Pentru zona
    Suntem siguri că mulți dintre dumneavoastră  așteptați cu nerăbdare primăvara, vremea mai caldă, zilele însorite. Una dintre activitățile preferate în aer liber, mai ales atunci când vrem să petrecem timp plăcut alături de cei dragi, este grătarul. Dacă v-ați dorit dintotdeauna să aveți un grătar stabil pe care să îl folosiți mulți ani, cea mai bună alegere este un grătar zidit din cărămidă.
    Articol de specialitate 375
    gratar
    Avem 3628 executanți pentru domeniul Manopera zidărie:

    Când sosesc zilele calde și însorite, una dintre activitățile pe care le așteptăm cel mai mult este să facem grătar. Nu este vorba doar de pregătirea mâncării, deși acest tip de prelucrare termică este preferat de mulți, asociem grătarul cu socializarea, distracția și sărbătorile.

    Dacă vă place să faceți singur lucrurile, puteți să faceți singur un grătar în curtea dumneavoastră. Cu toate acestea, este important să rețineți că ar trebui să vă „înarmați” cu răbdare și cu instrumentele adecvate: o lopată pentru amestecarea mortarului, o mistrie, o nivelă cu burlă, un ciocan, procurați materialul potrivit - cărămidă, grilă metalică, ciment, nisip ...

    Ce trebuie să știți înainte de a zidi un grătar?

    În primul rând - unde îl veți poziționa. Fiind vorba de o construcție pe care, spre deosebire de un grătar electric, nu îl puteți muta, gândiți-vă bine unde va fi amplasat viitorul dvs. grătar. Ar trebui să fie aproape de casă, pentru ca tot ce aveți nevoie să fie la îndemână, dar totuși suficient de departe pentru a nu pătrunde fumul și mirosurile neplăcute.

    Viitorul grătar ar trebui să fie la cel puțin 3 metri distanță de casele din jur, copaci și alte vegetații, din motive de siguranță.

    Un alt lucru important căruia trebuie să acordați atenție este determinarea înălțimii optime a grătarului. Trebuie să țineți cont de înălțimea dvs. și de faptul ca veți sta în fața grătarului până pregătiți mâncarea. Cu siguranță nu doriți să construiți un grătar prea jos și veți fi într-o poziție cocoșată, nici prea sus, deoarece  va fi dificil de manevrat.

    gratar zidit

    Dacă vă place să faceți singur lucrările, puteți să faceți singur un grătar în curtea dvs.

    Al treilea lucru - luarea de măsuri. Lăsați grătarul să fie reperul dvs., stabiliți dimensiunea interioară a grătarului în funcție de dimensiunile acestuia, estimați de cât spațiu aveți nevoie pentru cărbune, numărul de cărămizi necesare construcției. Astfel,  pur și simplu veți determina dimensiunea viitorului grătar așezându-l  pe podea și aranjând în jurul acestuia cărămizile pe care le-ați achiziționat pentru grătar, lăsând un decalaj de un centimetru între cărămidă și  metal.

    Al patrulea lucru - o bază solidă. Când construiți un grătar, nu trebuie să pierdeți din vedere faptul că acesta necesită o bază solidă. Dacă nu aveți o porțiune potrivită din curte pentru construirea unui grătar, cel mai bine este să realizați o bază plată din beton care să suporte greutatea grătarului. Prin urmare, dacă nu construiți un grătar pe o parte deja betonată a curții, nivelați pământul și faceți o fundație de aproximativ 20 cm adâncime.

    Ar fi bine să aveți măcar o schiță pentru construirea grătarului înainte de a începe să-l construiți. Acest lucru vă va face mai ușor să creați o estimare aproximativă. Puteți adăuga și o zonă de relaxare lângă grătar, dar în așa fel încât pe cel care să acolo să nu îl deranjeze căldura prea mare, fumul, dar nici mirosurile care se răspândesc. De dragul unei mai mari practici, dacă aveți spațiu, timp, materiale și voie bună, lângă grătar, ar trebui să faceți o piesă pentru prepararea mâncării sub forma unei mese laterale. Nu uitați să țineți cont de suprafața sa atunci când planificați grătarul, precum și de materialul necesar pentru construirea unei mese ajutătoare.

