Pentru zona

    Gard din beton

    Articolul a fost citit chiar de 3256+ utilizatori
    Un gard din beton este considerat a fi o construcție foarte durabilă, care este cel mai adesea folosită ca zid de sprijin pentru un terasament și care împiedică alunecarea pământului. Un gard din beton poate fi folosit și pentru a delimita parcelele adiacente sau pentru delimitarea cu o stradă. Pe lângă faptul că sunt folosite în diverse moduri, sunt realizate și în numeroase variante: de la clasic, prin cofrare, prin zidărie cu bolțari sau cărămizi obișnuite sau sparte până la cele prefabricate, iar în final aici sunt și stâlpii din beton. Pentru a vă ușura decizia și alegerea, vă vom informa despre tot ce trebuie să știți pe această temă.
    Articol de specialitate 3256
    gard beton
    Avem 3628 executanți pentru domeniul Manopera zidărie:

    1. Gard clasic din beton

    1.1. Bolțari din beton

    Bolțarii din beton se caracterizează prin rezistență ridicată, precum și rezistență la presiune, astfel încât sunt potriviți pentru zidăria construcției și pereților despărțitori sau gardurilor. Bolțarii din beton sunt printre cele mai răspândite materiale de construcție, deoarece, pe lângă construcția clădirilor, sunt folosiți și pentru amenajarea curților și grădinilor, ridicarea pereților de sprijin, de scarpă și stâlpi. Bolțarii din beton au o durată mare de viață, printre altele datorită la hidrofobizației (impermeabilității la umiditate), iar datorită structurii speciale pot fi montați și cu rosturi. Pentru a evita costurile suplimentare ale tencuielii complete, rosturile sunt în final umplute cu tencuială, iar apoi gardul sau zidul se zugrăvesc.

    1.2. Gard de beton din bolțari rupți

    Bolțarii din beton rupți sunt un tip special de material. Aceștia sunt folosiți în principal în scop decorativ, pentru garduri, ziduri și scarpe, deoarece arată ca piatra naturală. Pentru gardurile din beton se folosesc în principal bolțari din beton cu relief pe două laturi, în timp ce cei cu relief pe patru fețe, sunt folosiți pentru ridicarea stâlpilor.

    Bolțarii din beton decorativi pot fi, de asemenea, cu goluri. Ei sunt mai întâi împreunați cu un tip special de adeziv și apoi fie umpluți numai cu beton, fie și armați și betonați. Când structura este finalizată în acest fel, urmează șirul final de capace de beton pentru a face gardul sau zidul să arate ca un element structural și constructiv finisat.

    1.3. Bolțarii din beton cofrat

    Avantajul acestui tip de bolțari este că atunci când sunt folosiți pentru ridicarea unui gard sau a unui zid de sprijin, nu este nevoie să instalați cofraje din lemn înainte de betonare. Acest lucru scurtează timpul de construcție și simplifică munca. În acest caz, se realizează mai întâi fundația standard, astfel încât bolțarii sunt aranjați „pe uscat” (adică fără masă de liant între elementele individuale) în direcția orizontală și verticală conform planului existent, iar apoi se introduc bare de armare în ei. În final se toarnă beton în cavitățile bolțarilor astfel dispuși, iar când totul se usucă și se întărește, gardul îi terminat prin plasarea deasupra a capacelor decorative din beton.

     Cofrarea bolțarilor din beton cu armare orizontală și verticală
    Cofrarea bolțarilor din beton cu armare orizontală și verticală

    2. Construirea unui gard din beton cu bolțari din beton cu goluri

    2.1. Garduri din beton din bolțari cu goluri

    Gardurile din beton pot fi ridicate și din bolțari cu goluri și sunt folosiți în același mod ca și cei obișnuiți, iar aceasta este o metodă foarte comună de zidărie.

    2.2. Un gard din beton necesită o fundație

    Un gard de beton din bolțari cu goluri necesită mai întâi o fundație executată corespunzător. Pentru ca o astfel de fundație să fie bună, ar trebui făcută ca cele pentru alte structuri de inginerie civilă. Deci, mai întâi este săpată o groapă de construcție, al cărei fund ar trebui să fie aplatizat și bine compactat, apoi este umplut cu un amestec de nisip și pietriș din fracții mai mici și mai mari. Acest strat servește împotriva înghețului și se numește tampon și are de obicei 10-20 cm grosime, în funcție de tipul de sol în cauză. Apoi fundația este turnată cu beton și, dacă este necesar, poate fi armată. Dimensiunile fundației sunt determinate de înălțimea gardului de beton pentru care este amplasată. Se recomandă o lățime minimă a fundației de 30 cm, iar adâncimea bazei de beton depinde de zona de îngheț. Barele de armare (4x) trebuie amplasate la fiecare 2,5-3 m pentru a realiza armarea verticala a zidului din beton. Înainte de a monta blocurile de beton sparte, este necesar să se efectueze hidroizolarea orizontală, care va împiedica pătrunderea umezelii, adică a apei în gard.

