fel poate fi folosită chiar și pentru irigare. Acest sistem de epurare este mai scump, însă este foarte eficient, calitatea apei epurate fiind ridicată. Aceste stații de epurare pot fi folosite și la epurarea apei uzate produse de către unități industriale. Pentru că încă nu au fost suficient testate însă, aceste stații se folosesc în mod limitat. În zonele în care este necesară protecția apei freatice, folosirea lor este chiar interzisă.

    4. Procedura de instalare a unei stații de epurare mici

    4.1. Alegerea corectă a stației de epurare

    Stația de epurare adecvată ca mărime se alege în funcție de necesitățile existente și numărul de persoane ale imobilului. Dacă este prea mare sau prea mică, stația de epurare devine ineficientă. Pentru imobilele, care nu produc constant apă uzată, cum ar fi casele de vacanță, trebuie alese stații de epurare fără revărsare.

    4.2. Autorizații necesare

    Capacitatea stației se măsoară în PE. Pentru o stație de epurare mică - cu capacitatea de până la 50 PE - nu este nevoie de o autorizație de construire specială. Dar, pentru ca o astfel de stație de epurare să fie instalată într-o zonă protejată, este nevoie de aprobare.

    4.3. Instalarea unei stații de epurare

    După stabilirea tuturor detaliilor și executarea planurilor, se poate trece la instalarea stației de epurare. Pentru că aceste stații de epurare se instalează în pământ, mai întâi se fac săpăturile necesare. Groapa în care se instalează stația de epurare trebuie să aibă o mărime adecvată și fundul întărit. Stația de epurare se îngroapă în pământ, lăsând la suprafață deschizăturile de intrare. Capacele acestor deschizături sunt astfel fabricate, încât este posibil a merge peste ele pe jos sau cu mașina. Stația de epurare va funcționa optimal abia după câteva luni de la instalare, și anume după dezvoltarea microorganismelor. Dacă dorim să accelerăm funcționarea stației de epurare, atunci în aceasta trebuie să introducem nămol activ. Trebuie să avem grijă ca stația de epurare să nu fie expusă la acțiunea directă a razelor solare sau a gerului. Aceasta pentru că dacă este prea cald sau ger, microorganismele nu pot să se dezvolte și să acționeze bine. De asemenea, mai trebuie să se asigure și aerisirea constantă și neobstrucționată a bazinului de aerisire al stației de epurare.

    4.4. Cum puteți economisi la cumpărarea unei stații de epurare

    Dacă veți ști să alegeți o stație de epurare adecvată, veți face economii deja din start. Apoi, dacă veți întreține corect stația de epurare - întreținerea nefiind complicată – aceasta va avea o durată de viață îndelungată. Înainte de comandarea unei stații de epurate, cereți ofertanților să vă facă o vizită la locație și să vă ofere consultanță, pentru a putea decide corect tipul și mărimea stației de epurare. După cum am mai menționat, fiți atenți, la ce include prețul oferit de către ofertant pentru stația de epurare. Este important, să alegeți o instalație de calitate, pentru a nu avea ulterior costuri suplimentare cu reparațiile. Verificați, dacă ați putea primi o subvenție de la autorități pentru achiziționarea stației de epurare.

    4.4.1. Cererea unei subvenții de la Administrația Fondului pentru Mediu

    Verificați, cum vă poate ajuta financiar Administrația Fondului pentru Mediu în achiziționarea unei stații de epurare pe site-ul instituției, mai precis pe link-ul: https://www.afm.ro/canalizare.php, de unde puteți accesa următoarele rubrici: Ghid de finanțare, Legislație, Comunicate, Informații utile, Proiecte finalizate, Proiecte în derulare.

    4.4.2. Cererea unei subvenții de la primărie

    Verificați, de asemenea, dacă și primăria, pe a cărei rază se află imobilul dumneavoastră, oferă subvenții pentru achiziționarea de stații de epurare. Dacă aflați că o astfel de cofinanțare este posibilă este bine să îndepliniți imediat formalitățile cerute pentru obținerea acesteia, pentru că astfel de subvenții sunt limitate. Aveți grijă să completați corect toate formularele și să anexați toate documentele cerute de autoritățile locale. Și aceasta pentru că ar fi păcat să pierdeți o astfel de șansă din neglijență sau din lipsă de profesionalism în îndeplinirea cerințelor. Dacă este necesar, consultați-vă chiar cu specialiști, care să vă ajute la îndeplinirea formalităților.

    4.4.3. Obținerea de scutiri de taxe de mediu

    Prin instalarea unei stații de epurare curățați apa uzată produsă de gospodăria dumneavoastră și, astfel, contribuiți la conservarea și protejarea mediului înconjurător. De aceea, puteți beneficia de reduceri de taxe de mediu. Interesați-vă la autoritățile competente cu privire la aceasta.

     

    La Daibau.ro vă ajutăm să vă evaluați investiția și să vă alegeți executantul pentru locuința dumneavoastră



    DORESC OFERTE DE LA EXECUTANȚI
    Ultimele cereri publicate

    Drenaj fosa septica

    Fosa septica se umple la maxim 1 luna, ultima data chiar la 2 saptamani. Cred ca am nevoie de drenaj, dar solicit pe cineva la fata locului care sa isi spuna opinia. 1304.1 RON la 2173.5 RON

    ........

    Fosă septică ecologică achiziție și montaj

    Fosa septica ecologica ptr 4 persoane inclusiv săpat pt fosa și dren, kit montaj, montaj la locație. la locație 5216.4 RON la 8694 RON

    ........

    Pentru a repoziționa o țeava in fosa septica

    Buna ziua,

    Țeava care este alimentata la fosa septica nu mai este conectata la aceasta . Am nevoie de cineva pentru a repara sau schimba țeava . 1304.1 RON la 2173.5 RON

    ........

