Pentru zona

    Casă inteligentă preț

    Care este prețul unei case inteligente? O casă automatizată economisește multe cheltuieli cu încălzirea și iluminatul și oferă un nivel de confort în locuință mult mai ridicat, deoarece toate sistemele vor funcționa optim și chiar la distanță. Prețul instalațiilor inteligente depinde de tipul de sistem inteligent încorporat și de dimensiunea casei. Prețul unei case inteligente nu include doar instalația inteligentă, ci și aparatele, mobilierul special proiectat și echipamentul destinat operării și bunei funcționări a unei case inteligente. Prețul pentru montarea instalațiilor de monitorizare completă a iluminatului, sistemelor de umbrire a ferestrelor, aparatului de aer condiționat, sistemului de încălzire și de alarmă se ridică la 6000-13000 lei/buc..

    Cui să încredințați realizarea unei case inteligente? Trimiteți o cerere către furnizorii de instalații inteligente din apropierea dumneavoastră, care sunt corespunzători și evaluați - gratuit și fără obligații! Completați doar formularul de mai jos.

    Cereți ofertă:
    Trimiteți cerere

    Prețul instalațiilor în casă inteligentă


    Prețul instalațiilor inteligente. Prețul pentru montarea instalațiilor de monitorizare completă a iluminatului, sistemelor de umbrire a ferestrelor, aparatului de aer condiționat, sistemului de încălzire și de alarmă.

    6000 RON/buc

    PREȚ MINIM
    RON/buc

    PREȚ MEDIU
    13000 RON/buc

    PREȚ MAXIM
    DORESC OFERTE DE LA EXECUTANȚI

    Alte prețuri pentru Casă inteligentă

    Cum v-au fost de folos aceste informații?

    Casele inteligente – tot ce trebuie să știți

    1. Casele inteligente – ce trebuie să știți?

    Casa inteligentă este un nume unit pentru cele mai noi tehnologii care pot asigura întregul sistem de control și gestionare a diferitelor funcții din casă, de la protecție, dispozitive și echipamente până la consumul de energie. Astfel, sistemul de casă inteligentă devine un asistent personal în gospodărie cu ajutrul cărui puteți oferii chiar și îngrijire persoanelor în vârstă sau persoanelor cu dizabilități, dar și multe altele.

    Casă inteligentă.jpg
    Caption

     

    1.1 Ce este o casă inteligentă?

    Tehnologia casei inteligente, adesea numită și automatizarea gospodăriei, este de fapt un sistem unificat de control și gestionare a aproape tuturor funcțiilor mecanice și electronice din casă prin programe și aplicații pentru computer (Internet of Tings: IoT). Automatizarea casei a început odată cu invenția termostatului și s-a dezvoltat într-una dintre cele mai mari și mai rapide piețe de tehnologie cu potențial mare de viitor. Cu tehnologia casei inteligente, puteți oferii protecție, controla echipamente și dispozitive, puteți monitoriza consumul de energie, iar sistemul poate servii și ca asistent personal în gospodărie, care va avea grijă de persoanele în vârstă sau cu dizabilități - și aceasta nu este totul.

    1.2 Cum funcționează automatizarea caselor?

    Este dificil de explicat modul în care funcționează automatizarea casei, deoarece nu există un protocol general acceptat. Tehnologia diferă în funcție de țară, furnizor și tipul de automatizare. Deoarece piața automatizării caselor este o afacere atât de profitabilă și cu creștere rapidă, companiile împiedică dezvoltarea lor. Primul standard industrial pentru automatizarea locuințelor a fost și este încă KNX. Permite dispozitivelor să se conecteze între ele prin instalații electrice, frecvențe radio și protocoale wireless. Astăzi, Zigbee, Z-Wave și Insteon sunt principalele protocoale de automatizare a casei - și toate sunt foarte complexe, bazate pe tehnologii  moderne wireless. Pur și simplu, utilizează electricitate, unde radio și tehnologie wireless pentru a trimite și primi mesaje de la și către dispozitive.