    2.3. Construcția gardului din beton

    Metoda zidăriei cu bolțari cu goluri din beton este dublă. Dacă gardul din beton are o înălțime de până la 70 cm, bolțarii sunt de obicei lipiți cu tipul adecvat de adeziv pentru utilizare în exterior. La aranjarea bolțarilor din beton trebuie avut grijă ca îmbinările acestora să nu se suprapună pe verticală. Pe ultimul rând din bolțari cu goluri poate fi amplasat un rând de capace cu caneluri pentru scurgerea apei.

    2.4. Gard din beton

    Gardul din beton este relativ ușor de realizat. Cu toate acestea, metoda de construire a unui gard de peste 70 cm înălțime este puțin diferită. Bolțarii rupți din beton sunt mai întâi lipiți împreună și apoi turnați cu beton. Dacă se face cu blocuri care au goluri, atunci se aranjează maxim 4 rânduri, apoi se umple cu beton. Urmează următoarea fază, adică 4 rânduri noi și turnarea betonului. Blocurile de beton sparte sunt lipite împreună prin aplicarea adezivului pe ambele părți laterale și pe partea de sus. Acest lucru previne scurgerea betonului prin deschiderile mai mici.

    Dacă este necesar, gardul de beton din blocuri cu goluri poate fi întărit suplimentar cu armături orizontale. Armarea orizontală se realizează prin introducerea a două bare de fier în canelurile de pe partea superioară a fiecărui bolțar. Un astfel de gard din beton trebuie acoperit la sfârșit cu capace, pentru a preveni pătrunderea apei în structură și construcție și pentru ca totul să primească un aspect uniform, finisat.

    3. Construirea unui gard de beton cu cofraj

    Următoarea modalitate de a ridica un gard din beton este cu ajutorul cofrajelor din lemn, montarea de bare de armare și turnarea finală a betonului. Când gardul este realizat în acest fel, lipirea bolțarilor nu este necesară.

    4. Gard prefabricat din beton

    O versiune specială a gardului de beton este prefabricată. Un astfel de gard este format din elemente prefabricate care sunt transportate într-un anumit loc și montate. Un avantaj semnificativ în raport cu gardul clasic este timpul mai scurt de producție pe teren, calitatea produsului semnificativ mai mare și prețul mai mic in raport cu gardul sau zidul din beton, adică scarpă. Elementele prefabricate din beton sunt transportate la locul de montare deja fabricate, astfel încât să nu se piardă timp la turnare și betonare. Aceste elemente gata făcute sunt de o calitate mai bună, deoarece sunt realizate în fabrică pe așa-numitele mese vibrante.

    Sfaturi de specialitate de la KONKRET LINE S.R.L.

    Care sunt avantajele gardurilor britanice prefabricate din beton sau din marmură recompusă față de alte garduri?

    Gardurile britanice se deosebesc de cele est europene prin:

    -  dimensiuni (panourile au laturile reduse și grosimea mai mare, astfel gardul este mai robust și în același timp mai ușor de montat),

    -  aspectul occidental,

    -  calitatea betonului (clasa, gradul de deaerare, dimensionarea și așezarea armăturii, etc.)

    În comparație cu gardurile prefabricate din beton obișnuit (gri) gardurile din marmură recompusă sunt:

    - albe,

    -  mai durabile și cu rezistență mecanică mai mare datorită adeziunii puternice între matrice (ciment) și agregat (sorturile de marmură). 

    Pe lângă garduri, ce servicii/produse oferiți clienților?

    Producem stâlpi și panouri pentru gardurile prefabricate din beton dar și câteva accesorii importante: capac de soclu, streașini și sisteme pentru sârmă ghimpată. Pentru comenzile speciale producem panouri buciardate, panouri personalizate tridimensional sau inscripționate cu laser.

    Confecționăm și montam porți și panouri metalice oferind astfel clienților noștri soluții complete de împrejmuire.  

    Tiberius Diaconescu, KONKRET LINE S.R.L.

    4.1. Montare gard prefabricat din beton

    Primul pas în realizarea unui astfel de gard prefabricat din beton este pregătirea unei mese vibrante speciale din oțel pe care se așază și se pregătesc cofrajele din lemn. În cofrajul din lemn pregătit este montată o plasă de armare, care ține betonul și preia tensiunile de întindere ale structurii și construcției. Urmează turnarea betonului în cofrajele din lemn și uscarea timp de 28 de zile pentru a se obține o duritate maximă și rezistență la presiune. Când betonul se usucă bine, cofrajul din lemn este îndepărtat și gardul de beton este finisat. Elementele prefabricate din beton pentru gardul prefabricat sunt aduse la loc și așezate cu o macara de-a lungul unei anumite linii.

