Pentru zona

  Ușile de balcon – pe care să le alegem?

  Articolul a fost citit chiar de 2193+ utilizatori
  Funcția primară a ușilor de balcon este una dublă: conectarea și în concomitent separarea spațiului interior al locuinței de cel exterior. Balcoanele sunt poziționate pe latura luminoasă a sufrageriei, pentru ca să faciliteze trecerea luminii solare în încăpere. Prin dimensiunile pe care le au și ușile de balcon sunt importante în această privință. Pe lângă faptul că ne furnizează suficientă lumină din exterior, ușa de balcon ne oferă o vedere nestingherită asupra împrejurimilor locuinței și contactul cu exteriorul, facilitându-ne ieșirea pe balcon sau pe terasă. Deci, ce fel de ușă de balcon să alegem: simplă sau dublă? din PVC sau din lemn? Ușile de balcon se diferențiază în funcție de: modul de deschidere, materialele din care sunt fabricate, execuție, scopul folosirii sau destinație. În acest articol am clasificat ușile de balcon în funcție de modul de deschidere și de materiale din care acestea sunt fabricate.
  Articol de specialitate 2193
  usa de balcon
  Avem 298 executanți pentru domeniul Uși exterior:

   

  1. CLASIFICAREA UȘILOR DE BALCON ÎN FUNCȚIE DE MODUL DE DESCHIDERE

  1.1. Ușile de balcon fixe

  Ușile de balcon fixe constituie un tip special de uși, care nu se deschid. Acestea sunt montate acolo unde este necesară aerisirea încăperilor. Principala funcție a ușilor de balcon fixe este luminarea încăperii.

  1.2. Ușile de balcon simple

  Ușile de balcon simple sunt cel mai des folosite. Acestea au foarte puține puncte în care pot lăsa să treacă aerul atunci când sunt închise și, de aceea, prin ele se pierde mai puțină căldură decât în cazul ușilor duble. Ușile de balcon pot avea și o deschidere oscilo-batantă. Mai există și execuții speciale, când ușile de balcon sunt luminate din partea superioară sau laterală. Dimensiunile obișnuite ale ușilor de balcon simple sunt: 1.000 x 2.100 mm (l x h).

  1.3. Ușile de balcon duble

  Datorită dimensiunilor pe care le au, ușile de balcon duble se folosesc pentru încăperile mai mari, care ne facilitează deschiderea și închiderea lor nestingherită. În comparație cu ușile de balcon simple, cele duble au o închidere mai puțin etanșă și mai multe puncte prin care are loc transferul de aer atunci când sunt închise. Dimensiunile obișnuite sau medii ale ușilor de balcon duble sunt 2.000 x 2.100 mm (l x h).

  1.3.1. Ușile de balcon duble cu aripile separate între ele

  Ușile de balcon duble cu aripile separate între ele de o ramă facilitează deschiderea ambelor aripi pe verticală și pe orizontală (deschidere oscilo-batantă). Dimensiunile maxime ale ușilor de balcon duble cu aripile separate între ele sunt 2.500 x 2.200 mm. 

  1.3.2. Ușile de balcon duble cu aripile neseparate între ele

  În cazul ușilor de balcon duble cu aripile neseparate între ele, ambele aripi se deschid pe orizontală, dar numai una și pe verticală. Dimensiunile maxime ale ușilor de balcon duble cu aripile neseparate între ele sunt 2.000 x 2.200 mm.

  1.4. Ușile de balcon glisante (pereții panoramici)

  Ușile de balcon glisante și pereții panoramici sunt același lucru. Este vorba de uși de balcon de dimensiuni mari, pe care le mai numim și pereți panoramici.

  1.4.1. Pereții panoramici liftant-glisanți

  La acest tip de pereți panoramici, aripa glisantă se ridică puțin înainte de deschidere (canatul este ridicat cu câțiva milimetri înainte să se gliseze) și apoi aceasta este rulată pe șine în paralel cu partea fixă. Aripile nu se află la același nivel, dar în ciuda acestui lucru peretele panoramic se închide fix și este bine izolat termic, aportând astfel confort locuinței. Sistemul liftant-glisant al pereților panoramici este adecvat pentru dimensiuni mari. Mărimea maximă recomandabilă pentru pereții panoramici liftant-glisanți este de cca. 4.000 x 2.400 mm.

   

  1.4.2. Pereții panoramici glisanți în plan paralel

  Sistemul glisant în paralel face ca pereții panoramici să se deschidă așa cum se deschid la aerisire și apoi canatul este tras în partea inferioară. Astfel, canatul alunecă de-a lungul părții fixe, deși ambele părții ale ușii -și cea mobilă și cea fixă – se află la același nivel. Dimensiunile maxime recomandabile pentru acest tip de pereți panoramici sunt 3.200 x 2.200 mm.

  1.4.3. Ușile de balcon pliante

  Pereții panoramici plianți sunt compuși din mai multe segmente sau panouri, care se deschid prin pliere. Există mai multe moduri și direcții de deschidere: deschiderea tuturor panourilor într-o direcție sau deschiderea parțială a panourilor înspre stânga sau înspre dreapta. Dimensiunile maxime recomandabile pentru pereții panoramici plianți sunt 4.800 x 2.200 mm.

