Pentru zona

    Stații de epurare biologică

    Articolul a fost citit chiar de 579+ utilizatori
    Stațiile de epurare biologică sunt unul dintre cele trei tipuri de purificatoare mici de epurare a apelor uzate pentru care puteți opta dacă nu sunteți conectați la liniile de utilități publice. Dispozitivele de bio-curățare casnice se bazează pe procese aerobe și anaerobe. Întreținerea unor astfel de dispozitive nu este solicitantă. Service-ul regulat al dispozitivului se efectuează doar o dată pe an, iar în cazul dispozitivelor care funcționează fără electricitate, service-ul nu este deloc necesar. Pentru buna funcționare a sistemului, trebuie asigurată îndepărtarea în timp util a nămolului (20-30 cm), care se acumulează în rezervorul de sedimentare, adică axul de compensare al sistemului care servește la prevenirea stagnării și acumulării de nămol și a crea mirosuri neplăcute (creat de fluxul de aer crescut în sistem; într-o stație de epurare care funcționează ca un sistem anaerob, nu există astfel de probleme). Când cumpărați orice tip de stație de epurare biologică, acordați atenție conformității instalației cu reglementările legale aplicabile și că sistemul dispune de un rezervor suficient de mare pentru depozitarea nămolului, deoarece de acesta depinde frecvența de golire. Dimensiunea rezervorului de acumulare este determinată de firma de utilități, care îl golește o dată la 1, 2 sau 3 ani și, bineînțeles, intervenții de urgență la nevoie.
    Articol de specialitate 579
    statie de epurare biologica
    Avem 174 executanți pentru domeniul Fose septice:

    Stații de epurare biologică pentru casă - tipuri și materiale

    Producătorii oferă pe piață două tipuri de stații de bio-tratare: reactor biologic secvențial (batch) (SBR) și instalație de particule plutitoare (separator). În producția unor astfel de stații de epurare, se utilizează polietilenă și poliester și mai rar beton și oțel inoxidabil. 

    Stații de epurare  model SBR BIO

    Primul model de stație de epurare biologică se bazează pe lucru secvențial; de fapt, epurarea apelor uzate (ape sanitare și fecale) are loc într-o încăpere, iar fluxul de apă este reglat în cealaltă. În acest fel, apele uzate sunt epurate în 12-24 de ore înainte de a fi evacuate în cursurile subterane.

    Dispozitiv BIO pentru curățarea particulelor plutitoare

    Stația de bio-epurare cu particule plutitoare are un debit reglat de tratare a apelor uzate, ceea ce înseamnă că acea cantitatea de apă uzată care curge în stație este egală cu cantitatea care curge din aceasta. Acest mod poate cauza probleme și suprasarcină, adică înfundarea țevilor atunci când alimentarea cu apă este mai mare decât de obicei.

     Montarea stațiilor de epurare biologică
    Montarea stațiilor de epurare biologică

    Mica stație de epurare biologică - funcționare

    Stațiile de epurare biologică funcționează pe principiile epurării aerobe și anaerobe a apelor uzate. Apele uzate menajere sunt turnate într-o mică stație de epurare și încep să fie colectate în primul compartiment, care este, de fapt, un colector de nămol. Cu ajutorul unei pompe de compresor, o anumită cantitate de apă uzată este pompată din rezervorul de decantare într-un alt compartiment - compartimentul de aerare. Prima supapă este implicată în această parte a procesului. Aerul este adus în camera de aerare printr-un compresor – micro bule, unde apa fecală se descompune în continuare în prezența bacteriilor. Alimentarea cu aer este asigurată și dozată printr-o altă supapă și diafragmă în interiorul unei mici stații de epurare.

    „Timpul necesar descompunerii întregii cantități de fecale depinde de volumul stației de epurare.”

