Pentru zona

  Ușile de balcon – pe care să le alegem?

  Articolul a fost deja folositor pentru 515+ utilizatori
  Funcția primară a ușilor de balcon este una dublă: conectarea și în concomitent separarea spațiului interior al locuinței de cel exterior. Balcoanele sunt poziționate pe latura luminoasă a sufrageriei, pentru ca să faciliteze trecerea luminii solare în încăpere. Prin dimensiunile pe care le au și ușile de balcon sunt importante în această privință. Pe lângă faptul că ne furnizează suficientă lumină din exterior, ușa de balcon ne oferă o vedere nestingherită asupra împrejurimilor locuinței și contactul cu exteriorul, facilitându-ne ieșirea pe balcon sau pe terasă. Deci, ce fel de ușă de balcon să alegem: simplă sau dublă? din PVC sau din lemn? Ușile de balcon se diferențiază în funcție de: modul de deschidere, materialele din care sunt fabricate, execuție, scopul folosirii sau destinație. În acest articol am clasificat ușile de balcon în funcție de modul de deschidere și de materiale din care acestea sunt fabricate.
  Articol de specialitate 515
  1.jpg

   

  1. CLASIFICAREA UȘILOR DE BALCON ÎN FUNCȚIE DE MODUL DE DESCHIDERE

  1.1. Ușile de balcon fixe

  Ușile de balcon fixe constituie un tip special de uși, care nu se deschid. Acestea sunt montate acolo unde este necesară aerisirea încăperilor. Principala funcție a ușilor de balcon fixe este luminarea încăperii.

  1.2. Ușile de balcon simple

  Ușile de balcon simple sunt cel mai des folosite. Acestea au foarte puține puncte în care pot lăsa să treacă aerul atunci când sunt închise și, de aceea, prin ele se pierde mai puțină căldură decât în cazul ușilor duble. Ușile de balcon pot avea și o deschidere oscilo-batantă. Mai există și execuții speciale, când ușile de balcon sunt luminate din partea superioară sau laterală. Dimensiunile obișnuite ale ușilor de balcon simple sunt: 1.000 x 2.100 mm (l x h).

  pred dvokrilna.png

  1.3. Ușile de balcon duble

  Datorită dimensiunilor pe care le au, ușile de balcon duble se folosesc pentru încăperile mai mari, care ne facilitează deschiderea și închiderea lor nestingherită. În comparație cu ușile de balcon simple, cele duble au o închidere mai puțin etanșă și mai multe puncte prin care are loc transferul de aer atunci când sunt închise. Dimensiunile obișnuite sau medii ale ușilor de balcon duble sunt 2.000 x 2.100 mm (l x h).

  1.3.1. Ușile de balcon duble cu aripile separate între ele

  Ușile de balcon duble cu aripile separate între ele de o ramă facilitează deschiderea ambelor aripi pe verticală și pe orizontală (deschidere oscilo-batantă). Dimensiunile maxime ale ușilor de balcon duble cu aripile separate între ele sunt 2.500 x 2.200 mm. 

  1.3.2. Ușile de balcon duble cu aripile neseparate între ele

  În cazul ușilor de balcon duble cu aripile neseparate între ele, ambele aripi se deschid pe orizontală, dar numai una și pe verticală. Dimensiunile maxime ale ușilor de balcon duble cu aripile neseparate între ele sunt 2.000 x 2.200 mm.

  1.4. Ușile de balcon glisante (pereții panoramici)

  Ușile de balcon glisante și pereții panoramici sunt același lucru. Este vorba de uși de balcon de dimensiuni mari, pe care le mai numim și pereți panoramici.

  1.4.1. Pereții panoramici liftant-glisanți

  La acest tip de pereți panoramici, aripa glisantă se ridică puțin înainte de deschidere (canatul este ridicat cu câțiva milimetri înainte să se gliseze) și apoi aceasta este rulată pe șine în paralel cu partea fixă. Aripile nu se află la același nivel, dar în ciuda acestui lucru peretele panoramic se închide fix și este bine izolat termic, aportând astfel confort locuinței. Sistemul liftant-glisant al pereților panoramici este adecvat pentru dimensiuni mari. Mărimea maximă recomandabilă pentru pereții panoramici liftant-glisanți este de cca. 4.000 x 2.400 mm.

  pred nagibno.jpg

  1.4.2. Pereții panoramici glisanți în plan paralel

  Sistemul glisant în paralel face ca pereții panoramici să se deschidă așa cum se deschid la aerisire și apoi canatul este tras în partea inferioară. Astfel, canatul alunecă de-a lungul părții fixe, deși ambele părții ale ușii -și cea mobilă și cea fixă – se află la același nivel. Dimensiunile maxime recomandabile pentru acest tip de pereți panoramici sunt 3.200 x 2.200 mm.