    1.3 Instalații inteligente centralizate

    Sistemul de control central este una dintre cele două versiuni ale unui sistem de automatizare care controlează totul în casă. Lămpile, termostatele, dispozitivele de udat grădinile, telefoanele, mașinile de spălat și uscat și multe altele sunt controlate dintr-o singură sursă (unitate principală). Acest tip de automatizare se poate întâlni cel mai frecvent în întreprinderi și case private. De asemenea, este foarte popular ca sistem de securitate a caselor.

    Sistemul de instalații inteligente centralizate este instalat, de obicei, prin conducte de perete, similar sistemelor de alarmă la domiciliu. Se accesează utilizând telecomandă, smartphone, tabletă sau calculator.

    1.3.1 Avantaje:

    Principalul avantaj al sistemului central de management poate fi dedus chiar din numele său. De către Toate sistemele din casă sunt conduse prin centrul sistemului. Totul, de la duș până la alarma antiefracție, este gestionat printr-o unitate centrală de control. Sistemele centrale de monitorizare sunt de obicei de ultimă generație, ceea ce înseamnă, la rândul său, un management de înaltă calitate.

    1.3.2 Dezavantaje:

    Spre deosebire de tehnologia de gestionare centrală, majoritatea caselor inteligente gestionate prin cloud necesită o serie de aplicații diferite. Unii furnizori de tehnologie inteligentă pentru case oferă mai multe dispozitive diferite, care pot fi accesate printr-o singură aplicație. Pe de altă parte, furnizorii deja creează dispozitive care imită sistemul de management central.

    2. Instalațiile inteligente – lăsați instalarea pe seama experților

    Casa este un spațiu intim și toată lumea dorește să folosească în casa lui tehnologia de management inteligent, cu plăcere și fără probleme dacă i s-a oferit ocazia. De aceea, este important să fiți în contact, singur sau cu ajutorul arhitecților, cu experții din domeniul instalațiilor inteligente, chiar de la faza de proiectare, pentru a alege sistemul cel mai potrivit pentru nevoile dumneavoastră. Furnizorii de tehnologie inteligentă au, în general, pachete deja gata făcute de instalații inteligente pentru casă care se încadrează cu ușurință în case cu diverse configurații. Cu toate acestea, dacă aveți anumite nevoi speciale și aveți nevoie de o abordare mai personalizată, ofertanții serioși vor pregăti proiectul în conformitate cu specificațiile date.

    3. Diferite funcții ale caselor inteligente

    3.1 Funcția de bază a casei inteligente

    Să începem cu elementele de bază. Vom enumera cele mai utilizate funcții ale casei inteligente care pot fi găsite în prezent pe piață. Sunt ușor de instalat și de utilizat și sunt de obicei cele mai ieftine și mai răspândite variante ale tehnologiei caselor inteligente.

    3.1.1 Difuzoare inteligente:

    Statisticile spun că 39 de milioane de americani au difuzoare inteligente în casa lor. Având în vedere tot ce pot face difuzoarele, aceasta nu este o surpriză. Difuzoarele inteligente pot face mult mai mult decât să redea muzică, deși o fac perfect.  Pot naviga pe internet, pot comunica vremea și știri interesante, să fie asistent personal și centru de control pentru întregul sistem „Smart Home”. Cu difuzoare inteligente adevărate, puteți controla aproape totul în casă doar folosind vocea dvs. Întrebați-l pe „Alek” cine se află în fața ușii din față, rugați-l pe „Siri” să stingă lampa pe care ați lăsat-o și așa mai departe. Dacă doriți ca un difuzor inteligent să fie centrul automatizării casei, trebuie să vă asigurați întotdeauna ca aparatele electrocasnice achiziționate să fie compatibile cu difuzorul pe care îl aveți.

    3.1.2 Televizoare inteligente:

    Televizoarele inteligente sunt grozave, deoarece poți viziona orice vrei, oricând vrei, indiferent dacă ai cablu TV sau nu. Termenul de televiziune inteligentă, în acest caz, se referă la toate dispozitivele pentru redarea directă a înregistrărilor de pe Internet („streaming”). În zilele noastre există multe posibilități. Există televizoare inteligente care diferențiază și difuzează Netflix, Hulu, Amazon etc. și acest lucru poate fi direct de la unitate sau prin intermediul unui sistem de conectare la un televizor obișnuit. Multe dintre aceste dispozitive pot fi, de asemenea, conectate la difuzoare inteligente și la un sistem de control central, ceea ce face casa dvs. mai inteligentă.