    DORESC OFERTE DE LA EXECUTANȚI





    Prețul, Fosa septica din beton, pentru 3 case
    Fose septice, Câmpia Turzii

    4347 RON la 7245 RON

    Prețul, Fosa , chit instalare, 30 m
    Fose septice, Galaţi

    3912.3 RON la 6520.5 RON

    Prețul, Introducere tuburi fosa in groapa, 1m cub
    Fose septice, Iedera

    869.4 RON la 1449 RON

    Prețul, Instalare pompa submersibila, fosa septica, baie,
    Fose septice, Mateeşti

    3477.6 RON la 5796 RON

    Prețul, Drenaj, montare fosa septica, 180mp
    Fose septice, Râmnicu Vâlcea

    2173.5 RON la 3622.5 RON

    Prețul, Fosa septică noua, 1 buc
    Fose septice, Bulgăruş

    3477.6 RON la 5796 RON

    Prețul, Vidanjare fose biologice,
    Fose septice, Cuciulata

    434.7 RON la 724.5 RON

    Prețul, Montaj fosa si canalizare, sapatura pentru fosa septica 3x2x2mcanalizare pe cca.30m
    Fose septice, Bistriţa

    1304.1 RON la 2173.5 RON

    Prețul, Fosa septică si montaj,
    Fose septice, Rucăr

    15214.5 RON la 25357.5 RON

    Prețul, Fosa septica ecologica si aditional bazin tip bunker, 2
    Fose septice, Vinţu de Jos

    2173.5 RON la 3622.5 RON

    Prețul, Doresc un serviciu de vidanjare la o fosa septica, 1800 litri
    Fose septice, Lupşanu

    869.4 RON la 1449 RON

    Prețul, Decantor fosa cu racordare la canalizare casei, 4/4/3
    Fose septice, Breaza

    3477.6 RON la 5796 RON

    Prețul, Fosa septica si bazin colectare apa pluviala, 25
    Fose septice, Zărneşti

    2173.5 RON la 3622.5 RON

    Prețul, Fosa septica, instalatie, 10m
    Fose septice, Scânteia

    652.05 RON la 1086.75 RON

    Prețul, Fosa cu tot cu montaj și racordare la casa , Min 2500 l
    Fose septice, Stupini

    1304.1 RON la 2173.5 RON

    Prețul, instalare fosa septica si instalatie de evacuare la baia existenta,
    Fose septice, Suseni

    8694 RON la 14490 RON

    Prețul, Colectarea și utilizarea la irigat spații verzi a apei pluviale, corpuri de clădir din campusul Universității Oradea
    Fose septice, Oradea

    4347 RON la 7245 RON

    Prețul, Fosă septică casă 4 persoane,
    Fose septice, Alba Iulia

    1738.8 RON la 2898 RON

    Prețul, 2 fose septice, 2
    Fose septice, Arad

    3477.6 RON la 5796 RON

    Prețul, Fundatie casa, fosa septica si sant drenaj , 1
    Fose septice, Moieciu

    4347 RON la 7245 RON

    Prețul, Instalare fosa septica, 1
    Fose septice, Vipereşti

    434.7 RON la 724.5 RON

    Prețul, Montaj fosa septica 5T si bazin fluvial 3T, 10
    Fose septice, Comăneşti

    652.05 RON la 1086.75 RON

    Prețul, Fosa septica pentru o casa in constructie, 1
    Fose septice, Câmpulung

    1738.8 RON la 2898 RON

    Prețul, Punere in functiune fosa septica, 1
    Fose septice, Fundata

    217.35 RON la 362.25 RON

    Prețul, Fosa septica, 1
    Fose septice, Lipăneşti

    1738.8 RON la 2898 RON

    Prețul, Constructie gard din plasa bordurata in pahare de beton si instalatii, terenul are cca 460 mp
    Fose septice, Olteni

    13041 RON la 21735 RON

    Prețul, Fundație casă + casă din bârne de lemn , 82, 90mp
    Fose septice, Braşov

    21735 RON la 36225 RON

    Prețul, Refacere drenaj fosa septica, 1
    Fose septice, Brăneşti

    434.7 RON la 724.5 RON

    Prețul, Reabilitarea su reamanajarea retelei de apa potabila instalare fosa., Da
    Fose septice, Stoeneşti

    1738.8 RON la 2898 RON

    Prețul, O fosa septica , Săpat și montaj
    Fose septice, Bulz

    8694 RON la 14490 RON

    Prețul, Renovare casa, renovare exterioara, interioara, baie, instalatie, fosa septica
    Fose septice, Mogoşani

    13041 RON la 21735 RON

    Prețul, Instalare fosa septica 3500 l, 1
    Fose septice, Moşteni-Greci

    2173.5 RON la 3622.5 RON

    Prețul, Fosa septica ecologică pentru 2-4 persoane cu accesorii și montaj, 1
    Fose septice, Manolache

    3477.6 RON la 5796 RON

    Prețul, Demolare perete din chiripici de 10 m si un grajd de 4x4 , 1
    Fose septice, Priponeşti

    3042.9 RON la 5071.5 RON

    Prețul, Fosa septica cu montaj, 1 buc
    Fose septice, Zidurile

    2173.5 RON la 3622.5 RON

    Prețul, Fosa cu drenaj 2,2 m/ 1,5 , 1
    Fose septice, Apahida

    2608.2 RON la 4347 RON



    CăutațI executanțI buni pentru domeniul Fose septice?
    Idei de amenajare a casei

    O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

    Fose septice lista de prețuri

    Solicitați o ofertă neobligatorie de la firmă

    180+ Firme pentru Fose septice
    Serviciu gratuit
    Fără comisioane
    Obține o ofertă