Pentru zona

    Încuietori inteligente - noi tehnologii în serviciul securității

    Încuietorile inteligente pot fi explicate în cei mai simpli termeni ca încuietori care permit descuierea ușii fără cheie, dar acest lucru se realizează cu ajutorul unui telefon mobil, prin scanarea unei amprente sau a unei fețe, prin tastarea unui cod. Odată cu utilizarea lor, nu mai există griji cu privire la pierderea sau uitarea cheii, iar securitatea clădirii rezidențiale sau comerciale este mult îmbunătățită. În cele ce urmează, cercetăm  care sunt toate beneficiile încuietorilor inteligente, cui sunt destinate și ce încuietoare inteligentă să alegeți.
    Articol de specialitate 331
    încuietori inteligente
    Avem 1193 executanți pentru domeniul Casă inteligentă:

    Încuietorile inteligente au devenit o alegere din ce în ce mai comună pentru mulți și sunt una dintre cele mai comune componente ale caselor inteligente și spațiilor moderne de afaceri.

    Cum funcționează încuietorile inteligente?

    Unul dintre cele mai semnificative beneficii ale unei încuietori inteligente este un nivel mai ridicat de protecție în comparație cu încuietorile tradiționale. Acest avantaj vine chiar din modul în care funcționează încuietoarea inteligentă. În timp ce încuietorile convenționale, tradiționale sunt adesea ținta spargerilor, cele care folosesc tehnologii moderne permit: recunoașterea biometrică (cu ajutorul amprentelor sau trăsăturilor faciale, care minimizează accesul neautorizat); acces prin smartphone (este posibilă controlul de la distanță, adică deblocarea și blocarea de oriunde); oferă posibilitatea de monitorizare și notificări (prin intermediul aplicației de pe telefonul cellular,  utilizatorii primesc notificări despre cine intră și iese din clădirea de locuit/afacere), ceea ce reduce această posibilitate.

    Acestea sunt adesea integrate cu alte dispozitive inteligente, cum ar fi iluminarea inteligentă, termostate sau camere de supraveghere, permițând astfel controlul mai multor dispozitive dintr-un singur sistem.

    sistem casă inteligentă
    Încuietorile inteligente sunt adesea integrate cu alte dispozitive inteligente, permițând controlarea mai multor dispozitive dintr-un singur sistem

    Pe lângă o securitate mai mare, încuietorile inteligente sunt și mai practice datorită modului lor de funcționare. Acestea funcționează fără chei tradiționale, folosesc chei digitale sau PIN-uri (nu va trebui să vă faceți griji dacă vă pierdeți sau uitați cheile, sau să le copiați sau chiar să schimbați încuietoarea din motive de securitate), permit partajarea accesului (accesul este partajat cu alte persoane folosind PIN-uri sau chei digitale), oferă confortul automatizării (încuietorile inteligente pot fi blocate automat când ieșiți din casă și deblocate la întoarcere).

    Așadar, cu ajutorul unei încuietori inteligente, puteți debloca sau încuia ușa de la intrare de la distanță cu ajutorul unui telefon mobil, foarte asemănător cu utilizarea unei telecomenzi TV; cu ajutorul plasării unui deget și citirii amprentei sau conturului feței; prin introducerea unui cod pe care numai tu îl cunoști. Codul de deblocare poate fi partajat cu persoanele dorite (aceasta este o opțiune excelentă pentru spațiile comerciale).

    deschidere cu PIN

    Cu ajutorul unei încuietori inteligente, puteți debloca ușa din față introducând un cod pe care doar  dvs. îl cunoașteți

    Care sunt avantajele unei încuietori inteligente?

    Putem spune liber că încuietorile inteligente au un impact revoluționar asupra siguranței și confortului vieții de zi cu zi.

    Pe lângă faptul că uitarea cheilor fizice ține e de domeniul trecutului și capacitatea de a gestiona încuietorile de la distanță, adică posibilitatea de a debloca și bloca de oriunde, prin intermediul unei aplicații pentru smartphone, încuietorile inteligente oferă multe alte avantaje.

    Încuietorile inteligente sunt foarte ușor de utilizat, ceea ce este unul dintre principalele motive pentru popularitatea lor. Pot fi folosite și de către persoanele în vârstă, persoanele cu anumite probleme de sănătate, și  îi vor atrage în special pe cei care uită și își pierd deseori cheile. Viața de zi cu zi aglomerată ne lasă foarte puțin timp liber, așa că mulți vor aprecia posibilitatea de a integra aceste încuietori în sistemul smart home și de a gestiona toate aspectele casei sau ale spațiului de afaceri într-un singur loc. Un alt beneficiu semnificativ este cu siguranță controlul complet asupra accesului, deoarece încuietorile inteligente vin, de obicei, cu funcții de securitate utile, cum ar fi monitorizarea cine a accesat lacătul și când, iar controlul se poate face de la distanță.

    Pe lângă utilizarea tehnologiei avansate care oferă o mai mare siguranță și caracter practic în comparație cu încuietorile convenționale, încuietorile inteligente pot fi adaptate aproape oricărui interior, deoarece vin într-o varietate de stiluri. În timp ce unele încuietori inteligente sunt minimaliste, altele se încadrează în stilul vintage. Acest lucru îi va mulțumi mai ales pe toți cei care se țin de designul interior și nu doresc să fie deranjați.

    deschidere cu amprentă
    Puteți debloca ușa de la  atingând degetul și citindu-vă amprenta

    Pentru cine sunt încuietorile inteligente?