    După procesul de aerare urmează faza de sedimentare a nămolului în al doilea compartiment. În această etapă, compresorul este oprit și apa tratată de la suprafață este separată de apa depusă. Faza finală începe cu includerea celei de-a treia supape, când compresorul pompează apă purificată din compartimentul de aerare, iar sedimentul netratat este pompat înapoi în colectorul de nămol cu ​​ajutorul compresorului și apoi se activează a patra supapă. Acest proces se repetă de 4-6 ori pe zi, cu un consum de energie electrică de aproximativ 0,33 kWh/zi. Pentru o funcționare corectă, este nevoie între 1,5 și 3 mg de oxigen pur per litru de apă.

    Stații de epurare - preț

    Prețul unei stații de epurare basic, 3 persoane, certificate CE este în jur de 3.500 RON, în general depinde de dimensiuni, materiale și tip de aparat, adică sistem. Prețul este de obicei determinat de numărul de utilizatori din gospodărie. Din aceste date se poate concluziona în continuare despre volumul necesar al stației de epurare biologică. Deoarece o stație de epurare cumpărați pentru cel puțin 15 ani, costurile de întreținere ar trebui incluse în calcul. Când vine vorba de sisteme de epurare cu componente electrice, costurile sunt diferite, deoarece include întreținerea și service-ul, adică o garanție. Pentru stațiile mecanice, de fapt, biologice, nu există astfel de costuri.

    Dacă decideți să instalați astfel de sisteme, ne puteți contacta la DaiBau.ro. Pe site-ul nostru veți găsi mai multe sfaturi legate de acest subiect, dar și executanții și producătorii cu care lucrăm și care vor răspunde cererii dumneavoastră cu o ofertă adecvată.

    Puteți vedea informații despre preț în calculatorul nostru.

    Ce ne sfătuiesc experții?

    Stațiile de epurare anaerobă a apelor uzate reprezintă o nouă generație de dispozitive, adică sisteme de tratare cu flux anaerob care folosesc bacterii din flora microbiologică pentru curățarea deșeurilor fecale și constă dintr-un puț de compensare (compensează excesul de apă înainte de curgere), un colector și un câmp de filtrare. Aceste microorganisme nu au nevoie de oxigen pentru a funcționa și sunt capabile să descompună până la 90% din nămolul organic.

     Componente ale sistemelor de epurare
    Componente ale sistemelor de epurare

    Stațiile de epurare biologică sunt autosuficiente și funcționează datorită forței gravitaționale, fără surse externe de energie. Acțiunea lor este reglată prin adăugarea de preparate biologice care conțin activatori ai florei microbiologice și sunt potrivite pentru toate tipurile de plante (aerobe, anaerobe sau vegetale). De asemenea, sunt utile în campare și programe nautice și pentru descompunerea sedimentelor din fosele septice existente.

    Astfel de stații de epurare biologică nu necesită surse externe de energie, așa că nu sunt necesare servicii anuale de întreținere. Este necesar doar golirea preventivă a sedimentelor anorganice nedegradabile la fiecare doi până la trei ani. Frecvența descărcărilor stațiilor este determinată de producătorul sistemului în funcție de mai mulți factori, iar aceste recomandări trebuie respectate.

    Articol de specialitate 579
    Autorul: Revista Daibau

    Cum v-au fost de folos aceste informații?


    Idei de amenajare a casei

    O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

    CăutațI executanțI buni pentru domeniul Fose septice?

    Avem 174 executanți pentru domeniul Fose septice:

    SERVICIU GRATUIT
    CĂUTĂM LOCAL
    FĂRĂ COMISIOANE
    Avem 174 executanți pentru domeniul Fose septice
    9.3
    0

    CRISALI ESCAV S.R.L.


    9.6
    0

    MATHY QUARTIER S.R.L.


    9.5
    0

    UYN S&B EVERGREEN SRL

    A11
    9.6
    0

    RAAIS FRESH CONSTRUCT S.R.L.

    641 Comuna Vladimirescu