Pentru zona

    Izolație cu celuloză - suflare cu celuloză

    Articolul a fost citit chiar de 735+ utilizatori
    Izolația cu celuloză este realizată din fibre de celuloză simple obținute din deșeuri de hârtie de ziar. Poate fi folosit atât pentru izolarea termică, cât și pentru izolarea fonică. Acest tip de izolație este considerat preferabil din punct de vedere al mediului deoarece este produs din material reciclat.
    Articol de specialitate 735
    izolatie celuloza
    Avem 488 executanți pentru domeniul Izolație celuloză:

    1. Ce este celuloza?

    Celuloza este un polimer organic natural care se găsește în pereții celulari ai plantelor și este unul dintre cele mai comune materiale de pe planetă. Proprietățile unice ale celulozei au dus la utilizarea acesteia într-o varietate de domenii, de la producția de hârtie până la textile și chiar sub formă de combustibil. Una dintre cele mai puțin cunoscute utilizări ale celulozei este în industria construcțiilor, unde este folosită ca alternativă ecologică la materialele tradiționale de izolare.

    2. Celuloza – procesul de obținere a fibrelor de celuloză

    Fibrele de celuloză se obțin din hârtie reciclată printr-un proces de fabricație cunoscut sub denumirea de defibrilare, cu un disc abraziv defibrator. În acest proces, printre alte substanțe, la fibre se adaugă agenți minerali de stingere a incendiilor și fungicide, acid boric și hidroxid de aluminiu. Fibrele rezultate seamănă cu vata din bumbac și permit o suflare mai ușoară. De aceea, celuloza este suflată foarte ușor în cavitățile pereților, substructurile de acoperiș și alte elemente de construcție care necesită izolație pentru a stabiliza temperatura, umiditatea și consumul de energie.

    Izolația cu celuloză previne formarea punților termice, care sunt comune la îmbinările straturilor din alte tipuri de materiale izolatoare
    Izolația cu celuloză previne formarea punților termice, care sunt comune la îmbinările straturilor din alte tipuri de materiale izolatoare

    3. Celuloza este un material ecologic

    Izolația cu celuloză a devenit tot mai populară în ultimii ani datorită numeroaselor sale avantaje față de materialele de izolație tradiționale. Unul dintre principalele avantaje îl reprezintă faptul că celuloza este o materie primă ecologică. Izolația este produsă din materiale celulozice reciclate și este din nou reciclabilă 100%, ceea ce o face o soluție extrem de durabilă. În plus, procesul de producție a izolației din celuloză necesită mai puțină energie și creează mai puține deșeuri decât producerea altor materiale izolatoare.

    4. Izolație cu celuloză - avantaje

    4.1. Celuloza este un izolator foarte eficient

    Conductivitatea termică a izolației din celuloză este de 0,039 W/mK, ceea ce este similar cu conductivitatea termică a tipurilor convenționale de izolații, cum ar fi, de exemplu, vata minerală, al cărei coeficient este de 0,037 W/mK. Cu izolațiile convenționale, care sunt de obicei sub formă de plăci, problema apare în principal la îmbinările acestora; dacă îmbinările nu sunt etanșate corespunzător, acestea devin permeabile și pe ele se creează punți termice, care sunt principalele cauze ale umidității și scăderii eficienței energetice.

    Această problemă nu există cu izolația din celuloză. Izolația din celuloză are, de asemenea, un schimb al fazei mai mare decât izolația convențională și, prin urmare, acumulează mai multă căldură. De asemenea, este un fapt că izolația cu celuloză este cu aproximativ 25% mai eficientă decât alte tipuri atunci când vine vorba de reducerea pierderilor de căldură, chiar și în comparație cu vata de sticlă, care este aproape cea mai des folosită.

    4.2. Celuloza controlează umiditatea

    Acest tip de izolație ajută și la menținerea unei umidități echilibrate în spațiu, deoarece absoarbe și eliberează umezeala. Prin urmare, este potrivit pentru sistemele deschise de difuzie.