    3.1.3 Termostate inteligente:

    Cu un termostat inteligent, puteți controla și gestiona încălzirea locuinței dvs., oriunde să vă aflați. De asemenea, îl puteți seta în funcție de program, astfel încât să nu se irosească energia atunci când nimeni nu este acasă. Unele termostate inteligente au senzori care modifică automat temperatura atunci când „estimează” că este necesar.

    3.1.4 Prize inteligente:

    Prizele inteligente fac din toate aparatelor de uz casnic, versiuni mai inteligente. De fapt, dispozitivele rămân așa cum sunt pornite ca de obicei, iar prizele inteligente sunt conectate la un dispozitiv inteligent (telefon, tabletă, laptop) și astfel sunt controlate pornirea și oprirea lor.

    3.1.5 Iluminarea automată:

    Există două posibilități pentru automatizarea iluminatului. Prima este instalarea întrerupătoarelor de lumină inteligente. Nu puteți utiliza comutatoare inteligente de iluminat numai cu aplicația, deși există mulți producători care oferă opțiuni de iluminare diferite, cum ar fi controlul intensității luminii. O altă opțiune pentru iluminatul inteligent sunt becurile inteligente. La fel ca prizele inteligente, becurile inteligente „fac” din luminile obișnuite „inteligente”. Înlocuind becurile vechi cu cele inteligente, veți putea automatiza iluminatul. Care sunt mai bine din aceste două? Comutatoarele inteligente sunt o opțiune mai accesibilă, dar implică adesea o instalare complexă. Becurile inteligente oferă mai multe opțiuni, precum intensități diferite ale luminii, dar sunt mai scumpe.

    3.1.5 Interfoane video:

    Interfoanele video sau telefoanele video nu numai că dezvăluie cine se află la ușa din față cu o imagine și un ton, dar vă permit, de asemenea, să vorbiți cu vizitatorul. Nu mai trebuie să întrebați „Cine este?” - îl veți vedea pe un dispozitiv inteligent sau chiar puteți cere difuzorului inteligent să vi-l arate.

    3.1.6 Aspiratoare robot:

    Menajera robot probabil nu va fi disponibilă încă o perioadă de timp, dar aspiratorul robot este „următorul cel mai bun lucru”. Cu ele se operează utilizând dispozitive inteligente, inclusiv difuzoare inteligente. De parcă robotizarea aspiratoarelor nu este suficientă, unele dintre ele au și inteligență artificială (AI), cum ar fi difuzoarele inteligente, iar unele pot chiar reda imagini și videoclipuri direct pe un dispozitiv inteligent.

    3.2 Bucătăria inteligent:

    Deși, încă nu există femeie de serviciu robotizată și nici bucătar robotizat, aparatele de bucătărie inteligente facilitează gătitul și curățarea. Multe se pot conecta la un difuzor inteligent!

    3.2.1 Frigidere inteligente:

    Frigiderele inteligente diferă în ceea ce privește performanța lor. Sunt cele care avertizează că ușa este deschisă, dar și cele care comandă ce produse ar trebui să cumperi. Unele modele au, de asemenea, ecrane pe care puteți viziona programe de televiziune. Frigiderele inteligente pot fi echipate cu una dintre aceste funcții, combinația lor sau cu toate.

    3.2.2 Cuptor inteligent:

    Cuptoarele inteligente permit mânuirea de oriunde. Există și cuptoare inteligente cu care se poate  opera prin difuzoare și telefoane inteligente. În plus, unele aplicații solicită sau oferă rețete și determină timpul și temperatura de coacere, în funcție de instrucțiuni.