    Un alt plus la grătarul dvs. din cărămidă poate fi o copertină care îl va proteja de condițiile meteorologice nefavorabile, precum și o potecă care va duce la el.

    Idei pentru grătarul zidit

    Pentru început, ar trebui să vă gândiți să faceți fundația. Nivelați mai întâi pământul înainte de instalarea plăcilor de șapă. Apoi umpleți spațiul cu beton. Se recomandă utilizarea armăturii din sârmă mai groasă la colțuri, care va contribui la rezistența structurii.

    Veți avea nevoie de nisip de construcție și ciment pentru a face mortar de ciment. Este timpul să le amestecați conform instrucțiunilor de pe ambalaj, dar nu veți greși dacă amestecați ingredientele în proporție de o lopată de ciment: 3-4 lopeți de nisip, cu adăugarea unei cantități adecvate de apă. Se amestecă până când mortarul este compact, omogen și neted. Recomandare: nu faceți prea mult mortar deodată, deoarece se întărește rapid și necesită o viteză mare la lucru. Aplicați un strat de mortar de ciment cu mistria urmând forma cărămizilor, astfel încât să fie cât mai plat. După fiecare strat, utilizați o nivelă cu bulă pentru a verifica dacă toate cărămizile sunt la nivel, orizontal și vertical. Îndepărtați excesul de tencuială, umpleți golurile și nivelați. Construiți grătarul la înălțime.

    zidirea gratarului
    Aplicați un strat de mortar de ciment cu mistria urmând forma cărămizilor, astfel încât să fie cât mai plat.

    Când ajungeți la un anumit nivel (în funcție de înălțimea dvs.), faceți spațiul unde veți pune cărbunele, punând cărămizile cu fața spre interior. Acesta este urmat de încă unul sau două straturi standard de cărămizi, iar apoi, pe următorul strat, întoarceți din nou cărămizile pe dos pentru a forma un spațiu pentru instalarea grătarului (suporturile pentru grătar). În felul acesta faceți suporturi practice de cărămidă. Când ați terminat cu straturile de cărămizi, aplicați un alt strat de mortar și nivelați-le. Dacă vreți un aspect mai rustic al grătarului, lăsați cărămida „goală”, iar dacă nu, puteți tencui pereții structurii grătarului. Puteți folosi grătarul din cărămidă după 48 de ore, adică. doua zile.

    Dacă v-a plăcut cum ați construit grătarul, puteți încerca și cuptorul zidit din cărămidă.

    cuptor

    Dacă v-a plăcut cum ați construit grătarul, puteți încerca să zidiți un cuptor din cărămidă.

    Și în acest caz, este necesar să se facă o fundație cu utilizarea plăcilor pentru eșarfări și armături din sârmă mai groasă la capete. Nu trebuie să folosiți cărămizi pentru zidărie, o puteți face cu blocuri de beton. Așezați un cadru de țigle în jurul părții interioare și peste el scânduri sau placă OSB. De asemenea, este necesar să puneți beton pe placă și să nivelați stratul superior. După ce stratul de beton s-a uscat, marcați cu cretă partea în care va fi cuptorul. O puteți face în felul următor: puneți un băț în centru, legați de el o sfoară de o anumită lungime, care va fi raza cercului. Legați o bucată de cretă la capătul de jos al sforii. Mutați sfoara într-un cerc în jurul centrului (bățului). Principiul este identic cu utilizarea unei busole. Începeți să așezați cărămizile în jurul cercului desenat.