    4.3. Celuloza reduce zgomotul

    Izolația din celuloză are, de asemenea, proprietăți de izolare fonică mai bune decât alte materiale de izolare. Datorită structurii sale dense și a capacității de a pătrunde peste tot și de a umple toate golurile, celuloza este foarte eficientă în reducerea transmiterii sunetului prin pereți, podele și tavane. Acest lucru o face ideală pentru clădirile din zonele urbane zgomotoase sau în apropierea drumurilor cu trafic aglomerat.

    4.4. Celuloza este rezistentă la foc

    Izolația din celuloză se numără printre materialele mai puțin rezistente la foc, în comparație cu vata de sticlă, de exemplu, dar este încă rezistentă la foc, deoarece împiedică în primul rând răspândirea focului. Ignifugarea adăugată celulozei în timpul producției o fac foarte rezistentă la foc și căldură. De fapt, s-a demonstrat că izolația din celuloză oferă rezistență la foc de până la o oră, dacă este montată corect și conform tuturor reglementărilor

    Avantajul izolației cu celuloză față de izolația convențională este contribuirea la reducerea dioxidului de carbon și consumarea mult mai puțină a energiei pentru producerea acesteia. Prin urmare, izolația cu celuloză este, din punct de vedere energetic și al mediului, de dorit și complet acceptabilă.
    Izolația de celuloză este naturală și, prin urmare, preferabilă din punct de vedere ecologic
    Izolația de celuloză este naturală și, prin urmare, preferabilă din punct de vedere ecologic

    4.5. Celuloza respinge dăunătorii

    Izolația cu celuloză respinge dăunătorii precum rozătoarele și insectele, care pot fi o problemă comună cu alte materiale de izolare. Insecticidele care sunt adăugate celulozei în timpul producției o fac respingătoare pentru insecte și, în plus, acestea nu pot mușca din ea și nici nu se pot cuibări în ea.

    5. Izolație din celuloză – suflare

    Izolația din fibrele naturale de celuloză este utilizată atât în ​​timpul renovării, cât și pe timpul construcțiilor noi. Cel mai adesea, în timpul construcției, este suflată în structură, de exemplu, în pereții caselor din lemn, în acoperișuri, în mezanin sau plăci de podea și așa mai departe.

     Celuloza este suflată în structurile intermediare și în structurile de acoperiș, perete, podea și tavan
    Celuloza este suflată în structurile intermediare și în structurile de acoperiș, perete, podea și tavan

    6. Izolație celuloză - preț

    Puteți vizualiza informații despre preț în calculatorul nostru.

    7. Izolație cu celuloză – concluzie

    Pe scurt, izolația din celuloză este un material de izolare ecologic, eficient și sigur, care oferă numeroase avantaje față de tipurile tradiționale. Rezistența sa la căldură, zgomot, foc și dăunători o fac un material de izolare ideal pentru clădirile rezidențiale și comerciale. În plus, utilizarea acestui tip de izolație poate ajuta la reducerea consumului de energie, la reducerea costurilor de încălzire și răcire și la creșterea confortului general, fiind o investiție inteligentă pentru oricine dorește să-și îmbunătățească izolația casei.

    Articol de specialitate 735
    Autorul: Revista Daibau

    Cum v-au fost de folos aceste informații?


    Idei de amenajare a casei

    O revistă cu idei proaspete și sfaturi din partea autorilor noștri pentru amenajarea spațiului de locuit.

    CăutațI executanțI buni pentru domeniul Izolație celuloză?

    Avem 488 executanți pentru domeniul Izolație celuloză:

    Serviciu gratuit
    CĂUTĂM LOCAL
    Fără comisioane
    Avem 488 executanți pentru domeniul Izolație celuloză
    8.9
    0

    NEW CONCEPT DESIGN & CONSTRUCT SRL


    10
    3

    EMPETUS CONSTRUCT S.R.L.


    8.9
    0

    GARDEN VISION SRL


    8.9
    0

    POINT ARCHITECTS SRL