Pentru zona

    Vopsirea lemnului  - cum să întreținem corect suprafețele din lemn în casă?

    Indiferent de stilul de amenajare  interioară și exterioară pentru care optați,  un lucru este cert - o mare parte va fi alcătuită din suprafețe din lemn. Lemnul este un material natural, ecologic, care este considerat un excelent izolator și a fost folosit într-o varietate de scopuri în construcții încă din cele mai vechi timpuri , iar pentru că aduce căldură și tradiție în fiecare casă, mobilierul din lemn este cea mai frecventă alegere atât în spațiile rezidențiale, cât și în cele comerciale. Cu toate acestea, suprafețele din lemn se deteriorează rapid dacă nu sunt întreținute, așa că în continuare răspundem  la întrebarea - cum să vopsim corect lemnul și să întreținem adecvat suprafețele din lemn.
    Articol de specialitate 125
    Vopsirea lemnului
    Avem 859 executanți pentru domeniul Vopsit lemn:

    Fie că este vorba de pardoseli, uși de intrare și camere, ferestre, garduri, mobilier, lemnul este unul dintre cele mai folosite materiale încă din istoria timpurie. Cu toate acestea, pentru ca suprafețele din lemn din casa dvs. să reziste, acestea au nevoie de o protecție bună, precum și de îngrijire și întreținere corespunzătoare.

    Deși a primit o valoare utilă, lemnul rămâne un organism viu care reacționează la diverse influențe - cu umiditate ridicată a aerului și fluctuații de temperatură, se micșorează sau se umflă, dar în ce măsură va depinde de tipul de lemn. Razele UV descompun lignina din lemn și, ca urmare, devine uscată, aspră și gri. Lemnul este o țintă ușoară pentru insecte și microorganisme dăunătoare, cum ar fi putregaiul brun și mucegaiul albastru. Dacă suprafețele din lemn nu sunt protejate corespunzător, acestea îmbătrânesc mai repede, își pierd calitatea și estetica, sunt mai susceptibile la zgârieturi și alte daune mecanice cauzate adesea doar de utilizarea frecventă.

    Vopsirea lemnului - la ce să acordați atenție

    Înainte de a începe să vopsiți  suprafețele din lemn, este important să fiți atenți la condițiile meteo actuale. Ziua nu trebuie să fie ploioasă sau cu ceață, deoarece este bine cunoscut faptul că umiditatea ridicată afectează uscarea oricărui strat. Prin urmare, așteptați o zi însorită și orele de la amiază - suprafețele din lemn nu trebuie vopsite dimineața,  deoarece există posibilitatea ca acestea să fie încă acoperite cu rouă.

    Înainte de vopsire, este necesar să pregătiți în mod adecvat suprafețele din lemn. Pentru ca acoperirile să adere bine la suprafață, este necesar să se îndepărteze mai întâi grăsimea, praful și alte impurități, de preferință cu un agent de curățare specializat. În plus, stratul vechi de vopsea care nu mai aderă la suprafață trebuie să fie complet îndepărtat și cu agenți de îndepărtare a vopselei pe care îi găsiți în magazinele de vopsea sau cu un pistol cu ​​aer cald. Dacă doriți doar să reîmprospătați stratul anterior de vopsea, va fi suficient să îl șlefuiți ușor.

    Orice element din lemn este, în special unul care este expus direct influențelor exterioare, trebuie protejat cu un agent de impregnare, iar după aplicarea acestuia urmează un strat final sau un lac, care asigură o protecție optimă împotriva influențelor atmosferice.

    Protejarea lemnului
    Pentru ca suprafețele din lemn din casa dvs.  să reziste, acestea au nevoie de o bună protecție

    Petele sunt acoperiri care creează de obicei o peliculă elastică transparentă, subțire pe o suprafață de lemn. Micropigmenții transparenți ai petei împreună cu liantul pătrund în lemn și îl protejează de diferite influențe externe, fără a deranja textura lui naturală. Un lucrător dintr-un atelier de vopsitorie vă poate spune cel mai bine ce pată sau strat de acoperire să alegeți, dar este necesar să vă uitați singur la descrierea produsului, să citiți și să urmați instrucțiunile de pe ambalaj. Glazurile  complet transparente, fără nicio adăugare de culoare, nu sunt recomandate ca acoperiri de sine stătătoare pentru suprafețele din lemn exterioare. Motivul este simplu - nu au filtru UV și lasă să pătrundă razele ultraviolete care descompun lignina din lemn, astfel că acesta devine gri. Dacă v-ați  hotărât să restabiliți acoperirile vechi, este recomandat să alegeți o nuanță puțin mai deschisă decât cea pe care ați folosit-o inițial. O altă modalitate este de a amesteca nuanța originală cu o pată incoloră cu caracteristici adecvate.