    Cum să construiți arcada cuptorului? Folosiți spumă de polistiren mai groasă pentru a susține cărămizile. Poate fi îndepărtat cu ușurință mai târziu, când mortarul de ciment se întărește. Veți avea nevoie și de suport pentru cărămizile din polistiren la construirea arcului din față (locul în care este adusă mâncarea). Desigur, este necesar să se asigure ventilație cuptorului cu ajutorul unui coș de fum. Cupola cuptorului trebuie acoperită cu o plasă de oțel și acoperită cu un strat de ciment de aproximativ 10 mm grosime. Puteți folosi cuptorul după o lună.

    cuptor de curte
    Prepararea cărnii la cuptor

    Este mai bun un grătar din cărămidă sau un grătar electric?

    În ultimii ani, grătarele electrice au câștigat din ce în ce mai multă popularitate. Există multe motive pentru aceasta: grătarul electric este mobil (portabil), poate fi folosit atât în ​​casă, cât și în curte, se încălzește în doar câteva minute, este ușor de utilizat și de întreținut și este o soluție excelentă pentru " amatori”. Multe grătare electrice au temporizatoare, la fel ca cuptoarele, așa că nu trebuie să vă faceți griji că vă ardeți carnea sau legumele. Riscul de incendiu este astfel redus. Produce mai puțină căldură și există mai puține mirosuri neplăcute. Acolo unde nu este foc, nu este fum, dar nici cenuță, așa că grătarul electric este mult mai ușor de curățat. Scoateți sârma (desigur răcită) de pe grătar și spălați-o sub robinet. La unele modele, este posibilă spălarea acesteia  în mașina de spălat vase.

    gratar electric
    Grătarul electric este mobil, se poate folosi atât în casă, cât și în curte, încălzindu-se în doar câteva minute...

    Totuși, grătarele electrice au și anumite dezavantaje. Primul este evident - nu poate fi folosit dacă nu există curent, trebuie să aibă acces la o priză. Deși mobilitatea este avantajul, cu un grătar electric este necesar să aveți un prelungitor.

    Un alt dezavantaj este absența unui gust caracteristic. Este adevărat că grătarul electric este o opțiune modernă și practică, însă nu dă aromă intensă și aromă de afumat legumelor și cărnii așa cum dă un grătar tradițional cu lemne și cărbune.

    carne pe gratar
    Grătarul tradițional oferă cărnii și legumelor un gust intens și aromă de fum.

    Dacă v-ați hotărât  să construiți grătarul singur în curte, suflecați-vă mânecile și mnurdăriți-vă mâinile. Înarmați-vă cu răbdare, deoarece pentru construirea unui grătar nu este deloc o sarcină „naivă”. Mai mult, este un proiect solicitant, complex, care pare simplu doar la suprafață. Necesită planificare, măsurare, procurare de materiale de construcție și unelte pe care, dacă nu ești meșter, cu greu le ai în casă. Există, de asemenea, multă muncă fizică - de la confecţionarea mortarului, zidărie, până la tencuiala finală.

    Daca doriti să lăsați construirea grătarului în seama meșterilor, ne puteți contacta. Trimiteți o cerere zidarilor cunoscuți din zona dumneavoastră - gratuit și fără obligații!

    Construirea  unui grătar este o lucrare minoră de zidărie. Cât costă lucrările de zidărie mai mici? De exemplu, ridicarea unui zid de cărămidă de 20 cm grosime și 3 m înălțime costă aproximativ 120 EURO, în timp ce un zid de beton de 25 cm ar costa aproximativ 140 EURO/m3.

     

     

    Articol de specialitate 375
    Autorul: Revista Daibau

    Cum v-au fost de folos aceste informații?


    Idei de amenajare a casei

    O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

    CăutațI executanțI buni pentru domeniul Manopera zidărie?

    Avem 3628 executanți pentru domeniul Manopera zidărie:

    Serviciu gratuit
    CĂUTĂM LOCAL
    Fără comisioane
    Avem 3628 executanți pentru domeniul Manopera zidărie
    8.9
    0

    CH TRANSBETON CONSTRUCTII SRL


    8.9
    0

    AD WEST CONSTRUCT SRL


    8.9
    0

    WORK TEST SMA SRL


    8.9
    0

    BOSTAN JUNIOR SRL