  2. MATERIALELE ȘI GEAMURILE

  Pentru fabricarea ușilor de balcon se folosesc următoarele materiale: PVC, lemn, aluminiu și combinația lemnului și a aluminiului. Geamurile ușilor de balcon sunt duble sau triple și izolează termic și fonic locuința. Ramele pot avea diferite culori, forme și elemente decorative, care au rolul secundar de înfrumusețare a locuinței. Pentru că ușile de balcon fac parte din categoria ușilor de exterior, aspectul lor trebuie să se potrivească cu aspectul exterior al obiectului. Astfel, alegerea materialului ușilor de balcon depinde de designul și aspectul întregului obiect. Alegerea tipului ușilor de balcon depinde cu siguranță și de prețurile acestora.

  2.1. Ușile de balcon din PVC

  Ca și în cazul ferestrelor și al ușilor de exterior, și ușile de balcon din PVC sunt cele mai ieftine. Acestea sunt chiar și cu 40% mai ieftine față de ușile fabricate din alte materiale. Ele pot fi ușor întreținute și îngrijite și au o rezistență excelentă la condițiile meteorologice nefavorabile.

  2.2. Ușile de balcon din lemn

  Ușile de balcon din lemn se potrivesc perfect cu obiectele, care au fațade din lemn. Dacă folosim diferite tipuri de lemn pentru ușile de balcon și pentru fațade, putem crea contraste foarte interesante. Lemnul este un material mai scump față de PVC și este mai puțin rezistent la influențele exterioare, necesitând mai multă mentenanță.

   

  2.3. Ușile de balcon din aluminiu și cele din lemn-aluminiu

  Ușile de balcon din aluminiu și cele din lemn și aluminiu sunt cele mai scumpe, putând avea chiar prețuri duble față de ușile de balcon din PVC. Este adevărat, că aceste produse sunt de vârf datorită caracteristicilor materialelor din care sunt fabricate. Dar, studiile ne arată că puține persoane aleg uși de balcon din aluminiu sau din lemn și aluminiu din cauza prețurilor ridicate pe care acestea le au.

   

  Sfaturi de specialitate de la TERMO AMBIENT CONSTRUCT SRL

  Când vine vorba de izolarea fonică, ce tip de geamuri folosiți pentru ușile de balcon? 

  Pentru ușile de balcon recomandăm geam tripan având configurație 32mm cu sticlă, Lowe 4mm/Float 4mm/Solar4S (4 Anotimpuri).TERMO AMBIENT CONSTRUCT SRL recomandă această configurație deoarece reprezintă alegerea potrivită atunci când se dorește eliminarea efectului de seră din locuințe datorat aportului de energie naturală provenit de la soare și în plus oferă o protecție fonică suplimentară. Astfel, se reduc costurile cu climatizarea pe timpul verii.

  În funcție de modul de deschidere, ce modele de uși de balcon recomandați clienților?

  Recomandăm ușile cu deschidere în interior care pot fi acționate și pe oscilobatant.

  Dl. Emil Cazangiu, TERMO AMBIENT CONSTRUCT SRL

  3. CARE SUNT PREȚURILE UȘILOR DE BALCON?

  În încheiere, vă prezentăm prețurile pe care le au ușile de balcon simple și duble în funcție de materialele din care sunt fabricate și de tipul geamurilor.

  Mențiune: prețurile sunt orientative și depind de producător. În prețuri nu sunt incluse TVA, costurile montării și eventualele reduceri!

  3.1. Ușile de balcon simple 

  Prețul ușilor de balcon simple din PVC cu geamuri duble este între 1100 - 1300 lei/buc.

  3.2. Ușile de balcon duble 

  Prețul ușilor de balcon duble din PVC cu geamuri duble este între 2100 -2300 lei/buc.

  usa de balcon doua canape
  Ușă de terasă cu canap dublu fără stâlp central

  3.3. Ușile de balcon glisante

  Ușa glisantă, 90x205 cm, aluminiu și sticlă ESG cu feronerie costă aproximativ 2.349 lei/buc. Ușa glisantă cu set feronerie, 100x210 cm, lemn masiv de pin are prețul în jur de 2.579 lei/buc.

  Dacă decideți să instalați o ușă de balcon, ne puteți contacta și la DaiBau.ro. Pe portalul nostru veți găsi mai multe sfaturi legate de acest subiect, dar și executanții și producătorii cu care lucrăm și care vor răspunde cererii dumneavoastră cu o ofertă adecvată.

  Puteți vedea informații despre preț în calculatorul nostru.

  Articol de specialitate 2193
  Autorul: Daibau.ro

  Cum v-au fost de folos aceste informații?


  CăutațI executanțI buni pentru domeniul Uși exterior?

  Idei de amenajare a casei

  O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

  Avem 298 executanți pentru domeniul Uși exterior:

  Serviciu gratuit
  CĂUTĂM LOCAL
  Fără comisioane