Pentru zona

    Asfaltare curte, preț

    Articolul a fost citit chiar de 2340+ utilizatori
    Când amenajăm o curte, întâlnim foarte des întrebarea: asfaltare sau pavaj? Adevărat, curțile pavate arată mai frumos, dar asfaltarea este mai ieftină și mai rapidă și de aceea mulți optează pentru această variantă.
    Articol de specialitate 2340
    asfaltare curte
    Avem 258 executanți pentru domeniul Asfalt:

    1. Asfalt

    Componenta de bază a asfaltului este bitumul - un amestec lipicios, negru și foarte dens de reziduuri organice. Cheia în prepararea asfaltului este proporția corectă ale diferitelor ingrediente. Numai la scara potrivită, elementele individuale conferă calitățile cerute ale asfaltului. Cea mai importantă caracteristică a asfaltului este elasticitatea. În plus, asfaltul trebuie să fie rezistent la condițiile meteorologice și la învechire.

    Sfaturi de specialitate de la ALL STRADE CONSTRUCT & TEHNOLOGY SRL

    Există cazuri în care curtea nu poate fi asfaltată?

    Asfaltarea este posibilă pe orice teren, în cazul în care terenul este pregătit. În cazul terenurilor fără fundație trebuie facută fundația după care se toarna unul sau mai multe straturi de asfalt. În cazul în care apa pluvială este direcționată spre casă, în primul rând este necesară redirecționarea apei spre stradă și refăcută fundația înainte de asfaltare. ALL STRADE CONSTRUCT & TEHNOLOGY SRL oferă servicii complete de asfaltare, inclusiv și pregătirea terenului. 

    Care sunt prețurile asfaltării în România?

    Prețurile depind de mărimea suprafeței care trebuie asfaltată. Luând în calcul și deplasarea utilajelor și diurnele lucrătorilor, un preț orientativ este de 65-70lei mp. Pentru suprafețe peste 2000mp oferim și prețuri mai mici.

    Martin Alin, ALL STRADE CONSTRUCT & TEHNOLOGY SRL

    2. Asfaltarea curții

    2.1. Ce suprafețe sunt asfaltate?

    Asfaltul este un material versatil în construcții și se găsește peste tot. Când vine vorba de case particulare, aleile sunt de obicei asfaltate, dar tot mai des sunt asfaltate curți întregi. Curțile sunt, de asemenea, asfaltate în jurul clădirilor rezidențiale și clădirilor publice.

    2.2. Avantajele asfaltării

    Principalul avantaj al asfaltării este că suprafețele asfaltate nu necesită întreținere. Acest tip de curte rezistă la deteriorări mecanice, uzură, intemperii și, mai presus de toate, este de lungă durată. Suprafața asfaltată este cu siguranță mai ieftină decât pavată și se face mai repede. Sub accesele și rampele de asfalt se poate instala cu ușurință încălzirea prin pardoseală care, menținând o temperatură constantă de 5-7 ° C, protejează aceste suprafețe de îngheț și astfel permite trecerea neîntreruptă pe tot parcursul iernii.

    2.3. Dezavantajele asfaltării

    Unul dintre principalele dezavantaje ale asfaltului este că, indiferent de calitatea amestecului și de profesionalismul muncii efectuate, acesta se va crăpa din cauza diferențelor de temperatură și a modificărilor condițiilor meteo, în special pe la margini. Dacă fisurile nu sunt reparate timp de câțiva ani, vă puteți aștepta ca buruienile să înceapă să crească din ele, astfel încât acestea vor continua să crape și să se răspândească, iar dacă crăpăturile se extind și devin găuri, se vor umple cu apă și îngheța iarna și vor începe să se extindă, primăvara vor cădea bucăți întregi, ceea ce va duce apoi la probleme și mai mari. Un dezavantaj suplimentar al asfaltului este că devine foarte cald vara, iar apoi această căldura este eliberată din suprafață. Asta înseamnă practic că, în cazul în care cea mai mare parte sau întreaga curte este asfaltată, veți avea o problemă cu supraîncălzirea. Nu în ultimul rând, se poate spune că suprafețele mai mari de asfalt din peisajul natural par artificiale și, cel puțin, nu sunt în conformitate cu peisajul. Prin urmare, vă sfătuim să evitați asfaltarea în mediul natural sau să o reduceți și să o limitați pe cât posibil. Asfaltul nu este un material ușor de înlocuit, așa că mediul va fi marcat în mod vizibil decenii întregi.

