Pentru zona

    Argila arsă – cărămizi, blocuri și preț

    Articolul a fost citit chiar de 2676+ utilizatori
    Argila arsă este un element modular din lut, care este în mare măsură folosit în țara noastră ca material de construcție. Argila arsă este un material aproape universal folosit pentru construirea pereților și a tavanelor. Poate fi adesea văzut ca ultimul strat de fațadă și există, de asemenea, argilă arsă pentru acoperiș utilizată pentru construirea acoperișului.
    Articol de specialitate 2676
    arigila arsă zidărie
    Avem 3628 executanți pentru domeniul Manopera zidărie:

    1. Argila arsă

    Argila arsă este un compozit din argilă, nisip, apă și alte impurități (var, ciment). Este frământată și modelată în cărămizi care pot fi coapte la cuptor sau uscate în aer sau la soare. Caramida arsă este cel mai comun tip de cărămidă care permite cea mai mare variație, iar coacerea îi mărește rezistența. După coacere, suprafața cărămizii este impregnată și astfel protejată de influențe externe. Acest tip de argilă arsă este unul dintre cele mai durabile și mai puternice materiale de construcție, lucru confirmat de rămășițele istorice: chiar și astăzi putem admira rămășițele ruinelor antice construite din cărămidă în întreaga lume. Argila arsă este un material foarte vechi; se presupune că a apărut în jurul anilor 5000. Î.Hr. Producția de cărămizi și compoziția sa au fost perfecționate și îmbunătățite de-a lungul secolelor.

    Cu toate acestea, argila arsă nu este utilizată doar pentru construcțiile de case. Pavajul suprafețelor exterioare, căilor, piețelor, aleilor și pasajelor cu acest material este foarte popular, precum și acoperirea fațadelor. Sunt mult mai multe în nord-vestul Europei decât în țara noastră.

    2. Cărămizi, blocuri, argila modulară

    Argila arsă este formatată în matrițe de dimensiuni standard, iar produsele obținute sunt apoi tăiate în părți individuale. Așa se fac cărămizile. În zilele noastre pe piață există nenumărate variante, dimensiuni, forme și tot mai multe culori, aproape la fel de multe pe cât există producători, dar totuși ar trebui să fie clar că fiecare cărămidă este o cărămidă modulară. Aceasta înseamnă că dimensiunile sunt predeterminate și nu pot fi schimbate, adică făcute după propriile dorințe. Acest lucru ar fi posibil numai dacă ați comanda cantități enorme, fiindcă doar o astfel de modificare a producției este profitabilă, ceea ce cu siguranță nu este o cantitate necesară doar pentru o singură casă. Cărămida modulară și dimensiunile sale sunt determinate în conformitate cu standardele experiențiale, deci nu trebuie să vă faceți griji cu privire la asta. Dacă decideți să construiți o clădire din cărămidă, ceea ce puteți face este să întrebați despre versiunile disponibile pe piața locală și să le alegeți pe cele care vă plac.

    3. Argila arsă modulară - dimensiuni și tipuri

    Argila arsă are diferite tipuri, feluri și desigur, dimensiuni. Cărămizile clasice sunt pline și de dimensiuni mai mici, de obicei 25x12x6,5 cm. Sunt cunoscute și cele mai mici, care sunt goale. Cu toate acestea, blocurile din argilă, care sunt, de asemenea, goale, sunt mai mult utilizate pentru construcții. Standardele lor sunt oarecum diferite, astfel încât blocurile de 29x19x19 cm sunt cele mai des utilizate.

      Argila arsă este un material obișnuit pentru zidărie și este cel mai adesea combinată cu elemente din beton

    Argila arsă este un material obișnuit pentru zidărie și este cel mai adesea combinată cu elemente din beton

    4. Argila arsă în sute de feluri

    4.1. Argila arsă în construcție

    Cărămida este folosită cel mai adesea ca material de construcție, în special pentru clădiri rezidențiale și alte clădiri mai mici, deoarece este un material natural și ieftin, iar munca cu acesta nu este exigentă în comparație cu altele. Totuși, rețineți că, atunci când construiți o casă de cărămidă, este necesar să planificați suficiente conexiuni din beton armat care să poarte și să reziste la încărcări orizontale de vânt și cutremure. Cărămida suportă doar sarcina verticală de la acoperiș la fundație, dar nu și cea orizontală. De aceea, o casă construită exclusiv din cărămizi nu există - este întotdeauna o combinație de cărămidă și beton armat. Pe lângă rosturile antiseismice, plăcile de podea și buiandrugele de deasupra ferestrelor și ușilor trebuie să fie din beton.

    4.2. Argila arsă a fațadei și pavajul din argilă

    Pe lângă faptul că pereții și tavanele pot fi realizate din cărămidă, acestea sunt din ce în ce mai utilizate ca placări de fațadă. Desigur, argila arsă a fațadei are dimensiuni diferite. Diverse texturi ale fațadelor pot fi raportate din argila arsă, chiar și în conformitate cu cele mai înalte cerințe estetice. Cărămizile pot fi, de asemenea, utilizate pentru pavarea drumurilor de acces, curților sau aleilor. Pavajul din cărămidă poate fi un decor excelent al terasei sau verandei sau poate oferi grădinii un aspect tradițional și rural.

    4.3. Argila arsă pe acoperiș

    În țara noastră, acoperirea acoperișului cu cărămizi nu este o practică necunoscută. Acoperișul din argila arsă este foarte durabil, este important doar să găsiți unul de bună calitate și un meșter priceput. Acestea nu mai sunt simple volume de cărămizi obișnuite, ci forme complexe și ondulate. Drenajul și scurgerea apei de pe acoperiș este realizată de un sistem special de așezare a argilei arse care se „lipesc” una de cealaltă.

    5. Argila arsă - preț m2

    Prețul pereților din argila modulară, compuși din blocuri de 290 x 240 x 238 mm în mortar de var-ciment 1: 3: 9, este cuprins între 200-300 lei / m2.

    Cărămizile solide de 290 x 240 x 238 mm costă aproximativ 5 lei / bucată, iar în m3 se ridică la aproximativ 60 bucăți, ceea ce înseamnă un total de aproximativ 300 lei / m3.

    Dacă decideți să construiți o casă, ne puteți contacta și la DaiBau.ro. Pe portalul nostru veți găsi mai multe sfaturi legate de acest subiect, dar și executanții și producătorii cu care lucrăm și care vor răspunde cererii dvs. cu o ofertă adecvată.

    Puteți vedea informații despre preț în calculatorul nostru.

    Articol de specialitate 2676
    Autorul: Revista Daibau

    Cum v-au fost de folos aceste informații?


    Idei de amenajare a casei

    O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

    CăutațI executanțI buni pentru domeniul Manopera zidărie?

    Avem 3628 executanți pentru domeniul Manopera zidărie:

    Serviciu gratuit
    CĂUTĂM LOCAL
    Fără comisioane
    Avem 3628 executanți pentru domeniul Manopera zidărie
    8.9
    0

    EDILTICA SRL


    8.9
    1

    MSG GRIM CONSTRUCT SRL


    8.9
    0

    MR.FAB HOLDING SRL


    8.9
    0

    OTERMAN-AURA SRL