  1.4.3. Ușile de balcon pliante

  Pereții panoramici plianți sunt compuși din mai multe segmente sau panouri, care se deschid prin pliere. Există mai multe moduri și direcții de deschidere: deschiderea tuturor panourilor într-o direcție sau deschiderea parțială a panourilor înspre stânga sau înspre dreapta. Dimensiunile maxime recomandabile pentru pereții panoramici plianți sunt 4.800 x 2.200 mm.

  2. MATERIALELE ȘI GEAMURILE

  Pentru fabricarea ușilor de balcon se folosesc următoarele materiale: PVC, lemn, aluminiu și combinația lemnului și a aluminiului. Geamurile ușilor de balcon sunt duble sau triple și izolează termic și fonic locuința. Ramele pot avea diferite culori, forme și elemente decorative, care au rolul secundar de înfrumusețare a locuinței. Pentru că ușile de balcon fac parte din categoria ușilor de exterior, aspectul lor trebuie să se potrivească cu aspectul exterior al obiectului. Astfel, alegerea materialului ușilor de balcon depinde de designul și aspectul întregului obiect. Alegerea tipului ușilor de balcon depinde cu siguranță și de prețurile acestora.

  2.1. Ușile de balcon din PVC

  Ca și în cazul ferestrelor și al ușilor de exterior, și ușile de balcon din PVC sunt cele mai ieftine. Acestea sunt chiar și cu 40% mai ieftine față de ușile fabricate din alte materiale. Ele pot fi ușor întreținute și îngrijite și au o rezistență excelentă la condițiile meteorologice nefavorabile.

  2.2. Ușile de balcon din lemn

  Ușile de balcon din lemn se potrivesc perfect cu obiectele, care au fațade din lemn. Dacă folosim diferite tipuri de lemn pentru ușile de balcon și pentru fațade, putem crea contraste foarte interesante. Lemnul este un material mai scump față de PVC și este mai puțin rezistent la influențele exterioare, necesitând mai multă mentenanță.

  3.jpg

  2.3. Ușile de balcon din aluminiu și cele din lemn-aluminiu

  Ușile de balcon din aluminiu și cele din lemn și aluminiu sunt cele mai scumpe, putând avea chiar prețuri duble față de ușile de balcon din PVC. Este adevărat, că aceste produse sunt de vârf datorită caracteristicilor materialelor din care sunt fabricate. Dar, studiile ne arată că puține persoane aleg uși de balcon din aluminiu sau din lemn și aluminiu din cauza prețurilor ridicate pe care acestea le au.

   

  Sfaturi de specialitate de la VEGA PROD SISTEM S.R.L.

  Când vine vorba de izolarea fonică, ce tip de geamuri folosiți pentru ușile de balcon? Din ce cauză?

  În situația în care avem o ușă de balcon din tâmplărie PVC, sticla poate fi folosită în mai multe combinații. Atunci când se dorește o izolare fonică foarte bună, se poate opta pentru un pachet de sticlă tripan (3 foi de sticlă de 4mm grosime fiecare). În momentul în care clientul dorește o izolare fonică maximă, se poate adăuga o foaie sau două de sticlă de 6mm, deoarece, dupa cum bine știm, sunetul produce vibrații, iar folosind diferite grosimi în același pachet de sticlă, vibrația transmisă se va diminua.

  Ce combinații de materiale aleg cel mai des clienții când vine vorba de ușile de balcon?

  Pentru ușile de balcon, clienții optează pentru tâmplăria PVC, deoarece aceasta asigură un indice termic foarte bun și o izolare fonică superioară. Totodată, aceasta se poate accesoriza destul de ușor cu rulouri exterioare din aluminiu, care sunt un factor antiefractie, rolete textile care adaugă un plus de eleganță încăperii sau plase de insecte de diferite tipuri (clasice, încorporate în ruloul exterior sau plisse).

  Stefan Costea, VEGA PROD SISTEM S.R.L.

  3. CARE SUNT PREȚURILE UȘILOR DE BALCON?

  În încheiere, vă prezentăm prețurile pe care le au ușile de balcon simple și duble în funcție de materialele din care sunt fabricate și de tipul geamurilor.

  Mențiune: prețurile sunt orientative și depind de producător. În prețuri nu sunt incluse TVA, costurile montării și eventualele reduceri!

