Pentru zona
    În ce moduri se poate deschide ușa? În funcție de diferitele tipuri, variantele de deschidere diferă și ele. Fiecare ușă este adaptată funcțional unui spațiu specific și, prin urmare, are propriul mod de mișcare. Ușile cu canat sunt tipul cel mai des întâlnit, apoi există uși glisante specifice după mișcarea lor laterală, motiv pentru care ocupă mult mai puțin spațiu, în timp ce ușile pliante oferă o altă modalitate, specială de deschidere și închidere, de fapt, suprapunerea canatelor unul peste altul. În sfârșit, există și o modalitate de mișcare specifică ușilor de garaj - coborâre și ridicare.
    Articol de specialitate 243
    deschidere usa
    Avem 293 executanți pentru domeniul Uși exterior:

    1. DESCHIDERE UȘĂ BATANTĂ

    Deschiderea și închiderea batantă este de fapt mișcarea laterală a ușii, care este caracteristică ușilor cu un singur canat, cu două canaturi sau, mai rar, cu mai multe canaturi. Ușile cu un singur canat și cu două canaturi sunt considerate standard și putem spune cu siguranță că sunt tipice pentru majoritatea caselor, ceea ce este confirmat de statisticile vânzărilor. Intrarea, camera, balconul și chiar ușile de garaj pot fi de acest tip. Deschiderea și închiderea batantă este considerată cel mai eficient sistem de mișcare în ceea ce privește etanșarea și reducerea potențialelor pierderi de energie în comparație cu sistemele care au uși glisante sau pliante. Pe de altă parte, ocupă mult mai mult spațiu decât, să zicem, ușile glisante. Prin urmare, în momentul planificării și proiectării, trebuie acordată atenție poziționării și instalării - cu alte cuvinte, trebuie avut grijă să se asigure că ușa se deschide spre interior sau spre exterior și că nu trebuie să existe nimic în acel diametru care să împiedice mișcarea, adică să împiedice trecerea liberă, fie că era vorba de piese de mobilier sau de echipamente. Ușile cu un singur canat sunt cele mai des folosite pentru a împarți spațiile interioare și ca uși de intrare, în timp ce ușile cu dublu canat sau cu mai multe canaturi sunt mai frecvente ca uși de balcon și garaj sau intrări în clădirile publice. Desigur, există și excepții.

    2. DESCHIDERE UȘI GLISANTE

    Metoda glisantă de deschidere a ușii asigură o suprafață utilă mai mare în interior. Dacă la ușile batante trebuie să acordați atenție poziției mobilei în spatele și în fața ușii, nu există astfel de probleme la ușile glisante. Singurul „dezavantaj” atribuit acestora este etanșarea mai slabă și, prin urmare, pierderile de energie puțin mai mari la încălzirea sau răcirea camerelor. Prin urmare, sistemul de deschidere glisantă este utilizat în principal pentru ușile de interior și de balcon și pereții și ferestrele panoramice.

    deschidere-glisanta-usa.jpg

    Ușă interioară glisantă

    Ușile de interior glisante sunt potrivite pentru apartamentele și încăperile mai mici în care montarea ușilor cu canat ar pierde și mai mult spațiu dintr-un spațiu deja înghesuit. De aceea ușile de interior glisante sunt cea mai bună soluție pentru apartamentele în care există lipsă de spațiu. Ușile glisante sunt considerate o variantă din ce în ce mai silențioasa (nu pot fi trântite) în comparație cu ușile obișnuite ale încăperilor cu canat și în același timp sunt disponibile în aproape nenumărate variante de design (imitație de materiale naturale), desene, culori și dimensiuni. Ușile glisante, după cum sugerează și numele lor, „alunecă” pe șine, care, ca și ghidajele prin care se mișcă, pot fi un sistem vizibil sau ascuns. În plus, sistemul poate fi de tavan și de perete, iar canatul în sine fie alunecă de-a lungul peretelui, fie intră într-o „casetă”, special făcută în ea. Ultima caracteristică care le deosebește de alte tipuri este că pot fi suspendate (se mișcă doar pe șina superioară) sau fixate (au șine cu roți atât pe partea superioară, cât și pe cea inferioară).

    Uși glisante de balcon și pereți panoramici

    Sistem de deschidere glisant cu ridicare

    Sistemul de mișcare glisant cu ridicare funcționează ridicând ușor canatul înainte de deschidere și apoi glisând de-a lungul șinei lângă partea fixă. Canaturile nu sunt în același plan, dar peretele încă se închide etanș și este bine izolat termic și oferă un climat plăcut. Sistemul de deschidere cu ridicare și glisare este potrivit pentru deschideri mai mari - pentru ferestre și pereți panoramici.

    Sistem de deschidere batant/glisant

    Sistemul batant/glisant se caracterizează prin canatul care se deschide prin tragere, astfel încât mai întâi este deschisă numai pentru ventilație (kant-ventus), iar apoi se ridică de jos. Deci primul canat poate aluneca pe lângă partea fixă, chiar dacă ambele sunt în același plan.

