Pentru zona

     Minicentrale solare - toate avantajele energiei solare

    Folosirea surselor de energie regenerabilă este, în ziua de astăzi, considerată o soluție eficientă pentru numeroase probleme ecologice. Și anume, combustibilii fosili sunt principalii poluatori ai planetei noastre, iar pe de altă parte, lipsa lor ar „paraliza” economia, precum și viața noatră a tuturor. Prin urmare, utilizarea energiei eoliene și solare, a biomasei și a surselor geotermale pentru a obține energie electrică este ceva căruia politicienii și cetățenii „de rând” s-au dedicat în ultimii ani. Construcția de centrale solare, care utilizează energia solară ca sursă de energie, a câștigat o popularitate deosebită.
    Articol de specialitate 225
    mini centrale solare
    Avem 977 executanți pentru domeniul Colectoare solare:

    În timp ce în trecut sistemele solare erau folosite cel mai des pentru alimentarea clădirilor care nu aveau acces la rețeaua de distribuție, cum ar fi casele de vacanță  instalațiile de telecomunicații situate în locații îndepărtate, astăzi situația este diferită. Centralele solare sunt viitorul când vine vorba de obținerea de energie ieftină și curată. Sistemele solare sunt montate și pe clădirile conectate la rețeaua de distribuție a energiei electrice, dar cu ele se realizează economii mari la facturile lunare. Instalarea sistemelor solare este o soluție la care apelează un număr tot mai mare de gospodării, precum și de întreprinderi. Prin urmare, apare o întrebare logică: de ce sistemele solare sunt o alegere bună, adică care sunt toate beneficiile?

    Energia solară a fost folosită pentru încălzirea apei deja de  câteva decenii, în timp ce utilizarea energiei solare pentru a genera electricitate a devenit populară abia în ultimii ani, în principal datorită ieftinirii tehnologiei solare, dar și datorită creșterii gradului de conștientizare a mediului. Costul montării panourilor solare și al echipamentelor aferente  este mai mic cu aproximativ 90% față de ceea ce era acum zece ani. Puterea centralelor fotovoltaice a crescut de la 40 GW la 578 GW la nivel mondial în aceeași perioadă.

    În cea mai mare parte a teritoriului țării noastre, numărul de ore însorite este semnificativ mai mare decât în ​​multe țări europene. Când vine vorba de cifre, energia medie zilnică a radiației globale pentru o suprafață plană în perioada de iarnă este între 1,1 kWh/m2 în nord și 1,7 kWh/m2 în sud, iar în lunile de vară este între 5,4 kWh/m2. m2 in nord si 6,9 kWh/m2 in sud.

    Este important de știut că  centralele solare de la 3 kW la 5 kW satisfac peste 70% din necesarul de energie electrică a gospodăriei, iar cele a căror putere depaășește  15 kW reprezintă o soluție eficientă și  rentabilă pentru entitățile  economice. O centrală solară a cărei putere variază de la 5 la 10 kWp și care ocupă o suprafață a acoperișului de 30 până la 60 m2, satisface în mare parte nevoile de energie electrică ale gospodăriei medii.

    Montaj sistem solar
    Instalarea sistemelor solare

    Dacă aveți o suprafață mai mare a acoperișului,  o centrală solară este soluția ideală pentru dvs. Veți  produce energie electrică „curată” pentru propriul consum, ceea ce va aduce beneficii , dar și comunității .

    Minicentralele solare reduc factura lunară pentru curentul electric 

    După cum am menționat, în ultimii ani s-a înregistrat o scădere vizibilă a prețurilor panourilor solare, iar astăzi centralele solare de la 15 la 150 kW returnează investiția după doar șase ani. Potrivit multora, investiția în energia solară este o investiție mai bună și mai profitabilă decât oricare alta. Există două motive pentru aceasta: rentabilitatea rapidă a investiției, instalarea efectivă a panourilor solare, iar al doilea este o afacere pură fără costuri bruște.

    Sisteme solare pe acoperiș

    Puteți obține economii deosebit de „serioase” dacă aveți un consum de energie electrică mai mare de 3 kW în anumite ore ale zilei, fie iarna, fie vara. Privind pe termen lung, economiile realizate sunt în medie de 4 ori mai mari decât investiția în panouri fotovoltaice în sine. Prin urmare, concluzia este că investiția în energia solară se plătește de la sine.

    Sisteme solare pe acoperis
    Sisteme solare pe acoperiș

    Instalarea panourilor solare fotovoltaice va permite economii de până la 90% la factura curentă de energie electrică. În acest fel, vei putea redirecționa o parte din fondurile din bugetul tău către alte lucruri de care ai nevoie.

    Energia solară este o soluție excelentă și pentru clădirile comerciale. Și anume, în majoritatea companiilor, consumul de energie electrică este în continuă crețtere datorită încălzirii,  dispozitivelor electromagnetice și iluminatului încăperii. Prin urmare, un număr tot mai mare de companii decid să producă propria energie electrică și să instaleze sisteme solare.

    Pentru clădirile comerciale mai mici, sistemele cu o putere de până la 100 kWp sunt de obicei suficiente, ocupând o suprafață de acoperiș de aproximativ 600 m2, în timp ce sistemele solare mai mari, cu o putere de peste 1 MWp, pot fi instalate pe clădirile comerciale mai mari. Care vor fi dimensiunile sistemelor solare depinde de consumul curent de energie electrică și de suprafața acoperișului.

    Centralele solare creează energie verde „curată”.

    Având în vedere problemele de mediu care afectează fiecare ființă vie de pe această planetă, este important să ne străduim pentru surse regenerabile de energie. Alegerea energiei solare reduce amprenta de carbon pe care fiecare dintre noi o lasă în urmă. Această energie ecologică a prezentului și viitorului permite fiecărui individ să contribuie la un mediu mai sănătos și mai curat în gospodăria sau compania sa.

    Utilizarea energiei solare reprezintă un fel de revoluție energetică. Instalarea panourilor solare fotovoltaice asigură o planetă mult mai curată, dar și economii financiare serioase la factura lunară de energie electrică.

     

    Articol de specialitate 225
    Autorul: Revista Daibau

    Cum v-au fost de folos aceste informații?


    Idei de amenajare a casei

    O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

    CăutațI executanțI buni pentru domeniul Colectoare solare?

    Avem 977 executanți pentru domeniul Colectoare solare:

    Serviciu gratuit
    CĂUTĂM LOCAL
    Fără comisioane
    Avem 977 executanți pentru domeniul Colectoare solare
    8.9
    0

    ALINEX SRL


    8.9
    0

    MARYELECTRIC SRL


    8.9
    0

    BIELECTRO TM SRL


    8.9
    0

    LOIAL IMPEX SRL