Pentru zona

    Curățarea panourilor solare - când și cum sunt curățate?

    Centralele solare sunt o modalitate eficientă de a obține energie ieftină și curată. Prin instalarea de panouri solare fotovoltaice este posibil să economisiți până la 90% din factura medie de energie electrică și nu este de mirare că un număr tot mai mare de cetățeni se decid să le instaleze pe acoperișul casei lor. Au un alt avantaj important – întreținerea minimă, deși nu trebuie să uităm de curățarea lor. Când se curăță și cum?
    Articol de specialitate 217
    ciscenje solarnih panela
    Avem 1163 executanți pentru domeniul Energia solară:

    Panourile solare murdare produc cu 20% mai puțină energie electrică

    Centrala solară permite gospodăriei să fie energetic suficientă, ceea ce reprezintă un avantaj decisiv în lumina scumpirilor la produsele energetice. Sunt complet inofensive pentru mediu , deoarece folosesc o sursă de energie regenerabilă - energia solară, pe care o transformă direct în energie electrică. Anterior, sistemele solare nu erau atât de răspândite - erau folosite exclusiv pentru alimentarea clădirilor care nu aveau acces la rețeaua de distribuție, iar astăzi situația este complet diferită. Popularitatea lor este în creștere din ce în ce mai mult, ceea ce a fost foarte influențat de ieftinirea sistemelor solare, de costul mai mic de instalare (costul de instalare a panourilor solare este mai mic cu aproximativ 90% față de acum un deceniu), dar și de alocarea subvențiilor pentru cumpărarea lor.

    Sistemele solare necesită foarte puțină întreținere, care include și curățare. Cu curățarea regulată a panourilor solare, acestea vor funcționa cel mai bine și cel mai eficient, oferind energie regenerabilă curată timp de decenii după cumpărare și instalare. Prin curățare, extindeți durata de viață a acestora și creșteți producția de energie - în timp, diverse impurități și particule de praf se depun pe suprafața panourilor solare și mult mai puțină radiație solară ajunge la celulele solare. În funcție de locația casei dvs.și de condițiile meteorologice, pe panouri se acumulează mai multe sau mai puține depuneri. Prin urmare, este necesar ca în zonele urbane cu multă poluare sau în vecinătatea diferitelor fabrici de producție să se efectueze mai des curățarea. Pe de altă parte, dacă casa familiei dvs. este situată în apropierea zonelor verzi, se va depune polenul împrăștiat de vânt.

    Dacă plăcile se murdăresc, performanța în sine va scădea. Dacă este o cantitate mică de impurități, poate duce la o reducere a producției de energie cu aproximativ 5%. Pe de altă parte, dacă pe panouri s-a acumulat un strat mai gros de praf și impurități, scăderea producției de energie electrică poate depăși 20%.

    Panouri fotovoltaice murdare
    Dacă panourile solare se murdăresc, performanța lor va scădea

    Când se curăță panourile solare?

    Curățarea panourilor solare este recomandată de cel puțin două ori pe an.

    Dacă panourile de pe casa dvs. sunt înclinate, aceasta este o veste bună: ploaia va spăla murdăria care s-a acumulat pe panourile solare. Cu toate acestea, dacă plăcile sunt înclinate cu 5 grade sau mai puțin, atunci se poate forma un strat gros care determină o reducere semnificativă a performanței. De-a lungul marginii de jos a plăcii se pot forma bălți noroioase. De asemenea, în perioadele uscate ale anului și perioade lungi fără precipitatți, trebuie să țineți cont și să le curățați.

    Se recomandă curățarea panourilor solare la începutul primăverii, ceea ce le pregătește pentru sezonul în care vor fi cele mai multe ore de soare. De asemenea, iarna, va trebui să curățați panourile după ninsori abundente. Dacă producția de energie scade, este un avertisment că panourile necesită întreținere.

    Prin urmare, cât de des trebuie să curățați panourile solare depinde foarte mult de locația și clima în care se află casa. Regula de care trebuie neapărat să o reții este: nu lucrați în lumina directă a soarelui, în timpul prânzului, deoarece panourile solare nu trebuie să fie prea fierbinți în timpul curățării.

    Cum se curăță panourile solare?

    Din regula anterioară rezultă o nouă regulă: apa pentru curățare trebuie să fie călduță. Daca folosiți apa foarte rece și panourile sunt fierbinți, sau invers, daca folosiți  apa fierbinte în timpul curărății iarna și deszăpezirii panourilor, iar acestea sunt reci,  pot crăpa din cauza oscilațiilor extreme de temperatură.

    În funcție de tipul de clădire în cauză, uneori este posibil să curățați panourile solare doar cu un furtun de grădină, fără a urca pe acoperiș, dacă sunt la îndemână. Puteți folosi și o racletă cu mâner lung. Este important să curățați geamul panoului, iar cablurile, dacă v-ați hotărât să le curățați singur și nu aveți nicio experiență anterioară, nu le atingeți, îndepărtați doar depunerile de frunze după cum este necesar.

    Dintre unelte aveți nevoie de  un furtun și o cârpă moale sau un burete. Când vine vorba de utilizarea produselor chimice de curățare, este important să rețineți că orice abraziv este interzis. Cel mai bine este să folosiți săpun diluat din detergent ecologic. Preparatele chimice sunt utilizate în cazul impurităților persistente,  precum excrementele de păsări. Curățați panourile solare numai cu un jet de apă de joasă presiune și evitați aparatele de curățare cu înaltă presiune sau jeturile de abur.

    Înainte de a curăța panourile solare, este important să verificați dacă acestea sunt oprite și nu sunt alimentate la momentul respectiv. Nu este sigur să stați pe un acoperiș lângă panourile  solare de înaltă tensiune.

    Încă un lucru important: aplicați toate măsurile de siguranță dacă vă urcați  pe acoperiș pentru a curăța panourile solare. De asemenea, dacă decideți să le curățați singur, verificați mai întâi dacă producătorul a dat instrucțiuni specifice de curățare.

    Curatare profesionala a panourilor fotovoltaice
    Puteți angaja profesioniști pentru curățarea panourilor solare

    Cine curăță panourile solare?

    Verificați garanția primită la achiziționarea sistemului solar. Unele companii oferă întreținere profesională a sistemului solar pe toată durata achiziției, deoarece eficiența panourilor solare va începe să scadă din cauza lipsei sau a întreținerii necorespunzătoare.

    Dacă nu are garantie, puteți  angaja profesionisti pentru curățarea panourilor solare. Și anume, dacă panourile sunt de dimensiuni mai mari, este greu să ajungeți în toate locurile fără echipamentul corespunzător. De asemenea, profesioniștii instruiți vor folosi agenți chimici corespunzători care nu vor deteriora panourile și vor îndepărta impuritățile acumulate care afectează eficiența muncii lor. După curățenie, vor readuce panourile solare la producția maximă de energie electrică.

     

    Articol de specialitate 217
    Autorul: Revista Daibau

    Cum v-au fost de folos aceste informații?


    Idei de amenajare a casei

    O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

    CăutațI executanțI buni pentru domeniul Energia solară?

    Avem 1163 executanți pentru domeniul Energia solară:

    Serviciu gratuit
    CĂUTĂM LOCAL
    Fără comisioane
    Avem 1163 executanți pentru domeniul Energia solară
    8.9
    0

    LIGHT REFLECT ELECTRICAL S.R.L.


    8.9
    0

    OPAC INSTAL SRL


    8.9
    0

    TEHNICREATIV GRAFIC INSTAL SRL


    8.9
    0

    CARPAT ENERGY SRL