    Încuietorile inteligente s-au dovedit a fi deosebit de utile în anumite situații: în cazul persoanelor în vârstă și cu mobilitate redusă - acestea permit o viață de zi cu zi mai relaxată și mai ușoară atât pentru persoanele care au probleme cu mișcarea, auzul, vederea și memoria, cât și pentru pentru cei care au grijă de ei; pentru proprietarii care închiriază apartamente (în special „apartament pentru o zi”) - încuietorile inteligente le oferă posibilitatea de a controla accesul la proprietățile lor, ceea ce reduce riscul de furt și intrare nepermisă, pot trimite oaspeților și un cod de intrare cu doar două clicuri care va dura pe durata șederii lor și nu este de mirare că proprietarii sunt unul dintre cei mai frecventi utilizatori ai încuietorilor inteligente; investitori - procesul de administrare a diferitelor proprietăți este ușor și simplificat pentru aceștia, iar prețul lor de piață crește (odată cu creșterea funcționalității dotărilor, crește și prețul proprietății); firme - un control mai bun al accesului la anumite încăperi, dar și la întreaga clădire, adică spațiul de afaceri.

    încuietoare inteligentă birou

    Încuietoarea inteligentă este  o alegere bună pentru companii, datorită unui control mai bun al accesului la anumite camere, dar și la întreaga clădire, adică spații de afaceri

    De asemenea, este important de menționat că încuietorile inteligente sunt o alegere bună pentru ușile din sticlă, deoarece îmbunătățesc securitatea în combinație cu estetica.

    ”Încuietorile inteligente pentru ușile de sticlă sunt o soluție inovatoare care combină estetica atemporală a sticlei cu un nivel ridicat de securitate.

    Cum să alegeți încuietori inteligente?

    Răspunsul principal la această întrebare este: luând în considerare nevoile dvs., precum și nevoile altor chiriași/angajați, dar și bugetul pe care sunteți gata să îl alocați. De ce caracteristici aveți nevoie? Astfel, puteți restrânge selecția și puteți alege o blocare inteligentă adecvată.

    Este important să subliniem că există diferite tipuri de încuietori inteligente, iar unul dintre factorii cheie pentru alegere este tipul de cilindru. Încuietorile clasice ale cilindrilor pot fi ușor modernizate în funcționalitate prin adăugarea cilindrilor inteligenți potriviți. Acest lucru este util mai ales dacă doriți să vă păstrați blocarea existentă și să o actualizați.

    Nu uitați de instalarea și întreținerea încuietorii inteligente. În timp ce unele încuietori inteligente necesită o montare  profesională, altele le puteți monta singur. În plus, întrebați despre nevoia de baterii sau de încărcare pentru a vă face o idee despre cât de des va fi necesară întreținerea.

    Încă un lucru trebuie  verificat înainte de a cumpăra o blocare inteligentă - compatibilitatea rețelei sau a smartphone -ului. De asemenea, gândiți-vă la nivelul de securitate de care aveți nevoie pentru conexiune - în timp ce unele încuietori folosesc Bluetooth, altele folosesc Wi -Fi sau chiar Protocolul Zigbee. În plus față de verificarea compatibilității, este necesar să verificați disponibilitatea și funcționalitatea aplicației mobile care vine cu blocajul. Aplicația mobilă ar trebui să fie ușor de utilizat și să aibă toate opțiunile necesare pentru a gestiona blocarea inteligentă.

    control cu telefonul mobil
    Aplicația mobilă ar trebui să fie ușor de utilizat și să aibă toate opțiunile necesare pentru a gestiona blocarea inteligentă

    Înainte de a cumpăra o încuietoare inteligentă, luați în considerare accesul de rezervă pentru deblocarea ușii. Unele încuietori inteligente vin cu chei fizice sau un cod PIN ca alternative în cazul unei probleme cu încuietoarea inteligentă (de exemplu, dacă bateria de pe dispozitivul inteligent se epuizează).

    Pe lângă toate funcțiile enumerate, încuietorile inteligente au unele suplimentare - posibilitatea de a acorda acces temporar oaspeților, urmărirea istoricului deblocării... Înainte de a cumpăra, luați în considerare dacă aveți nevoie de funcții suplimentare.

    Cât vor costa casele inteligente și care este prețul instalațiilor inteligente vor depinde de sistemul folosit și de suprafața spațiului. Dacă căutați pe cineva căruia să-i încredințați  proiectarea și montarea instalațiilor inteligente, puteți solicita ajutor la daibau.ro, complet gratuit, rapid și simplu. Trebuie doar să completați cererea de pe site-ul nostru și veți fi contactat în curând de o companie cu o ofertă potrivită.

     

    Articol de specialitate 331
    Autorul: Revista Daibau

    Cum v-au fost de folos aceste informații?


    Idei de amenajare a casei

    O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

    CăutațI executanțI buni pentru domeniul Casă inteligentă?

    Avem 1193 executanți pentru domeniul Casă inteligentă:

    Serviciu gratuit
    CĂUTĂM LOCAL
    Fără comisioane
    Avem 1193 executanți pentru domeniul Casă inteligentă
    8.9
    0

    OREIRO SRL


    8.9
    0

    R & B INTERFRIG POWER SRL


    8.9
    1

    CALMAX INSTAL SRL


    8.9
    0

    ELECTRICIANU VESEL S.R.L.