  3.1. Ușile de balcon simple 

  Prețul ușilor de balcon simple din PVC cu geamuri duble este între 1100 - 1300 lei/buc.

  3.2. Ușile de balcon duble 

  Prețul ușilor de balcon duble din PVC cu geamuri duble este între 2100 -2300 lei/buc.

  3.3. Ușile de balcon glisante

  Ușa glisantă, 90x205 cm, aluminiu și sticlă ESG cu feronerie costă aproximativ 2.349 lei/buc. Ușa glisantă cu set feronerie, 100x210 cm, lemn masiv de pin are prețul în jur de 2.579 lei/buc.

  Dacă decideți să instalați o ușă de balcon, ne puteți contacta și la DaiBau.ro. Pe portalul nostru veți găsi mai multe sfaturi legate de acest subiect, dar și executanții și producătorii cu care lucrăm și care vor răspunde cererii dumneavoastră cu o ofertă adecvată.

  Puteți vedea informații despre preț în calculatorul nostru.

  Articol de specialitate 515
  Autorul: Daibau.ro
  Avem 178 executanți pentru domeniul Uși exterior:

  Cum v-au fost de folos aceste informații?


  Idei de amenajare a casei

  O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

  Avem 178 executanți pentru domeniul Uși exterior:

  SERVICIU GRATUIT
  CĂUTĂM LOCAL
  FĂRĂ COMISIOANE
  CĂUTAȚI EXECUTANȚI BUNI PENTRU DOMENIUL UȘI EXTERIOR?