    3.2.3 Mașina de spălat vase inteligentă:

    Mașinile de spălat vase inteligente funcționează într-un mod foarte asemănător cu cuptoarele inteligente și frigiderele inteligente. Acest lucru se datorează faptului că sunt produse de aceleași companii (de exemplu LG, GE, Whirlpool etc.). Cu ajutorul aplicațiilor adecvate, veți verifica ciclul de spălare, veți primi o notificare la sfârșitul ciclului sau veți opri sau porni mașina.

    3.2.4 Mașini inteligente de spălat și uscat rufe:

    Spălarea și uscarea hainelor poate să nu aparțină bucătăriei, dar aplicațiile pentru manipularea acestora sunt aceleași. Aceste mașini inteligente de spălat și uscăt funcționează la fel ca mașinile de spălat vase. Puteți să le porniți / opriți, să le verificați starea (ciclul), să primiți o notificare când spălarea / uscarea s-a terminat sau să rulați diagnosticarea utilizând dispozitive inteligente.

    3.2.5 Farfurii și tacâmuri inteligente:

    Dacă cumpărați farfurii și furculițe inteligente, acestea vă pot monitoriza aportul de calorii și se pot conecta la un program care vă va ajuta să urmăriți ce și cât mâncați. Cu toate acestea, după utilizare, nu trebuie să le introduceți în mașina de spălat!

    3.2.6 Aragaze inteligente:

    Oalele și vasele de pe aragazul inteligent, de pe plită, le puteți controla și prin telefon sau tabletă. Puteți verifica temperatura, puteți modifica setările sau puteți porni și opri dispozitivul. Acest lucru va face ca plita să fie mai eficientă și prin urmare mai convenabilă pentru dvs.

    3.2.7 Coșuri de gunoi inteligente:

    Majoritatea coșurilor de gunoi inteligente sunt fără contact și au control al mirosurilor. Există, de asemenea, coș de gunoi inteligent cu un cititor de coduri de bare optic. Când aruncați ambalajul, cititorul de coduri de bare recunoaște produsele alimentare și le adaugă automat pe listă pentru următoarea achiziție!

    3.3 Băi inteligente

    Într-o casă inteligentă, chiar și cele mai simple funcții precum și rutina zilnică pot fi îmbunătățite. Tehnologia de baie inteligentă vă va transforma baia dintr-un loc pentru menținerea igienei într-o oază de plăcere.

    3.3.1 Toalete inteligente:

    Există toalete inteligente „numai cu funcții de bază”, cum ar fi clătirea fără contact, senzorul de deschidere / închidere a capacului, curățarea automată a toaletei și parfumarea spațiului, dar există și modele cu funcții suplimentare, s-ar putea spune, oarecum extravagante, precum sprinklere încorporate pentru bideu, încălzitorul scaunului și multe altele.

    3.3.2 Oglinzi pentru baie:

    Imaginați-vă că vă spălați dinții și că vă uitați la televizor în oglindă. Exact asta poți face cu oglinzile inteligente. Puteți alege chiar și o oglindă inteligentă cu iluminare tactilă.

    3.3.3 Dușuri inteligente:

    Dușurile inteligente au o varietate de opțiuni. Puteți să le porniți sau să le încălziți din confortul patului sau înainte de a vă trezi, iar unele chiar au și televizor.

    3.3.4 Confidențialitate:

    Puteți lipi o perdea inteligentă peste sticlă ca pe o folie. Cu ajutorul unui dispozitiv inteligent, folia își va schimba culoarea sau structura, păstrându-vă intimitatea. Multe perdele inteligente protejează împotriva razelor UV dăunătoare și acționează ca izolatoare pentru a menține o temperatură plăcută în cameră. Multe perdele inteligente protejează împotriva razelor UV dăunătoare și acționează ca un bun izolator pentru a menține o temperatură plăcută în cameră.

    3.4 Camere inteligente pentru copii

    3.4.1 Supraveghere video:

    Walkie-talkie-urile au fost mult timp dispozitivul principal pentru monitorizarea copiilor, dar acest lucru s-a schimbat complet odată cu instalarea camerelor video. În loc doar să auziți copilul, acum îl puteți și vedea din orice cameră. Majoritatea monitoarelor se conectează la telefon printr-o aplicație, iar unele dispozitive sunt de fapt doar monitoare potrivite pe care le puteți muta cu ușurință dintr-o cameră în alta.