    Unul dintre lucrurile importante de reținut este să amestecați bine produsul înainte de a aplica un nou strat. Obiectele din lemn trebuie așezate în poziție orizontală înainte de vopsire, iar dacă elementele din lemn sunt fixate (cum ar fi gardurile din lemn), vopsirea trebuie făcută din față în spate și de jos în sus. Dacă vopsiți suprafețe mari vopsiți întreaga suprafață deodată. Acoperirile trebuie aplicate într-un strat subțire și, conform instrucțiunilor de pe ambalaj, așteptați ca fiecare strat să se usuce complet.

    Vopsirea gardurilor din lemn
    Dacă elementele din lemn sunt fixe (cum ar fi gardurile din lemn), vopsirea trebuie făcută din față în spate și de jos în sus

    Dacă nu acționați în conformitate cu recomandările producătorului și ale profesiei, pot exista consecințe diferite. Dacă rezultatul final este crăparea stratului de acoperire, apariția unor fisuri subțiri și pliuri, este clar că în loc de un strat subțire, acoperirea a fost aplicată gros. Apare adesea decojirea, ceea ce indică faptul că suprafața din lemn nu a fost curățată temeinic înainte de vopsire sau că stratul vechi de vopsea care nu mai aderă la substrat a fost îndepărtat inadecvat. Dacă observați bulgări pe suprafață, veți ști că în acest caz nu ați curățat bine suprafața, sau nici măcar unealta pe care ați folosit-o, iar o unealtă murdară sau nepotrivită poate provoca, de asemenea, să apară bule pe suprafață. Dacă nu șlefuiți corespunzător lemnul sau stratul anterior, se va crea o suprafață rugoasă.

    Dacă stratul de acoperire nu aderă deloc sau aderă slab la suprafață, veți ști că grăsimea sau praful nu au fost complet îndepărtate înainte de vopsire, iar dacă acoperirea nu se usucă deloc, problema este de obicei în condițiile meteorologice - umiditatea aerului este mare sau este foarte rece și poate nici nu ai șters demașantul anterior de vopsea.

    Nu ați ales vopseaua potrivită dacă lemnul devine rapid gri la expunerea influențelor atmosferice, sau nici măcar nu ați aplicat-o într-un strat suficient, iar aplicarea neuniformă a vopselei va avea ca rezultat pete pe suprafața lemnului.

    Veți ști că nu ați așteptat suficient pentru ca fiecare strat să se usuce dacă rezultatul este un finisaj moale și dacă nu vă place nuanța rezultată, deși sunteți sigur că ați ales-o pe cea potrivită, problema este cel mai probabil că produsul nu a fost amestecat bine înainte de utilizare.

    Mobilier din lemn – întreținere și curățare

    Mobilierul din lemn este sensibil la scurgerile de lichide, precum și la vasele fierbinți, așa că este necesar să folosiți întotdeauna suporturi pentru pahare și farfurii pe bucătărie, mese de club și bar din lemn.

    Curățarea regulată a mobilierului din lemn este extrem de importantă - deși toată lumea o urăște, ar trebui făcută cel puțin o dată sau de două ori pe săptămână. Particulele de murdărie acumulate pot forma un strat de peliculă pe suprafața lemnului, iar la următoarea curățare va trebui să o apăsăm mai tare, poate zgâriind-o. În acest scop, cel mai bine este să folosiți cârpe moi din bumbac sau din microfibră.

