Pentru zona

    Mobila la comanda – tot ce trebuie să știți

    Mobila executată la comandă prezintă numeroase avantaje!
    223
    mobila la comanda

    1. Mobila la comandă: bucătării, dormitoare, birouri etc.

    Mobila cumpărată de la magazin se caracterizează prin materiale, dimensiuni și forme standard, care constituie limitări importante în ceea ce privește echiparea spațiilor interioare. În schimb, tâmplarii creează piese de mobilier conform unor planuri și dorințe exacte. Mobila executată la comandă prezintă multe avantaje. Pe cele mai importante le expunem în acest articol.

    mobila la comanda.jpg
    Mobila executată la comandă prezintă numeroase avantaje!

     

    1.1 Mobila la comandă este adaptată pentru utilizator

    După cum am menționat, mobila executată la comandă de către tâmplari este complet adaptată dorințelor și necesităților beneficiarilor acestora. La ora actuală, practic nu mai există limitări în ceea ce privește designul elementelor de mobilier executate la comandă. Mai ales dacă doriți produse unicat, singura soluție este să alegeți mobila la comandă. Cel mai bine este să se mobileze mansardele cu pereți oblici și clădirile vechi, cu pereți curbați și inegali, cu mobilă executată la comandă, care să se potrivească exact cu iregularitățile spațiilor lor interioare. În acest fel, de exemplu, spațiul interior al mansardei, sub care nu se poate sta nici în picioare și nici pe scaun, va fi folosit în mod eficient.

    1.2. Armonizarea elementelor de mobilier la comandă cu întreaga locuință

    Dacă doriți ca elementele de mobilier dintr-o cameră să se potrivească după formă, culoare și material cu mobila din alte camere (de exemplu, dacă aveți un apartament în care sufrageria, sala de mese și bucătăria sunt unite) alegerea cea mai bună pentru dvs. este mobila la comandă.

    1.3 Unicitatea elementelor de mobilier la comandă

    Mobilierul, realizat de către tâmplar conform planurilor unui arhitect respectiv conform dorințelor dvs., este unicat. Un astfel de mobilier îmbină armonios necesitățile, dorințele și stilul dvs. personal și, în același timp, se potrivește exact cu particularitățile spațiului interior. Cu siguranță, că nimeni nu va mai avea astfel de elemente de mobilier, ca ale dumneavoastră.

    1.4 Mobilier de bucătărie sau pat cu dimensiuni speciale

    Și dimensiunile speciale sunt un motiv pentru care alegem mobila la comandă. De exemplu, persoanele foarte înalte vor dori să aibă un pat, care să depășească lungimea standard de 200 cm. Pentru persoanele invalide în cărucior cu rotile, tejgheaua de bucătărie trebuie să aibă o înălțime mai mică decât cea clasică de 92 cm. Dar, pentru că în magazine nu se găsește mobilier de bucătărie cu masă de lucru cu înălțimea sub 75 cm, este necesară fabricarea unor elemente de mobilier la comandă. Motivele pentru care multe persoane preferă mobila la comandă sunt însă foarte variate.

    1.5 Calitatea pe care o are mobila la comandă

    Este important să alegeți un tâmplar recunoscut și verificat. Un tâmplar, care ține la calitatea produselor sale, va folosi materiale, lemn și elemente metalice de calitate. Tâmplarii de calitate remediază imediat eventualele defecțiuni și lipsuri ale elementelor de mobilier, ceea ce producătorii și furnizorii de mobilă nu fac.

    2. Alegerea tâmplarului pentru executarea unui mobilier la comandă

    Atunci când căutați un tâmplar bun, este bine să vă faceți temele! Aici ne referim la faptul că înainte de a lua o decizie, trebuie să obțineți cât mai multe oferte de la diferiți tâmplari.

    2.1 Cum se caută un tâmplar bun

    Prima regulă este să ascultați recomandările prietenilor și ale cunoștințelor, care au avut deja de-a face cu tâmplari. Dacă planul mobilierului locuinței dvs. va fi executat de către un arhitect, acesta vă poate face cunoștință cu tâmplarii, cu care colaborează și în care are încredere. A treia variantă este să apelați la portalul Daibau, pe care veți găsi o listă de tâmplari de încredere și de calitate, din zona dumneavoastră. Pe site-ul nostru, puteți verifica notele respectiv evaluările făcute de clienții fiecărui tâmplar de pe listă.

    2.2 Obțineți mai multe oferte de la tâmplari de calitate!

    Portalul on-line Daibau facilitează obținerea de mai multe oferte cu o singură cerere, ceea ce vă economisește din timp și energie. Prin obținerea de mai multe oferte, vă puteți convinge că prețurile oferite sunt competitive și adecvate. Este important, ca înainte de începerea lucrărilor, să primiți o ofertă scrisă, în care să se menționeze termenul de execuție și condițiile de plată. Întotdeauna să cereți și referințe de la tâmplar. Dacă doriți, puteți cere chiar să vedeți proiecte de referință ale acestuia, și anume, elemente de mobilier deja realizate de către tâmplar pentru alți clienți, să le pipăiți și să întrebați proprietarii lor, cât de satisfăcut sunt cu aceste produse și cu munca tâmplarului.

