Pentru zona
    Vă gândiți să cumpărați o ușă de intrare, dar nu știți pe care să o alegeți? PVC, ALU, lemn sau o combinație a acestor materiale? Alegerea este aproape nelimitată și există atât de multe linii și modele, serii de uși și producători în ofertă. Ușa de la intrare este primul element de impact visual cu care intrați în contact. De aceea, este foarte important să alegeți o ușă de intrare care să fie în armonie cu întreaga clădire atât din punct de vedere vizual, cât și din punct de vedere al materialului din care e făcută, și pur și simplu să vă atragă să accesați incinta respectivă.
    Articol de specialitate 361
    care usa de intrare sa alegeti
    Avem 291 executanți pentru domeniul Uși exterior:

    1. Ușa de intrare PVC

    1.1. Ușa de intrare din PVC: înlocuitorul preferat al lemnului

    Alături de lemn, PVC-ul este unul dintre cele mai des folosite materiale pentru ușile de intrare. Se pare că cererea mare pentru aceste uși nu se datorează doar prețului mic, ci și suprafeței netede, ușor de curățat și întreținut. Ușile de intrare din material PVC sunt, de asemenea, suficient de rezistente și durabile. Sunt potrivite pentru construcțiile noi, case cu consum redus de energie și în cazuri de renovare a clădirilor.

    Printre punctele slabe sau dezavantajele ușilor de intrare din PVC se enumeră în primul rând, ca sunt non-ecologice, deoarece este un material plastic care se degradează în natură secole întregi. Astfel de uși „respiră puțin” și, în plus, nu se învechesc la fel de frumos ca cele din metal sau din lemn. Materialul plastic nu capătă o patină fermecătoare odată cu anii, ci se estompează sau se îngălbenește din cauza radiațiilor UV; pe de altă parte, datorită tratamentelor de protecție calitativă de astăzi, se întâmplă să nu se schimbe deloc, ceea ce - în comparație cu alte piese de mobilier care în mod normal îmbătrânesc și devin cumva mai intime și domestice din cauza uzurii – le face să pară mai puțin armonioase și mai mult artificiale. Din această cauză ușile din PVC sunt realizate și sunt produse tot mai mult în variante cu așa-numitele decoruri - de fapt, stratul final de pe ele este de obicei folie cu imprimeu care este imitația lemnului.

    Ușile de intrare din PVC sunt foarte ușor de întreținut - pot fi curățate doar cu o cârpă umedă
    Ușile de intrare din PVC sunt foarte ușor de întreținut - pot fi curățate doar cu o cârpă umedă

    2. Care sunt caracteristicile tehnice ale ușilor de intrare din PVC?

    2.1. Profile și armături

    Profilele ușilor din PVC sunt mai largi și întărite suplimentar pentru a preveni deformarea și atârnarea ușii. Prin urmare, ușile de intrare din PVC sunt extrem de stabile, durabile și nu își pierd funcționalitatea de-a lungul anilor. De asemenea, sunt excelenți izolatori termici și fonici și, în comparație cu cele din lemn, sunt extrem de rezistente la condițiile meteorologice externe și razele UV. Pentru producție se folosesc profile cu 5 sau 6 camere. Profilul cu 5 camere are aproximativ 7 cm grosime, pe când cel cu 6 camere are aproximativ 8,5 cm și este umplut suplimentar cu spumă.

    Pentru ușile de intrare din PVC se folosește armătura suplimentară din oțel zincat, care asigură stabilitatea statică a foii de ușă.

    2.2. Umpluturi, etanșări și fitinguri

    Umpluturile din PVC, HPL sau sticlă cu grosimea de 2-5 cm pot fi folosite pentru umplerea ușilor de intrare din PVC, în funcție de modelul de ușă. Sunt tipice două etanșări elastice permanent (EPDM), iar pentru feroneria ușilor din PVC cel mai frecvent este utilizată o încuietoare mecanică sau automată în mai multe puncte.

    2.3. Pragul și clanța ușii

    Dar pragul? Pragul este din aluminiu, cu înălțimea de 2 cm, cu așa-zisa întrerupere termică. Acest lucru înseamnă de fapt că pragul asigură pierderi minime de căldură și utilizare fără îngheț. Clanța standard ALU se poate afla în alb, bronz sau argintiu.

    2.4. Accesorii pentru ușile de intrare din PVC

    La ușa de intrare din PVC se pot adăuga și alte elemente pe lângă cele de bază. Echipamentele suplimentare includ vizor, suport extern, sonerie, deschidere electrică, iluminare standard sau suspendată și iluminare suplimentară cu diode și altele asemenea.

     Profil PVC al ușii de intrare
    Profil PVC al ușii de intrare

    3. Ușă de intrare din lemn

    3.1. Ușile din lemn sunt întotdeauna frumoase

    Lemnul este, de asemenea, unul dintre materialele care este ales foarte des la cumpărarea sau înlocuirea ușilor de intrare. Puteți alege printre diferite modele, adică linii sau tipuri de uși de intrare din lemn. Fiind realizate din material natural, acest tip de ușă cu căldura sa se potrivește ideal atât în ambianțe interioare, cât și pentru cele exterioare, mai ales la clădirea cu fațada din lemn. Ușile de intrare din lemn sunt realizate din cel mai potrivit profil ecologic și au o izolare termică mai bună în comparație cu profilul PVC.