    Gardul prefabricat din beton este foarte rapid de asamblat
    Gardul prefabricat din beton este foarte rapid de asamblat

    5. Stâlpi de gard din beton

    Stâlpii de gard din beton sunt părți ale conexiunii și construcției, între care sunt plasate în cele mai multe cazuri elemente prefabricate. Pot fi realizate din fier forjat, lemn sau sârmă – alegerile sunt cu adevărat numeroase. Deoarece stâlpii de gard din beton sunt ușor de combinat cu diverse materiale, aceștia sunt una dintre cele mai populare alegeri.

    6. Stâlpi de gard din beton - construcție

    6.1. Stâlpi de gard din beton - turnați sau zidărie?

    În principiu, există două tipuri: pot fi turnați sau din zidărie. Prima metodă de execuție este mai complexă, deoarece necesită turnare și întărire cu bare de oțel, ceea ce poate fi o provocare pentru începători. În plus, o astfel de muncă nu este doar mai complexă ci și de lungă durată, deoarece trebuie să așteptați ca betonul să se usuce. De aceea, stâlpii din blocuri de beton sau cărămizi sunt o alegere mai bună. Când locurile exacte sunt măsurate și marcate, blocurile sau cărămizile sunt aranjate orizontal și vertical, rând pe rând și astfel tencuite.

    6.2. Stâlpi din beton și gard din beton?

    Acest mod de a construi este de fapt inutil. Stâlpii din beton arată mult mai frumos atunci când sunt combinați cu materiale de alte tipuri, în timp ce gardurile din beton cu stâlpi din beton, cel puțin, par ciudat, mai ales pe proprietatea privată. Construcția este de lungă durată, complexă, dar fără niciun efect estetic. Un astfel de gard arată de fapt mai mult ca un zid obișnuit din beton.

     Stâlpii din beton arată excelent în combinație cu alte materiale
    Stâlpii din beton arată excelent în combinație cu alte materiale

    7. Preț - gard beton

    7.1. Prețul bolțarilor din beton

    Prețul mediu al bolțarilor din beton, fie sparte, cu goluri depinde de dimensiuni și producător, dar și de mărimea achiziției. Bolțar din beton pentru zidărie 400 x 125 x 195 mm, BZ2 400 x 125 x 195 mm, 500 x 200 x 195 mm, 500 x 300 x 195 mm, la prețul între 5 și 9 RON/buc.

    7.2. Prețul bolțarilor din beton pentru fundație

    Bolțar din beton pentru fundație cu dimensiunile SY123, 500 x 200 x 240, 500 x 250 x 240 costă între 8 și 11 RON/buc.

    7.3. Prețul panourilor din beton pentru garduri prefabricate

    Panouri din gard  prefabricate din beton, gri (culoarea betonului): costă în jur de 200 lei/m , h=1,5 m, 240 lei/m pentru h=1,8 m și  270 lei/m h=2,1 m.

    7.4. Preț - capac din beton pentru stâlpi

    Suma pe care o veți plăti pentru capacele din beton variază în funcție de dimensiuni, producător, sau furnizor, dar și cantitate. Dimensiunile sunt diferite, dar mai ales pentru a se potrivi bolțarilor de beton, iar vânzătorii oferă adesea reduceri speciale. În mare parte, costă în jur de 60 RON bucata.

    8. Stâlpi de gard din beton – preț

    Stâlpii de gard din beton costă la fel ca bolțarii din beton, adică un cubic de beton - în funcție de versiunea de construcție pe care o alegeți.

    Dacă vă hotărâți pentru un gard din beton, ne puteți contacta la DaiBau.ro. Pe site-ul nostru veți găsi mai multe sfaturi legate de acest subiect, dar și executanții și producătorii cu care lucrăm și care vor răspunde cererii dumneavoastră cu o ofertă adecvată.

    Puteți vedea informații despre preț în calculatorul nostru.

    Articol de specialitate 3256
    Autorul: Revista Daibau

    Cum v-au fost de folos aceste informații?


    Idei de amenajare a casei

    O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

    CăutațI executanțI buni pentru domeniul Manopera zidărie?

    Avem 3628 executanți pentru domeniul Manopera zidărie:

    Serviciu gratuit
    CĂUTĂM LOCAL
    Fără comisioane
    Avem 3628 executanți pentru domeniul Manopera zidărie
    8.9
    0

    ATD SYSTEM SRL


    8.9
    0

    TOTAL SISTEM MONTAJ SRL


    8.9
    0

    CONSTRUCT GIPS CARTON SRL


    9.5
    0

    MOLNAR OKA CONSTRUCTIE S.R.L.

    42 et.1 ap.9