Pentru zona

    Vile de lux - ultimele tendințe în construcția caselor de lux

    Articolul a fost citit chiar de 552+ utilizatori
    Atunci când construiți o casă de lux, înainte de toate este important  să vă ghidați după preferințele și dorințele personale. De ele depinde aspectul, dimensiunile, precum și locația în care va fi amplasată casa. Cu toate acestea, dacă nu sunteți sigur  cum ați dori să arate viitoarea dvs. casă de lux, nu este o idee rea să vă informați despre ultimele tendințe de pe piața imobiliară. Acestea sunt câteva dintre ele.
    Articol de specialitate 552
    Casa de lux
    Avem 2328 executanți pentru domeniul Design interior:

    Aceste patru tendințe au fost reprezentate în construcția și interiorul vilelor de lux în ultimii ani.

    Interiorul vilei de lux caută inspirație în natură

    Tendința de „a aduce” natura în casă a devenit actuală în timpul pandemiei de covid-19 și a izolării la care am fost expuși. Cu toate acestea, încă nu cedează, astfel că elementele din natură sunt aplicate peste tot - fie că este vorba despre culori, materiale sau pur și simplu cultivarea plantelor de interior.

    Culorile găsite în natură creează un sentiment de liniște și căldură - exact ceea ce ar trebui să emane fiecare casă. Fie că este vorba de mobilier, culoarea pereților, covoare sau obiecte decorative, domină tonurile pământii - teracota, chihlimbarul, ocru palid, diverse nuanțe de maro, gri închis, dar și verdele și galbenul.

    Culori pamantii
    Culorile găsite în natură creează un sentiment de liniște și căldură - exact ceea ce ar trebui să emane fiecare casă
    Se tinde spre iluminare naturală, unde o bună orientare a obiectului este foarte importantă pentru a-l valorifica la maximum. Lumina naturală mai mare este asigurată de ferestre panoramice.
    Ferestre panoramice
    Iluminatul natural este din ce în ce mai căutat

    Și plantele sunt din ce în ce mai prezente în case, plantele de apartament  le permit locuitorilor să aibă contact direct cu natura, în timp ce sunt în interior. De asemenea, îmbunătățesc calitatea aerului, un subiect despre care se vorbește din ce în ce mai des. Următoarele specii de plante s-au dovedit a fi deosebit de eficiente: aloe vera, spathiphyllum, sanseveria, ficus.

    La construirea și decorarea interiorului se folosesc materiale naturale, precum lemnul și piatra. Lemnul este un material clasic, atemporal și, mai presus de toate, versatil și adaptabil. Nimic nu aduce căldură unei locuințe, precum mobilierul din lemn, podelele din lemn sau chiar tapetăriile și obiectele decorative din acest material.

    Când este  de piatra naturală, aceasta oferă de zeci de ani un aspect luxos și sofisticat fiecărui tip de interior, fie că este vorba de travertin cald, marmură elegantă, granit stabil... Având în vedere că două plăci de piatră naturală nu sunt niciodată identice din punct de vedere structural, spațiile pavate cu ele arată întotdeauna unic.  Piatra naturală are o gama largă de aplicații – poate fi folosită pentru acoperirea pereților, este folosită pentru a face baruri, șeminee, dar și pentru a face fântâni și alte lucruri. Un lucru este sigur –orice veți alege, va fi permanent.

    Un alt pas spre natură – încercarea de a face decorul din locuințe durabil, fie că este vorba de obiecte din lemn lucrat manual, lumânări din ceară de soia etc.

    Vilele de lux pun accent pe bucătărie și baie

    Bucătăriile mai mari și mai elegante sunt la modă. Bucătăriile au două insule în loc de una - acest lucru asigură o mai mare funcționalitate, eficiență, flux mai bun în bucătărie, contribuie la complexitatea interiorului. Două insule în bucătărie vor mări spațiul total de lucru, creând mai multe locuri pentru dispozitivele electronice care facilitează pregătirea meselor. Anumite dispozitive, cum ar fi aparatele de cafea, sunt din ce în ce mai încorporate în design.