    3.2. Ușă de intrare clasică din lemn

    Ușile de intrare clasice sau tradiționale din lemn se potrivesc deosebit de bine cu clădirile vechi, iar prin liniile lor tipice se pot conecta și cu arhitectura mai modernă. De asemenea, se poate observa că pe uși adesea există linii minimaliste în relief și că acestea se combină des cu suprafețele din sticlă. Piața oferă diverse tipuri de lemn, textură și structură.

    3.3. Ușă de intrare modernă

    Linia modernă a ușilor de intrare din lemn este considerată diversă. Puteți alege între linii mai ascuțite, care sunt tipice pentru ușile din lemn clasice, sau linii oblice, adică linii rotunjite. Ușile de intrare moderne din lemn au caneluri făcute cu precizie pe suprafața foilor, care evidențiază în plus diferite combinații de culori, texturi și forme. Sticla este și ea specifică – este realizată printr-un proces de sablare pentru a se obține efecte de iluminare deosebite. Așa că puteți alege diverse forme, texturi și structuri, lemn și sticlă.

     O ușă clasică de intrare din lemn se potrivește bine cu orice clădire
    O ușă clasică de intrare din lemn se potrivește bine cu orice clădire

    4. Caracteristicile tehnice ale ușilor de intrare din lemn

    În producția standard, canatul acestui tip de ușă este realizat dintr-o placă izolatoare specială cu mai multe straturi, care este întărită cu un cadru masiv din lemn. Există și stabilizatori speciali care împiedică îndoirea foii ușii. Grosimea aripilor împreună cu cadrul este de aproximativ 7 cm. Tocmai datorită lemnului masiv, varianta standard a ușii de intrare din lemn oferă o izolare termică excelentă, deși depinde de tipul lemnului. În cele mai multe cazuri, se folosește molid, stejar sau zada. Coeficientul de conductivitate termică variază între 1,1-1,3 W/m2K. Sticla care se folosește este termoizolată dublu, iar coeficientul său de transfer termic este Ug=1,1W/m2K. Interiorul canatului este neted, deoarece ramele și panourile decorative sunt folosite doar la exterior.

    5. Uși de intrare din lemn și aluminiu

    Combinația dintre lemn și aluminiu este alegerea clienților care caută unirea materialelor tradiționale și moderne; din exterior, ușa arată modern și puțin rece, iar din interior clasică și caldă. Este o combinație stilizată, elegantă de uși de intrare - din lemn la interior și aluminiu la exterior. Se zice că acest tip de ușă este combinația celor mai bune caracteristici ale ambelor tipuri - modern și  al unui design care nu se demodează niciodată. Exteriorul din aluminiu oferă protecție excelentă împotriva intemperiilor, întreținere ușoară și durabilitate. Lemnul, pe de altă parte, oferă căldură și frumusețe naturală, creând în același timp o ambianță foarte plăcută.

    Pe lângă varianta standard, acest tip de ușă de intrare se poate afla și în variantele pentru casele cu consum redus de energie și casele pasive.

    6. Caracteristici tehnice ale ușilor de intrare lemn-aluminiu

    Panoul și profilele ALU sunt atașate de partea exterioară a foii, care este realizată dintr-o placă izolatoare specială multistrat, din lemn masiv, care conferă stabilitate. Grosimea cadrului, inclusiv placarea exterioară din aluminiu, este de 8,2 cm, în timp ce foaia în sine are o grosime de 7,2 cm. În foaia ușii se introduce geamul termoizolant cu trei straturi cu coeficientul de transfer termic Ug=0,9 W/m2K. Accesoriile decorative sunt doar la exterior, în timp ce marginile laterale sunt dublu etanșate, iar pragul este izolat termic. În privința tipului de lemn, puteți alege molid, stejar sau zada.

    7. Ușă de intrare ALU

    Ușile de intrare ALU sunt printre cele mai scumpe uși de intrare. Se caracterizează prin rezistență excepțională la impact, deteriorare și condiții meteorologice și sunt, de asemenea, foarte ușor de întreținut. Se potrivesc perfect în arhitectura modernă și, datorită aspectului lor neutru, se combină ușor cu multe materiale, culori și modele diferite. Ușile ALU sunt disponibile cel mai adesea în gri metalic, gri antracit sau alb, deși aproape toți producătorii și furnizorii pot oferi toate nuanțele de culori conform paletei RAL. Nuanțele sunt în mare parte tipice, iar alegerea poate fi limitată din cauza standardizării producției.