 • Uși exterior Abrud
 • Uși exterior Adjud
 • Uși exterior Agnita
 • Uși exterior Aiud
 • Uși exterior Alba Iulia
 • Uși exterior Aleşd
 • Uși exterior Alexandria
 • Uși exterior Amara
 • Uși exterior Anina
 • Uși exterior Aninoasa
 • Uși exterior Arad
 • Uși exterior Ardud
 • Uși exterior Avrig
 • Uși exterior Azuga
 • Uși exterior Babadag
 • Uși exterior Bacău
 • Uși exterior Baia de Aramă
 • Uși exterior Baia de Arieş
 • Uși exterior Baia Mare
 • Uși exterior Baia Sprie
 • Uși exterior Băile Govora
 • Uși exterior Băile Herculane
 • Uși exterior Băile Olăneşti
 • Uși exterior Băile Tuşnad
 • Uși exterior Băileşti
 • Uși exterior Bălan
 • Uși exterior Bălceşti
 • Uși exterior Balş
 • Uși exterior Băneasa
 • Uși exterior Baraolt
 • Uși exterior Bârlad
 • Uși exterior Bechet
 • Uși exterior Beclean
 • Uși exterior Beiuş
 • Uși exterior Berbeşti
 • Uși exterior Bereşti
 • Uși exterior Bicaz
 • Uși exterior Bistriţa
 • Uși exterior Blaj
 • Uși exterior Bocşa
 • Uși exterior Boldeşti-Scăeni
 • Uși exterior Bolintin-Vale
 • Uși exterior Borşa
 • Uși exterior Borsec
 • Uși exterior Botoşani
 • Uși exterior Brad
 • Uși exterior Brăila
 • Uși exterior Bran
 • Uși exterior Braşov
 • Uși exterior Breaza
 • Uși exterior Brezoi
 • Uși exterior Broşteni
 • Uși exterior Bucecea
 • Uși exterior Bucureşti
 • Uși exterior Budeşti
 • Uși exterior Buhuşi
 • Uși exterior Bumbeşti-Jiu
 • Uși exterior Buşteni
 • Uși exterior Buzău
 • Uși exterior Buziaş
 • Uși exterior Cajvana
 • Uși exterior Calafat
 • Uși exterior Călan
 • Uși exterior Călăraşi
 • Uși exterior Călimăneşti
 • Uși exterior Câmpeni
 • Uși exterior Câmpia Turzii
 • Uși exterior Câmpina
 • Uși exterior Câmpulung
 • Uși exterior Câmpulung Moldovenesc
 • Uși exterior Caracal
 • Uși exterior Caransebeş
 • Uși exterior Carei
 • Uși exterior Cavnic
 • Uși exterior Căzăneşti
 • Uși exterior Cehu Silvaniei
 • Uși exterior Cernavodă
 • Uși exterior Chişineu-Criş
 • Uși exterior Ciacova
 • Uși exterior Cisnădie
 • Uși exterior Cluj-Napoca
 • Uși exterior Codlea
 • Uși exterior Comăneşti
 • Uși exterior Comarnic
 • Uși exterior Constanţa
 • Uși exterior Copşa Mică
 • Uși exterior Corabia
 • Uși exterior Costeşti
 • Uși exterior Covasna
 • Uși exterior Craiova
 • Uși exterior Cristuru Secuiesc
 • Uși exterior Cugir
 • Uși exterior Curtea de Argeş
 • Uși exterior Curtici
 • Uși exterior Dăbuleni
 • Uși exterior Darabani
 • Uși exterior Dărmăneşti
 • Uși exterior Dej
 • Uși exterior Deta
 • Uși exterior Deva
 • Uși exterior Dolhasca
 • Uși exterior Dorohoi
 • Uși exterior Drăgăneşti
 • Uși exterior Drăgăneşti-Olt
 • Uși exterior Drăgăşani
 • Uși exterior Dragomireşti
 • Uși exterior Drobeta-Turnu Severin
 • Uși exterior Eforie
 • Uși exterior Făgăraş
 • Uși exterior Făget
 • Uși exterior Fălticeni
 • Uși exterior Făurei
 • Uși exterior Feteşti
 • Uși exterior Fieni
 • Uși exterior Fierbinţi-Târg
 • Uși exterior Filiaşi
 • Uși exterior Flămânzi
 • Uși exterior Focşani
 • Uși exterior Frasin
 • Uși exterior Fundulea
 • Uși exterior Găeşti
 • Uși exterior Galaţi
 • Uși exterior Gătaia
 • Uși exterior Geoagiu
 • Uși exterior Gheorgheni
 • Uși exterior Gherla
 • Uși exterior Ghimbav
 • Uși exterior Giurgiu
 • Uși exterior Gura Humorului
 • Uși exterior Hârlău
 • Uși exterior Hârşova
 • Uși exterior Haţeg
 • Uși exterior Horezu
 • Uși exterior Huedin
 • Uși exterior Hunedoara
 • Uși exterior Huşi
 • Uși exterior Ianca
 • Uși exterior Iaşi
 • Uși exterior Iernut
 • Uși exterior Ineu
 • Uși exterior Însurăţei
 • Uși exterior Întorsura Buzăului
 • Uși exterior Isaccea
 • Uși exterior Jibou
 • Uși exterior Lehliu-Gară
 • Uși exterior Lipova
 • Uși exterior Liteni
 • Uși exterior Livada
 • Uși exterior Luduş
 • Uși exterior Lugoj
 • Uși exterior Lupeni
 • Uși exterior Mangalia
 • Uși exterior Mărăşeşti
 • Uși exterior Marghita
 • Uși exterior Medgidia
 • Uși exterior Mediaş
 • Uși exterior Miercurea Nirajului
 • Uși exterior Miercurea Sibiului
 • Uși exterior Miercurea-Ciuc
 • Uși exterior Mihăileşti
 • Uși exterior Milişăuţi
 • Uși exterior Mioveni