    3.4.2 Leagăn inteligent:

    Pe piață există mai multe tipuri de leagăne inteligente care au diferite funcții. Toate se leagănă la viteze diferite, controlate de un dispozitiv inteligent. Unele au difuzat așa-numitul zgomot alb care calmează copilul și / sau un sunet care imită ceea ce copilul a putut auzii în uter.

    3.4.3 Controlere de sănătate inteligente:

    Există multe monitoare diferite pentru bebeluși care le monitorizează respirația, ritmul cardiac, mișcarea și uneori chiar și temperatura. Multe sunt portabile, iar altele sunt încorporate în perne și pături inteligente. Aceste monitoare nu numai că ajută la prevenirea sindromului SNSD, dar monitorizează și condițiile scutecului, obiceiurile de somn și multe altele, apoi trimit aceste date către o aplicație de pe un dispozitiv inteligent.

    3.4.4 Mese pliabile inteligente:

    Fie că este vorba de o masă inteligentă de înfășat bebeluși sau de o pernă, ambele pot monitoriza greutatea bebelușului pentru a se asigura că mănâncă corect.

    3.5 Îngrijirea inteligentă a animalelor de companie

    3.5.1 Supraveghere video:

    Cu ajutorul unui monitor video, vă veți monitoriza animalele de companie atunci când nu sunteți acasă. Monitoarele speciale pentru animale de companie pot face mult mai mult decât să urmărească animalele dvs. Multe permit animalului tău de companie să te vadă și să te audă, iar unele chiar îi pot oferii delicatese.

    3.5.1 Cutii cu autocurățare pentru pisici:

    Îngrijirea pisicilor este mult mai ușoară cu cutiile cu autocurățare, care se dezinfectează, se usucă și se umple singure. Există chiar și toalete pentru pisici încorporate în cutii pentru a le face invizibile.

    3.5.2 Cuverturi de pat inteligente

    Mulți proprietari de animale de companie au mobilier frumos pe care animalele de companie nu sunt binevenite. Cuverturile inteligente în diferite moduri, dar întotdeauna fără a speria sau rănii, avertizează animalele de companie că se află într-un loc interzis. Sunt utile în special pentru instruirea puilor de animale sau reeducarea animalelor de companie mai în vârstă.

    3.5.3 Ușă inteligentă pentru animale de companie:

    Ușile inteligente pentru animale de companie funcționează cu o cheie inteligentă pe curea. Doar animalele cu cheie sunt lăsate să intre pe ușă, astfel încât nicio altă creatură nedorită să nu ajungă în casa ta. De asemenea, puteți bloca ușa atunci când nu doriți ca animalul dvs. să iasă afară.

    3.5.4 Alimentatoare inteligente:

    Alimentatoarele inteligente furnizează automat hrană și apă animalelor de companie. Cu ajutorul aplicației de pe telefon, puteți crea un program de hrănire și puteți controla mărimea porțiunilor.

    3.6 Alte dispozitive inteligente din casa inteligentă

    3.6.1 Dispozitive inteligente de încălzire și răcire:

    Puteți utiliza ventilatoare inteligente, aparate de aer condiționat, termostate și încălzitoare prin aplicația de pe telefon; le puteți seta programul sau le puteți activa / dezactiva conform parametrilor setați.

    3.6.2 Podele inteligente:

    Pardoselile încălzite sunt din ce în ce mai puțin un lux și din ce în ce mai mult o soluție eficientă din punct de vedere energetic, iar cu controlul automat al temperaturii prin intermediul dispozitivelor inteligente, devin mult mai practice. Pe piață încă nu există multe produse pentru încălzirea automată prin pardoseală, dar multe termostate inteligente pot fi programate în acest fel.

    3.6.3 Pulverizatoare automate pentru grădină:

    Menținerea unui gazon frumos este mult mai ușoară cu sistemele automate de pulverizare gestionate de aplicație. Programați pornirea sau oprirea individuală sau a tuturor aspersoarelor.