    2.4. Când asfaltarea nu este posibilă?

    Sunt oportunități, însă, când curtea nu poate fi asfaltată. Acest lucru se întâmplă, de exemplu, când terenul este inundat sau când există o zonă tampon și o astfel de suprafață nu trebuie închisă. Pe de altă parte, din punct de vedere estetic, o zonă mare asfaltată poate fi discutabilă. Asfaltul este complet monoton, un material artificial, foarte vizibil de departe; de aceea, vă sfătuim să anticipați „insulele verzi” în faza de planificare, care vor rupe acea monocromatică și uniformitate și vor aduce prospețime coloraturii.

    Asfaltarea curții în anumite cazuri este o alternativă excelentă la pavaj
    Asfaltarea curții în anumite cazuri este o alternativă excelentă la pavaj

    3. Asfaltare

    Mai întâi trebuie să faceți substratul, adică pregătirea acestuia. O atenție deosebită în pregătirea substratului trebuie acordată punctelor de apă, în jurul canalului și drenajului. Toate conductele și canalele de scurgere trebuie să fie protejate și închise corespunzător. Doar atunci când suprafața este complet aranjată, începe instalarea amestecului de asfalt. Este adus la șantier în camioane și turnat treptat. Foarte rar, amestecul de asfalt este instalat manual; numai atunci când mașinile nu se pot apropia. Când stratul de amestec de asfalt este uniform distribuit și egalat peste tot, începe rularea. Rularea este un tip de compactare a amestecului și trebuie făcută până când asfaltul devine atât de dur încât apa nu poate pătrunde prin el.

    Desigur, recomandăm întotdeauna ca astfel de lucrări să fie lăsate în seama experților, mai ales pentru a a evita unele scăpări, ceea ce ar putea duce foarte repede la deteriorăre. Pregătirea substratului este crucială pentru calitatea și durabilitatea asfaltării. Trebuie să fie suficient de dur și solid pentru a avea capacitatea de încărcare necesară. În caz contrar, vor apărea foarte repede fisuri, găuri, depresiuni și altele asemenea, care vor trebui reparate sau refăcute ulterior. Deteriorarea apare și atunci când asfaltul nu este de o calitate adecvată, adică atunci când proporția elementelor constitutive nu a fost bine evaluată.

    4. Asfaltare curte – preț

    Cât costă asfaltarea unei curți? Prețul asfaltare curte - pregătirea tampoanelor, a muncii și a asfaltului de 3-5 cm grosime - poate fi de la 50 - 60 lei / m2.

    Dacă decideți să instalați asfalt, ne puteți contacta și la Daibau.ro. Pe portalul nostru veți găsi mai multe sfaturi legate de acest subiect, dar și executanții și producătorii cu care lucrăm și care vor răspunde cererii dvs. cu o ofertă adecvată.

    Puteți vedea informații despre preț în calculatorul nostru.

    Articol de specialitate 2340
    Autorul: Revista Daibau

    Cum v-au fost de folos aceste informații?


    Idei de amenajare a casei

    O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

    CăutațI executanțI buni pentru domeniul Asfalt?

    Avem 258 executanți pentru domeniul Asfalt:

    Serviciu gratuit
    CĂUTĂM LOCAL
    Fără comisioane
    Avem 258 executanți pentru domeniul Asfalt
    8.9
    0

    YSAPRO CONSTRUCT S.R.L.


    8.9
    0

    AVANGART SRL


    8.9
    0

    HERMANNSTADT MEISTER DEVELOPMENTS SRL


    8.9
    0

    LABORG CONSTRUCTION INDUSTRIES SRL