 • Uși exterior Mizil
 • Uși exterior Moineşti
 • Uși exterior Moldova Nouă
 • Uși exterior Moreni
 • Uși exterior Motru
 • Uși exterior Murfatlar
 • Uși exterior Murgeni
 • Uși exterior Nădlac
 • Uși exterior Năsăud
 • Uși exterior Năvodari
 • Uși exterior Negreşti
 • Uși exterior Negreşti-Oaş
 • Uși exterior Negru Vodă
 • Uși exterior Nehoiu
 • Uși exterior Novaci
 • Uși exterior Nucet
 • Uși exterior Ocna Mureş
 • Uși exterior Ocna Sibiului
 • Uși exterior Ocnele Mari
 • Uși exterior Odobeşti
 • Uși exterior Odorheiu Secuiesc
 • Uși exterior Olteniţa
 • Uși exterior Oneşti
 • Uși exterior Oradea
 • Uși exterior Orăştie
 • Uși exterior Oraviţa
 • Uși exterior Orşova
 • Uși exterior Oţelu Roşu
 • Uși exterior Ovidiu
 • Uși exterior Panciu
 • Uși exterior Pâncota
 • Uși exterior Paşcani
 • Uși exterior Pătârlagele
 • Uși exterior Pecica
 • Uși exterior Petrila
 • Uși exterior Petroşani
 • Uși exterior Piatra-Neamţ
 • Uși exterior Piatra-Olt
 • Uși exterior Piteşti
 • Uși exterior Ploieşti
 • Uși exterior Plopeni
 • Uși exterior Podu Iloaiei
 • Uși exterior Pogoanele
 • Uși exterior Potcoava
 • Uși exterior Predeal
 • Uși exterior Pucioasa
 • Uși exterior Răcari
 • Uși exterior Rădăuţi
 • Uși exterior Râmnicu Sărat
 • Uși exterior Râmnicu Vâlcea
 • Uși exterior Râşnov
 • Uși exterior Recaş
 • Uși exterior Reghin
 • Uși exterior Reşiţa
 • Uși exterior Roman
 • Uși exterior Roşiori de Vede
 • Uși exterior Rovinari
 • Uși exterior Roznov
 • Uși exterior Rupea
 • Uși exterior Săcele
 • Uși exterior Săcueni
 • Uși exterior Salcea
 • Uși exterior Sălişte
 • Uși exterior Săliştea de Sus
 • Uși exterior Salonta
 • Uși exterior Sângeorgiu de Pădure
 • Uși exterior Sângeorz-Băi
 • Uși exterior Sânnicolau Mare
 • Uși exterior Sântana
 • Uși exterior Sărmaşu
 • Uși exterior Satu Mare
 • Uși exterior Săveni
 • Uși exterior Scorniceşti
 • Uși exterior Sebeş
 • Uși exterior Sebiş
 • Uși exterior Segarcea
 • Uși exterior Seini
 • Uși exterior Sfântu Gheorghe
 • Uși exterior Sibiu
 • Uși exterior Sighetu Marmaţiei
 • Uși exterior Sighişoara
 • Uși exterior Simeria
 • Uși exterior Şimleu Silvaniei
 • Uși exterior Sinaia
 • Uși exterior Siret
 • Uși exterior Slănic
 • Uși exterior Slănic-Moldova
 • Uși exterior Slatina
 • Uși exterior Slobozia
 • Uși exterior Solca
 • Uși exterior Şomcuta Mare
 • Uși exterior Sovata
 • Uși exterior Ştefăneşti
 • Uși exterior Ştefăneşti
 • Uși exterior Ştei
 • Uși exterior Strehaia
 • Uși exterior Suceava
 • Uși exterior Sulina
 • Uși exterior Tălmaciu
 • Uși exterior Ţăndărei
 • Uși exterior Târgovişte
 • Uși exterior Târgu Bujor
 • Uși exterior Târgu Cărbuneşti
 • Uși exterior Târgu Frumos
 • Uși exterior Târgu Jiu
 • Uși exterior Târgu Lăpuş
 • Uși exterior Târgu Mureş
 • Uși exterior Târgu Neamţ
 • Uși exterior Târgu Ocna
 • Uși exterior Târgu Secuiesc
 • Uși exterior Târnăveni
 • Uși exterior Tăşnad
 • Uși exterior Tăuţii-Măgherăuş
 • Uși exterior Techirghiol
 • Uși exterior Tecuci
 • Uși exterior Teiuş
 • Uși exterior Ţicleni
 • Uși exterior Timişoara
 • Uși exterior Tismana
 • Uși exterior Titu
 • Uși exterior Topliţa
 • Uși exterior Topoloveni
 • Uși exterior Tulcea
 • Uși exterior Turceni
 • Uși exterior Turda
 • Uși exterior Turnu Măgurele
 • Uși exterior Ulmeni
 • Uși exterior Ungheni
 • Uși exterior Uricani
 • Uși exterior Urlaţi
 • Uși exterior Urziceni
 • Uși exterior Valea lui Mihai
 • Uși exterior Vălenii de Munte
 • Uși exterior Vânju Mare
 • Uși exterior Vaşcău
 • Uși exterior Vaslui
 • Uși exterior Vatra Dornei
 • Uși exterior Vicovu de Sus
 • Uși exterior Victoria
 • Uși exterior Videle
 • Uși exterior Vişeu de Sus
 • Uși exterior Vlăhiţa
 • Uși exterior Vulcan
 • Uși exterior Zalău
 • Uși exterior Zărneşti
 • Uși exterior Zimnicea
 • Uși exterior Zlatna
 • Romania
  DAIBAU.RO

  +40 31 630 4330

  CONTACTE

  Cereri: +40 31 630 4330
  Firme: +40 31 630 4330

  PAGINI REGIONALE

  www.daibau.com
  www.daibau.at
  www.mojmojster.net
  www.emajstor.hr
  www.daibau.rs
  www.daibau.sk
  www.daibau.ro
  © 2021 DaiBau.ro, toate drepturile rezervate