    Curatarea mobilei din lemn
    Pentru curățarea mobilierului din lemn, cel mai bine este să folosiți cârpe moi din bumbac sau din microfibră

    Cu toate acestea, doar ștergerea prafului nu este întotdeauna suficient, iar ocazional este necesar să se efectueze o curățare mai detaliată - nu folosiți abrazivi puternici, ci produse blânde, precum săpun neutru, detergent ecologic sau, în cel mai bun caz, preparate chimice specializate. Nu trebuie să aplicăm niciodată agentul chimic direct pe suprafețele din lemn, ci să-l turnăm într-un lighean cu apă și să udăm o cârpă moale și să ștergem ușor suprafețele cu ea. Nu uitați să spălați suprafețele din lemn cu o cârpă umedă înmuiată în apă curată și să uscați cu o cârpă uscată și moale.

    Tâmplăria din lemn – întreținere și curățare

    Dacă faceți parte din grupul celor care nu doresc să opteze pentru tâmplăria din PVC din ce în ce mai populară și sunt deja fideli aspectului tradițional, natural, obținut cu tâmplăria din lemn, este important să știți că, pe lângă montarea corectă, o întreținere corespunzătoare. este cea mai important.

    Curatarea tamplariei de lemn
    Pentru tâmplăria din lemn, pe lângă instalarea corectă, întreținerea corectă este cea mai importantă

    Tâmplăria din exterior este deosebit de sensibilă - expunerea continuă la razele UV determină degradarea lemnului, iar precipitațiile o  fac să putrezească și să devină mai susceptibiăl la atacurile dăunătorilor. Prin urmare, cel puțin o dată pe an, este necesar să efectuați o inspecție detaliată a tâmplăriei din lemn și, de îndată ce observați primele semne de deteriorare a stratului, cel mai bine este să o reînnoiți imediat. O atenție deosebită trebuie acordată suprafețelor orizontale în timpul inspecției, deoarece acestea sunt mai expuse influențelor climatice decât cele verticale. De asemenea, de regulă, tâmplăria din lemn orientată spre sud sau vest se deteriorează mai mult.

    Pardoseli din lemn – întreținere și curățare

    Ca și alte suprafețe din lemn, pardoselile din lemn nu tolerează umezeala, ceea ce poate duce la separarea plăcilor, scârțâit și deteriorare majoră. Prin urmare, apa vărsată, cafeaua sau orice alt lichid trebuie șters imediat de pe pardoseaua din lemn cu o cârpă uscată. La ștergerea pardoselei din lemn, din același motiv, nu folosiți niciodată o cârpă umedă, ci doar o cârpă bine stoarsă și evitați să folosiți un aparat de curățat cu abur. Curățați cu o cârpă umedă cu mișcări circulare, fără a apăsa suprafețele din lemn.

    Când vine vorba de agenți chimici, este necesar să folosiți cei neabrazivi, cel mai bine specializați în acest scop, deoarece oferă strălucire și îngrijire pardoselilor din lemn. Poti face singur un produs ecologic, iar in acest scop ai nevoie de suc de lamaie, otet de mere, ulei de masline si ulei esential care sa lase un miros placut si proaspat. Oțetul îndepărtează și grăsimea care persistă, sucul de lămâie este un dezinfectant natural excelent, iar uleiul de măsline protejează lemnul de particulele de praf pentru o perioadă.

    Curatarea podelelor din lemn
    Apa vărsată, cafeaua sau orice alt lichid trebuie șters imediat de pe pardoseala de lemn cu o cârpă uscată

    Cât de mult va costa vopsirea lemnului,  depinde de dimensiunea suprafeței, de nevoia de șlefuire,  de chituire și de tipul și numărul de straturi. Dacă trebuie să vopsiți lemnul și căutați antreprenori cu experiență și profesioniști, puteți solicita daibau.ro si este complet gratuit, rapid si simplu. Trebuie doar să completați cererea de pe site-ul nostru și în curând contractorii vă vor contacta cu o ofertă potrivită.

    Articol de specialitate 125
    Autorul: Revista Daibau

    Cum v-au fost de folos aceste informații?


    Idei de amenajare a casei

    O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

    CăutațI executanțI buni pentru domeniul Vopsit lemn?

    Avem 859 executanți pentru domeniul Vopsit lemn:

    Serviciu gratuit
    CĂUTĂM LOCAL
    Fără comisioane
    Avem 859 executanți pentru domeniul Vopsit lemn
    8.9
    0

    WHITE CDR SRL


    8.9
    0

    APOCRISMAR SRL


    8.9
    0

    ELK ISOLATION S.R.L


    8.6
    0

    TACSUM GRUP SERVICII SRL