    Insule
    Două insule oferă o mai mare funcționalitate, eficiență, flux mai bun în bucătărie

    Băile evoluează în spații care permit utilizatorilor să se simtă ca într-un centru spa. Accentul se pune pe dușuri mari de diferite tipuri, există hamam-uri multifuncționale și senzoriale, iar tavane dotate cu fibre optice RGB, chiar și părți din spațiu sunt transformate în saune. Când vorbim despre relaxare, o alegere comună a multora, când vine vorba de case moderne de lux, sunt camerele speciale pentru yoga și meditație.

    Sauna integrata in baie
    Băile evoluează în spații care permit utilizatorilor să se simtă ca într-un centru spa

    Vilele de lux au birou mare la domiciliu

    O altă tendință determinată de pandemia virusului covid-19, care a continuat până în prezent, este munca de acasă. Chiar dacă nu mai suntem închiși în casele noastre și este posibil să mergem la companii fără piedici, mulți practică munca în confortul casei lor. Prin urmare, se acordă mai multă atenție birourilor de acasă, echipamentelor și amenajărilor acestora, cu scopul de a răspunde la două cerințe – să fie funcționale și inspirate.

    Designerii de interior subliniază că birourile de acasă de astăzi sunt semnificativ mai mari decât cele pe care le proiectau în trecut. Le este acordată multă atenție - nu mai este doar un birou și un scaun ca înainte.

    Apropo de primul trend pe care l-am menționat, birourile de acasă devin și spații din ce în ce mai sănătoase și mai prietenoase cu mediul - ferestrele mari permit un flux mai mare de lumină naturală, plantele de interior aduc bucurie și rup monotonia. Un stil care cuprinde toate principiile unui design liniștitor, ecologic este stilul scandinav. Arată casual și elegant și îți oferă multă libertate atunci când decorezi, astfel încât să poți adăuga cu ușurință notele tale personale spațiului. Baza stilului este utilizarea lemnului ca material, culoarea albă și multă lumină naturală.

    Birou functional de acasa
    Birourile de acasă ar trebui să îndeplinească două cerințe - să fie funcționale și inspirate

    Astăzi, birourile de acasă includ și o zonă de odihnă, pentru pauze scurte în timpul unei zile lungi de lucru. Pe măsură ce birourile de acasă devin mai mari, un spațiu poate fi rezervat pentru o canapea, o masă de șah sau o altă formă de divertisment. Un birou de acasă nu ar trebui să fie plictisitor și limitat.

    Case inteligente de lux

    O altă tendință în casele de lux este cu siguranță integrarea tot mai mare a tehnologiei inteligente în spațiul de locuit.

    Bucatarie smart
    Se pune mare accent pe aplicarea instalațiilor inteligente în bucătărie

    Cu instalațiile inteligente, este posibil să controlați de la distanță iluminarea, să porniți sau să opriți dispozitivul prin intermediul senzorilor la ore stabilite sau la anumite temperaturi și să setați sistemul de alarmă. Instalațiile inteligente sunt gestionate din ce în ce mai ușor, prin intermediul unui telefon mobil, tabletă, ecran tactil încorporat care este conectat direct la instalație. Scopul instalațiilor inteligente este de a face ca șederea acasă să fie cât mai confortabilă și sigură posibil.

    Un accent mare se pune pe  bucătării - noi tehnologii sunt integrate în design, dispozitive contactless și interactive, asistenți digitali. Digitalizarea este aplicată și în amenajarea teritoriului - o mașină de tuns iarba robotizată oferă un gazon impecabil, sistemele de irigare la distanță asigură că plantelor nu le este niciodată sete.

    Articol de specialitate 552
    Autorul: Revista Daibau

    Cum v-au fost de folos aceste informații?


    Idei de amenajare a casei

    O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

    CăutațI executanțI buni pentru domeniul Design interior?

    Avem 2328 executanți pentru domeniul Design interior:

    Serviciu gratuit
    CĂUTĂM LOCAL
    Fără comisioane
    Avem 2328 executanți pentru domeniul Design interior
    8.9
    0

    ASTRA DECOR SRL


    8.9
    0

    ARCOTECH CONSTRUCT SRL


    8.9
    0

    EIGHT CONCEPT SRL


    10
    2

    ROBIZA EXPERT DESIGN SRL