    Ușile de intrare ALU pot fi de diferite culori
    Ușile de intrare ALU pot fi de diferite culori

    8. Caracteristici tehnice ale ușilor de intrare din aluminiu

    8.1. Umpluturi și culori pentru uși ALU

    La prima vedere, ușile de intrare din aluminiu arată foarte atractiv. În comparație cu lemnul și PVC-ul, acestea sunt mai rezistente la intemperii și există mult mai multe nuanțe din care puteți alege. Spre deosebire de PVC, aluminiul poate fi acoperit cu pulbere. Prin acest proces se realizează o stabilitate mai mare a culorii, iar ușile ALU pot fi obținute în orice culoare sau ton. Ușile de intrare ALU sunt de obicei umplute cu spumă poliuretanică și acoperite cu aluminiu și de aceea proprietățile lor de izolare termică sunt excelente.

    8.2. Profil pentru ușa de intrare ALU

    Pentru ușile ALU se folosesc profile cu linii drepte sau rotunjite de 7,5 sau 9,5 cm. Profilul foii de aluminiu este de obicei de 8,5 cm. La mijlocul ambelor profile se află un element termic care le îmbunătățește proprietățile izolante.

    8.3. Conductibilitatea termică a ușilor de intrare ALU

    Când foaia este umplută pe ambele părți, fără deschiderile pentru geam, se realizează coeficientul de transfer termic U=0,81 W/m2K, în timp ce când foaia este umplută pe o singură latură, tot fără deschidere pentru geam, se realizează coeficientul de transfer termic. este 0,74 W/m2K.

    8.4. Echipamente, geamuri, accesorii

    Ușa de intrare din aluminiu are balamale 3D de înaltă calitate și funcționale, închidere în 3 sau 5 puncte și diverse opțiuni de deschidere a canatului: deschidere spre exterior, deschidere electrică, deschidere cu amprenta degetului. Dar geamurile? Puteți opta pentru una dintre numeroasele sortimente de sticle termoizolante, de siguranță sau cu izolare fonică, deși sticla poate fi prelucrată ulterior și cu ajutorul diverselor folii, prin sablare și alte tipuri de prelucrare. În sfârșit, se oferă o selecție largă de ornamente pentru o ușă de intrare mai frumoasă la dorința dumneavoastră.

    8.5. Siguranța ușilor de intrare ALU

    Ușile de intrare din aluminiu ocupă primul loc la categoria protecție. Aluminiul este mai dur și mai rezistent decât PVC-ul. Ușile de intrare din ALU sunt, de asemenea, mai ecologice decât PVC-ul. Aluminiul poate fi complet reciclat, ceea ce nu este cazul PVC-ului.

    Ușile de intrare din lemn realizate la comandă de un tâmplar sunt unice și cu siguranță vor atrage atenția, de aceea sunt foarte scumpe
    Ușile de intrare din lemn realizate la comandă de un tâmplar sunt unice și cu siguranță vor atrage atenția, de aceea sunt foarte scumpe

    9. Care sunt prețurile ușilor de intrare?

    Prețul – este de obicei cea mai importantă informație care influențează alegerea oricărui produs. Dar, privind decizia de cumpărare a unei noi uși de intrare, prețul este și mai important. Prețurile variază în funcție de tipul de material, dimensiuni, proporția geamurilor, decorațiuni și elementele suplimentare și, bineînțeles, de producător. Cele mai ieftine oferte se referă la ușile de intrare din PVC.

    Notă: Prețurile cu sau fără TVA și costurile de montare trebuie luate în calcul! Ca exemplu, am luat dimensiunile standard: lățimea 95-113,5 cm și lungimea 200-220 cm.

    În medie, veți plăti în medie ceva mai mult de 1200 RON pentru o ușă de intrare din PVC; prețurile lor variază între 900 și 1.600 RON. Prețurile ușilor de intrare din lemn sunt în jur de 1.700 RON, în timp ce prețul inițial al ușilor de intrare ALU este aproape 10.000 RON, iar prețul final poate ajunge la 34.000 RON. Pentru o ușă de intrare din lemn-ALU, veți avea nevoie de până la 24.000 RON.

    Dacă decideți să montați ușa de intrare, ne puteți contacta la daibau.ro. Pe site-ul nostru veți găsi mai multe sfaturi legate de acest subiect, precum și executanții și producătorii cu care cooperăm și care vor răspunde la cererea dumneavoastră cu o ofertă adecvată.

    Puteți vizualiza informații despre preț în calculatorul nostru.

    Articol de specialitate 361
    Autorul: Revista Daibau

    Cum v-au fost de folos aceste informații?


    Idei de amenajare a casei

    O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

    CăutațI executanțI buni pentru domeniul Uși exterior?

    Avem 291 executanți pentru domeniul Uși exterior:

    Serviciu gratuit
    CĂUTĂM LOCAL
    Fără comisioane
    Avem 291 executanți pentru domeniul Uși exterior
    8.7
    0

    DELTA DOM SA


    8.9
    2

    MARAL STIL SRL


    8.9
    0

    ÈLITE TECHLINE S.R.L.


    8.9
    0

    TC CONSTRUCT SRL