    3.6.4 Piscine inteligente:

    Dacă aveți o piscină, știți de câtă întreținere are nevoie și cât de solicitantă este. Aplicațiile inteligente pentru piscine măsoară de la distanță cantitatea și compoziția substanțelor chimice din apă, permit automatizarea anumitor proceduri de curățare și planificarea reparațiilor sau a întreținerii piscinelor.

    3.6.5 Paturi inteligente:

    Folosiți o saltea inteligentă pentru a controla poziția, fermitatea și chiar căldura patului. Aveți un partener care sforăie? Ridicați tăblia de pe partea laterală a patului, chiar lângă telefon, iar problema este rezolvată. Unele saltele au beneficii suplimentare, cum ar fi setările de masaj, ceasurile cu alarmă încorporate și un monitor de somn care oferă informații despre obiceiurile tale de somn.

    4. Instalații inteligente – procesul de instalare

    4.1 Planul conceptual

    Împreună cu antreprenorii sau furnizorii de tehnologie pentru case inteligente, stabiliți un concept de casă inteligentă pentru dvs. și familia dvs., care va fi confortabil, sigur și fiabil, în conformitate cu dorințele și opțiunile disponibile.

    4.2 Planificare

    Planificarea este pregătirea unui proiect în care sunt rezolvate toate cerințele constructive, structurale și tehnice necesare. Ofertanții ar trebui să fie implicați și să coopereze activ cu contractanții și alți participanți la construcția facilității. Aceasta include arhitecți, constructori, mașiniști, designeri de interior, saloane de iluminat și alți profesioniști. Mai târziu, în timpul construcției, cea mai mare responsabilitate este ca totul planificat să fie și implementat, astfel încât întreaga instalație să fie finalizată spre satisfacția tuturor, în termenul stabilit și la prețurile convenite.

    4.3 Configurarea instalațiilor

    Contractanții și furnizorii de servicii sunt cei care trebuie să asigure că lucrarea se desfășoară conform planurilor prestabilite și aprobate anterior. Dacă în timpul lucrului apar situații neprevăzute, modificări sau probleme, aceștia sunt obligați să vă informeze imediat și, în caz contrar, ar trebui să vă informeze în mod regulat cu privire la cursul lucrării și costurile lor.

    4.4 Finalizarea lucrărilor

    La finalizarea lucrărilor, aceștia trebuie să vă înmâne toată documentația. Aceasta include instrucțiuni de utilizare și întreținere a sistemului de acasă inteligent și garanții pentru munca efectuată.

    La Daibau.ro vă ajutăm să vă evaluați investiția și să vă alegeți executantul pentru locuința dumneavoastră



    DORESC OFERTE DE LA EXECUTANȚI
    Ultimele cereri publicate

    Montaj kit detectie gaze si electrovalva

    Buna ziua,
    este nevoie de montat kit detectie gaze si electrovalva de preferat wireless pentru bucătărie garsoniera.

    Multumim 434.7 RON la 724.5 RON

    ........

    O casa la roșu

    Casa la roșu 173880 RON la 289800 RON

    ........

    Aș vrea să schimb toată instalația și să fac casă smart

    Stimați,
    Aș avea nevoie să trag prize noi să mut alea vechi să schimb toată instalația și cablurile + nou panou de siguranțe
    Mulțumesc 4347 RON la 7245 RON

    ........

    DORESC OFERTE DE LA EXECUTANȚI





    Prețul, Construcția de casă inteligenta, 90 metri pătrați suprafața utilă
    Casă inteligentă, Agigea

    347760 RON la 579600 RON

    Prețul, Instalare knx, 1cpl
    Casă inteligentă, Piteşti

    4347 RON la 7245 RON



    CăutațI executanțI buni pentru domeniul Casă inteligentă?
    Idei de amenajare a casei

    O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

    Casă inteligentă lista de prețuri

    Solicitați o ofertă neobligatorie de la firmă

    1193+ Firme pentru Casă inteligentă
    Serviciu gratuit
    Fără comisioane
    Obține o ofertă