    3. DESCHIDEREA UȘILOR PLIANTE

    Ușile pliante constau din mai multe segmente sau panouri care se deschid prin pliere conform sistemului acordeonului și stivuite una peste alta „din mers”. Există mai multe opțiuni a metodelor și direcțiilor de deschidere: deschiderea tuturor panourilor într-o parte și deschiderea parțială la stânga sau la dreapta în raport cu coloana centrală de susținere, ceea ce înseamnă că jumătate din numărul de canaturi se pliază la dreapta, jumătate la stânga. Recent, ușile pliante sunt din ce în ce mai folosite în casele moderne, contemporane, ca pereți despărțitori, adică paravane care separă părțile de diferite scopuri în același spațiu deschis. Mai mult, s-au dovedit a fi foarte de dorit și extrem de practice, deoarece îndeplinesc o funcție, dar nu ocupă spațiu.

    usa-plianta.jpg

    4. DESCHIDERE SEGMENTARĂ A UȘII

    Metoda de deschidere pe piese, adică pe segmente, este tipică pentru garaje, depozite și magazine mai mici. Există două tipuri de deschidere:

    Ușă de garaj secționale

    Ușile secționale sunt cea mai comună alegere pentru închiderea ușilor de garaj. Ușa este formată din părți individuale numite lamele. Aceste piese se deplasează pe șine profilate, în sus și în jos, deschizând sau închizând garajul. La deschidere, segmentele se ridică unul după altul și alunecă sub tavan pe ghidaje. O astfel de construcție sub tavan ocupă spațiu minim, în timp ce ușile permit trecerea maximă și multă lumină. Ușile secționale oferă cea mai eficientă etanșare a tuturor tipurilor de uși de garaj, deoarece sunt izolate pe toate cele patru laturi cu așa-numitele garnituri elastice permanent rezistente la toate condițiile meteorologice. Ele pot fi montate cu ușurință în practic orice spațiu de service.

    Ușă de garaj glisantă secțională

    La fel ca ușile de garaj de ridicare, ușile glisante secționale constau din părți individuale - lamele. Singura diferență este în direcția de mișcare - acesta este un sistem de mișcare laterală a ușii, deci nu se ridică, ci alunecă de-a lungul peretelui garajului sau al clădirii învecinate. Construcția ocupă spațiu minim, așa că ușa este potrivită pentru garajele mai scunde, cele cu deschideri de uși mai mici sau cu tavan în cascadă cu coloane de susținere, astfel că ușa nu se poate deplasa de-a lungul acesteia.

    5. DESCHIDEREA UŞII CU RIDICARE

    Ușa de garaj cu ridicare este de fapt un model în care tot canatul este dintr-o singură bucată, și de aceea se ridică și coboară în întregime. Ușile trec și sub tavan, dar nu se mișcă pe șine, ci se rotesc în jurul unui ax fixat pe părțile laterale ale deschiderii garajului. Spre deosebire de ușile de ridicare secțională, aceste uși sunt de obicei metalice și slab izolate sau deloc, motiv pentru care etanșează prost. Din cauza aceasta în mare parte se folosesc pentru garaje sau spații de depozitare care nu sunt încălzite, astfel încât impermeabilitatea lor nu este o caracteristică importantă. Pe de altă parte, același lucru este valabil și pentru luminozitatea mai scăzută a interiorului.

    usa-sectionala.jpg

    6. DESCHIDEREA UȘILOR DE TIP RULOU

    Sistemul de deschidere care seamănă cu coborârea și ridicarea jaluzelelor se numește rulou și este foarte tipic pentru ușile din garaje, depozite sau magazine. Și în acel exemplu, ușa este compusă din lamele individuale, dar mai înguste, astfel încât atunci când sunt ridicate, acestea sunt înfășurate în jurul barei și plasate în carcasă, care poate fi în interiorul sau în exteriorul deschiderii, în funcție de spațiul disponibil. Lamelele de pe astfel de uși au aproximativ 10 cm lățime și sunt umplute cu un fel de material izolator.

    Articol de specialitate 243
    Autorul: Revista Daibau

    Cum v-au fost de folos aceste informații?


    Idei de amenajare a casei

    O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

    CăutațI executanțI buni pentru domeniul Uși exterior?

    Avem 293 executanți pentru domeniul Uși exterior:

    Serviciu gratuit
    CĂUTĂM LOCAL
    Fără comisioane
    Avem 293 executanți pentru domeniul Uși exterior
    9.6
    0

    RAAIS FRESH CONSTRUCT S.R.L.

    641 Comuna Vladimirescu
    8.9
    2

    Fenetre West srl


    8.9
    0

    HOCOLROM SRL


    8.9
    0

    GLASS & MIRROR CONCEPT