    2.3 Prețurile practicate pentru mobila la comandă

    Bineînțeles, că prețul mobilei influențează foarte mult asupra deciziilor noastre legate de echiparea apartamentului. Prețul mobilei poate varia foarte mult. Acesta depinde de materialele alese, de tipul șinelor, al mânerelor, al tapițeriei etc.. În cazul în care vă hotărâți să vă mobilați locuința cu mobilă la comandă, vă veți putea alege aceste elemente singuri. În schimb, dacă preferați să cumpărați mobila de la magazin, oferta este în acest sens limitată. Mobila executată la comandă poate avea un preț mai avantajos față de cea vândută în magazine sau poate fi mai scumpă ca aceasta. Și încă un lucru: mobila la comandă se plătește în întregime tâmplarului, care plătește la rândul său o anumită parte din venit furnizorului de materiale. În schimb, în cazul mobilei cumpărate de la magazin, profitul rezultat se împarte între magazin, distribuitor și transportator și producător.

    2.4. Termenul de execuție al elementelor de mobilier la comandă

    Magazinele specializate în vânzarea mobilei, au termenele diferite de livrare și montare a acesteia, dar de obicei mobila comandată la magazin este livrată și montată în termen de o lună sau două. În schimb, termenul de livrare a mobilei la comandă depinde de cât de ocupat este tâmplarul și de cât de complexe sunt elementele de mobilier. Dacă ne grăbim, atunci mobila la comandă nu este o bună pentru noi. Un tâmplar bun are foarte multe comenzi. De aceea, uneori termenul de livrare este de câteva luni. Realizarea mobilierului unui apartament poate dura mai multe săptămâni, (depinzând de complexitatea elementelor. Dacă mobilierul este unicat, iar designul acestuia este complex, trebuie să așteptăm chiar și câteva luni.

    3. Paleta elementelor de mobilier la comandă

    Tâmplarul execută produse foarte variate: mobilă și elemente din lemn, dar și din alte materiale. Aici vorbim despre: mobilierul de bucătărie, de cameră, de birou și alte elemente de echipare a apartamentelor, caselor, școlilor, hotelurilor, sălilor de sport, restaurantelor, sălilor de cinema, clădirilor cu scop lucrativ și a altor clădiri publice. Pe lângă producerea de mobilă, tâmplarul o mai și asamblează și repară. În funcție de specializare, tâmplarii execută și mobilă de clădire, cum ar fi: ferestre și uși, cadre de acoperișuri, diferite construcții din lemn, poduri, obiecte mici din lemn, dintre care fac parte: copertinele, depozitele de cereale din lemn, casele de vacanță. De asemenea, tâmplarii mai execută și echipament pentru scene, bărci și alte vase, echipamente sportive, instrumente muzicale, parchet, plăci din lemn pentru placarea zidurilor exterioare ale clădirilor și a pereților interiori.

    4. Procedeul de lucru

    Înainte de a merge la tâmplar, este foarte bine dacă știți deja ce fel de mobilă doriți. Cel mai bine este să vă consultați în prealabil cu un arhitect sau cu un designer de interior, care în baza cunoștințelor și experienței sale și în funcție de dorințele dumneavoastră vă poate pregăti la scară planurile necesare ale elementelor de mobilier dorite, cu descrieri. Numai în baza acestor planuri detaliate, veți putea obține oferte comparative de la tâmplari. În schimb, dacă veți merge fără nici un plan de la un tâmplar la altul, ofertele acestora nu vor putea fi comparate, pentru că fiecare tâmplar își va face planul propriu. În baza planurilor arhitectului sau în baza instrucțiunilor dumneavoastră, tâmplarul ales va pregăti lista cu elementele de mobilier de executat și va face câteva schițe de atelier ale mobilierului. Chiar dacă arhitectul dvs. a măsurat deja camerele în care va vi amplasată mobila, în mod obligatoriu și tâmplarul trebuie să verifice aceste dimensiuni înainte de a începe lucrul!  După ce confirmați factura de avans și o achitați, tâmplarul va comanda materialul necesar și va începe lucrul. De obicei, tâmplarul fabrică mobila în atelierul său, după care o asamblează și montează în locuința dumneavoastră. Este important ca tâmplarul să verifice dimensiunile pentru fiecare element de mobilier în parte.

     

    223
    Autorul: Daibau.ro

    Cum v-au fost de folos aceste informații?


    Idei de amenajare a casei

    O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

    CăutațI executanțI buni pentru domeniul Tâmplărie, tâmplar?